Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבות דובר כאן על הדיזלים של הקונצרן הזה, ובכ״ז טרם הצלחתי לגבש מסקנה ברורה.

אומרים שהם אמינים להפליא ובאותה נשימה מתלוננים על ענייני אוריאה בעייתיים. אני מנסה להכריע את הכף לכאן או לכאן עבורי ועדיין לא בטוח

קצת קונטקסט:

אני מחפש להחליף את הארונה. מדובר ברכב שעם נסועה כמו שלי (בערך 110-130 ק״מ ליום, נסיעה מאזור הקריות לתל אביב אז כלולים גם פקקי בוקר באחוז ניכר מהדרך אבל גם נסיעה בין עירונית בשיוט רצוף בשעות הלילה) בכלל לא אמור להיות לי, אלא שעניין ההחלפה נגרר ונגרר בגלל אילוצי אספקה, מחיר וחוסר החלטיות מצידי.

לאורך המסע הזה צימצמתי את אפשרויות החסכון בדלק לרכבים היברידים (או פלאג אין היברידיים) ודיזל, ומכיוון שלקונצרן פולקסווגן אין מה להציע לי (או לאף אחד, כי אספקה…) אני מסתכל כבר תקופה על פיז׳ו וסיטרואן. לצערי ה308 לא נראית באופק ואני מתחיל לחשוב על אופציות אחרות. הc5 נראתה לי מעניינת עוד אז ויש לה את שתי גרסאות המנוע אז אני מתלבט בין זו לזו.

הדיזל תהיה יותר ״מסורתית״: לא צריך עמדות טעינה והחסכון אמור להיות בכל תוואי הנסיעה (אני טועה?) לעומת הפלאג אין שתחסוך לי יפה בפקקים ובמהלך שיוט אקבל מנוע 1600 שגם הוא יתאים יותר ממנוע ה1000 בארונה.

מצד שני, הדיזל אמור להיות רועש יותר (מה שעבורי יפגום בחוויה) וגם חלש יותר (130 כ״ס אם כי מומנט בדיזל זה דבר שראוי לציין לטובה)

מי יכול לעזור להכריע?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדיזלים המודרנים לא רועשים בתוך הסלון, ולמרות ש 130 כ"ס נשמע מעט, חבר עם c5 איקרוס מאיץ מעולה בעליות.

הרכב בן שנה וחצי עם 22 אלף ק"מ.

הרכב מאוד נח,מרווח, יש זווית גילגול מורגשת, מזגן יכול להיות חלש לחלק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הצעה מעניינת אם הרכישה לא דחופה ויש לך אפשרות לחכות:

https://cars.walla.co.il/item/3494590

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 שעות, dorsht כתב:

הצעה מעניינת אם הרכישה לא דחופה ויש לך אפשרות לחכות:

https://cars.walla.co.il/item/3494590

האופציה לכשעצמה מעניינת (הייתי שמח אם היו מביאים גרסאות כאלה לכל הואגיות) אבל נראה שרמת הגימור צפויה להיות נמוכה. גם כך יחסית האוקטביה מציעה רמת גימור נמוכה (לעומת הגולף נניח ומתחרות אחרות). בנוסף רכב בלי ניטור שטחים מתים במראות לא בא בחשבון (פריט אבזור שהתרגלתי אליו כבר מהארונה והמטרה היא להשתדרג ולא לרדת)

פורסם

אכן לא ציינתי, טעות שלי.

בערך עד 200 אש״ח

פורסם (נערך)

ב 180000 ה c5 המפאורת תכנס לך לתקציב. תמיד יש הנחות ואני לא מאמין שתשלם מחיר מלא.

אני נוסע על כזו ברמת גימור בסיסית , אין רעש בסלון והרכב חסכוני מאד בבין עירוני .

לגבי האוריאה , יש 5 שנים אחריות ואחרי האחריות מציע לפני הקניה לדבר כמה דקות עם אורן שירותי רכב , אם אני זוכר נכון יש לו דרך לטפל בזה בפחות מחצי מחיר מאשר אצל היבואן. 

אגב, אם אתה לא צריך את כל המקום העצום ב c5 אז גם ל c4 יש גרסת דיזל בסביבות 145000. היתרון בה שהמזגן נשלט מכפתורים פיזים ולא מהמסך.

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני 23 שעות, SuperBamba כתב:

הדיזל תהיה יותר ״מסורתית״: לא צריך עמדות טעינה והחסכון אמור להיות בכל תוואי הנסיעה (אני טועה?) לעומת הפלאג אין שתחסוך לי יפה בפקקים

מבחינתי לעומת שנים עברו ב2022 דיזל באופן ן כללי זה לא רק בחירה מסורתית/שמרנית  אלא בחירה עם בעיות פוטנציאליות קדימה:  מתישהו בשנים הקרובות המגבלות והאיסורים בתנועה ובכניסה לתוך ערים בפרט /עלויות אחזקה עודפות אפשריות לאמצעי הפחתת זהום  למעבר טסטים /ערך רכב שיפגע בהתאם  וכו'... 

סיכוי סביר שכל אלה יצברו תאוצה בישראל החל מהחלק השני של העשור שלנו ופחות רלבנטיים למי שקונה רכב לשנה שנתיים

פורסם

לא מאמין שאחזיק את הרכב מעל 3 שנים אם לומר את האמת. אני כרגע במצב שעובד בת״א וגר בצפון. כרגע המצב נוח ומתאפשר אבל הוא ייפסק מתישהו ואני אוכל לעבור קרוב יותר לעבודה ולבחור ברכב חשמלי מבלי שתהיה לי חרדת טווח

פורסם

לא בטוח בכלל שהרכב מזהם ויש הגבלות עליו בגלל האוריאה . זה משהו ששווה בדיקה. בכל מקרה אם כל העניין זה 3 שנים אז לא הייתי מתלבט וקונה רכב דיזל. חשמלי אקנה כשאפשר יהיה לדעת שאני נכנס לתחנת דלק ויוצא משם כמו היום אחרי 2 דקות ואין בעיה של פריסת עמדות הטענה.

• אהבתי 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני 12 שעות, yb כתב:

מתישהו בשנים הקרובות המגבלות והאיסורים בתנועה ובכניסה לתוך ערים בפרט

זה יגיע אבל בהדרגה. 

בהתחלה יאסרו כניסה לאיזורים מסויימים לרכבי דיזל ישנים, נגיד יורו 3 (עד שנת 2005) בשלב ראשון, אחרי זה יורו 4 (עד 2010), אחרי זה יורו 5. 

עד שיאסרו כנסיה לרכבי יורו 6.2 שנמכרים היום, יקח עוד הרבה זמן. 

• אהבתי 1

פורסם

הארונה לא ענקית. חייב רכב גדול? מה עם משפחתית רגילה או סופרמיני ? הבדל בעלות רכישה של 60 אלף שח לא יכסה את ההבדל בחיסכון בדלק לאורך 3 שנים. 

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תמיד צצה המחשבה הזו לגבי רכבי דיזל שמתישהוא יאסרו עליהם כמעט בכל אזור באזור או שנצטרך לשלם מיסוי גבוה..

פורסם

אנחנו לא אירופה, ובישראל אחוז מכוניות הנוסעים הפרטיות מונעות בסולר הוא - במונחים כלליים - אפסי.
באירופה המצב כמעט הפוך - אבל בשנים האחרונות המגמה משתנה עם כניסת ההברידיים והחשמליים.
ב 2017 כמעט 50% מהרכבים החדשים שנמכרו באירופה היו דיזל. ב 2018 זה ירד ל 37%, ב 2019 ירד ל 32%, ב 2020 ירד לאיזור ה 28% ומהנתונים שיש לגבי 2021 זה באיזור 20%.
בכל אותה עת, מכירות ההיבריד והחשמלי עולה בהתאמה.

חזרה לישראל:
בכל הנוגע לכלי רכב פרטיים, להערכתי (ואני אומר זאת בזהירות רבה) הסיכוי שזה יקרה, אם בכלל, בזמן הקרוב או בעתיד הנראה לעין - נמוך מאוד עד אפסי.

-> הסבר:

בסוף שנת 2020 נרשמו בישראל כ 3,689,300 כלי רכב. מתוכם "רק" 3,173,300 כלי רכב פרטיים.

מתוך כל הכמעט 3.7 מיליון כלי רכב על הרכב, רק 14.2% מתוכם הוא דיזל.

מתוך כל הכמעט 3.2 מיליון כלי רכב פרטיים, רק 5.7% מונעים בסולר.

המסקנה שלי היא; בתוך הערים, רכבי הדיזל הפרטיים מהווים פחות מ-6% מסך כלי הרכב המזהמים, והמשמעות של איסור כניסת רכבי דיזל פרטיים לתוך הערים היא לא יותר מכוסות רוח למת - אם בכלל ייעשה כזה דבר בישראל בשנים הקרובות. זה, כמובן, מבלי לקחת בחשבון שחלק מכלי הרכב הפרטיים שנמכרו בשנים האחרונות הוא מתקן יורו 6 ומעלה, ונחשב (בכל העולם) לתקן בעל זיהום אויר מופחת\נמוך.

המכה הגדולה לזיהום אויר מדיזל היא האוטובוסים והמשאיות (כל התחבורה הכבדה) בתוך הערים - וכמובן כל התחבורה הימית והמטוסים שיש להם חלק גדול מאוד בזיהום,  אבל לתפוס את הדגים הגדולים לפעמים יותר קשה מלתפוס את הדגים הקטנים.

** הנתונים הם מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שהוא 🔝אמר + מוסיף לזה את זה שבאירופה מודדים זיהום ב CO2 שמוציא את מרבית רכבי הבנזין המודרניים יותר מזהמים מדיזל, בזמן שבארץ מודדים זיהום בצורה שונה והמדד הוא משוקלל.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...