Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, יש לנו רכב חשמלי וכעת הגיע הזמן להחליף את הרכב שלי. אנחנו שוקלים אופציות חשמליות כמו יונדאי קונה או אופל קורסה. (אני לא רוצה רכב גדול, גם אלו גבוליים).

אז קודם כל שאלה עקרונית: האם הייתם הולכים על שתי מכוניות חשמליות, או שלכן תדעו אלו טוויסטים יהיו בעלילה ואולי עדיף שרכב אחד יהיה בנזין/היברידי. 

ואשמח גם לשמוע דעתכם לגבי הרכבים שציינתי. 

פורסם (נערך)

אני הלכתי על שתי רכבים חשמליים, לא יודע מה יהיה בעתיד ואף אחד לא נביא, מה שמעניין זה עכשיו ועכשיו אני חוסך המון כסף בדלק, יש לי עוד שני רכבי בזין אבל הנסועה השנתית שלהם לא גבוהה ולכן אן טעם להחליפם בחשמלי, שני הרכבים עם הנסועה הגבוה הוחלפו לחשמליות.

רכב קטן יש את הפיאט 500E, אמנם קצת יקר אבל עם הרבה סטייל וגם ביצועים לא רעים.

עריכה אחרונה על ידי guccii800
פורסם

לפני יותר מחצי שנה עברנו לשתי מכוניות חשמליות.

כל אחת מהן נרכשה במועד אחר, הקבלה שלהן היתה פחות או יותר ביחד. 

ההחלטה על רכישה של כל אחת מהן היתה נפרדת, ובהתאם לצרכים הספציפיים מהרכב. 

רכב אחד עבר כבר מעט יותר מ 4000 ק"מ, רכב חשמלי קטן - פיאט 500E

רכב שני עבר כבר כ 10,000 ק"מ - חשמלי גדול.

החסכון הכספי - גדול מאוד. ההנאה מהשימוש -  עוד יותר גדולה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בנושא הזה איזה חשמלית תתאים למשפחה של 5 אנשים (כבר 3 ילדים לא קטנים ונערים) במחיר "סביר" ?

הערה - טסלה 3 קטנה מידי בוודאות ! היום אנחנו בסובארו פורסטר סביר מבחינת מרחב !     

עריכה אחרונה על ידי Aריגו
פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

לפני יותר מחצי שנה עברנו לשתי מכוניות חשמליות.

כל אחת מהן נרכשה במועד אחר, הקבלה שלהן היתה פחות או יותר ביחד. 

ההחלטה על רכישה של כל אחת מהן היתה נפרדת, ובהתאם לצרכים הספציפיים מהרכב. 

רכב אחד עבר כבר מעט יותר מ 4000 ק"מ, רכב חשמלי קטן - פיאט 500E

רכב שני עבר כבר כ 10,000 ק"מ - חשמלי גדול.

החסכון הכספי - גדול מאוד. ההנאה מהשימוש -  עוד יותר גדולה. 

האם הפיאט סבירה גם להושבת אנשים מאחור? כמה ק״מ ריאלי בין הטענות?

פורסם

איוניק 5

סקודה אניאק

אייווייז

סקייוול

אפשר גם ג'יאומטרי C ו BYD

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני 36 דקות, תמרה1 כתב:

האם הפיאט סבירה גם להושבת אנשים מאחור? כמה ק״מ ריאלי בין הטענות?

תלוי כמה הם גדולים. 

יש מקום לשניים מאחורה ולא שלושה. 

הילדים המתבגרים יכולים לשבת מאחורה. 

לקחנו את הטווח הקצר, כי לרכב הספציפי לא היינו צריכים יותר. רשמית הוא 190 ק"מ. במציאות לא יותר מ 160-165. 

בגלל שמדובר ברכב שלא נוסע הרבה מדי יום, אנחנו מטעינים אותו רק פעם בשלושה / ארבעה ימים. 

הרכב מתוק להפליא, ואם אני צריך לעשות נסיעות עירוניות קצרות - אני מעדיף לנהוג בו. 

לשעבר:

פורסם

אני שאלה.

2 רכבים חשמליים, צריך מטען אחד שיכול להטעין 2?

צריך חניה פרטית גדולה, או 2 חניות בטבו?

מי עושה שיש לו רק חניה אחת?

זה לא מסרבל את עניין ההטענה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

זה מאוד אינדיבידואלי כמובן, אבל בעיקרון אם יש לך חשמלית אחת ואת מרוצה, והדרישות שלך מהרכב השני יכולות להיענות ע"י חשמלית שנייה, אז למה לא? על חרדת הטווח כנראה שכבר התגברת...

קניתי חשמלית ראשונה לפני 3 שנים, אז היה אידיאלי להחזיק חשמלית אחת ובעירה אחת. בשנה האחרונה האופציות גדלו משמעותית ובפברואר קיבלנו את החשמלית השנייה שהחליפה את המשפחתית, וחסל סדר דלק. עמדה אחת מטעינה לסירוגין פעם את זו ופעם את זו. זה מצריך קצת סנכרון ותכנון, זה נכון, אבל למי שיודע כמה ק"מ בערך הוא נוסע מחר לא צריכה להיות בעיה. אצלנו האתגר היחיד מהבחינה הזו הוא הבן לפני גיוס, והמבין יבין.

לגבי הדגם, במציאות של היום יש קודם לבדוק מה בכלל זמין, ולקחת בחשבון את השינויים הצפויים במס על חשמליות (שעולה בינואר) ובמס על קוריאניות (שיורד בדצמבר). מהבחינה הזו כנראה שזה משאיר בתמונה רק את יונדאי קונה. יש לי חבר שמאוד מרוצה ממנה.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
לפני 13 שעות, לירון .ה. כתב:

אני שאלה.

2 רכבים חשמליים, צריך מטען אחד שיכול להטעין 2?

צריך חניה פרטית גדולה, או 2 חניות בטבו?

מי עושה שיש לו רק חניה אחת?

זה לא מסרבל את עניין ההטענה.

אחדש לך,

אני אמנם גר בבית פרטי, אבל אין לי חניה פרטית או בטאבו. 

יש לנו מטען יחיד.

בניגוד לדעה הרווחת, אתה לא מחבר את הרכב לטעינה בכל רגע נתון. זה גם לא בריא לסוללה. 

אם אתה יודע שיש לך נסיעה ארוכה למחרת, אז כן, אתה מחבר את הרכב לטעינה, ומוודא שיצאת מהבית על 100%. 

הפעם האחרונה שחיברתי רכב לטעינה היתה ביום חמישי שחיברתי את הרכב של אישתי. הרכב שלי נדמה לי שחיברתי אותו ביום רביעי. 

אין לי איזו נסיעה מיוחדת היום, או מחר. נראה מתי נחבר אותו בפעם הבאה. 

שורה תחתונה, גם אם יש לך שני כלי רכב חשמליים בבית, אין ממש צורך בשתי עמדות טעינה. 

לשעבר:

פורסם

אתה יכול לצפות ככה גם בלתמ"ים?

אם חו"ח קורה משהו ואתה חייב להגיע עכשיו לסורוקה או לזיו. מה אתה עושה?

הרי זה לא רכב בעירה פנימית שמקסימום תעצור 3 דרות בתחנת דלק על הדרך בלי לסטות אפילו מהנתיב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

אחדש לך,

אני אמנם גר בבית פרטי, אבל אין לי חניה פרטית או בטאבו. 

יש לנו מטען יחיד.

בניגוד לדעה הרווחת, אתה לא מחבר את הרכב לטעינה בכל רגע נתון. זה גם לא בריא לסוללה. 

אם אתה יודע שיש לך נסיעה ארוכה למחרת, אז כן, אתה מחבר את הרכב לטעינה, ומוודא שיצאת מהבית על 100%. 

הפעם האחרונה שחיברתי רכב לטעינה היתה ביום חמישי שחיברתי את הרכב של אישתי. הרכב שלי נדמה לי שחיברתי אותו ביום רביעי. 

אין לי איזו נסיעה מיוחדת היום, או מחר. נראה מתי נחבר אותו בפעם הבאה. 

שורה תחתונה, גם אם יש לך שני כלי רכב חשמליים בבית, אין ממש צורך בשתי עמדות טעינה. 

מטען יחיד ?! בהנתן שאין חניה פרטית, איפה בדיוק אתה ממקם אותו ואיך אתה מארגן צימוד הגיוני בין הרכב שנזקק להטענה למטען ? אשמח להבהרה. אם פתרון כזה אפשרי ( אני לא יודע לחשוב על כזה ), מחר אני זורק את הבנזין בן החודשיים ורץ לחפש חשמלי.

פורסם

זה מה שהכי מפריע לי, הגמישות.

מי שאין לו בכלל חניה בטאבו או גר בבניין ישן שיותר קשה לעשות עמדה, מה הוא עושה?

איך הוא מארגן 2 מטענים זמינים?

ויש לו 3 ילדים שצריכים פיזור בבוקר, ויש כל הזמן הקפצות, ילדים חולים, לא חסר.

הוא חייב רכב טעון.

זה מה שמפריע לי, זה צריך להיות ברמה של אסטרטגיה מדינית.

שהיה ברחובות עמדות טעינה לא מהירות לרווחת האנשים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אצלי בית פרטי גם כן, אבל חצר קדמית בלי חניה. הרחוב עמוס בחונים מזדמנים, אורחי בית קפה ומסעדה לא רחוקים. אני שוטף לבד את האוטו ומחכה לפעמים ימים עד שתתפנה חניה ליד הבית שאוכל לשטוף את האוטו, טעינה כנ"ל קרוב לודאי, לא מעשי. אם הייתי יכול לנכס מקום חניה צמוד, היה קל יותר. צריך אולי להתחיל לחפש איזה אי נידח שמחפש קונסול של כבוד.

פורסם

שאלה למבינים הסקודה אנייאק נמכרת באתר של החברה (דגם לופט) ב 190 אלף,  אז מדוע ביד 2 אנשים מפרסמים את אותו הדגם כמשומשת ועוד במחיר מעל 200K מה הקאצ' ?  

• תוכן חדש...