Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי עם אותו רכב ושנתון - אבל 20,000 קמ

מאוד מרוצה, לא היו תקלות ולא זוכר ריקולים, אבל השעון במערכת מולטימדיה עדין דפוק, היינו בחברה כמה פעמים (כרמיאל) ולא עזרו, באיזה מוסך עדכנו לך? אפשר אולי לבד?

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער על התגובה המאוחרת - רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך. העידכון בוצע במרכז שירות שי לי (יש לומר ז"ל) לפני כשנתיים וחצי. למיטב ידיעתי הם שמו לי את אותה גרסה שהייתה (השוויתי מספרי גרסאות לפני לאחרי) ומאז בעיית השעון לא חזרה. אני לא חושב שאתה יכול לעשות לבד, לפחות לא עם הפונקציה המובנית של המערכת. ניסיתי הרבה פעמים - חיברתי את המערכת לוויי-פיי והיא לא מצאה עידכונים. יש מצב שזה נעול בישראל, בטח היבואן לא רוצה להתעסק עם עידכוני תוכנה ידניים של לקוחות...

that being said - לפני מספר ימים צצה בעיה חדשה במולטימדיה, המערכת פשוט לא עולה. המסך נדלק, מופיע הלוגו של פורד וזהו. נשאר ככה. ביום האחרון של האחריות, למזלי - דיברתי עם היבואן, הם אמרו שידאגו להכניס את זה במסגרת האחריות (פניתי למוסך איזה 3 ימים אחרי שנגמרה האחריות, אבל היו גם חגים באמצע).

האוטו עבר בדיקה במוסך, חיברו אותו למחשב וניסו לצרוב את הגרסה מחדש - לא עזר. אמרו שצריך להשאיר את הרכב לכמה ימים לבדיקות מעמיקות יותר ואולי אפילו להחלפת המולטימדיה אם לא יצליחו לפתור את העניין. אמרו שבחיים לא ראו תקלה כזאת 🙈

אעדכן מה נסגר עם זה.

פורסם (נערך)

קרה לי משהו דומה בSt line שהיתה לי, אך לא ראיתי שום לוגו, מסך שחור,

ופעמיים או 3 כבר לא זוכר שמצלמת הרוורס פשוט לא עבדה על המסך בשילוב R,

הפתרון היה להוציאו את המצבר ל30 דק', תנסה את זה אולי.

עריכה, ניתוק המצבר הכוונה, ניתוק המינוס בלבד.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

אני אנסה את זה.

בעיקרון האוטו היה במוסך חצי יום בבדיקות, אני מניח שהיו אמורים לבדוק את העניין הזה. הם שאלו אותי מתי החלפתי את המצבר והאם התקלה קרתה מיד אחרי זה. באמת החלפתי מצבר לפני כחודש וחצי, אבל הכל עבד מצויין עד עכשיו.

פורסם

להשאיר את האוטו כמה ימים?! קיבלת רכב חלופי על חשבונם לתקופה הזאת?

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

עוד לא השארתי, אני בתקופה לחוצה קצת וחייב להיות נייד.

הם אמרו יומיים עד כמה ימים.

אולי אבדוק עם הביטוח את האפשרות לקבל רכב חלופי לזמן ששלי יהיה במוסך.

פורסם
לפני 3 שעות, Olegis כתב:

עוד לא השארתי, אני בתקופה לחוצה קצת וחייב להיות נייד.

הם אמרו יומיים עד כמה ימים.

אולי אבדוק עם הביטוח את האפשרות לקבל רכב חלופי לזמן ששלי יהיה במוסך.

הביטוח לא יתן לך רכב חלופי, אם הרכב מוכר באחריות, היבואן צריך לדאוג לך לרכב אין שום היגיון שרכב בן 3 יעמוד במוסך ולא תקבל רכב חלופי, זאת דעתי.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון - הוחלף המחשב של המולטימדיה והכל חזר לעבוד כמו שהיה. כאמור, על חשבון היבואן - שכן התקלה קרתה ממש ביום האחרון של האחריות.

הצעד הבא - טיפול 60 אלף, שכולל החלפת מצתים. אעדכן בהמשך.

חג שמח!

• אהבתי 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עידכון נוסף, קצת באיחור - נעשה טיפול 60 אלף, בפרי מוטורס בפ"ת. הטיפול כלל גם החלפת מצתים ועלה 1600 שקל. אמרו לחזור אליהם אחרי כ 5000 ק"מ לבדיקת בלמים כי לטענתם הרפידות מאחור היו קרובות לשחיקה.

האם יש למישהו המלצה על מוסך פורד טוב באיזור המרכז (עדיפות לת"א, רמת גן והסביבה או פ"ת) ? נראה שהמחירים בפרי מוטורס קצת גבוהים מדי...

פורסם

אגב, הרכב כבר כמעט בן 3 וחצי ואפשר לסכם את התקופה ככה - 

1. איכות חומרים והרכבה - מצויינים, כמו ביום הראשון. אין קירקושים, זימזומים - הכל יושב כמו שצריך. הייתה בעיה קטנה בקילוף של חלק פלסטי בהגה -כל ההגה הוחלף באחריות.

2. מנוע - נמרץ כמו ביום הראשון. לא שמתי לב לשינויים כלשהם לאורך כל התקופה - המנוע לא "נפתח", צריכת הדלת לא השתנתה. בטיפול האחרון הוחלפו המצתים - מרגישים טיפה שוני בתחילת הנסיעה כשהרכב קר וגם זה אם ממש מתאמצים לשמוע - יש גרגור שונה ממה שהיה לפני.

3. צריכת דלת - הייתה לא משהו ונשארה לא משהו. ממוצע של ליטר אחד ל-10-13 ק"מ. לאחרונה אופי הנסיעות שלי השתנה, יש הרבה יותר נסיעות עירוניות - אז גם הצריכה בהתאם. זה לא הצד החזק של האוטו הזה.

4. אמינות - מבחינה מכאנית אין תלונות. מבחינות אחרות - כאמור, הוחלף הגה, מצלמה קדמית שיום אחד הפסיקה לעבוד ומחשב המולטימדיה שגם יותר אחד בהיר שבק חיים. הכל הוחלף באחריות, מקווה שלא יהיו תקלות דומות עכשיו כשהאוטו כבר לא באחריות.

5. עלויות - בסה"כ רגילות לסגמנט. ביטוחים, טיפולים - הכל פלוס מינוס רגיל.

לסיכום - גם אחרי 3 וחצי שנים הרכב ממשיך לעשות את העבודה בצורה מצויינת. חזק, נוח, שקט ומרווח - מה עוד צריך? :-)

• אהבתי 3
פורסם

מעניין,

הפוקוס שהיתה לי היתה הרבה פחות אמינה בשנה פלוס שהיתה לי, מלא תקלות פה ושם כמו שהזכרתי בעבר, לא משהו משבית.

מעבר לזה זימזומים כן היו לי מהיום הראשון, לא משהו רציני אך כן מציק בעיקר ברכב שקט וחדש.

אפשר להגיד ש2 דברים עיקריים שגרמו לי למכור את הרכב,

1. רעידות בשיוט ביו 90 ל110 בערך, גרמו לי לבחילות ולא סבלתי אותם, אתה לא סובל מזה אצלך?, גם לך יש את המנוע ה1.5 טורבו?

2. צריכת שמן גבוהה, אם אני זוכר נכון, יצא לי למלא חצי ליטר שמן כל בערך 6-7K ק"מ ברכב חדש לגמרי, איך אצלך? , אין את התופעה הזאת?

פורסם

יש מצב שנפלת על אקזמפלר בעייתי, מה שנקרא לימון. אצלי אין זימזומים, הכל מוצק כמו חדש.

אין צריכת שמן עודפת, הכל רגיל - הרכב עושה טיפולים כל 15 אלף ק"מ (פחות משנה במקרה שלי, אני עושה כ-20 בשנה), אף פעם לא היה חסר שמן.

לגבי הרעידות - יש משהו מאוד מינורי כמו שכתבתי כבר בעבר. בנסיעה של 40-50 קמ"ש בעיר יש מקרים שבהם עושה רושם שהגיר נמצא בהילוך שלא הכי מתאים למהירות ולמאמץ והסל"ד נמוך מדי. ואז קורה שיש טיפה רעידות, כמו שיש ברכב ידני כשמעלים הילוך לרביעי במקום שלישי - כאילו שחסר כוח. זה מסתדר בדרך כלל בלחיצה קטנה על הגז, שאז המנוע טיפה מעלה סל"ד והגיר מבין שהוא אמור להיות בהילוך אחר - אבל שום דבר כאן לא מגיע לרמות של לגרום לבחילה או משהו בסגנון. משהו ממש מינורי. אני אפילו לא שם לב לזה כבר.

בכל מקרה, אני עם הרכב כבר עוד מעט 65 אלף ק"מ - ומאוד מרוצה מאיכות הנסיעה שלו.

אה, ועוד משהו שלא הזכרתי - מערכות הבטיחות. הדברים האלה עובדים בצורה מצוינת, סטיה מנתיב מתקנת בדיוק איפה וכמה שצריך ולא מתערבת יותר מדי, בקרת שיוט אדפטיבית מעולה גם כן (אני משתמש בה בעיקר בזחילה בפקקים או בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר), אורות גבוהים אוטומטיים זה פצצה, אוטו-הולד זה גם מאוד שימושי לי.

סטארט-סטופ מיותר ומרגיז, אני מקפיד לבטל אותו במתחילת כל נסיעה. נתנו פה כל מיני רעיונות לביטול של זה - לא כ"כ רציתי לפתוח ולהתעסק...

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...