Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

גם ליונדאי יש בחירה. הם בחרו לייצר איוניק 5 שנחשבת היום למשפחתית החשמלית הכי מוצלחת.

חשבתי שטסלה... או במילים אחרות - כנראה נחשבת על ידי חלק מהאנשים למשפחתית החשמלית הכי מוצלחת

עזוב שיונדאי קודם התעלו על טויוטה במשחק שלהם, והמציאו רכב היברידי שמתעלה על פריוס בכל פרמטר.

מעניין, מי המכונית הזאת ומי קבע שהיא מתעלה על פריוס בכל פרמטר?

גם ליצרנים סינים יש בחירה, והם בחרו להציף את השוק ברכבים חשמליים לכל כיס.

היצרנים הסיניים פונים לרכבים חשמליים בעיקר כי שם קל להם יותר להתחרות בחברות הרכב הוותיקות. 

ד"א תנורי אפיה ברוב הבתים והעסקים זה חשמלי. כנ"ל כיריים, כשאינדוקציה עדיפה על גז בכל פרמטר.

אין לי סטטיסטיקות לגבי כיריים (לך יש?) אבל ממדגם לא מייצג של משפחה וחברים כיריים גז הן עדיין הרוב בארץ

לכיריים אינדוקציה יש לפחות חיסרון אחד יחסית לגז - לא ניתן להשתמש בהן עם כל סיר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, motior כתב:

מעניין, מי המכונית הזאת ומי קבע שהיא מתעלה על פריוס בכל פרמטר?

נירו/איוניק(לא5)

לפני שעה, motior כתב:

היצרנים הסיניים פונים לרכבים חשמליים בעיקר כי שם קל להם יותר להתחרות בחברות הרכב הוותיקות. 

וגם בגלל מצב קטסטרופלי של זיהום אוויר בערים שלהם.

אבל אתה מוזמן לספר להם ש"תחנת כח מחוץ לעיר מזהמת אותו דבר".

לפני שעה, motior כתב:

אין לי סטטיסטיקות לגבי כיריים (לך יש?) אבל ממדגם לא מייצג של משפחה וחברים כיריים גז הן עדיין הרוב בארץ

לא דיברתי על כיריים, דיברתי על תנורי אפיה. אם תקנה תנור משולב, תראה שגם אם יש כיריים גז, החלק התחתון שלו יהיה חשמלי.

לפני שעה, motior כתב:

לכיריים אינדוקציה יש לפחות חיסרון אחד יחסית לגז - לא ניתן להשתמש בהן עם כל סיר

סירים שתומכים אפשר לקנות בכלום כסף.

כיריים אינדוקציה עולות אותו דבר כמו כיריים גז. לא דורשות תשתית מיוחדת (לרוב, יש כאלה שצריך תלת פאזי בשבילם, אבל עדיין עדיף על התקנת גז), הרבה יותר חסכוניות, ובטוחות לשימוש.

חוץ מזה התירוצים של רוב האנשים נגד אינדוקציה זה כמו עם חלק מחברי הפורום פה נגד רכב חשמלי - "אין לזה נשמה", "זה לא זה", "גז מרגיש יותר טוב", "קראתי בפייסוש שזה מסרטן", "קרינההההה".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רק מזכיר שייקח המון זמן אם וכאשר רכב חשמלי יהיה באמת כדאי,

ולא רק כתוצאה ממיסוי אגרסיבי של בעירה פנימית הן בקניה והן בתדלוק.

פורסם (נערך)

היום הזה לא כזה רחוק, בהרבה מובנים הוא כבר כאן אם משווים לבנזין. במדינות ללא הטבות מס הפער בין קונה בנזין לחשמלי עומד על בערך 30% לאותה רמת גימור, שזה סכום שניתן להרוויח חזרה לאורך תקופת החזקת הרכב בדלק וטיפולים. בבמוו סדרת 4 גראן קופה ,שהיא המקבילה ל i4 , היא תעלה כמעט אותו דבר אם תרצה אותו כח כמו ל i4 בסיסית וכמובן ה i4 תהיה הרבה יותר זולה לתחזוקה והיא קצת גדולה יותר וטכנולגית יותר מסדרה 4.

החיסכון נכון להיום ללא הטבות מס הם בעיקר לרכבי ה phev שזולים מחשמליות מקבילות, אבל בתנאים רגילים יכולים להגיע לחסכון מאוד דומה בדלק. אבל פערי המחירים האלה כנראה יסגרו בעשור הקרוב ובנתיים רוב המדינות נותנות הטבות מס למעבר לרכב חשמלי.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 9 שעות, CX25GTI כתב:

ליצרני הרכב האירופאים יש רכבים היברידים בהיצע , משום מה היבואנים בארץ אינם טורחים לייבא אותם.

המעבר לרכב חשמלי הוא הכרח, פליטת מזהמים ובעיקר CO2 מהווה זיהום כבד שהכדור שלנו מתקשה לקבל יותר ויותר , הפיתוח האינטנסיבי יותר מושקע בתחום הספנות שהוא מזהם עיקרי .

"הדת" הירוקה מנסה להבהיר שהעולם הולך לאבדון אם ימשיך לפלוט בקצב הנוכחי , השינוי האקלימי הגלובלי ממחיש זאת היטב, לא מדובר על דת, מדובר על עובדות בשטח.

למיטב הבנתי אין עובדות בשטח שמדברות על עולם שהולך לאבדון.
יש תחזיות של ה IPCC שמנבאות שינוי אקלים לפי מודלים . תחת הנחות מסוימות מנבאים עליה בטמפרטורה בטווח מסוים.  לתחזיות השונות יש השלכות שונות (כמו למשל עליה בגובה פני הים) ויש דרכים להתמודד.  
על זה מתלבשת התקשרות שחיה מסנסציות ופעילים סביבתיים שמדברים על אבדון ומתנהגים כמו דת\כת.

לפני 8 שעות, vadim6385 כתב:

וטויוטה בחרו לא לבחור, אלא להיתקע בעבר.

אבל היי, יש סופרה עם גיר ידני, שזה כמובן מאוד רלוונטי ל99% ללקוחות טויוטה.

גם ליונדאי יש בחירה. הם בחרו לייצר איוניק 5 שנחשבת היום למשפחתית החשמלית הכי מוצלחת.

עזוב שיונדאי קודם התעלו על טויוטה במשחק שלהם, והמציאו רכב היברידי שמתעלה על פריוס בכל פרמטר.

גם ליצרנים סינים יש בחירה, והם בחרו להציף את השוק ברכבים חשמליים לכל כיס.

גם המעבר מקרבורטור להזרקה לא היה טבעי, אלא הוכתב על ידי רגולציה, וגם התקנת ממירים קטליטיים לא היה טבעי, וגם מעבר לדלק נטול עופרת לא היה טבעי, אלא הוכתב מלמעלה.

יצא מזה משהו רע? לא נראה לי. אולי בשביל כמה boomers שחייבים לערבב את הדלק ביד.

בהרבה מקרים, במיוחד בתעשיית הרכב, רגולציה זה דבר הכרחי, ולא בהכרח נותן ללקוח את מה שהוא רוצה.

הלקוח היה מאוד רוצה לקבל אוטו עם 500 כ"ס ופרקטיות של SUV, ולא אכפת לו שהאוטו יפלוט רעל מרוכז ויהיה בטיחותי לסביבה כמו קוף עם AK47.

בשביל זה יש רגולטור. לפעמים צריך לשמור על אותו הלקוח מעצמו.

ברור לך למה זה קרה, נכון?

כי הבינו שארוחה מוכנה קפואה שקונים בסופר זה לא דבר בריא או טעים.

ד"א תנורי אפיה ברוב הבתים והעסקים זה חשמלי. כנ"ל כיריים, כשאינדוקציה עדיפה על גז בכל פרמטר.

סופרה ידנית לא סותרת פיתוח מכוניות חשמליות.
יונדאי פיתחה גם את האיוניק 5 וגם את שלשת דגמי הN עם גיר ידני.
למה אתה חושב שאיוניק מתעלה על הפריוס בכל פרמטר? 
היצרנים הסיניים פועלים בתבונה: לקוריאה לקח עשור או שניים להדביק את הפער מול יפן ואירופה, בתחום החשמלי הדרך שלהם עלולה להיות קצרה יותר.
אתה צודק שנדרשת רגולציה כשיש השפעות חיצוניות אבל היא צריכה להיות סבירה וזיהום הוא לא הישקול היחיד. ברור לך שאפשר להוריד את הזיהום דרסטית על ידי איסור על תחנות כח ומכוניות מזהמות ממחר ובכל זאת זה לא מה שאנחנו עושים.
אם אני לא טועה גם מנועי בעירה פנימית משתפרים בזיהום כל הזמן.  
ופעם ניבאו שהמיקרוגל יחליף את התנור, לא יכנס לצידו.
אם ברכב חשמלי יש הגיון כלכלי כי כפי שנטען כאן, הוא יותר יעיל ואיכות הסוללות כל הזמן משתפרת ומחירן יורד אין צורך בהחלטות כפי שקיבל האיחוד לאסור על מנועי בעירה פנימית ב2035 כי גם כך הם יהיו מיעוט עד עז והשפעתם הסביבתית תהיה זניחה.
אם ב2040 אני אחזיק בטסלה וארצה לרכוש מאזדה מיאטה לסופשים אני אשמח אם תהיה לי האפשרות והרגולטור לא יאסור עלי.
אולי גם יום אחד אקנה לי כיריים של גז בשביל החוויה ואבשל בהם לפעמים. 
איך אתה מפצל ככה את הציטוט?

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

יש לכם טעות אחת,

במדינה שלנו הולכת החשמל למרכזי הערים מוגבלת,

במצב שחצי מהרכבים החשמלים במדינה יהיו בעלי שקע טעינה תלת פאזי,(כולם בדרך לשם)

ובהנחה שרוב האנשים מטעינים את האוטו בשעות הערב והלילה,

המצב לא יהיה מציאות בפרט ביולי אוגוסט שכולנו מדליקים מזגן בכל הבית,

רשת החשמל והולכת החשמל לא יעמדו בעומס,

תעשו את כל החישובים ותראו שאני צודק,

אין שום כלי שיכול לנטר את שעות הטעינה של האנשים,

והבעיה השניה שכל האנשים שאין להם חניה פרטית אין להם איפה להתקין עמדת טעינה,

אז יקח עוד הרבה זמן עד שנגיע לשם,

ולכן רכב היבריד הוא הפיתרון הכי מוצלח לקבוצת אנשים גדולה.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לכך כיוונתי כשהתיחסתי לתשתיות - גם של ייצור וגם של הולכת החשמל.  אגסי ראה את זה בימי בטר פליעס ורצה "טעינה מנוהלת", ואם הרכב החשמלי אכן יהפוך נפוץ מאוד לא תהיה ברירה אלא להחיל אותה.

• רעיון גרוע 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יהיה איך להכיל,

פשוט חברת חשמל תודיע ששברו את שיא השיאים והיא לא מסוגלת לספק יותר חשמל,

ובערים שיטענו הרבה רכבים חשמלים פשוט היא תוריד את השאלטר מחוסר ברירה,

פשוט הכבלים לא יוכלו להכיל את העומס,

ואז נראה רכבים חשמלים נמכרים במחירים מגוכחים, וביקוש גובר להיבריד.

ldti

מה קורה לך?

ליק שלילי?

על מה?

התחלת למלאות את שרשור הזה בליקים שלילים!

מי שלא חושב כמוך הוא שלילי?

מוצר לאחר להביע דעה, מה לקחת את זה קשה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש גבול לכמה חברת החשמל תוכל להוריד את השאלטר. לא תהיה ברירה, אלא לעבור לטעינה מנוהלת הרבה קודם. או שמיסוי הנסועה המתוכנן יוכבד  וידכא את רצון הנהגים לנסוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, WE988244 כתב:

יש לכם טעות אחת,

במדינה שלנו הולכת החשמל למרכזי הערים מוגבלת,

במצב שחצי מהרכבים החשמלים במדינה יהיו בעלי שקע טעינה תלת פאזי,(כולם בדרך לשם)

ובהנחה שרוב האנשים מטעינים את האוטו בשעות הערב והלילה,

המצב לא יהיה מציאות בפרט ביולי אוגוסט שכולנו מדליקים מזגן בכל הבית,

רשת החשמל והולכת החשמל לא יעמדו בעומס,

תעשו את כל החישובים ותראו שאני צודק,

אין שום כלי שיכול לנטר את שעות הטעינה של האנשים,

והבעיה השניה שכל האנשים שאין להם חניה פרטית אין להם איפה להתקין עמדת טעינה,

אז יקח עוד הרבה זמן עד שנגיע לשם,

ולכן רכב היבריד הוא הפיתרון הכי מוצלח לקבוצת אנשים גדולה.

אתה ממש טועה. שיא צריכת החשמל בארץ, באופן עקבי שנים רבות, זה בשעות אחה״צ המוקדמות בקיץ, בגלל המזגנים. כמעט כל צריכת החשמל לטעינה היא בלילה, שזה זמן שפל בצריכה. אין צפי של צורך להגדיל את כושר הייצור למשך שנים רבות, כאשר ברור שבמקרה הטוב קצב החלפת צי הרכב יהיה איטי (אורך חיים של מכונית כ-12 שנה, כך שאפילו אם כל החדשות היו חשמליות, רק 8% מהצי היה יכול להתחלף בשנה, וכמובן זה עוד מאד רחוק).
ממילא יש צורך לעבור יותר לייצור חשמל באמצעים מתחדשים (בעיקר סולרי בארץ), כך שהגדלת הייצור במידה שתידרש תיעשה יחד עם זה.
לגבי שינוי עומסים -- קל מאד. הכנסת תעריפים דיפרנציאלים שיעודדו אנשים להשתמש בצרכנים הכבדים (בעיקר מכשירים שמחממים זמן ארוך) בשעות השפל -- תעריפי ToU.

פורסם

כולם נורא מודאגים שאם שני מיליון מכוניות חשמליות יתחברו לטעינה בבת אחת, רשת החשמל תקרוס תחת העומס, ואף אחד לא מודאג מזה שאם שני מיליון מכוניות ייכנסו בבת אחת לכל תחנות הדלק במדינה, כל התחנות ייקרסו תחת העומס. לא ברור.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 23 דקות, קורן בן אשר כתב:

כולם נורא מודאגים שאם שני מיליון מכוניות חשמליות יתחברו לטעינה בבת אחת, רשת החשמל תקרוס תחת העומס, ואף אחד לא מודאג מזה שאם שני מיליון מכוניות ייכנסו בבת אחת לכל תחנות הדלק במדינה, כל התחנות ייקרסו תחת העומס. לא ברור.

תחנת דלק זה 5 דקות תדלוק,

טעינה לאוטו נורמאלי זה בין 5ל8 שעות, (טעינה מהירה הורסת את האוטו),

ולכן זה מצב של המון שעות שרכבים מחוברים,

צריכת חשמל של רכב שמקבל תלת פאזי, שוות ערך לצריכת חשמל כל הבית של בית ממוצע,

ולכן זה יעביר את שיא צריכת החשמל לשעות הלילה.

• אהבתי 1
פורסם

אולי זה לא דבר פופולרי לכתוב בפורום על מכוניות, אבל - עיקר הפתרון לפליטות ממכוניות פרטיות איננו המעבר לרכבים חשמליים, אלא הפחתת הנסועה ברכב פרטי.

נכון, הפליטה הכוללת מרכבים חשמליים לאורך חייהם נמוכה מזו של רכבי בנזין/דיזל. אבל ההפרש איננו עצום (לידיעתי ולפי ההערכה הזו למשל). ולעומת זאת - האנושות ניצבת כעת בפני אתגר העברת ייצור החשמל הקיים למקורות בני-קיימא עם רמות פליטה נמוכות/אפס. אם רוב המכוניות יעברו להיות חשמליות, הרי שהוספנו כמות אדירה של חשמל שצריך לייצר בלי לשרוף פחם וגז טבעי.

יש לשפר את מערכות התחבורה הציבורית, להנחיל תרבות רכיבה על אופניים (בערים שטוחות), ולהפוך מרחבים עירוניים לנוחים יותר להליכה.

אני לא מדקלם סיסמאות סתם. יצא לי לחיות שנתיים וחצי באמסטרדם - ללא רכב פרטי. כל-כך נהניתי מזה! ואני לא שונא לנהוג, להיפך. היו אולי שלוש פעמים על פני כל אותה התקופה בהן חשבתי "לו רק הייתה לי מכונית פרטית עכשיו". ובכל יתר הפעמים פשוט לא הרגשתי את הצורך. יכולתי להגיע לאן שאני צריך ברגל, באופניים, במטרו, באופניים + רכבת + אופניים (כן, זה עובד מעולה), ואם הייתי מוגבל ניידות - אז במין קלנועית כזו במקום אופניים. הרגשתי פעיל יותר וחופשי יותר ובריא יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

רכיבה על אופניים אולי מתאימה למזג האוויר של אמסטרדם וגם לרחובות הרבים בהם לא נוסעות מכוניות.

לי אישית חם 10 חודשים בשנה, אני ממש לא רוצה ללכת ברגל או לרכב על אופניים ליעד שלי ולהגיע מקומט ומיוזע.

במרכזי הערים ובוודאי בגוש דן צריך תחבורה ציבורית יעילה יותר, ממוזגת היטב (כולל תחנות היסעים ממוזגות) ונתיבי תחבורה ציבורית רבים יותר. חסרים גם חניונים גדולים מחוץ למרכזי הערים המקושרים להסעות אל מרכז העיר בסגנון החניון בנתיב המהיר.

בפרברים ובפריפריה אנשים עדיין צריכים רכב, בוודאי כשבסוף השבוע אין תחבורה ציבורית ואם תרצה לנסוע לאנשהו במרבית חגי ישראל תזדקק לרכב פרטי בקונסטלציה כזאת או אחרת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, WE988244 כתב:

תחנת דלק זה 5 דקות תדלוק,

טעינה לאוטו נורמאלי זה בין 5ל8 שעות, (טעינה מהירה הורסת את האוטו),

ולכן זה מצב של המון שעות שרכבים מחוברים,

צריכת חשמל של רכב שמקבל תלת פאזי, שוות ערך לצריכת חשמל כל הבית של בית ממוצע,

ולכן זה יעביר את שיא צריכת החשמל לשעות הלילה.

מטעה למדי.
נדיר מאד שצריך לטעון את מלוא הסוללה. המצב הרגיל הוא שצריך לטעון בלילה רק מספיק לכסות את מה שנסעת במשך היום.
הנסועה היומית הממוצעת בארץ (כולל נסיעות ארוכות שבהן יהיה שימוש בטעינה מהירה בדרך, כך שהנסועה היומית של  יוֹמְמוּת  היא פחות מזה, אבל נתעלם כרגע) היא 47 ק״מ. בקצב טעינה חד-פאזי של 7.4kW, חשמלית ממוצעת טוענת כ-36 ק״מ לשעת טעינה, כלומר נדרשת טעינה של פחות משעה וחצי. אין לרוב האוכלוסיה סיבה לטעון בקצב יותר גבוה רוב הזמן, ובכל עמדות הטעינה ניתן לכוון את הקצב.
בקצב תלת-פאזי רגיל של 11kW, אותה חשמלית תטעון כ-55 ק״מ לשעת טעינה, כלומר צריך פחות משעה.

• תוכן חדש...