Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

חבריי לצרה, תודה רבה. קראתי הכל פעמיים וגם מעביר לאשתי.

לא אדפוק לכם את הראייה והקשב עם מולטי מגה ציטוטים אז פשוט אכתוב ברצף.

כאמור, לי לא בא עליו. אבל יש לי חמלה גדולה לחיות וברגע שהחלטנו לאמץ הבנתי שמה שיבוא, אלא אם יהיה חתול קקה בהגדרה, הוא לא יימסר. 

הילדים אוהבים אותו ומשקיעים בו זמן. החיוב עולה על השלילה גם מבחינתנו ואין ספק שיש ערך מוסף שהוא בבית, לכל חיית מחמד.

בהמשך לזה, נקרע לי הלב לראות אותו יושב ובוהה בחלון כמו מרקו שמחכה לאמא.

אני מבין שהיה לו חופש תנועה מוחלט בבית הספר שגדל בו.

קשה לי עם המחשבה על סגירת חיית המחמד לנצח בבית. אולי כי תמיד גידלתי חיות בבתים עם גינה, אז בכלל לא עלתה השאלה.

מצד שני לא נטול חרדות והחשש שהילדים יצטרכו להתמודד עם אובדן. כן, אלה החיים, בכ"ז. בנוסף כל התוספות הנלוות לחיית חוץ - לא עף על זה.

אולי היברידי זו התשובה. אני לא אזרוק אותו בחוץ להסתדר, יהיה לו פתרון ראוי ומפנק בין אם זה יהיה מתקן סגור שיאכלס את "אוהל" השינה שלו, האוכל, מתקן הגירוד,

ובין אם ממש אפתח לו דלתית במחסן גינה וכל הציוד שלו יהיה איתו שם.

אני גר במקום קטן, בלי תנועה רצינית, חתולי רחוב אין פה ומי שמסתובב בכ"ז אז יודעים מי הוא ומאיפה הוא.

אני מבין שיש ציוד טוב יותר, ברור לי שחלק מהציוד נקנה מתוך חוסר הבנה ושנלמד לשפר בהמשך, בנתיים החול המתגבש הוא חתכת סרחה גם כשהוא בסוף הבית בחדר הכביסה

וגם כשהוא בתוך מתקן סגור עם דלתית (החתול השתמש בו בלי לפחד מהפעם הראשונה).

ה-litter robot אמנם יקר אבל כל מה שמעלה את רמת החיים והניקיון, אני די בעד השקעה בו. אבל זה להמשך, בואו נראה שכל הדבר הזה ממשיך כמו שאנחנו רוצים שימשיך.

את הטיולים שלו על הראש שלי באמצע הלילה אני לא אוהב ולא חושב שאסתדר עם זה. עוד פעם אחת כזו ואתם תקראו בטמקא על החתול הראשון ששוגר לחלל בעזרת כוח הרגל.

פתרון בנתיים/קבוע הוא לסגור אותו במקלחת של הילדים+חדר הכביסה הצמוד לו, מדובר על כ-15 מ"ר מוארים עם כל הציוד שלו וכמובן שזה רק לכמה שעות בלילה.

שוב תודה, כל עצה נקראה ונכנסה לראש, נחליט מה נעשה איתו הלאה בזמן הקרוב.

תמונה טובה ננסה בהמשך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

באמת חתול שנעול כל היום בבית.  "מאושר" יותר מחתול רחוב רנדומלי שמשוחרר לנפשו?

לא יודע לי נראה שהמצב הטבעי שלו זה לצוד לרוץ ולטפס על עצים.

זה לא כמו לגזור לתוכי את הכנפיים בשביל לשמור עליו? (פעולה שכל המגדלים והמאלפים דיי מתנגדים אליה)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, oryo כתב:

אז אתה נכנס לאן שצריך להכנס ומזמין לעצמך litter robot. אתה לא מסתכל על המחיר, אם אתה מסתכל על המחיר אז אתה מקלל ומוריד עוד שוט, ואז אתה מזמין את זה.

אפשר קישור למוצר?

מה כל כך טוב בו, ועד כמה זה חוסך באמת התעסקות עם חול ויעה?

כי הרי צריך לנקות גם את זה בסופו של דבר.

אגב, עצה נוספת לגבי חול חתולים - תקנו כזה שניתן להוריד באסלה. שיפור עצום באיכות חיים.

כזה:

https://www.dumbo4pets.co.il/items/352124-קט-בסט-חול-מתגבש-10-ליטר-Cat-Best-חול-לחתולים

בתאריך 18.12.2022 בשעה 09:05, itaysamurai כתב:

מחפש לשתות מאסלות

חתול מחפש מים זורמים, זה האינסטינקט שלו, ככה הוא יודע שהם נקיים. בעצם לא רק חתול, גם כלב.

א) תתרגל להוריד את מכסה האסלה.

ב) תקנה לו מתקן מים לחתולים, משהו כזה:

₪ 189.98  30%OFF | 2020 Xiaomi Smart Pet Water Dispenser 2L Kitten Puppy Pet Cat Automatic silent Water Dispenser Living Water Work With Mijia APP
https://a.aliexpress.com/_EwzJXlZ

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 26 דקות, itaysamurai כתב:

פתרון בנתיים/קבוע הוא לסגור אותו במקלחת של הילדים+חדר הכביסה הצמוד לו, מדובר על כ-15 מ"ר מוארים עם כל הציוד שלו וכמובן שזה רק לכמה שעות בלילה.

רעיון רע מאוד לדעתי.. מתכון מעולה לייצר לו טראומות לחיים.

מצד אחד אתה מרחם על בעל חיים שסגור בבית, מצד שני בשעות הכי פעילות שלו אתה סוגר אותו בחדר קטן :crazyeyes.

יש אפשרות לסגור את הדלת לחדר השינה?

בתאכלס אל תתבייש גם להעיף אותו בכח, כל עוד זה לא פוצע אותו, ככה לומדים.

אם הוא ילמד איך לישון איתכם במיטה מבלי להפריע לכם, כולם ירוויחו

• רעיון טוב! 3

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, itaysamurai כתב:

כאמור, לי לא בא עליו. אבל יש לי חמלה גדולה לחיות וברגע שהחלטנו לאמץ הבנתי שמה שיבוא, אלא אם יהיה חתול קקה בהגדרה, הוא לא יימסר

דבר הכי חשוב - תזכור שזה בן בית חדש ותתייחס אליו בהתאם.

אימצתי אותו, יש לך אחריות על ייצור חי מעכשיו ועד סוף חייו.

לפני 25 דקות, itaysamurai כתב:

ההיפך - תן לו להסתובב בכל הבית, כדי שיחקור ויקבל בטחון.

חתול זה חיית לילה, אין מה לעשות. חשוב שיהיה לו את החופש להסתובב בלילה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

246221675_WhatsAppImage2022-12-15at18_14_24.thumb.jpeg.5c8d14ef1ec1514554510dbecb820379.jpeg

• אהבתי 7

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

תקנה לו מתקן מים לחתולים

יש כמה סוגים של מזרקות לחתולים:

1. זרימה: המים יוצאים בזרם ממקום גבוה לנמוך יותר. 

2. נביעה: המים נובעים מהבסיס עם פכפוך קל.

מנסיון שלי, חתולים תמיד יאהבו מתקני נביעה, אבל לא כולם אוהבים מתקני זרימה (אם כי המדגם לא גדול). 

למתקנים הללו יתרון גם בכך שהם מעודדים את החתול לשתות, עוזר למנוע/לדחות בעית כליות בגיל מבוגר.

פורסם (נערך)

איתי הייתי במצב שלך והחלטנו למען שלום בית להפוך את החתולים לחתולי חצר בלבד. לא מכניס יותר הביתה.

יש לי כלבים בבית מגיל צעיר מאוד וחתולים בחוץ, מניסיוני חתול היא חיה "מניאקית" כמובן לא בכוונה.
אבל! דע לך שתוכל להתעורר יום בהיר אחד והחתול השתין לך על המיטה/כרית/ספה ולך תחליף. אין לנקות זה מסריח את החיים, רק מי שגדל עם חתולים בבית כל החיים ורגיל לריח יגיד לך שאין בעיה, כמו שלי אין בעיה עם ריח של חרא של תרנגולות (לא מריח, רגיל) זה והריח של השירותים בתוך הבית, שום מוצר/שיטה לא עוזרת ותביא לי גם רובוט מרצדס שיסתובב וישטוף עד מחר. זה מוריד אבל עדיין יש ריח מסריח
יש דברים שצריך לדעת, ולקבל, אני לא הסכמתי לקבל

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 3 שעות, oryo כתב:

הילדה שלי מתה על שוקולד. יכולה לאכול את זה לארוחת בוקר צהריים ערב ומתוך שינה - אבל אני יודע שזה לא טוב בשבילה ואני המבוגר האחראי אז אני משתדל למנן את זה בהתאם. 

אנחנו הורים, אנחנו מקבלים החלטות, וחתולים שלא יודעים לעשות טנטרום ישבו בבית יופי בין אם הם קולטים שזה בגלל שזה גורל עדיף על להיאכל ע"י קויוטי / להדרס ע"י רכב, ובין אם לא.

חתולים שיודעים לעשות טנטרום ישברו אותנו ויצאו החוצה, כמו ילדה כלשהי לא חשוב שמות שתקעה היום עוגיה סופגניה גלידה ואת הלמעלה של הקאפקייק. כן, היה יום קשה.

כל האנלוגיה בין גידול חיית מחמד לגידול ילד שגויה מיסודה.

ילד אתה מגדל שיהיה עצמאי. אתה מתווה לו דרך ומיומנויות.

חיית מחמד אתה מגדל בשביל עצמך.

אני החלטתי לתת לחתול שלי את החיים שבחוץ, מתוך הבנה שיש פה סיכון, כי היה לו טוב ככה. מה זה טוב, פנטסטי.

ואם נמשיך באנלוגיה השגויה מיסודה, גם אתה תלמד, שיהיו לך ילדים יותר גדולים, שצריך לשחרר ולתת להם לקחת את הסיכון, כי רק אלוהים שומר כל הזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני כעשרים שנה, הייתי מאכיל חתולי חצר אצלי בבניין... חוויה בפני עצמה.

בכל אופן יום בהיר אחד, אמא שומעת מיאו ליד הדלת, פותחת את הדלת ואחת מהחתולות שלי נכנסה פנימה (גרנו בקומה רביעית).

מאותו יום היא נעשתה חתולת בית, אולי בשבוע הראשון נעמדה ליד הדלת, אבל אחרי זה גם כשהדלת הייתה פתוחה לא הייתה יוצאת.

לדעתי בעיר, לתת לחתול לצאת החוצה, זאת סכנה עבורו... הרחוב והמכוניות, וגם שכנים שלא יאהבו לראות חתולה מטיילת במדרגות.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, Igalz כתב:

רעיון רע מאוד לדעתי.. מתכון מעולה לייצר לו טראומות לחיים.

מצד אחד אתה מרחם על בעל חיים שסגור בבית, מצד שני בשעות הכי פעילות שלו אתה סוגר אותו בחדר קטן :crazyeyes.

יש אפשרות לסגור את הדלת לחדר השינה?

בתאכלס אל תתבייש גם להעיף אותו בכח, כל עוד זה לא פוצע אותו, ככה לומדים.

אם הוא ילמד איך לישון איתכם במיטה מבלי להפריע לכם, כולם ירוויחו

אם זה היה רק אצלי, סבבה, אבל יש עוד 3 ילדים בחדרים אחרים. לנעול גם אותם? עד לאן נגיע כדי לאזן את השילוב הזה?

לא הייתי רץ כזה רחוק לטראומות. זה 6 שעות ב-15 מ"ר, יש בת"א טריפלקסים בגודל הזה.

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

דבר הכי חשוב - תזכור שזה בן בית חדש ותתייחס אליו בהתאם.

ההיפך - תן לו להסתובב בכל הבית, כדי שיחקור ויקבל בטחון.

חתול זה חיית לילה, אין מה לעשות. חשוב שיהיה לו את החופש להסתובב בלילה.

התחלת הפוסט - מסכים, כמובן.

ההמשך - כמו למעלה, יש גבול שצריך לשים בחיים המשותפים האלה עם חיית בית.

לא לאמלל אותו? כמובן. מצד שני, לעשות התאמות אבל גם לא להפריע למהלך חיים סטנדרטי שלנו.

אבל אני מסיק מזה את הכיוון. בית וחוץ ונתמודד עם ההשלכות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 12 דקות, itaysamurai כתב:

אם זה היה רק אצלי, סבבה, אבל יש עוד 3 ילדים בחדרים אחרים. לנעול גם אותם? עד לאן נגיע כדי לאזן את השילוב הזה?

לא הייתי רץ כזה רחוק לטראומות. זה 6 שעות ב-15 מ"ר, יש בת"א טריפלקסים בגודל הזה.

כפי שכתבתי הפתרון הנכון הוא לא לנעול אף אחד, אלא להתרגל ולהרגיל את החתול לישון עם בני האדם מבלי להפריע להם. זה אפשרי, מליוני בעלי חתולים עושים זאת על בסיס יומי.

כן 6 שעות בחלל סגור כאשר כל בני הבית מחוץ לדלת סגורה זאת טראומה שתביא לחרדת נטישה. אל תנסה להבין זאת מנקודת מבט של פסיכולוגיה אנושית.

כאשר החתול יבלה לילה שלם בדפיקות וגירודים של הדלת אתה תבין לבד. או לחילופין כאשר יתחיל להשתין שלא במקום המיועד לכך.. וזה כבר מאוחר מידי.

כל ההפחדות שרשמו מעלה על חתולים שעושים צרכים על המיטה זה בדיוק בגלל ניסויים כאלו.
חתול בריא וללא טראומות לעולם לא יעשה צרכים באיזורים שבהם הוא רובץ.

• אהבתי 4

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

השאלה היא אם חתול שלא יוצא ולא מכיר את החיים בחוץ פחות מאושר או חושב שאיכות החיים שלו יותר נמוכה.

אני בדיוק שומר לחברים על גור חתולים שעדיין לא מחוסן ומן הסתם תקוע בבית.

הוא יושב על החלון, מסתכל החוצה, ומנסה לפתוח את החלון בכל דרך אפשרית.

מצד שני הוא ג'ינג'י אז אולי זה קשור...

פורסם

יש לנו 4 חתולים, למרות שאנחנו גרים בבית פרטי הם לא יוצאים החוצה, מהחשש שאולי ידרסו או יתקלו בחיות אחרות.

הם אוהבים לשבת על החלונות ולהסתכל על היולם, אבל אין להם רצון לצאת החוצה, זה לא בדיוק ששאלתי אותם, אבל הם לא רצים לכיוון הדלתות כשהן נפתחות, ונראה שיש להם חיים לא רעים בכלל.

אני רואה בחצר שלנו חתולים מהחוות השכנות, לא נראה לי הקור ממש משפיע עליהם, ואצלינו בלילות כבר מגיע למינוס 10-15 מעלות, כל עוד הם יכולים לחזור פנימה מתי שירצו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפני חצי שנה אימצנו גורה שחורה מורעבת שגרה בתוך צינור. למרות שאובייקטיבית טוב לה בבית (😉) היא לא מפסיקה לנסות (ולפעמים להצליח) לברוח. האחרים לא ייצאו גם אם נשאיר דלת פתוחה.

העובדה שחתול מנסה או רוצה לצאת לא אומר שזה טוב לו.

• אהבתי 1
:turn-l:
  • תוכן חדש...