Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הסיפור הוא כזה: קניתי דלתות בין חדרים בחברה ישראלית גדולה ידועה ולאחר התקנתם על ידי מתקין של החברה מצאתי כמה ליקויים, שהם כתמים על המשקופים במספר דלתות שלא ניתן להורידם. פניתי מספר פעמים למנהל הסניף ולחברה הן בטלפון והן בכתב (וואטסאפ, מייל), אך קיבלתי רק סחבת ושום דבר לא התקדם. כנראה שאין לי ברירה אלא לתבוע את החברה, אך אני לא יודע לאמוד את הנזק בצורה נכונה. 

יש למישהו טיפ/פתרון איך לאמוד את הנזק? חשבתי על לפנות לנגר שיעריך לי את העבודה כמה יעלה לתקן/להחליף חלק מהמשקופים ,האם זה נשמע הגיוני? כמו כן כיצד לאמוד נזק על עוגמת נפש?

תודה למגיבים.

פורסם

א-אמדן נזק זו עבודה של שמאי. 

זו למעשה הגדרת התפקיד שלו...

ב-לפעמים, מכתב חתום ע"י עו"ד "לפני נקיטת הליכים" מזרז סחבת באופן פלאי ומייתר את הגשת התביעה עצמה. לא חסרים עורכי דין שיחתמו (וינסחו) מכתב עבורך בתמורה לאי-אילו זוזים.

ג-מכתב חתום שכזה יסמל לבית המשפט בהנחה וזה יתקדם לתביעה שעשית כל שביכולתך לפתור את הבעייה לפני התביעה- נקודות זכות לטובתך.

ד-סכומים כאלו יהיו למעשה לתביעה קטנה, שם "עגמת נפש" עשוייה רק לפגוע בך.

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מניח שזה תלוי במכתב ותלוי בעו"ד...

לפני פחות מעשור השתמשתי בשירות הנ"ל בפעם האחרונה, עם עודף מ-50 ש"ח.

באיזור בתי המשפט בחיפה יושבים להם לא מעט עורכי דין ורק מחכים שמישהו יבוא אליהם עם בקשה כזו או אחרת.

איך זה במקומות אחרים בארץ, לא יודע. 

פורסם
בתאריך 8.1.2023 בשעה 22:16, nikitales כתב:

שלום,

הסיפור הוא כזה: קניתי דלתות בין חדרים בחברה ישראלית גדולה ידועה ולאחר התקנתם על ידי מתקין של החברה מצאתי כמה ליקויים, שהם כתמים על המשקופים במספר דלתות שלא ניתן להורידם. פניתי מספר פעמים למנהל הסניף ולחברה הן בטלפון והן בכתב (וואטסאפ, מייל), אך קיבלתי רק סחבת ושום דבר לא התקדם. כנראה שאין לי ברירה אלא לתבוע את החברה, אך אני לא יודע לאמוד את הנזק בצורה נכונה. 

יש למישהו טיפ/פתרון איך לאמוד את הנזק? חשבתי על לפנות לנגר שיעריך לי את העבודה כמה יעלה לתקן/להחליף חלק מהמשקופים ,האם זה נשמע הגיוני? כמו כן כיצד לאמוד נזק על עוגמת נפש?

תודה למגיבים.

1- אין צורך במכתב מעורך דין , זה עניין לתביעות קטנות ובתביעות קטנות אינך יכול להיות מיוצג ע"י עורך דין

בין כה אלא אם כן אתה חברה בע"מ. המשפט מתנהל בשפה עממית ואין לך צורך בתואר במשפטים.

מה שכן יש צורך בהוכחות אז תתעד כל דבר.

מה שהייתי ממליץ זה שאתה תפנה שנית להנהלת החברה או לגורם הרלוונטי ותודיע להם 

שאם העניין לא מטופל בתוך זמן X אתה מגיש נגדם תביעה לבית המשפט.

במידה ולא טופל 

2.גש לבית המשפט לתביעות קטנות הקרוב למגוריך והגש תביעה 

https://www.kolzchut.org.il/he/הגשת_תביעה_קטנה

3.אין צורך לאמוד את הנזק 

אתה תדרוש במסגרת התביעה תיקון הנזק ע"י הנתבעת או ביטול עסקה כי היא הרי החברה המוכרת וגם המבצעת 

בנוסף תדרוש מימוש אחריות , או פגם נסתר או אי התאמה על פי חוק המכר.וחוסר תום לב והתנערות מאחריות מצד הנתבעת.

הוצאות + עוגמת נפש.

ראה חוק המכר:

https://www.nevo.co.il/law_html/law00/72489.htm

פורסם
לפני 51 דקות, AUDIO KING כתב:

1- אין צורך במכתב מעורך דין , זה עניין לתביעות קטנות ובתביעות קטנות אינך יכול להיות מיוצג ע"י עורך דין

בתאריך 9.1.2023 בשעה 13:21, ברווז כתב:

ב-לפעמים, מכתב חתום ע"י עו"ד "לפני נקיטת הליכים" מזרז סחבת באופן פלאי ומייתר את הגשת התביעה עצמה. לא חסרים עורכי דין שיחתמו (וינסחו) מכתב עבורך בתמורה לאי-אילו זוזים.

ד-סכומים כאלו יהיו למעשה לתביעה קטנה, שם "עגמת נפש" עשוייה רק לפגוע בך.

בהצלחה.

לדעתי מכתב לפני תביעה, אחרי שבוצעו פניות רבות לשלל גורמים, זו ההתקדמות הבאה בתור באופן טבעי. 

לרוב זה אכן מייתר את התביעה כי הדברים מתחילים לזוז "משום מה סוף סוף". 

בכל מקרה אם כן תהיה תביעה, זה יילך לתביעה קטנה כמו שאמרתי, ואכן שם אין ייצוג של עו"ד. לתובע, לפחות. חברות שנתבעות (חלקן, לעיתים) כן מביאות עו"ד משום מה וזה מקובל איכשהו. 

ובכל מקרה, הגשת מכתב שכזה תיתן כמה נקודות זכות לטובת התובע- שלא רצה לבזבז את זמן בית המשפט ולהוכיח שעשה כל שביכולתו לנסות לפתור את הבעייה מול הנתבע. זה גם יכול לסתום את הגולל על קווי הגנה של הנתבעים כגון "תביעה קטנונית וקנטרנית" למשל.

אה. כן. וגם העובדה שהדיון במשפט יקרה רק בעוד כחצי שנה, מול מכתב שיכול לגרום להזזת הדברים מייד. גם זו נקודה למחשבה.

פורסם

מינימום אגרה בתביעה קטנה היא 50 שח.

וזאת תביעה של 5000 שח.

נהוג שרוב התביעות מתחילות מ5000 שח גם אם הן על סכום פעוט יותר.

.

• תוכן חדש...