Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין ליקנות מברגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חחח זה תמיד ככה עם כלי עבודה. מתחילים בדרישות נמוכות ומיום ליום שואפים למעלה. אם יש לך זמן תתחיל לצפות בהשוואות דגמים ביוטיוב.

המלצה אישית בתור אחד שהחזיק פלטפורמת בוש 18V והיום מחזיק פלטפורמת מילוואקי ודיוולט 18V - הבוש עדיפים מבחינת אמינות, זמינות חלפים בארץ, ומידע על תיקונים וכו' ברשת. (כולל תרשימי פיצוץ ומקט"ים כמעט לכל כלי פופולרי).

אמנם הם הכי פחות חזקים מהשניים האחרים אבל זה לא באמת ברמה שמשתמש ביתי ירגיש בחסרונם.

אגב, שתדע. ה 20V של דיוולט זה עניין שיווקי גרידא.

כל סוללת 18V מגיעה למתח של 20V כשהיא מלאה.

פשוט שדיוולט מפרסמים את הסדרה בתור 20V (במצב מלא) והשאר מפרסמים מתח נומינלי במצב 20% סוללה.

עניין של סמנטיקה.

אותו כלל תופס גם לגבי ה10.8V מול ה 12V.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, Froyne כתב:

ואז הסתבכתי עם הסדרות השונות של בוש. מה ההבדל בין GSR ל- GSB?

ה-B מסמל בראשלס (ללא פחמים).

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 10 דקות, cohen motor 377 כתב:

אני גם שמעתי על כך וזה מאד מעניין לראות את זה.

דבר בסיסי...

עליאקספרסמשהו מקומי 1, משהו מקומי 2

יש איכויות שונות, מגנטי יותר ופחות, העיקרון זהה. לא מאפשר לדחוף את הקצה של הבורג מעבר לעומק מסויים (שאתה מגדיר עם הסטופר). יש לי גם משהו כזה, ובכנות- אני משתמש בו לעיתים כל כך נדירות... בעיקר לברגים שטוחים (מגנט חזק מאד).

לדעתי גימיק ולא יותר מזה. 

מצד שני, אין לי ניסיון בהברגות לקירות גבס, כך ש...

ניחוש מושכל, עם אימפקט 18V, המעצור לא יעזור אלא יישאב לתוך הקיר בעצמו :lol: אלא אם הוא רחב מאד יחסית.

צחוק בצד, אימפקט משתמשת במנגנון הלימה. דהיינו, כמו פטיש. כשהמעצור ייגע כבר בקיר, להערכתי במקרה הטוב הוא ישאיר שקע עגול בקוטר של עצמו במקרה הטוב אם לא עוצרים את הפעולה בזמן.

וזו עוד סיבה לגבי למה לא לעבוד עם אימפקט (מעבר לעובדה שבגבס, פשוט מכוונים את הקלאץ' לעצמה חלשה יותר והבורג מפסיק להסתובב כשהוא מגיע לקצה שלו. כן מצריך ניסוי וטעייה לגבי כמה כח זה, אבל זה משהו שלומדים פעם אחת וזוכרים את זה הלאה לפרוייקט הבא).

• מעניין 1

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

צחוק בצד, אימפקט משתמשת במנגנון הלימה. דהיינו, כמו פטיש. כשהמעצור ייגע כבר בקיר, להערכתי במקרה הטוב הוא ישאיר שקע עגול בקוטר של עצמו במקרה הטוב אם לא עוצרים את הפעולה בזמן.

וזו עוד סיבה לגבי למה לא לעבוד עם אימפקט (מעבר לעובדה שבגבס, פשוט מכוונים את הקלאץ' לעצמה חלשה יותר והבורג מפסיק להסתובב כשהוא מגיע לקצה שלו. כן מצריך ניסוי וטעייה לגבי כמה כח זה, אבל זה משהו שלומדים פעם אחת וזוכרים את זה הלאה לפרוייקט הבא).

צודק ב100% זה משתנה כל אחד לפי עבודתו.

כמו שטכנאי מקררים משתמש עם פוטר קלאץ' כי זה יותר עדין.

פורסם

אני חושב לעצמי, מזל שהכלים החזקים באמת הם פניאומטיים כי אחרת הייתי רואה שיפוצניקים שמסתובבים עם הגרסא הנטענת של דברים כאלו לדוגמא... וכולם היו רצים לקנות אותם כי זה מה שהשיפוצניקים משתמשים בו :lol:

מיי גוד, 1800 ניוטון :shock:

פורסם (נערך)

מצד אחד, :shock2:!!!

מצד שני, יש גם חזקים הרבה, הרבה יותר.

בנקודה הזו, המזל שהם שוקלים כל כך הרבה אחרת היו קונים אותם :lol:

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

מנצל השירשור, לגבי כדאיות תיקון בוש gsr.

מברגה , חלק מסט, מעשנת. על פי סירטוני הרשת בר תיקון עצמי על ידי החלפת מנוע או רק על ידי החלפת פחמים (יש רק חמות מקומית שמחזיקה פחמים תואמים) בעלות זניחה (ביחס למברגה ) .

מצאתי בארץ גוף בלבד ב 229 שקל אבל אין במלאי. מנוע בכלי 13 שיניים (בהתאם לגיר) עולה כ 100 שקל כולל משלוח.

אם כבר כדאי למצוא גוף gsb , אבל לא מצליח למצוא גוף ל 12 וולט . 

אבחנה נוספת לגבי מברגות ישנות שיש לי 9.6 בוש ירוקה  ו 12 של  בלאק אנד דקר  הסוללות עולות יותר מסט חדש 😒

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אקיצר, הייתי צריך מברגה, לא הבנתי בזה יותר מדי, קפצתי להום סנטר וקניתי את זו.

מאז עברו כשנתיים וחצי עם שימוש לא הכי תכוף.

בעיקר הרכבות ופירוקים של ארונות, מעמדים, רהיטים ואפילו מקררים..

המברגה חזקה ואמינה. אין לי שמץ איך היא ביחס למה שהוצע בשירשור.

אם זה עוזר, אז הייתי רוכש אותה שוב. 

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 5 שעות, zaf כתב:

אם כבר כדאי למצוא גוף gsb , אבל לא מצליח למצוא גוף ל 12 וולט . 

למה לא?

יש לך כאן, כאן, וכאן.

ויש עוד. 

קצת יותר יקר מאשר ה-229 שמצאת לגוף GSR, אבל אם אתה רוצה להחליף לבראשלס, אולי שווה. 

מעבר לזה, תתחיל עם הפחמים. מקסימום זרקת 30 ש"ח וזו לא הבעייה, ואז מחליפים את המברגה כבר וזהו.

לפני שעתיים, ליפיגו כתב:

אקיצר, הייתי צריך מברגה, לא הבנתי בזה יותר מדי, קפצתי להום סנטר וקניתי את זו.

INGCO זה מותג הבית של הום סנטר. 

בגדול מדובר על צעצועים סיניים במחיר מופקע. 

בדיוק כמו הכלים של האנטר.

יש לי אקדח חום של אינגקו. צעצוע, אבל עושה את העבודה בפעם בשנתיים שאני מוציא אותו מהקופסא לשימוש. 

יש לי גם 2 כלים של האנטר. אחד קברתי איפה שהוא (מלטשת שלא מלטשת), והשני הוא מסור חרב שהוא ממש דרעק לעבודה. 

למי שצריך כלי פעם ב..., אפשר להסתדר עם משהו שכזה. למי שצריך כלי בשביל לתת עבודה, לא מומלץ. 

פורסם (נערך)

גם אני חשבתי כך - עד שגיגלתי את הערך INGCO ומצאתי שמדובר כנראה במותג שמפרסם את עצמו באיזה 25 מדינות, ויש לו אפילו חנות באמאזון.

מה שווים הכלים שלהם? יש לי כמה מברגים שקניתי בהום סנטר, מצויינים כדי לפזר במגירות בכל הבית כדי שיהיו זמינים בשלוף, כמו משקפי קריאה מהסופרפארם. מה שווים הכלים החשמליים שלהם? מעולם לא החזקתי ביד, אז אין לי מושג.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 5.2.2023 בשעה 23:42, Froyne כתב:

פחות מתאים ממברגה שהיא לא אימפקט?

למה?

בגלל שהיא לא רוטטת לעומת מברגות רוטטות שהן לא אימפקט או מקדחות ייעודיות. פשוט לרוב לשימוש ביתי אין באמת צורך ברטיטה, כמו שאמרתי קודם אני עשיתי איתה כמה מעברים, כולל כל הקדיחות, רק בתקרה לטובת התקנת גופים הייתי צריך לשלוף את המקדחה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

גם אני חשבתי כך - עד שגיגלתי את הערך INGCO ומצאתי שמדובר כנראה במותג שמפרסם את עצמו באיזה 25 מדינות, ויש לו אפילו חנות באמאזון.

מה שווים הכלים שלהם? יש לי כמה מברגים שקניתי בהום סנטר, מצויינים כדי לפזר במגירות בכל הבית כדי שיהיו זמינים בשלוף, כמו משקפי קריאה מהסופרפארם. מה שווים הכלים החשמליים שלהם? מעולם לא החזקתי ביד, אז אין לי מושג.

גם הכלים של WEN, חביבי AMAZON, הם לא קטנים במיוחד. 

זה לא אומר שהאיכות שלהם מי יודע מה. 

בגדול, כמו מה שהדגשתי- ולא יותר. 

אחרי לא מעט שנים של מכירת כלים איכותיים יותר (ברמה של תקן תעופה וחלל) ופחות (ברמה של כלים טובים שגם מוסכים משתמשים בחלק מהם) וממש פחות (כאלו שלא הייתי שוקל לרכוש בכלל), למדתי לעמוד על הטיב של מה שאני רואה. 

בפעם הראשונה שנתקלתי באינגקו, התעמקתי לרגע במבחר הידני שלהם. עושה עליי רושם עז של זיבלון מהסוג של "למקרה חירום שבור את הזכוכית" אבל לא יותר מזה. למשתמשים בסיסיים ביותר שצריכים משהו זול וזהו בשביל פעם אחת, אוקיי, מתאים. ועדיין תהיה מלחמה עם הכלי ועם העבודה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...