Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון למדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אתמול התקנתי ברכב שלי שעון למדה של auto gauge .

עכשיו השעון כל הזמן נמצא בטווח של מצב אופטימלי , לא מתקרב לעני ולא לעשיר בשום מצב של עבודה - אפילו במצבים הקיצוניים ביותר .

האם ככה זה צריך להיות ?

תודה

JDM :twisted:

פורסם

רפי , דווקא לא נכון , אחד זה לא הערך האופטימלי , לא ביחס אויר דלק ולא מבחינת הסיגנל הנשלח לחיישן ( קצת פחות מאחד .... ) וגם לא נכון בקשר לפעולת החיישן.

שעון AIRFUEL (למבדה) משחק לאורך רוב טווח הסלד ואפשר לדעת שהוא מחובר כראוי ב2 דרכים.

א. קריאה קבועה בלחיצה מלאה של הדוושה בסלד גבוהה ( רצוף , אמור להציג 2 פסים על העשיר ו2 על הנורמלי כתקין לפי הנאמר לי )

ב. היותר משמעותית בזמן נסיעה והורדת הרגל מהגז על הילוך נמוך ( טורים גבוהים בלי לגעת בדוושת התאוצה) לא ניתן סיגנל בכלל והשעון כאילו נכבה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אז אצלי הוא בלחיצה מלאה קבועה הוא מגיע למצב הנורמלי הכי קרוב לעשיר ובעזיבת דוושה בנסיעה כאשר לא מוזרק כמעט דלק הוא עדיין נמצא על מצב נורמלי עם טיפה ניטה לכיוון עני אבל עדיין נורמלי .

בקיצור הוא לא זז מהטווח של הנורמלי ..

פורסם

יכול להיות שהאות לא מגיע מספיק מהר.. את החוט של ה-ground חיברת לשלדה או למנוע?

השלדה מקבלת ground אחרי המנוע, החיבור צריך להיות ל-ground על המנוע עצמו.

מוטי.

פורסם

תאמת **=את האמת... 811 הודעות בפורום ועדיין לא למדת?!** חיברתי + ומינוס למצת של הרכב ממש ליד מיקום השעון - יתתכן שבגלל זה .

תודה מוטי , ברגע זה אני הולך להעביר מינוס ישירות למנוע - ואחזור לדווח !

פורסם

אחי **=ידידי היקר, הרי הוכחנו פה חד משמעית שאתה לא האח שלי :-P **, עם ההוראות אני בד"כ מנגב את הידיים - אבל הפעם פישלתי בגדול :-P

..לא נורא

חיברתי מינוס למנוע ואיזה פלא - הדבקתי דוושה וסוף סוף אני רואה שאני עשיר (בדלק כמובן) .

בכל מקרה בבלימת מנוע המנוע עדיין במצב אופטימלי - לא הייתי עני בשום מצב .

האם הכל תקין ? מוטי ?

פורסם

מזל טוב עדי (קוראים לך עדי, לא?), השעון שלך עובד... תלמד לקרוא הוראות מדי פעם.. יעזור לך :-P!

הגיוני שאתה עשיר בעת הדבקת הדוושה, אתה אמור להיות בתחום הירוק.

נראה לי קצת מוזר שאתה לא עובר לתחום האדום בבלימת מנוע, אבל מצד שני אני לא מכיר סיוויקים עד כדי כך טוב...

מוטי.

פורסם

לא עדי - אליאב .

תודה מוטי על התגובה , ואני ישתדל בכל זאת לקרוא הוראות להבא ..:-D

בכל מקרה המינוס על משאבת ההגה שמחוברת לראש מנוע - אולי יותר טוב על הבלוק עצמו ?

פורסם

באמת היה לי מוזר שאתה נוהג על סיוויק, עכשיו שאמרת לי את השם שלך אני יכול לקבוע חד משמעית שלהבדיל ממה שכתבת קודם שאתה אח שלי - אתה לא באמת אחי.

לאחי קוראים עדי ובכלל אין לו אוטו... :wink:

המינוס על הראש בסדר גמור, כל עוד הוא מינוס מהמנוע אתה בסדר.

מוטי.

פורסם

חיישן החמצן משדר מתח שהוא מייצר אל מחשב נהול המנוע שבתאוריה הנו 0-1 וולט ומעשית בין 0.5 וולט ועד 0.95 וולט.

יחס אויר דלק האידיאלי הנו 1:14.5 ולמדה=1 פרושו של דבר יחס אויר דלק כזה.

כאשר במכשיר בדיקה רואים, לדוגמא למבדא=1.15 פרושו של דבר תערובת דלק עניה ולמבדא=0.9 פרוש הדבר תערובת דלק עשירה.

כלומר מדובר בשלושה נתונים מספריים ולא לטעות בין למדה, שהנו ערך מספרי, לבין מתח שמייצר חיישן החמצן.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יחס אויר דלק האידיאלי הנו 1:14.5 ולמדה=1 פרושו של דבר יחס אויר דלק כזה.

רפי, יחס הלמבדה האידיאלי הוא 1:14.7, הלא כך?

אך כמובן שלא נטפל לדברים שוליים.

למשתתפי הדיון, בנוגע לתערובת האופטימלית הנותרת אצל אליאב ידידנו גם לאחר עזיבת הדוושה.

האם אין זו האינדיקציה בנוגע לניתוק הזרקת הדלק במנוע לאחר סגירת המצערת?

הרי דובר כאן רבות על כך שישנם מנועים אשר צריכת הדלק בהם אפסית בעת עזיבת הדוושה, ושישנם כאלו שההזרקה נותרת.

משמע שהשעון מראה קריאה תקינה ופשוט במנוע זה דלק מוזרק לצילינדרים לאחר עזיבת הדוושה?

ובמנועים אחרים, השעון לא מראה קריאה כלל משום שבהם לא מתרחשת הזרקת דלק בעת עזיבת הדוושה?

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שחף,

אני מבין מהודעתך שיש רכבים שבהם אין צריכת דלק בבלימת מנוע, ולא משנה כמה חזקה תהיה. האם זה נכון?

• תוכן חדש...