Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן מקסימה קוד Code P0463 / P0456

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אולי תוכלו לעזור לי. יש ברשותי ניסאן מקסימה 2016 עם 49K ק"מ.

לפני כמה שבועות זהיתי שהמד דלק מזייף (מילאתי מיכל מלא אבל המד הראה רבע) ואחרי יום המד ירד ל "מיכל ריק" ונדלקה נורת מנוע P0463 (inaccurate fuel level readings from the fuel level sensor). לאחר בדיקה באינטרנט ובמוסך הבנת שיש צורך להחליף מצוק דלק. במקרה באותו שבוע חבר טוב היה אמור להגיע מארה"ב לבקר בארץ אז קניתי משאבת דלק חדשה מ EBAY והוא הביא לי אותה (משאבה AFTERMARKET של חברת TRQ הייתה זולה פי שתיים ממצוף דלק מקורי בלבד). לאחר שהחלפתי את המשאבה מד הדלק התחיל לעבוד כשורה אבל קיבלתי נורת מנוע עם הקוד P0456 = Evaporative emission control system leak (small). בדקתי את כל האזור של המשאבה אין סימנים לנזילה / ריח של דלק, בדקתי וניקתי את מכסה פתח הדלק ועכשיו אני חושב אולי יש בעיה בשסתום Evap Purge Valve. דיברתי עם מוסך מורשה אבל הם אמרו שזו עבודה מורכבת וכנראה תיקח הרבה זמן = כסף ואני מנסה לעשות את מה שאפשר בשביל לפתור את זה בעצמי. 

אולי למישהו יש רעיון?

פורסם (נערך)

ברכבך לגבי קוד התקלה P0456 הוא נפוץ מאוד המחשב מנוע מאוד רגיש לדליפות במערכת מחזור אדי הדלק.

בתא המנוע קיים צינור מחזור אדי דלק, ברוב המקרים אני מוצא שיש בו חור קטן בגלל שהוא משתפשף עם בית מסנן האוויר כי לא החזירו אותו לתפסים שלו והוא מתנדנד.

באמצעים פשוטים תבדוק את הצינור אדי דלק בתא המנוע, אם יש בו סדק/חור תחליף ובצע איפוס תקלות.

בדוק שאין דליפות אדי דלק סביב המיכל דלק ומפקק מילוי הדלק.

אם באמצעים פשוטים ויזואלית אתה לא מוצא, נדרש כלי מיוחד לביצוע בדיקות דליפות במערכת אדי הדלק, המכשיר מבצע ניפוח לחץ אוויר של מיכל הדלק בלחץ של 1PSI דרך "ונטיל" שירות בתא המנוע על צינור אדי הדלק, ובודקים האם ישנה נפילת לחץ ומתחילים לחפש מהיכן.

בגדול בטוח שיש לך דליפה, יתכן מהאטימה של המשאבה למיכל או שבטעות נשבר או התנתק איזה צינור בזמן העבודה, אני מקשר זאת לעבודה שביצעת.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, yairw כתב:

סיכוי נמוך, אבל שווה לבדוק את הפקק של הדלק, אם האטם שלו הזדקן גם זאת אפשרות ל"דליפה".

כן עשיתי בדיקה וניקוי יסודי. הכל נראה תקין.

לפני שעתיים, ba323f כתב:

ברכבך לגבי קוד התקלה P0456 הוא נפוץ מאוד המחשב מנוע מאוד רגיש לדליפות במערכת מחזור אדי הדלק.

בתא המנוע קיים צינור מחזור אדי דלק, ברוב המקרים אני מוצא שיש בו חור קטן בגלל שהוא משתפשף עם בית מסנן האוויר כי לא החזירו אותו לתפסים שלו והוא מתנדנד.

באמצעים פשוטים תבדוק את הצינור אדי דלק בתא המנוע, אם יש בו סדק/חור תחליף ובצע איפוס תקלות.

בדוק שאין דליפות אדי דלק סביב המיכל דלק ומפקק מילוי הדלק.

אם באמצעים פשוטים ויזואלית אתה לא מוצא, נדרש כלי מיוחד לביצוע בדיקות דליפות במערכת אדי הדלק, המכשיר מבצע ניפוח לחץ אוויר של מיכל הדלק בלחץ של 1PSI דרך "ונטיל" שירות בתא המנוע על צינור אדי הדלק, ובודקים האם ישנה נפילת לחץ ומתחילים לחפש מהיכן.

בגדול בטוח שיש לך דליפה, יתכן מהאטימה של המשאבה למיכל או שבטעות נשבר או התנתק איזה צינור בזמן העבודה, אני מקשר זאת לעבודה שביצעת.

תודה על כל המידע.

לאחר סריקה ראשונית לא ראיתי סדק/חור בצינור אבל כבר החשיך אז אבצע סריקה נוספת מחר באור יום.

לגבי האטימה של המשאבה עשיתי מספר בדיקות של כל האזור שבו ממוקמת משאבת הדלק אבל אולי בגלל חוסר ניסיון לא סגרתי אותה מספיק חזק, ואני שוקל פשוט להוציא את המשאבה לבדוק את הגומייה וכל מה שמסביב ולהחזיר אותה שוב.

עוד דבר שעכשיו נזכרתי אני לא בטוח שזה קשור אבל, בחלק מהמקרים שאני נותן "גז" והטורים עולים ל 4/5K נכנס ריח של מנוע (זה יותר ריח שדומה לריח שיוצא מהאגזוז) לתא נוסעים, האם לדעתך יש קשר כלשהו?

• תוכן חדש...