Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי היום על שלושתן, הייתי בטוח שאצא עם החלטה אבל יצאתי רק מבולבל יותר.

הפורמנטור מאובזרת טכנולגית בכל טוב, נראית צעירה ועשירה בצבעים בפנים, נוחות הנסיעה ממש טובה אך טיפונת כבדה והיקרה ביותר.

המאזדה 3 נראית מדהימה מבחוץ, יותר מהשתיים האחרות ומבפנים מרגישה יותר ״פרימיום קלאסי״ סטייל אודי A6 2017 אך מיושנת יחסית ומערכת המולטימדיה מאכזבת.

האיביזה הכי מהנה לנהיגה משלשותן, הפרועה שבחבורה. על מצב ידני הרגישה קצת כמו קרטינג שזה טוב, אבל יחד עם זאת היא מרגישה קצת מצועצעת ורועשת יותר (מניח שלא נחשבת רועשת ביחס לקטגוריה). חסרה לה גם התראת שטחים מתים שלדעתי זו מערכת מצילת חיים. 

מי שאמורה לכאורה לפתור פה את ההתלבטות זו הלאון 2.0 אבל לא ניתן להשיג.

מבחינת אמינות, כנראה שהמאזדה 3 תנצח. הנציג אמר שהגיר באיביזה הוא יבש בעוד הפורמנטור רטוב וזה משפיע על אורך החיים. אני מתכנן להחזיק את הרכב כשנתיים - שלושה (כלומר בזמן האחריות) אבל השאלה אם צ׳מפיון מתקנים באמת את התקלות האלו ולא טוענים שזה בלאי סביר או שהשימוש היה לא סביר. 

אני כן ארצה לקחת את הרכב לכבישים מפותלים או אפילו לנסוע קצת במסלול ולהשתמש בחופשיות בפדאלים להילוכים כשיתחשק מבלי לדאוג שאני הורס שם משהו, או שאני לא מספיק עדין. זה משהו שאפשר לדרוש מרכב כזה? מכולן? או ששימוש ״מתגרזן״ בהילוכים מתאים לרכבי ספורט אמיתיים?

בעיקרון מה שאני מחפש זה רכב טכנולוגי מהנה לנהיגה עם מראה צעיר (לא סקודה ולא vw). 
כלומר את המאזדה 3 מבחוץ, פורמנטור מבפנים, עם המשקל של האיביזה :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ לבחון קיה אקסיד, פורד פוקוס או בכלל אבארט 500.

מהאופציות שציינת. האיביזה תהיה הכי מאוזנת בין הדרישות והכי משתלמת כלכלית. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ממליץ לבדוק את ה CX30. גם אני שקלתי את ה 3 והייתה לי צפופה מדי. לקחתי ה CX30, התנהגות כביש פנטסטית, הגה מדויק, אוטו שובב. בירידות ערד סדום המשוטי הילוכים עבדו שעות נוספות..

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, BassDriver כתב:

ממליץ לבדוק את ה CX30. גם אני שקלתי את ה 3 והייתה לי צפופה מדי. לקחתי ה CX30, התנהגות כביש פנטסטית, הגה מדויק, אוטו שובב. בירידות ערד סדום המשוטי הילוכים עבדו שעות נוספות..

לא רלוונטית לי כלכך, אנחנו זוג+3 וכרגע נוסע על מיני ככה שתא מרגיש צפוף. אם כבר אקח את ה3. לצערי בנסיעת מבחן על ה3 לא ניסיתי את המשוטי הילוכים, יודע להגיד כמה מהר הם מגיבים לעומת DSG?

לפני שעה, ALÞћÃ כתב:

המולטימדיה ב 3 החדשה אכזבה אותך מאיזו בחינה? פיצ'רים? איכות שמע?

פיצ׳רים ואינטרקציה. קצת מוזר לי שאין טאץ׳. מרגיש לי קצת שנמוך אפילו לעומת הספארק… (בכל מקרה משתמשים  בCarPlay) 

לתגובה מתחת (לא נותן לי לכתוב מתחת משום מה):

קיה אקסיד פחות מתחבר (הגובה שך הפורמנטור מבחנתי זה אילוץ, מעדיף רכב נמוך), פוקוס אין במלאי והתא נוסעים מיושן (למרות שהרכב מאד מתגמל למחיר) והאבארט לוקה בחסר בבטיחות.

לפני שעה, markb205 כתב:

ממליץ לבחון קיה אקסיד, פורד פוקוס או בכלל אבארט 500.

מהאופציות שציינת. האיביזה תהיה הכי מאוזנת בין הדרישות והכי משתלמת כלכלית. 

עריכה אחרונה על ידי AsafRS
פורסם

לדעתי ה 3 צפופה מאחור למשפחה.
אין לי נסיון בנהיגה עם ה DSG7, אבל זה קונספט שונה לגמרי מהגיר הפלנטרי של מאזדה. המשוטים תפקידם העברה ידנית של ההילוכים. עובד מצוין. תמיד יש הדילמה שעדיין אין לי תשובה עבורה אם העברה ידנית עושה נזק לגיר כן או לא. גישה אחת טוענת שאם היצרן מאפשר זאת סימן שזה מתוכנן לכך מראש. גישה אחרת טוענת שזה פועל לא בהתאמה לתכנון של גיר אוטומטי. לך תדע. אני בכל זאת חושב שמזדה תכננו את זה כדי להשתמש בזה. לטעמי - מאוד שימושי ולכן רכשתי את הדגם שכולל את הפיצ'ר הזה (Executive).

פורסם

לגבי הפורמנטור - אם מדובר על ה1.5 תבדוק שוב באיזה גיר מדובר, למיטב הבנתי מדובר באותה מערכת מנוע + גיר כמו באיביזה 1.5 עם הגיר היבש, אלא אם כן מדובר על הVZ.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, BassDriver כתב:

אין לי נסיון בנהיגה עם ה DSG7, אבל זה קונספט שונה לגמרי מהגיר הפלנטרי של מאזדה. המשוטים תפקידם העברה ידנית של ההילוכים. עובד מצוין. תמיד יש הדילמה שעדיין אין לי תשובה עבורה אם העברה ידנית עושה נזק לגיר כן או לא. גישה אחת טוענת שאם היצרן מאפשר זאת סימן שזה מתוכנן לכך מראש. גישה אחרת טוענת שזה פועל לא בהתאמה לתכנון של גיר אוטומטי. לך תדע. אני בכל זאת חושב שמזדה תכננו את זה כדי להשתמש בזה. לטעמי - מאוד שימושי ולכן רכשתי את הדגם שכולל את הפיצ'ר הזה (Executive).

ההעברה הידנית מרגישה עם תגובה מהירה? או שמרגישים השהייה לאחר ההעברה. מניח שאם נהינת מהפיצ׳ר אז אין כלכך השהייה - אחרת זה בעיקר מעצבן. 

לפני 30 דקות, Liel Baruch כתב:

לגבי הפורמנטור - אם מדובר על ה1.5 תבדוק שוב באיזה גיר מדובר, למיטב הבנתי מדובר באותה מערכת מנוע + גיר כמו באיביזה 1.5 עם הגיר היבש, אלא אם כן מדובר על הVZ.

מדובר על 1.5 והנציג התעקש שזה הרטוב בפורמנטור ויבש באיביזה.

בפורמנטור לעומת האיביזה יש בולמים אדפטיביים שזה גם מוסיף.

עריכה אחרונה על ידי AsafRS
פורסם

אין השהייה, זה מיידי. אפשר לבצעהעברה ידנית  עם המשוטים או שימוש ידני בידית הילוכים ע"י הסטה שלה שמאלה למצב manual. במשוטים עשו משהו נחמד שאם אתה משתמש בהם - בניגוד למזדות הקודמות אתה לא צריך להסיט את הידית הילוכים ל manual - הם עוברים לבד ל manual. ואם תוך חצי דקה או משהו כזה אתה מפסיק להשתמש בהם הם חוזרים ל D. וגם החזקת המשוט הימני רצוף כמה שניות מחזירה ל D. גאוני. בכלל אוטו גאוני (למרות שהוא לא מושלם כמובן). בהזדמנות אכתוב סקירה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 18.3.2022 בשעה 19:21, BassDriver כתב:

היתרון היחידי של הCX-30 על ה3 זה שהוא גבוהה, מדובר באותו רכב בדיוק מבחינת מידוד פנימיות,

ואתה עוד טוען שהוא מתנהג יפה, אז תדע שה3 מתנהגת הרבה יותר יפה מהCX-30 שלך, כך שההחלטה שלך לקנות CX-320 במקום 3 היא סתם כתובת תלושה מהמציאות.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
בתאריך 19.3.2022 בשעה 14:27, AsafRS כתב:

מדובר על 1.5 והנציג התעקש שזה הרטוב בפורמנטור ויבש באיביזה.

רק קח בחשבון שעלויות התחזוקה בגירסה הרטובה היא גבוהה יותר מהיבשה.

יש לבצע החלפת שמנים כל 60k והעלות לא זולה

לגבי מי מהן, הייתי בוחר בפרומנטור.

ה3 עם מנוע לא מוגדש, ללא מסך מגע (לי זה חשוב) וסביבת הנהג קלאסית מדי, אולי מבוגרת מדי..

והאיביזה כסופר מיני טובה אך בסטטוס המשפחתי שלך עדיף פורמנטור.

אולי שווה לך להכניס את את היונדאי קונה למערכה. נכון היא סובלת מתא נוסעים פשוט, אך חווית הנהיגה היא טובה מאד לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם
בתאריך 20.3.2022 בשעה 13:06, wildlands2019 כתב:

היתרון היחידי של הCX-30 על ה3 זה שהוא גבוהה, מדובר באותו רכב בדיוק מבחינת מידוד פנימיות,

ואתה עוד טוען שהוא מתנהג יפה, אז תדע שה3 מתנהגת הרבה יותר יפה מהCX-30 שלך, כך שההחלטה שלך לקנות CX-320 במקום 3 היא סתם כתובת תלושה מהמציאות.

אינני מסכים עם דבריך, אך אין לי כוונה להתנצח.

פורסם
בתאריך 19.3.2022 בשעה 06:28, BassDriver כתב:

בשנתיים האחרונות אני נוסע קבוע במושב האחורי של מאזדה שלוש לפחות פעם בשבועיים. התחלנו בסדאן 2019 ולפני שבוע הוחלפה לסדאן 2022. הנהג שיושב לפני הוא 1.92 מטר ומימין מושב בטיחות. אני 1.70. ב 2019 הנהג היה מושך קצת קדימה את המושב בכדי שהברכיים שלי יהיו אפס על גב המושב שלו. 

עכשיו הוא בתנוחת נהיגה רגילה ויש לי עוד קצת מרווח לרגליים.

מבחינתי זה שיפור משמעותי במרווח מאחורה. על השיפור הנוסף והמשמעותי במראה ובקבינה אין צורך להרחיב.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הפרומנטור ניראה באמת אחד המכוניות היפות שיצאו להם 

אבל אם אתה רוצה להרגיש כל שקל שקנית רק מאזדה 3 

יפה חיצונית מרגישה איכותית מאובזרת בבטיחות שמע זה גרם לי למכור CX5 2018 שהיית לא רעה בכלל 

אבל ה3 באמת מספקת אמינות גבוה לא צריך שום בעיות של טורבו 

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם (נערך)

שים לב שברשת יש תלונות רבות על תקלות במסך המולטימדיה של הפורמנטור.  לא מכיר את התקלות באופן אישי, לא יודע אצל כמה נהגים התרחשה התקלה ואם זאת תקלה ייחודית למנוע 2.0 .

בכל מקרה,  הייתי בודק את הנושא לעומק לפני קניה.

SmartSelect_20220323-055230_WhatsApp.thumb.jpg.4316dcba5e2412d794e9e34dc40a1f22.jpg

SmartSelect_20220323-055144_WhatsApp.thumb.jpg.3935d29d64eebf9b7c3cf8508d4efb10.jpg

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

• תוכן חדש...