Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קודם כל לאחר הרבה זמן של מעקב באתר אזרתי אומץ גם לשאול שאלה:)

אני רווק סטודנט בן 29, גם בירושלים ונוסע למרכז פעם פעמיים בשבוע לצורכי עבודה או משפחה.

הרבה אחרי מחקר וקריאה באתר אני רוצה לקנות את הרכב הראשון וחצי שלי (היה לי בעבר רכב ישן שלא התעסקתי עם הקנייה שלו)

אני צופה שהרכב ישרת אותי בשנים הקרובות לפחות, ואולי גם בעתיד כרכב שני למשפחה (לא מתכנן למכור אותו כדי "להתחדש" בשנים הקרובות).

הגדרתי שהתקציב שלי הוא עד 40K

ושאני מחפש רכב אוטומטי- יחסית חסכוני, לא גדול. 

אין לי צורך ברכב חדש או במראה מסוים. בעיקר רכב אמין ופשוט. 

חשבתי ללכת לכיוון של רכבים קטנים- קיה פיקנטו/סוזוקי סוויפט ספלאש/יונדאי קטנים וכו. 

ראיתי קיה פיקנטו טובה מבחינת נתונים:

1. יד שנייה (נקנה מליסינג 0 ק"מ)

2. 80K קמ

3. מטופל במוסך מורשה קיה. 

המחיר הדרוש 39 (לא מוכן לרדת)

לקחתי את הרכב בוקר לבדיקה בדינמוצטר , וקצת עשו לי שחור בעיניים. 

למרות שהחליפו רפידות לפני 8 חודשים, הם כותבים שצריך להחליף שוב רפידות, 2 גלגלים קדמיים.  ועוד כמה דברים קטנים.

אבל בעיקר- יש הרבה תיקוני מרכב- שידעתי על אחד אבל על השני לא ידעתי. 

חבר שמבין ברכבים המליץ לא לגעת- לטענתו יש יותר מידי תיקוני מרכב.

"פגיעה בכנף קדמי ימין המחוברת עם ברגים, שריטות פגמים בצבע-צבע דהוי, לחיצות פח סביב מרכב תיקוני פח וצבע כללילם בגוף המרכב - כל אורך צד שמאל"

אצין שמבחינת אני בסדר עם הפגיעה הקטנה שיש בצד ימין שלא תוקנה.

ההתלבטות שלי האם זה בכל זאת שווה, כי מבחינת הנתונים קשה למצוא רכבים כאלה (אני מחפש כבר תקופה של חודשיים בערך)

או שזה הרבה פגיעות ולכן לא כדאי כי זה מתכון לצרות  (כי זה עלול לגרום תיקונים ופגיעות עתידיות/ כי זה מוריד את השווי של הרכב/ יקשה עליי למכור אותו בלי להוריד משמעותית)

אשמח לעצת כל המלומדים פה!

מעריך מאוד! תודה!

פורסם

אל תתרגש מהפגיעות מרכב. אלה דברים שנכתבים כמעט בכל בדיקה.

תעבור סביב הרכב באור יום ותראה אם יש פגיעות פח או צבע שמפריעות לך. אם אין, הכל טוב.

אתה יכול להעלות את טופס הבדיקה בטשטוש פרטים אישיים.

פורסם (נערך)

אני לא  רואה כאן שום דבר שפוסל את הרכב.

צריך להחליף רביעיית צמיגים ולעשות כיוון פרונט. לא בטוח שצריך להחליף רפידות אם החליפו אותן לא מזמן. לגבי ההורדה במחיר - שיקול שלך, אבל עכשיו המוכרים גמישים פחות, שוק רכבים משומשים רותח.

הוצאת דוח ממרכז סליקה של חברות הביטוח לגבי התאונות שהיו?

https://www.slika-ins.co.il/

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 19 דקות, itzik123 כתב:

בהסבר בע"פ אחרי הבדיקה מה הבודק אמר לך לגבי הסעיף 'סרן קדמי - מערכות היגוי'?

אם הבנתי נכון, שצריך לעשות כיוון פרונט אבל שזה לא משהו בעייתי

לפני 4 דקות, vladclar כתב:

אני לא  רואה כאן שום דבר שפוסל את הרכב.

צריך להחליף רביעיית צמיגים ולעשות כיוון פרונט. לא בטוח שצריך להחליף רפידות אם החליפו אותן לא מזמן. לגבי ההורדה במחיר - שיקול שלך, אבל עכשיו המוכרים גמישים פחות, שוק רכבים משומשים רותח.

הוצאת דוח ממרכז סליקה של חברות הביטוח לגבי התאונות שהיו?

https://www.slika-ins.co.il/

מסכים, אני עוקב אחרי השוק ורואה את המחירים ובעיקר שהרכבים נחטפים.

פשוט אני לא רוצה לקנות מוצר במחיר יקר מהשווי שלו (התיקונים האלו זה כמה אלפי שקלים נוספים)

לא הוצאתי דוח, אבל קיבלתי מהמוכר (אדם הגון מההיכרות הראשונית) את דוח השמאי על התאונה שהייתה, ואת ספר הטיפולים המלא במוסך. 

הייתה בתאונה שהוחלפו בה החלקים השמאליים ירידת ערך קלה של 2.5 אחוזים. 

יש לי סיבה להוציא את הדוח בכל זאת?

פורסם (נערך)

אז נראה שהרכב במצב טוב מאוד.

כמו שכתב ולאד, צמיגים כנראה שתצטרך להחליף - לפחות חלקם.

בלמים לא בטוח. בשביל לדעת בוודאות תצטרך מוסך.

בכל מקרה אין כאן בעיות מהותיות.

האם שווה?

בשביל זה אתה צריך להכיר את מחיר השוק:

כמה דורשים על רכב עם נתונים דומים ביד 2.

עריכה:

אני רואה שהוספת אודות ירידת ערך של 2.5%.

אני משער שזה עדיין פגיעה חיצונית בלבד, אבל אתה צריך לדעת את זה בוודאות.

עריכה אחרונה על ידי itzik123
פורסם

אם אתה סומך על המוכר, לא חייב.

כיוון פרונט זה 250-300₪, מומלץ לעשות לרוב גם אחרי החלפת צמיגים , לא רק בגלל הבדיקה, כדי להאריך את חיי הצמיגים. כיוון פרונט לקוי גורם לשחיקה מהירה ולא אחידה.

בזמנים הטרופים האלה בכל מקרה תשלם מחיר יקר על פיקנטו המבוקשת,  ללא פגיעות שלדה, קילומטראז' נמוך ותיעוד טיפולים מלא.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם קורולות מלא בשוק. 

עובדה - פיקנטו משומשת רכב עם ביקוש גבוה. וזה לא הולך להשתנות לגבי הדגמים האוטומטיים, בגלל שהדגם החדש עם גיר רובוטי חד מצמדי.

פורסם
לפני שעה, itzik123 כתב:

אל תתרגש מהפגיעות מרכב. אלה דברים שנכתבים כמעט בכל בדיקה.

תעבור סביב הרכב באור יום ותראה אם יש פגיעות פח או צבע שמפריעות לך. אם אין, הכל טוב.

אני כבר לא יכול לערוך אבל כדי לא להטעות,

הפגיעות בכנף ימין והתיקונים בצד שמאל אינן חלק מהנוסח הכמעט קבוע.

פורסם
לפני 7 שעות, סטונדטאלי סנטדרטי כתב:

תוכל לפרט? ממה שקראתי באינטרנט היא יחסית חסכונית (בהשוואה לרכבים אוטומטיים אחרים בשנתון דומה)

לא חסכונית עבור רכב קטן.אחד ל10.5 היו לאבא שלי חדשות מהחברה.כל שוק יד שתיים מלא בהן.לדעתי,אם קונים רכב קטן זה בגלל שרוצים לחסוך בדלק.פה זה לא מושג.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
לפני 2 דקות, IRON-MAN כתב:

לא חסכונית עבור רכב קטן.אחד ל10.5 היו לאבא שלי חדשות מהחברה.כל שוק יד שתיים מלא בהן.לדעתי,אם קונים רכב קטן זה בגלל שרוצים לחסוך בדלק.פה זה לא מושג.

יכול לי דוגמה למשהו יותר חסכוני עם נתונים דומים?

פורסם

מיצובישי ספייס סטאר יותר חסכונית. 

פיקנטו עם צריכת דלק 1.10.5 זה רכב שנוסע בעיקר בעיר, פקקים, רמזורים. רכב משפחתי 1.6 באותו תוואי נסיעה יצרוך 1:8.

• תוכן חדש...