Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, Uri-G כתב:

רק אם אתה עושה הרבה נסיעות ארוכות, מעל 400 קמ( או צריך יותר מ 300 כס 😀). אני לא נתקלתי בסיטואציה שה sr הגבילה אותי והנוכחית מגיע עם יותר טווח משלי.

דווקא חיי הסוללה של ה sr אמורים להיות ארוכים יותר (טכנולוגית סוללות שונה), אתה בטח מתכוון לטווח שעניתי למעלה. יתרון נוסף ל sr שהסוללה שלה מתאימה לטעינה 100% על בסיס קבוע ב lr מומלץ להטעין רק 90% על בסיס קבוע ו 100% רק לקראת נסיעות ארוכות.

אני בספק אם היא תזכיר את הסיטרואן. מדובר על ג'יפון ספורטיבי שמבוסס על ה 3. בשביל לשמור על היכולות הדינמיות של המודל 3 טסלה הקשיחה את המתלים של ה y והביקורות בחו"ל הם שיותר מידי והנוחות נפגעת. אבל לא נהגתי. יש לי חבר שהזמין , כך שברגע שהוא יקבל אני ינסה לעשות נסיעת מבחן.

לא מאמין שיהיה הבדל גדול. הם מכוונות לאותו קהל יעד רק עם תקציב שונה. מי שירצה ויוכל יקנה y משומשת (בהנתן והנוחות היא לא קריטית), מי שירצה ולא יוכל יקנה 3 משומשת.

הבנתי, הפידבק בעניין הנוחות נשמע משמעותי אבל החבר'ה בטסלה לא כ"כ מאפשרים נסיעות מבחן על מודל Y (או לפחות כך הבנתי מהם). אצמד למודל 3 הסטנדרטי במצב כזה.

יום ראשון אני אצלם בנסיעת מבחן ואעדכן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 26.4.2022 בשעה 09:25, Tal Barami כתב:

עשיתי חישוב גס אז יכול להיות שזייפתי קצת במספרים. אני מתדלק בין 4 ל-5 פעמים בחודש בעלות של כ-350 בכל תדלוק, כך הגעתי למספרים של 20 אש"ח שנתי.

החישובים שלך מאוד מעורפלים ולא ברורים.

נכון לרגע זה, כמה קמ יש על האוטו ?

המחירים של הבנזין עד לפני ההשתוללות האחרונה שהתחילה לפני חודשיים, היו בין 5.2 ל 6.3 כי היו זמני קורונה קשים. 

בוא נגיד ממוצע 6 שח לליטר.

לפי 20 אלף שח  מילאת  כ 3300 ליטר.

אם האוטו עושה 1 ל 10, היית אמור לעשות 33000 קמ בשנה. הוא צריך לעשות יותר מזה בוודאות, מה שמביא את החישוב לטווחים של 35000-40000 קמ בשנה.

נשמע שזה לא מסתדר עם הקמ השנתי הממוצע שאתה עושה...

ולכן אני שואל את מה ששאלתי בהתחלה, כמה קמ כרגע יש על האוטו ? משם ננסה להבין את כמות הקמ החודשית הממוצעת שלך ואת עלות הבנזין.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

החישובים שלך מאוד מעורפלים ולא ברורים.

נכון לרגע זה, כמה קמ יש על האוטו ?

המחירים של הבנזין עד לפני ההשתוללות האחרונה שהתחילה לפני חודשיים, היו בין 5.2 ל 6.3 כי היו זמני קורונה קשים. 

בוא נגיד ממוצע 6 שח לליטר.

לפי 20 אלף שח  מילאת  כ 3300 ליטר.

אם האוטו עושה 1 ל 10, היית אמור לעשות 33000 קמ בשנה. הוא צריך לעשות יותר מזה בוודאות, מה שמביא את החישוב לטווחים של 35000-40000 קמ בשנה.

נשמע שזה לא מסתדר עם הקמ השנתי הממוצע שאתה עושה...

ולכן אני שואל את מה ששאלתי בהתחלה, כמה קמ כרגע יש על האוטו ? משם ננסה להבין את כמות הקמ החודשית הממוצעת שלך ואת עלות הבנזין.

עשיתי את החישוב לפי ממוצע התדלוקים החודשי. אני מתדלק 4-5 פעמים בחודש (לרוב 5), כל תדלוק עולה בין 300 ל-350.

כרגע הרכב עם 36 אלף ק"מ, אני צופה שבאוגוסט כשימלאו לו שנתיים אהיה עם 40K. כלומר 20K שנתי. משמעותית נמוך יותר.

פורסם

בכמה כסף אתה מתדלק - זה לא רלוונטי, כי המחיר מ 3/2020 ועד ל 4/2022 נע בין 5 שקלים ל 8 שקלים לליטר.

כמה ק"מ לליטר בממוצע נוסע הרכב ? 1:10 ? 1:12 ? 1:14 ? 1:8 ?

תן לנו מספרים שנוכל לסייע באופן מדוייק.

חוזר שוב לשולחן החישוב:

40,000 ק"מ בשנתיים זה 1666 ק"מ בחודש.

1. 
רכב צריך לעשות בתנאי נסיעה כאלה לפחות 1:12 (אתה מעיד על נסיעות רבות מבאר-שבע להרצליה).

לפי הנ"ל אתה אמור לתדלק 139 ליטר ב-חודש. שזה (הגיוני) כ-46 ליטר לכל תידלק.

סה"כ 3 מיכלים.

אם אתה מגיע למצב של 4-5 מיכלים מלאים, יש כאן משהו שלא מסתדר עם החישוב שלך.

2.

אם אני מנסה להגיע לחישוב שלך, אז הרכב שלך צורך 1:8 ק"מ לליטר.

משמע: 1666 ק"מ חלקי 8 נותנים לנו כ 208 ליטר בחודש, מה שמסתדר עם 4.5 תידלוקים של 46 ליטר כל אחד (אמרת בין 4 ל 5 מיכלים בחודש).

נכון להיום מדובר באיזור 2500 ליטר בשנה, שהם בערך 17,500 ש"ח לפי 7 שח לליטר, שזה פחות או יותר מסתדר עם המספרים שמסרת עד כה - עם כי אם אני מתחשב בעלויות של 6 ש"ח לליטר בנזין (מה שהיה נפוץ בשנה-שנתיים האחרונות) אתה אמור להיות בעלות שנתית של כ 15,000 שח, שהם כ-1250 שח לחודש.

אם ניקח את השנתיים האחרונות כמדד: אתה ממש לא משלם 20,000 שח לשנה על בנזין - ויש לך המון חורים וטעויות בחישוב.

אז...או שאתה נוסע המון בעיר והמון נסיעות קצרות, או שהרגל שלך על הגז מאוד מאוד כבדה, מאוד.

מחוץ לעיר אתה אמור להיות חסכוני אבל אולי גם שם אתה לוחץ, אין לי מושג...

ה C5 AIRCROSS נמכר כמו לחמניות חמות גם עם מנוע דיזל (במקרה שלך, היית יכול לחסוך קרוב ל 50% בהוצאות הדלק), מה הסיבה שעם נסועה כזו נמנעת ממנו ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 25.4.2022 בשעה 21:39, aviaviavi כתב:

לדעתי חשמלי לא בשבילך אם אתה הולך לעשות  40-50k קילומטרים בשנה(לפי סכום הכסף שאמרת שתוציא), שזה נגיד בימי עבודה קרוב ל200 ק"מ ביום.

יום אחד בלי טעינה ואתה צפוי להיכנס לבעיה.

לגבי היברידיות כנ''ל אם הנסיעה שלך גבוהה מהנסועה מבוססת סוללות החיסכון שלך מצטמק לכמעט כלום, במיוחד שאתה מוותר על אחד הרכבים הנוחים שקיימים בגזרת המחיר הזאת.

למה? כל התחשיבים שאני מכיר מראים שככל שהנסועה השנתית גדולה יותר, חשמלית כדאית יותר בגלל החיסכון בדלק ובטיפולים, אלא אם כן הנסיעות מחייבות טעינות תכופות בעמדות מהירות שהן יקרות.
הלוך-חזור ב״ש/הרצליה זה 250 ק״מ. כל חשמלית עם טווח WLTP של 450 ק״מ תעשה את זה בקלילות על סוללה מלאה, גם ב-120 קמ״ש. באופן ספציפי האיוניק 5 עושה את זה
https://insideevs.com/news/523712/hyundai-ioniq5-range-test-bjorn/
וזו גירסת ה-AWD; בהנעה אחורית הצריכה קטנה יותר:
https://www.youtube.com/watch?v=WPSv3ri_vHg
וגם הטסלה SR 3 תעשה את זה בקלות.
אפילו אם פות״ש שוכח לגמרי לטעון לילה אחד, הוא עדיין יכול לנסוע למחרת מב״ש עד הרצליה, ו-או לטעון בעבודה אם אפשר, או טעינה מהירה בדרך חזרה.

אגב, העיתונות דיווחה בסוף השבוע שטסלה התחילה לגבות כסף בסופרצ׳ארג׳רים; לא יודע אם זה נכון.

פורסם
בתאריך 30.4.2022 בשעה 16:16, איציק נ. כתב:

בכמה כסף אתה מתדלק - זה לא רלוונטי, כי המחיר מ 3/2020 ועד ל 4/2022 נע בין 5 שקלים ל 8 שקלים לליטר.

כמה ק"מ לליטר בממוצע נוסע הרכב ? 1:10 ? 1:12 ? 1:14 ? 1:8 ?

תן לנו מספרים שנוכל לסייע באופן מדוייק.

חוזר שוב לשולחן החישוב:

40,000 ק"מ בשנתיים זה 1666 ק"מ בחודש.

1. 
רכב צריך לעשות בתנאי נסיעה כאלה לפחות 1:12 (אתה מעיד על נסיעות רבות מבאר-שבע להרצליה).

לפי הנ"ל אתה אמור לתדלק 139 ליטר ב-חודש. שזה (הגיוני) כ-46 ליטר לכל תידלק.

סה"כ 3 מיכלים.

אם אתה מגיע למצב של 4-5 מיכלים מלאים, יש כאן משהו שלא מסתדר עם החישוב שלך.

2.

אם אני מנסה להגיע לחישוב שלך, אז הרכב שלך צורך 1:8 ק"מ לליטר.

משמע: 1666 ק"מ חלקי 8 נותנים לנו כ 208 ליטר בחודש, מה שמסתדר עם 4.5 תידלוקים של 46 ליטר כל אחד (אמרת בין 4 ל 5 מיכלים בחודש).

נכון להיום מדובר באיזור 2500 ליטר בשנה, שהם בערך 17,500 ש"ח לפי 7 שח לליטר, שזה פחות או יותר מסתדר עם המספרים שמסרת עד כה - עם כי אם אני מתחשב בעלויות של 6 ש"ח לליטר בנזין (מה שהיה נפוץ בשנה-שנתיים האחרונות) אתה אמור להיות בעלות שנתית של כ 15,000 שח, שהם כ-1250 שח לחודש.

אם ניקח את השנתיים האחרונות כמדד: אתה ממש לא משלם 20,000 שח לשנה על בנזין - ויש לך המון חורים וטעויות בחישוב.

אז...או שאתה נוסע המון בעיר והמון נסיעות קצרות, או שהרגל שלך על הגז מאוד מאוד כבדה, מאוד.

מחוץ לעיר אתה אמור להיות חסכוני אבל אולי גם שם אתה לוחץ, אין לי מושג...

ה C5 AIRCROSS נמכר כמו לחמניות חמות גם עם מנוע דיזל (במקרה שלך, היית יכול לחסוך קרוב ל 50% בהוצאות הדלק), מה הסיבה שעם נסועה כזו נמנעת ממנו ?

איציק

היום בנסיעה מחוץ לעיר הרכב הראה 11 ליטר ל-100 ק"מ. בתוך העיר הצריכה כמובן משמעותית גבוהה יותר (האם יש דרך לבדוק אגרגטיבית מה ממוצע הצריכה בנניח שנה האחרונה?)

יכול להיות שהחישוב שלי גס מדי והצריכה היא אכן 17,500 ש"ח שנתי, אבל זה עדיין סכום גבוה.

אני נהג דיי רגוע באופי שלי, ייתכן והצריכה נובעת ממספר רב של נסיעות קצרות ברחבי העיר.

לפני שקניתי את הסיטרואן נסעתי בפיקנטו, אבל שם הייתי עושה 10 אלף ק"מ לשנה. לא צפיתי שכמות הנסיעות תכפיל את עצמה ובאופן כללי אני סולד מהריח של הדיזל, אז נמנעתי. בדיעבד היום הייתי אולי מחכה להיברידיות, אבל זה כבר לא על הפרק.

שילמתי היום מקדמה לטסלה אחרי נסיעת מבחן שלא אכזבה ואעדכן.

פורסם
לפני 5 דקות, Tal Barami כתב:

היום בנסיעה מחוץ לעיר הרכב הראה 11 ליטר ל-100 ק"מ. בתוך העיר הצריכה כמובן משמעותית גבוהה יותר (האם יש דרך לבדוק אגרגטיבית מה ממוצע הצריכה בנניח שנה האחרונה?)

יכול להיות שהחישוב שלי גס מדי והצריכה היא אכן 17,500 ש"ח שנתי, אבל זה עדיין סכום גבוה.

אני נהג דיי רגוע באופי שלי, ייתכן והצריכה נובעת ממספר רב של נסיעות קצרות ברחבי העיר.

לפני שקניתי את הסיטרואן נסעתי בפיקנטו, אבל שם הייתי עושה 10 אלף ק"מ לשנה. לא צפיתי שכמות הנסיעות תכפיל את עצמה ובאופן כללי אני סולד מהריח של הדיזל, אז נמנעתי. בדיעבד היום הייתי אולי מחכה להיברידיות, אבל זה כבר לא על הפרק.

שילמתי היום מקדמה לטסלה אחרי נסיעת מבחן שלא אכזבה ואעדכן.

ממוצע של 9 ק"מ לליטר נראה לי (באופן אישי) מופרך לאור הק"מ שאתה נוסע, התוואי שאתה נוסע + זה שאתה מעיד על עצמך נהג רגוע.

לדיזל יורו 6 כבר מזמן אין ריח של דיזל :-)

תתחדש על הטסלה ! 😄 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 17 שעות, איציק נ. כתב:

ממוצע של 9 ק"מ לליטר נראה לי (באופן אישי) מופרך לאור הק"מ שאתה נוסע, התוואי שאתה נוסע + זה שאתה מעיד על עצמך נהג רגוע.

לדיזל יורו 6 כבר מזמן אין ריח של דיזל :-)

תתחדש על הטסלה ! 😄 

מאיזו בחינה מופרך? היתה תקופה שניסיתי להפעיל בכל תחילת נסיעה את ה-eco אבל זה יותר מדי מציק.

בדקתי עכשיו אגרגטיבית לאחורה (על 6000 הק״מ האחרונים נסעתי) והממוצע הוא אכן טוב יותר: 9 ליטר ל-100 ק״מ, כלומר 11 ק״מ לליטר, אבל זה לא נשמע לי משמעותי.

• תוכן חדש...