Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מברגה/מקדחה שתקדח בטון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בא לי לקנות מברגה ומקדחה בנפרד לכן מחפש משהו שיתכלל את שניהם.

העיקר שתוכל לקדוח קירות בטון ואשמח אם הנגישות שלה תהיה סבירה עד כמה שאפשר להרכבת רהיטים של איקאה והתעסקות ברכב.

תקציב רצוי מתחת ל 800 אבל ניתן למתוח טיפה...

ראיתי בעבר אנשים שהזמינו מחו''ל אך אעדיף לרכוש מהארץ כי עם הדואר שלנו במקרה הטוב זה יגיע עוד חודשיים...

אשמח להמלצות.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין חיה אמיתית כזאת.

לקידוח בטון - פטישון.

להברגות - מברגה.

שם הכלאיים "מקדחה / מברגה" הינו כינוי למברגת קלאץ' שיודעת גם לקדוח, בד''כ בעץ...

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

דווקא מקיטה של חבר נותנת עבודה יפה בקירות בטון, עם מנגנון של פטישון כמובן...

הבטון כמובן לשימוש של קירות ביתיים אחת ל...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה זאת אומרת "עם מנגנון של פטישון"?

ייתכן שמדובר בעצם בפטישון נטען

אם אם הכוונה למברגת אימפקט, אז זה ממש לא "מנגנון של פטישון". פטישון נותן מכות קדימה, מברגת אימפקט בסיבוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לי יש מברגה רוטטת 10.8V של מקיטה מדגם HP330D.

למרות שהיא ממש לא מיועדת לקידוח בבטון גיליתי שעם מקדחי בטון אין שום בעיה לעשות קדיחות קלות בבית (עד 6 מ"מ בקירות של ממד).

היא קלה וקומפקטית אז אם אתה לא מתכוון לקדוח הרבה בבטון הייתי שוקל אותה. בכל מקרה יש דגמים רוטטים של 18V שהם הרבה יותר חזקים אבל יותר מסורבלים לעבודות כמו הרכבת רהיטים.

פורסם

יש לי פטישון 24ממ של מקיטה שעונה על כל הדרישות שלך, התשלום הוא בגודל הפיסי של הכלי.

קירות בטון הוא חודר כאילו היו קלקר,

ההדק שלו אלקטרוני וניתן לבטל הלימה כך שאין בעיה להשתמש בו כמקדחה,

יש אפשרות להיפוך כיוון סיבוב כך שאין בעיה להשתמש בו כמברגה.

יחד עם סט מקדחים של מקיטה, פוטר למקדח רגיל ומתאם לביט 1/4 אתה אמור לקבל עודף יפה מ800 שקל.

הכבל שלו מאוד ארוך, יש גם גירסה נטענת אבל זה כבר ממש לא בתקציב שלך.

כאמור הגודל והמשקל שלו רחוקים ממברגה ממוצעת.

נקנה בקימחי כלי עבודה בבאר שבע.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הגודל והמשקל רחוקים מאוד ממברגת 10.8 שזה הכלי האופטימלי עבורו להברגות.

כאמור, כלי ייעודי להברגות, קטן קל וחזק, וכלי ייעודי לקדיחות בטון, גדול עמיד ומסיבי.

זה ש"אפשר" לקדוח בבטון עם מברגת 10.8 זה נכון, אבל בה במידה אפשר גם לתקוע מסמר בקיר עם פטיש שניצלים.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לי יש מקיטה 1621, עלתה משהו כמו 450 שקל.

קנה כמה מקדחי וידיה בודדים (6,8 ו10) וסע לשלום.

המקדחה נותנת בקורות בטון מזויין בלי למצמץ.

ממליץ בחום.

שעטנז של מקדחה שהיא גם מברגה זה לחאפרים קמצנים שלא קולטים שלטווח הארוך שווה לשים עוד כמה מאות שקלים ולקנות שני כלים יעודיים ואיכותיים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

מקיטה 18 וולט BL (ללא פחמים). MA DHP480Z. תוסיף סוללת ליתיום 18 וולט 4 אמפר-שעה אחת ומטען ואתה מסודר.

מבריגה, קודחת ויש לה מצב פטישון. הפוטר נסגר וננעל ביד ללא מפתח. חזקה מאד וקודחת היטב בבטון. אם אינך משתמש בה לקדוח בטון כל היום ובקטרים גדולים, היא יותר ממספיקה.

לרכב היא לדעתי לא תתאים בגלל האורך שלה.

בעתיד וככל שתצטרך תוכל להוסיף עוד סוללות, מברגת אימפקט, משחזת זוית, שואב אבק (שימושי למניעת אבק בכל הבית כשקודחים בקיר) וכך הלאה.

נסה אצל ברדוגו 03-5588008 באזור.

עלות המברגה/סוללה/מטען לפני מס הייתה 1200 ש"ח, בערך לפני 4 חודשים.

אולי לא הכי זולה אבל הכוח שלה אדיר. קדחה בדופן נירוסטה בעובי 10 מ"מ בעזרת מקדח קובלט 6 מ"מ ברציפות כמה קדחים במהירות שלא תיאמן, ובתנאי שטח. (קודם הוכן בכל מקום קדח של 4 מ"מ).

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

אישית.

אני מחזיק כלים גם 10.8V / 14.4V / 18V וגם כלים חוטיים. (פטישונים / מברגות /מקדחות)

ואני יכול להגיד לך שאין כלי שהוא 100% יתן לך את מה שאתה רוצה.

10.8 יקדח. בקיר בלוק / איטונג / בטון רגיל. - (יקח זמן) בטון מזויין- במידה יהיה אבן / ברזל בקיר. שם נגמר החור.

18V. יקדח. כמו ה 10.8 אבל מהר יותר. ויסייים את רוב החורים במזויין גם.

לגבי חוטית. מקדחה. (אחד הדברים הכי לא נוחים להרכבה איתם) וכנ"ל לגבי בטון מזויין (או חור גדול מ8-10 מ"מ)

פטישון. יפרק על חומר / גודל חור בקלות. אבל לבנות איתו דברים של איקאה. (שצריך עדינות של 10.8 פעמים גם חזק מדיי.)

פשוט יהרוס את ההברגות.

ולכן אני ממליץ לקנות 10.8 אפילו של חברה לא מותג. אבל סבירה (וורקס.- נגיד. יש חיקוי של מקיטה ועוד)

ולקנות פטישון.

עכשיו ההמלצה הכי טובה שתקבל בחיים שלך.

יד 2. יש שם הכול.

פטישון ומברגה משומשים. תקבל עודף מ 1000. !!

קניתי לאחי ולי. 2 סטים של מברגה 10.8 ב כמה מאות בודדות. חדש עלה אז 700-800 ש"ח (מחבר פורום)

ולאחי השני קניתי פטישון בוש (פוטר מתחלף) ב 400 שקל כולל ארגז.

מבדיקה כרגע ביד 2. כלים של בוש (לדוגמא)

מברגה ליטיום יש שם כמה במחיר סביב ה 500-800 כלים שעולים כפול.

ופטישון טיפה יקר. אבל אני בטוח שניתן להוריד אותם במחיר לכיוון ה 500-600

ניתן לחפש מקיטה / דיוולט / מטבו / מילווקי ועוד

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

האמת דיי הסתבכתי מהשרשור.

חיפשתי וחיפשתי גם בזאפ אך זה לא עונה לי לשאלה של מה יענה לצרכים שלי.

הצרכים זה מברגה להתעסק מדי פעם באוטו/הרכבת רהיטים/דברים קלים בעץ ופעם בהרבה זמן קידוח בקיר בטון.

אם ניתן לשלב את זה במברגה אני אשמח, אם לא אז ניתו גם לפצל אך לא בא לי להשקיע בזה יותר מהתקציב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בואו נעשה רגע סדר בדברים. יש כמה קטגוריות של "כלים חשמליים מסתובבים ששמים בהם ביט":

- מברג חשמלי, לרוב נטען או על סוללות אצבע, קומפקטי, מהירות בודדת, מיועד לחסוך את ה CTS של טכנאי מחשבים ואחרים שצריכים להרכיב או לפרק המון ברגים קטנים. לא רלוונטי כלל לשרשור הזה. באנגלית Electric screwdriver. נראה כך:

415Jr4btQ5L._SX300_.jpg

- מברגת אימפקט נטענת, היא כשמה מיועדת להברגה, בעיקר בעץ. מגיעה ללא פוטר ומקבלת ביט סטנדרטי, יש לה הרבה מומנט והיא מוסיפה עומס אל עבר הבורג (מרגיש כמו רטט אבל זה לא) מה שמקל על הברגה של ברגים ארוכים לתוך עץ קשה. זה כלי נפלא לנגרים וכו' אבל הוא תמיד חייב לבוא שני, אחרי שיש משהו גנרי יותר שיכול לעשות קשת של עבודות כי אלו לא מתאימות לכל חומר ולא מתאימות כלל לקידוח. באנגלית Cordless Impact Driver. נראית כך:

6905G_P&$prodImageMedium$

- מקדחה\מברגה נטענת, כשמה היא שילוב של יכולות קידוח והברגה. בעלת פוטר ידני שמקבל לרוב ביטי קידוח רגילים או משושים אך לא SDS, בקטרים של עד 13 מ"מ בדרך כלל, וכמובן ביטי הברגה משושים. לרוב תגיע עם 3 מצבים: מצב הברגה עם קלאצ' שמאפשר לשלוט במומנט המירבי שיופעל ומונע הברגת יתר, מצב קידוח שמבטל את הקלאצ' ויפעיל את מירב המומנט (לקידוח בעץ, מתכת, פלסטיק) ומצב "פטישון" שהוא מתקבל בפועל מטבעת עם בליטות שגורמת לביט הקידוח להלום (קלות מאות) קדימה, ועם ביט קידוח מתאים זה מאפשר לקדוח בבטון לא מזוין ולבנים. לרוב תגיע עם 2 מהירויות (הילוכים) כשכמובן במהירות הנמוכה יותר מתקבל יותר מומנט. זה הכלי הכי שימושי ברשימה הזו כי היא עושה הכי הרבה דברים. באנגלית: Cordless Drill. נראית כך:

1b57d83fcbb2be4535766194b3ffd79e.jpg

- ולסיום, הפטישון\מקדחת בטון. לרוב על כבל, לפעמים על סוללה או אפילו 2 סוללות. פה מדובר בכלי לעבודות כבדות, שמיועד כמעט בלעדית לבטון. יש הרבה סוגים וגדלים - עם פוטר ידני, פוטר מפתח, או SDS. עם אפשרות לכבות את פעולת ההלימה ובלי. לבטון מזוין, לקידוח חורים גדולים (כמו של מתקיני מזגנים), ועוד ועוד. זה כלי למי שקודח בבטון ואבן כל יום כל היום. נקראת Hammer drill / Rotary hammer ונראית כך:

PG84261.jpg

אז מה אתה צריך?

לבית, אתה צריך מקדחה\מברגה נטענת. ההמלצה שלי היא ליתיום, 18 וולט או יותר, זה יכול להיות מקיטה, דה-וולט, מילווקי וכו'. כדאי לקנות סט שכולל מזוודה או תיק, 2 סוללות, ומטען מהיר. ממליץ לבדוק את העלויות של כלים אחרים של אותה סדרה והזמינות שלהם בארץ - אין מבאס יותר מלהחזיק כמה סטים של מטענים וסוללות. כמה נקודות לגבי זה:

1. סוללות הליתיום של היום הן חיה אחרת לגמרי מהNiCad של פעם, ואמנם יקרות בהרבה אבל לקנות משהו אחר זו התאבדות. הן מחזיקות, הן נותנות בראש, הן נטענות מהר ואמין. לי יש זוג סוללות 1.4 אמפר למקיטה שלי וזה מספיק לי להכל.

2. יש הבדל משמעותי בפעולה של brushless (ללא "פחמים") ו brushed ("עם פחמים"). הראשון, מה שנהיה נפוץ היום, מספק אמינות טובה יותר של המנוע כי אין חיכוך, מאפשר מומנט רב יותר, ובזכות השיטה שהמנוע מופעל (בקרה אלקטרונית) מאפשר התאמת המומנט לעומס כדי לשמור על מהירות קבועה. לעומת זאת דווקא הרכיב האלקטרוני המורכב ששולט במנוע הזה, אם לא יוצר כמו שצריך, יכול להיפגם בקלות מחום ולפגוע באמינות הכוללת. צריך לזכור גם שהבלימה של המנוע היא אלקטרונית פה. בשיטה הישנה (עם "פחמים") יש מגע מכאני עם מברשות פחמן שנשחקות עם הזמן ודורשות החלפה (בשימוש ביתי מדובר בעשרות שנים) אבל המקדחה פשוטה יותר. מה שכן, החיכוך הזה עולה - המנוע יעיל פחות והשליטה בהדק לקבלת מהירות אחידה קשה יותר.

3. אני לא רואה טעם ללכת על פחות מ18 וולט. אלו הוורסטיליות ביותר שיצליחו באמת לקדוח כל דבר בבית אולי מלבד קירות הממ"ד או פלדה מזוינת. בשימוש כבד יום יומי לנגרים יש הצדקה לקחת את ה 10-12 וולט כי הן קטנות וקלות יותר, אבל למקסימום שימושיות קח משהו חזק. המקיטה 18 וולט brushed שלי קודחת בקירות חורי 10 מ"מ (לעיגון טלויזיות למשל) בלי בעיה, קדחתי איתה גם בקרמיקה, עץ מכל הסוגים, פלסטיק, אלומיניום, ופח. משתמש בה כ3 שנים כמעט מידי יום. יש לי תלונה אחת - המדבקה התקלפה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

שורה תחתונה מברגה מקדחה עם מצב ''פטישון''

יש משהו ספציפי מומלץ בתקציב שלי?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כל הכבוד על פוסט ארוך ומושקע.

תרשה לי לחלוק רק על המסקנה, אני חושב שהשילוב האידיאלי לבית הוא מברגת 10.8 (ודוקא כן עם אימפקט למי שיש טיפל'ה רגש ביד) + פטישון נורמלי (אפילו בוש החלש ביותר 2-20).

לגבי המברגה, הגודל והמשקל משחקים תפקיד, ו18V זה משהו שהוא אובר קיל למשתמש הביתי.

לגבי הפטישון, אחרי שקודחים בבטון אפילו לא מזוין, פעם אחת בלבד, לא מבינים איך עשיתם את זה כל השנים עם מקדחה רגילה (והרטט הוא בדיחה).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מה אומרים?

מקדחה cd714creska

מברגה b-epc14cak

שניהם של black dacker

לפי בקורות שקראתי מחו''ל נשמע שזה עונה על הצרכים.

שוב השימוש הוא פעם בהרבה זמן אחרי מעבר דירה או רכישה באיקאה...S70604-12264190.jpg

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...