Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליושבי הפורום המכובד שלומות,

לפני כשבועיים רכשתי לי סיטרואן C1, מודל 2014 (במקום הפרדה הישנה שלי, פיאט פנדה 2007).

הסיטרואן עברה בדיקת מכון בדיקה וגם מוסך מורשה, אך אף אחד מהם לא זיהה כבעיה תופעה אשר מציקה לי מאוד: רטט מכני בולט ברכב. הרטט נהיה חזק מאוד (לטעמי) וגם מרעיש כאשר מדליקים את המיזוג. המצב הוא כה קיצוני, ש"משתלם" לי אפילו לעגן איכשהוא את לשונית חגורת הבטיחות של המושב שליד הנהג כדי להקטין את התרומה שלה לרטט. במוסך המורשה (י.ש. שירותי רכב בצ'ק פוסט, חיפה) אמרו לי שלכל רכב יש את הרעשים/הרטט שלו, וככה זה ואין מה לעשות.

אני משוכנע שלא ככה-זה, ויש מה לעשות - הן משום שבפיאט פנדה לא היה שום דבר דומה לרמת הרטט הזו; הן משום שלא נראה לי הגיוני שלא תהיה אפשרות לשכך רטט מכאני ברכב לרמה סבירה יותר. האם אני צודק? אם כן, מה הייתי יכול לעשות כדי להתמודד עם בעיית הרטט? האם לגשת למוסך מורשה אחר? לחפש מוסך המתמחה בעניינים כאלו? אשמח לדעתכם ולהכוונה לאן לפנות.

נ.ב.:

• אני רגיש יותר מאחרים לרטט (בין היתר על רקע עניין רפואי בעצבי האוזן).
  • אשמח למסור מידע נוסף אם הוא יועיל למתן תשובה.

פורסם

ב C1 מנוע 3 צילינדרים שלא מאוזן מטבעו ורועד יותר ממנוע 4 צילינדרים שיש בפנדה.

החלפת תשובות מנוע למקוריות יכולה לשפר אבל חלק כמו 4 צילינדרים זה לא יהיה.

פורסם
לפני 58 דקות, Buki כתב:

ב C1 מנוע 3 צילינדרים שלא מאוזן מטבעו ורועד יותר ממנוע 4 צילינדרים שיש בפנדה.

אוקיי, אבל - האם זה מסביר את התחזקות הרעד בהפעלת המזגן?

פורסם

כשאתה מפעיל את המזגן נכנס לפעולה מאוורר.

ומדחס נכנס לפעולה, זה בצמוד למנוע 3 צילינדר, וחוסר בידוד ברכב קטן וזול, יותר מורגש.

בהנחה שהכול בסדר ואין משהוא משוחרר.

לפעמים יש מיסב שחוק שגורם ליותר רעד.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

כן המדחס מוסיף עומס זה יכול להגדיל את  רעידות.

אבל מחשב מנוע אמור לתת פיצוי על ידי העלת סיבובי סרק על הדלקת מזגן.

2014 זה הדור החדש? אני לא בטוח שמד סל"ד שם מספיק מפורט אבל אולי כן.

אתה רואה עליה בסל"ד נגיד מ 800 ל 1000 כשהמזגן פועל?

אני מכיר מכוניות תלת צילונדריות שהפעלת המזגן דווקא מקטנינה את הרעידות בגלל הפיצוי הזה בסל"ד.

בכל מקרה כמו שאמרתי החלפת תושבות מנוע יכולה לשפר את המצב. אלא אם הק"מ של האוטו מאוד נמוך או שכבר מותקנות בו תושבות יחסית חדשות. 

פורסם
לפני 14 שעות, Buki כתב:

2014 זה הדור החדש? אני לא בטוח שמד סל"ד שם מספיק מפורט אבל אולי כן.

אתה רואה עליה בסל"ד נגיד מ 800 ל 1000 כשהמזגן פועל?

כן, זו השנה הראשונה בה התחילו למכור את הדור החדש. לגבי עליית הסל"ד - אתה מתכוון במצב עמידה? בהילוך ניטראלי?

אולי כדאי לציין שהרטט בולט לי יותר כשהרכב עומד מאשר בנסיעה ממש.

על כל פנים - אשאל לגבי החלפת תושבות מנוע.

פורסם

בעמידה מנוע 3 צילנדרים רועד, מה שלא מורגש בנסיעה.

בדור החדש הרעידות פחות חזקות ולא אמורות להיות קיצוניות, אך יותר מאשר בפנדה.

או הרעידות פשוט מוזרות לך בגםם המעבר.

עוד אופציה, לנסות לבצע נסיעה על רכב דומה ולראות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...