Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

תודה שוב על העזרה בפוסטים הקודמים שלי! החלטתי סופית על "כרכרה"  🤗

שינויים בשימוש: פעם בשבוע 175 ק"מ בגוש דן, פעמיים בשנה נסיעה מהמרכז לאילת / מהרכז לגולן (חרמון או צפת)

לרוב לשימוש עירוני + בין עירוני באזור המרכז.

הרכבים שאני רוצה ומסתכלת עליהם כרגע:

טיוטה קורולה, קיה ריו , אופל אסטרה אנג'וי, סובארו אימפרזה, סובארו XV‏  - אשמח לעוד המלצות ממכם (לא להציע מיני או קיה פיקנטו).

מי שיש/ היה לו והתנסה באלו שכתבתי, מבחינת צריכת דלק, איכות חלקים , זריזות, בטיחות, מחיר חלקים, תכיפות תקלות, מה סוגי התקלות שנתקלתם ומחיר העלות שהייתה.

אני חושבת שעדיף שנתון כמה שיותר גבוהה אבל לא חובה (רק שיהיה מעל 2014 לפחות).

התקציב ירד ל 20 ~ 55 אלף.

*אין משפחה וילדים אבל לא רוצה אוטו מיני, זה ישמש שני אנשים, יש לי בעיות בגב.

*אני נהגת חדשה, חשוב לי מכונית זריזה ובטיחות, מסתכלת גם על זיהום אוויר שלא יהיה מעל דרגה 14, מחפשת יד שנייה.

*אוטומט בלבד

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי נהגת מירוצים123
פורסם

אין לי זמן לכתוב כרגע תגובה מפורטת אבל ממליץ בחום להוריד את אופל אסטרה. המחיר מפתה אבל רמת האמינות נמוכה ועלויות האחזקה לא זולות.

הכיוונים האחרים טובים יותר. במקום ריו אפשר קיה פורטה שתהיה מרווחת יותר, נוחה, וגם זריזה יותר, מורגש היטב בנסיעות בין עירוניות. גם קיה סול יכול להיות בחירה מגניבה עם מרווח פנים מעולה, תנוחת ישיבה מוגבהת ונוחה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, Mike808 כתב:

אין לי זמן לכתוב כרגע תגובה מפורטת אבל ממליץ בחום להוריד את אופל אסטרה. המחיר מפתה אבל רמת האמינות נמוכה ועלויות האחזקה לא זולות.

הכיוונים האחרים טובים יותר. במקום ריו אפשר קיה פורטה שתהיה מרווחת יותר, נוחה, וגם זריזה יותר, מורגש היטב בנסיעות בין עירוניות. גם קיה סול יכול להיות בחירה מגניבה עם מרווח פנים מעולה, תנוחת ישיבה מוגבהת ונוחה.

סול נשמעת מגניבה אבל מכוערת בעיניי קצת. אהבתי את קיה פורטה תודה על ההמלצה! נ.ב קח את הזמן לא ממהרת אשמח להרחבה על דעתך ולשמוע מהניסיון שלך. מבחינת דלק נשמעת סבבה הפורטה האם זה באמת כמו מה שכתוב במפרט היצרן הצריכה?
תודה על ההמלצה לגבי אופל הייתה לי הרגשה.

פורסם

עיצוב זה עניין של טעם, בעיני הסול נראית חביבה. היתרון הגדול שלה הוא מרכב המיקרוואן שמאפשר לה להיות מאוד פרקטית מבלי להיות גדולה מדי וגם תנוחת הישיבה המוגבהת מצוינת.

פורטה היא בחירה יותר סולידית. המושב האחורי מרווח וגם ממוזג אבל היא הרבה פחות שימושית מהסול ותנוחת הישיבה נמוכה. מבחינת צריכת דלק אפשר לצפות למשולב של 11-12 ק"מ לליטר, תלוי כמה לוחצים וכמה נוסעים בעיר. היא תמורה טובה מאוד לכסף וזולה יותר מרוב המתחרות. קרוב משפחה שלי רכש לאחרונה אחת 2018 עם 140 אלף קילומטר ישירות מהשכרה בליס פור יו בסביבות התקציב המקסימלי שלך.

• אהבתי 1
פורסם

אני נוהג להתייחס רק למכוניות שהיו בבעלותי/ברשותי או בסביבה הקרובה שלי למשך זמן ארוך. 

במקרה יש בסביבה שלי ריו 2014 (גבול תחתון של התקציב שלך) וריו 2019 (גבול עליון של התקציב). זה לא אותו דגם (הישנה יותר דור 3, החדשה יותר דור 4). 

הן דומות מהחינת מרחב פנימי ומכלול השימושיות בכללי, אבל שונות מאוד באיבזור, מערכות עזר ותיבת הילוכים. 4 הילוכים בישנה, 6 הילוכים בחדשה, זה הבדל משמעותי. 6 הילוכים מנצל טוב יותר את יכולת המנוע ויותר חסכוני.

מבחינת תקלות, שתי המכוניות יד ראשונה, ב 2014 לא היו תקלות בכלל (עשתה 150 אלף ק"מ), ב 2019 הוחלף חיישן חמצן (עשה 100 אלף ק"מ).

חלפים ותחזוקה על הצד הזול יותר. 

תחליטי אם את רוצה לשים על זה 20 או 55 אלף שקל שכן זה הבדל גדול. 

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 21.1.2023 בשעה 12:59, Mike808 כתב:

עיצוב זה עניין של טעם, בעיני הסול נראית חביבה. היתרון הגדול שלה הוא מרכב המיקרוואן שמאפשר לה להיות מאוד פרקטית מבלי להיות גדולה מדי וגם תנוחת הישיבה המוגבהת מצוינת.

פורטה היא בחירה יותר סולידית. המושב האחורי מרווח וגם ממוזג אבל היא הרבה פחות שימושית מהסול ותנוחת הישיבה נמוכה. מבחינת צריכת דלק אפשר לצפות למשולב של 11-12 ק"מ לליטר, תלוי כמה לוחצים וכמה נוסעים בעיר. היא תמורה טובה מאוד לכסף וזולה יותר מרוב המתחרות. קרוב משפחה שלי רכש לאחרונה אחת 2018 עם 140 אלף קילומטר ישירות מהשכרה בליס פור יו בסביבות התקציב המקסימלי שלך.

תודה!

בתאריך 21.1.2023 בשעה 15:11, Buki כתב:

אני נוהג להתייחס רק למכוניות שהיו בבעלותי/ברשותי או בסביבה הקרובה שלי למשך זמן ארוך. 

במקרה יש בסביבה שלי ריו 2014 (גבול תחתון של התקציב שלך) וריו 2019 (גבול עליון של התקציב). זה לא אותו דגם (הישנה יותר דור 3, החדשה יותר דור 4). 

הן דומות מהחינת מרחב פנימי ומכלול השימושיות בכללי, אבל שונות מאוד באיבזור, מערכות עזר ותיבת הילוכים. 4 הילוכים בישנה, 6 הילוכים בחדשה, זה הבדל משמעותי. 6 הילוכים מנצל טוב יותר את יכולת המנוע ויותר חסכוני.

מבחינת תקלות, שתי המכוניות יד ראשונה, ב 2014 לא היו תקלות בכלל (עשתה 150 אלף ק"מ), ב 2019 הוחלף חיישן חמצן (עשה 100 אלף ק"מ).

חלפים ותחזוקה על הצד הזול יותר. 

תחליטי אם את רוצה לשים על זה 20 או 55 אלף שקל שכן זה הבדל גדול. 

תודה לך! מטריד אותי עניין התיישנות הרכב שיהיה צריך לקחת 2 פעמים בשנה לטסט...אז עדיף 2017 כבר. אבל לא פוסלת גם אחרים בטווח שלי עדיין מבררת.

פורסם (נערך)

טסט פעמיים בשנה זה לרכב בן 20, כך שלרכב מ2014 יש עוד יותר מעשור.

עריכה אחרונה על ידי Dudo
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...