Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות טיפול - סביר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הכנסתי היום את הרכב לטיפול שנתי + הכנה לטסט + טסט.

מדובר ברכב מסוג ניסאן קשקאי 2014.

התקשרו אלי והודיעו לי שאני צריך להחליף 2 צמיגים (הם ישנים ויבשים) + דסקיות ורפידות בגלגלים הקדמיים, רפידות בגלגלים האחוריים וכיוון פרונט (שכן לשיטתם חייבים לעשות כייון פרונט לאחר החלפת הצמיגים).

סה"כ עלות 3,600 ש"ח. האם זה מחיר סביר? מוגזם?

פורסם

אי אפשר לענות לך ברצינות בלי פירוט העבודה והחלפים ( מי היצרן של רפידות+צלחות , מקורי / תחליפי , מה סוג הצמיגים ).

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 18 דקות, ק.מ כתב:

שכן לשיטתם חייבים לעשות כייון פרונט לאחר החלפת הצמיגים).

רק אם על בצמיגים הישנים נראים סימני שחיקה שמעידים על כיוון לא תקין.

במידה וזה לא המצב אין צרוך בכיוון פרונט, שכן החלפת צמיגים לא משנה את זוויות המתלה ומה שהיה מכוון עם הצמיגים הישנים ישאר מכוון עם החדשים. 

• אהבתי 2

פורסם

לפני הקטע של המחיר, אם זה מוסך שאתה מכיר וסומך ב-100% שלא ידחפו לך דברים מיותרים אז בסדר, לצערנו רוב בעלי המקצוע לא ככה, ולכן אם אתה לא יודע לזהות לבד האם באמת צריך את הכל - תצטרך ללכת לבעל מקצוע נוסף לקבל חוו"ד, או להעלות כאן תמונות של כל הדברים ולקבל הכוונה, (תמונות של צמיגים, צלחות, ורפידות)

פורסם

מחזק לגבי צמיגים - רק בבחירתך את המקום להחלפה ובחירת המותג.

כנ"ל כיוון פרונט (במידה וצריך) - ניגש ישר למכון פרונט ועדיף לפי המלצה.

אל תשכח שמוסך ינסה להרוויח גם על צמיגים (לגיטימי, אבל ניתן לחסוך מעות כשניגשים ישירות לפנצ'ריה).

• רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

פורסם

וצמיגים הם פריט שחשוב לבחור עצמאית, לא לאפשר למובך לבחור זבל שעלול לסכן אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, vladclar כתב:

אי אפשר לענות לך ברצינות בלי פירוט העבודה והחלפים ( מי היצרן של רפידות+צלחות , מקורי / תחליפי , מה סוג הצמיגים ).

IMG-20230127-WA0007.thumb.jpg.6ae3811b37a680f0a8258756b57548d3.jpg

פורסם

חוץ מזוג צמיגים סיניים ב 500₪ כל אחד ( חבל שיש לך דבר כזה על הרכב ) , כל היתר נראה סביר.

• רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 18 דקות, vladclar כתב:

חוץ מזוג צמיגים סיניים ב 500₪ כל אחד ( חבל שיש לך דבר כזה על הרכב ) , כל היתר נראה סביר.

כן, טעות שלי. רשום 460 אבל עשיתי סקר שוק וראיתי שהמחיר הוא 330 לצמיג. אז הם פשוט הפחיתו 200 ש"ח מהמחיר הכללי. הם גם העבירו לי את הרכב טסט. למען האמת,  אני יוצא בהרגשה לא טובה בכלל. אולי בצדק ואולי לא. אבל ההרגשה שמכניסים את הרכב לטיפול של -600 ש"ח ובסוף משלמים כ-3500 משאיר אצלי טעם מר. במיוחד שזאת פעם ראשונה שאני מטפל במוסך הזה. בכל אופן, תודה על הסיוע.

פורסם (נערך)

כאשר נכנסים לטיפול קטן, המוסך לא יכול לדעת האם צריך להחליף בלמים, וזה החלק היקר בטיפול הזה, גם החלפים וגם העבודה.

את הצמיגים אני בכלל שם בצד - כבר אמרו לך, לא מחליפים צמיגים במוסך מכונאות.

אני לא בטוח שההרגשה שלך מוצדקת, כי עכשיו אי אפשר לקבוע, באיזה מצב היו הבלמים לפני ההחלפה. 

מה שבטוח - לא קיבלת צלחות ורפידות מקוריות, כי הן עולות הרבה יותר יקר. מה קיבלת - לא ידוע. יש חלפים תחליפיים באיכויות שונות, מסיני זול ועד רפידות שהן עדיפות על מקוריות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
לפני 13 דקות, ק.מ כתב:

ההרגשה שמכניסים את הרכב לטיפול של -600 ש"ח ובסוף משלמים כ-3500 משאיר אצלי טעם מר.

מוסכניק רק מציע ולא מחייב. אתה לא חייב לעשות את מה שאתה לא רוצה.

פורסם
לפני 19 דקות, vladclar כתב:

כאשר נכנסים לטיפול קטן, המוסך לא יכול לדעת האם צריך להחליף בלמים, וזה החלק היקר בטיפול הזה, גם החלפים וגם העבודה.

את הצמיגים אני בכלל שם בצד - כבר אמרו לך, לא מחליפים צמיגים במוסך מכונאות.

אני לא בטוח שההרגשה שלך מוצדקת, כי עכשיו אי אפשר לקבוע, באיזה מצב היו הבלמים לפני ההחלפה. 

מה שבטוח - לא קיבלת צלחות ורפידות מקוריות, כי הן עולות הרבה יותר יקר. מה קיבלת - לא ידוע. יש חלפים תחליפיים באיכויות שונות, מסיני זול ועד רפידות שהן עדיפות על מקוריות.

על זה אין מחלוקת.

מדובר במוסך בעל שם טוב עם ותק של עשרות שנים אז אני אני אדון אותם לכף זכות.

זאת ההרגשה שקיבלתי.

למדתי לפעם הבאה.

שוב תודה וסופ"ש נעים.

פורסם

היה לי מקרה לפני איזה חודש,

נכנסתי למוסך ליד הבית, (לא המוסך הקבוע שלי) עם האוטו של אשתי,

לבדוק איזה תקתוק שהציק ורציתי לראות את האוטו על ליפט,

קיצר הבנאדם הרים את האוטו (כל השכונה פה ממליצה עליו) הוא מסתכל על הצמיגים,

ומתחיל לספר לי סיפורים, הצמיגים שלך גמורים, הבולמים ותושבות הבלם מתים, מוטות מיצבים גמורים, 

ברקסים גמורים, סכנת נפשות לסוע עם האוטו,

וכל זה לפני שהוא פירק את הגלגל בכלל,

אמרתי לו תוריד גלגל נביא קאליבר ונבדוק את הברקסים, הוא התבלבל,

פתאום רק ברקסים קדמים, פתאום תאמת אתה לא חייב עכשיו וכו'

פשוט אם לא היה לי ידע קיבלתי ממנו הצעת מחיר של 3000ש"ח הזיה,

וכל זה שבכלל לא באתי לבקש הצעת מחיר ס"ה החלפתי את המוטות מיצבים שבועם לפני, ואת אחד האומים לא היה לי מספיק גישה לנעול טוב,

אז רציתי את האוטו על ליפט לנעול את האום ולקבל שקט מהתקטוקים שזה עשה,

הבנאדם לקח את זה 60 צעדים קדימה,

ללקוח רגיל אין איך לדעת מה מצב הברקסים ולצערי אם המכונאי טוען לו שהברקסים גמורים וזה סכנת נפשות רוב הלקוחות יגיו לו תחליף,

יש את המוסכניקים היותר רעים שאומרים לך אסור לי לשחרר את האוטו במצב כזה,

וככה סוחטים את הלקוח התמים.

• מעניין 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, ק.מ כתב:

מדובר במוסך בעל שם טוב עם ותק של עשרות שנים אז אני אני אדון אותם לכף זכות.

חשבונית פח, לא חוקית, כשאין לאף אחד מושג, חוץ מהעסק (אולי), על אילו חלפים מדובר.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • תוכן חדש...