Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, yuvk כתב:

שוב, מחמם מיים מיידי על חשמל יהיה חסכוני יותר מדוד חשמלי מהסיבה הפשוטה שהוא מחמם *רק* את המיים שאתה צורך, בעוד שדוד חשמל מחמם מים שלא נצרכים בסוף.

היעילות של כל גופי החימום החשמליים היא זהה.

לאן הולכים המים שלא נצרכים בסוף? 

לדוד מודרני יש אובדן חום נמוך מאוד לסביבה, כל שאר האנרגיה הולכת למים ולא מתבזבזת. 

לא יודע אם משתלם במחירי החשמל הנוכחיים, אבל דוד משאבת חום צורך כשליש חשמל עבור אותה כמות של מים חמים. 

https://www.mashav.com/boilers/heat_pump.html

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

למעשה לא המים הולכים לאיבוד אלא החום שהושקע בהם. הוא הולך לסביבה. לאט אבל בטוח.

אם נניח שאתה מחמם מים בכל ערב. החום שהשקעת בחימום הדוד בערב ילך לאיבוד בחלקו הגדול (לסביבה) עד למחרת בערב.

נכון שיש בידוד לדוד, אבל בסוף זה שכבה של כמה ס"מ של "צמר סלעים". "נמוך מאוד" זה יחסי.

חלק מהחום גם עובר לצנרת (הנכנסת והיוצאת) ולקולטי השמש. לרוב הדוד ממוקם מחוץ לבית/דירה, בסביבה קרירה/קרה מאוד.

יש לי בדוד מד טמפ' דיגיטלי. אני מוכן לעשות לצורך המדע ניסוי בכמה מעלות הטמפ' יורדת ב-8 שעות (ללא שימוש). אחזור לדווח. אם למישהו יש מד טמפ' אינפרא הוא יכול למדוד בכמה הטמפרטורה של מעטפת הדוד החיצונית חמה מטמפ' הסביבה (אם הבידוד מושלם הטמפ' תהייה זהה).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

כשהסתכלתי על דוודים (באנגליה), אבדן החום המוצהר היה 2.2kw ביממה. זה משהו כמו 40 דקות פעולה של הדוד, שקל וקצת ליום. אם מוסיפים עוד שכבה של בידוד מבחוץ, זה עוד פחות. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היחידות לא מובנות לי - 2.2KW זה יחידות הספק. אמור להיות יחידות אנרגיה.

וגם בלי להבין, אני חושב שגם החשבון שלך תומך בטענה. 40 דקות הפעלה ביום רק כדי לשמור את הדוד מוכן לשימוש (בלי להשתמש כלל במים). לא מעט אנרגיה מושקעת רק כדי לפצות על האובדן.

במחמם מים מהיר נשקיע רק בחימום המים שנשתמש בהם. ה"שקל וקצת" ביום יהיה החסכון. ולדעתי אגב המספר גדול יותר.

פורסם

נשמט לי הh, צריך היה להיות 2.2KWh.

את. זה צריך להשוות לעלות העודפת של החימום בגז שהוא יקר יותר בארץ, או עלות מתקן החימום המיידי וההתקנה שלו. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

תודה. עכשיו מובן.

אני התייחסתי ליתרון של מחממי מים מידיים (חשמל או גז) מול חימום דוד.

חשמל מול גז - תלוי ביעילות האנרגטית של חימום בגז, ובמחירי הגז מול חשמל. 

פורסם

מישהו יודע האם ישנה פגיעה בזרם המים במחמם מים חשמלי?

גם אני שוקל התקנה של מערכת כזו, וזה הדבר העיקרי שמדאיג אותי, כי שמעתי פעם שעוצמת זרם המים נפגעת במכשירים אלה.

יכול להיות שזה עניין של המכשירים הישנים, ובמודרנים זה כבר לא קורה?

פורסם

גם אני הייתי לקראת החלפה אבל קניה של רכיב חכם להפעלת הדוד מהטלפון פתרנ לי את כל הבעיות. טיימרים/הפעלה מרחוק/לוג, וכו. יש לי גם חיישן חכם כמו שאיציק אמר שמחכה להרכבה, אחרי שאוכל לעקוב אחרי הטמפ העכשווית השימוש עוד ירד. יש לי דוד שמש. 

גם מה שאמר הבחור מעליי הפחיד אותי, אני גר בבית פרטי ואחד הפיצ׳רים האהובים עליי זה הלחץ מים המעולה. לא מוכן להקריב לחץ בשביל נוחות בחימום

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני כשעה, KoF-sHeLeG כתב:

מישהו יודע האם ישנה פגיעה בזרם המים במחמם מים חשמלי?

גם אני שוקל התקנה של מערכת כזו, וזה הדבר העיקרי שמדאיג אותי, כי שמעתי פעם שעוצמת זרם המים נפגעת במכשירים אלה.

יכול להיות שזה עניין של המכשירים הישנים, ובמודרנים זה כבר לא קורה?

הרוב המוחלט של מחממי המים המיידיים בחשמל שנתקלתי בהם פעל ברמה אחת או שתיים קבועות. אחת המקלחות אצלי חשמלית לדוג', היא פועלת או ב5KW או ב10KW. אז איך שולטים בטמפרטורה? מחלישים או מגבירים את הזרם. 

כשמדובר במחמם מים מרכזי יש לך את היכולת להוסיף מים קרים בברז המערבל אז כנראה לא תרגיש בהרבה הבדל, אבל ביום קר מאוד שהמים שמגיעים הם קרים, תרגיש פגיעה בעוצמת הזרם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
לפני 7 שעות, YNV כתב:

גם אצלי אין דוד שמש ומשתמש בדוד חשמלי בלבד כל השנה.

כשהתפוצץ הדוד לפני שנתיים, הטכנאי המליץ לי לנסות את הסט-אפ הבא:

הורדתי את הטמפ' בטרמוסטט למינימלית שמתאימה לנו מבחינת מים רותחים (במקרה שלי היא ירדה משבעים מעלות לחמישים) והדוד עובד כל הזמן.

בגלל ששעות המקלחת אצלנו מגוונות, יוצא שיש מים חמים כל היום והדוד עובד מעט בכל פעם, רק כדי להחזיר את הטמפרטורה הרצויה.

חשבתי שחשבון החשמל יתאבד. יצא שהוא ירד קצת (לא זוכר בכמה, אבל קצת). היתרון הוא שיש מים חמים כל היום, בלי להוסיף מערכת נוספת.

הדוד ויחידת החימום הם של כרומגן.

מאוד מסוכן בגלל לגיונלה.

זו גם הסיבה שהתקן קבע את הטמפ' שקבע.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מאוד מסוכן בגלל לגיונלה.

זו גם הסיבה שהתקן קבע את הטמפ' שקבע.

שאלה:

בהינתן 2 מערכות שזרמית המים שבהם היא יום-יומית (אחרת החיידקים מתרבים בגלל אי זרימה של המים) - האחת -> דוד חשמל - והשניה -> מערכת גז שמכוונת ל 42-45 מעלות צלזיוס (שזה בד"כ מה שמכוונים הטכנאים).

מה ההבדל מבחינת כמות החיידקים שחיים במערכת ביחס למה שאתה טוען - בו התקן קבע את הטמפ' בגלל הסכנה לכאורה לחיידקים\מחלה הנ"ל ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במערכת חימום ללא דוד אין לך מיכל מים עומדים. אם אתה משאיר את הדוד אתה באותו הסיכון.

לאדם בריא הסיכוי לחלות קטן אבל מבוגרים, ילדים או אנשים עם מערכת חיסונית חלשה זה מסוכן.

פורסם

לדעתי האישית - זה סיכון תמידי ואין ממש דרך להימנע ממנו.

בחימום בחשמל - יקח לדוד המון זמן להגיע לטמפ' שהיא כולה מעל 60 מעלות בחלק הקר ביותר. מאחר ויש לי ניטור לטמפ' הדוד, דווקא עם מערכת קולטים הטמפ' מגיעה לאיזור ה 62-63 מעלות באמצעות השמש ולעיתים גם יותר.

עם חשמל, לא משנה אם תחמם את הדוד פיקס, אחרי שימוש הוא בכל מקרה יקבל מים קרים והטמפ' בוא תהיה שוב נמוכה. המים בכל מקרה, עומדים.

אין דרך להימנע מהחרא הזה (ובכל מקרה, רוב האנשים שמשתמשים במים חמים כל יום, הם בסיכון נמוך מהרבה. מחלת הליגיונרים נחשבת למחלת תיירים (בביתם או בבית מלון) דווקא בגלל שהמים שם (בוודאות בבית של התייר - שנעדר ממנו לימים ואף שבועות) עומדים.
בבתי מלון גם יש מערכות על גז כך שיכול להיות שזה כבר לא תקף לכל המידע שאנחנו מכירים מפעם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא בקיא מספיק במנגנון הביולוגי אבל זו היתה דרישת משרד הבריאות בשסתומי הערבוב וזה היה הנימוק.

פורסם

הדרישה של משרד הבריאות היתה ל-60° כדי למנוע שגשוג החיידק הלגיונלה.

הדרישה של "בטרם" היתה 50° על מנת לצמצם כוויות.

נעשתה פשרה של 55°. לא יודע כמה היא מוצלחת במניעת שתי המחלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...