Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התאהבתי בסיטרואן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

יש לי סיטרואן c3 , לאחרונה התחילה לעשות לי בעיות ונודע לי שיש לסיטרואן של השנתון הזה "מחלה" וששמו את הטיימינג בתוך השמן וזה עשוי להתפורר וקרנבל שלם....

בקיצור חושבת להיפטר מהרכב בקרוב.

התקציב שלי באזור 70,000 ואני רוצה משהו אמין (!!).

עם זאת....... כל רכב שמציעים לי מבאס אותי כי אני ממש התאהבתי בסיטרואן שלי 😥

שאלתי היא - 

האם יש דגם של סיטרואן שהוא כן מומלץ ?

או שלא מומלץ בכלל לדבוק בסיטרואן ?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את רוצה להישאר באותה קטגוריה?

אם כן יש רכבים אמינים כמו גאז,יאריס, מזדה2 סוויפט.

אבל הם פחות נוחים ורובם פחות חזקים.

לרכבי פיגו/ סיטרואן אותה רצועה, רק שבדור שני אמורה להיות עמידה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החל ממרץ 2017 היצרן שינה את הרצועה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כי בנתיים הבעיות שאנחנו רואים פה ובקבוצות  בפייסבוק זה בדור הראשון שלה.

פורסם
לפני 13 שעות, נורית29 כתב:

היי לכולם

יש לי סיטרואן c3 , לאחרונה התחילה לעשות לי בעיות ונודע לי שיש לסיטרואן של השנתון הזה "מחלה" וששמו את הטיימינג בתוך השמן וזה עשוי להתפורר וקרנבל שלם....

בקיצור חושבת להיפטר מהרכב בקרוב.

התקציב שלי באזור 70,000 ואני רוצה משהו אמין (!!).

עם זאת....... כל רכב שמציעים לי מבאס אותי כי אני ממש התאהבתי בסיטרואן שלי 😥

שאלתי היא - 

את יכולה לקנות את ה- C3 שלי. 70000 והיא שלך 😉

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 13 שעות, נורית29 כתב:

כפי שנכתב כבר למעלה - הבעיות ברצועת התזמון היו (כמעט) באופן בלעדי עד אמצע 2017 - אז הוחלפה הרצועה במוצר חדש שאמור להחזיק יותר טוב ולא להתפורר בתוך שמן המנוע.

כמו כן - מי שמקפיד לטפל במנוע בזמן, ורק בשמן שעומד בתקן האחרון של הקונצרן (PSA B71 2297) ואצל מוסכים שמכירים היטב את המנוע הנ"ל,  לא צפוי לבעיות - אך יש לזכור גם שטווח הזמנים בין החלפות הרצועה קוצר מ-10 שנים ל-6, או 100,000 ק"מ.

מעבר לכך, ישנם דגמים (גדולים מה-C3) שבהם יש מנועי 1.6 טורבו עם 165 כ"ס ללא בעיות מיוחדות.

התאהבות בסיטרואן זה לא דבר רע  - צריך רק לתחזק אותה נכון😇

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

אני לא מבין. מישהי קנתה מנוע puretech בלי לדעת למה היא אולי נכנסת, עכשיו נבהלה וחושבת לזרוק כסף על החלפת רכב ומציעים לה להפוך לד״ר לדורות רצועה וזמני טיפול או אפילו לקנות עוד puretech ?!

@yulianx

המלצה שלי תחליפי לרכב יפני עם מוניטין אמינות מוכח. ל-״פשוטי העם״ שרוצים בסה״כ להשתמש ברכב בלי לחשוב יותר מדי על דקויות של תחזוקה או לנסוע למוסך הקסם במרחק שעה נסיעה. זה עדיף ויכולים להעיד על כך לא מעט חברי פורום כאן שנפטרו מרכבים עם המנוע הנ״ל.

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

הבעיות ברצועת התזמון היו (כמעט) באופן בלעדי עד אמצע 2017

היצרן החל ליישם את הרצועה דור 2.0 בפס הייצור של המנוע במרץ 2017, אך זה לא בהכרח רלוונטי למכונית הספציפית של מאן-דהו:

1. יש פער בין תאריך תחילת השימוש ברצועה בפס הייצור של המנועים, לתחילה ההרכבה של מנועים המצויידים ברצועה המעודכנת בפס היצור של המכוניות
  2. בארץ, היבואן מכר מכונית כחדשה כל עוד עברו עד 12 חודשים ממועד ההייצור למכירה בפועל, לכן לא מעט מכוניות שעלו לכביש ב-2018 עדיין צויידו במנוע עם רצועה דור 1.0
  • אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 20 דקות, galbh כתב:

אני לא מבין. מישהי קנתה מנוע puretech בלי לדעת למה היא אולי נכנסת, עכשיו נבהלה וחושבת לזרוק כסף על החלפת רכב ומציעים לה להפוך לד״ר לדורות רצועה וזמני טיפול או אפילו לקנות עוד puretech ?!

@yulianx

המלצה שלי תחליפי לרכב יפני עם מוניטין אמינות מוכח. ל-״פשוטי העם״ שרוצים בסה״כ להשתמש ברכב בלי לחשוב יותר מדי על דקויות של תחזוקה או לנסוע למוסך הקסם במרחק שעה נסיעה. זה עדיף ויכולים להעיד על כך לא מעט חברי פורום כאן שנפטרו מרכבים עם המנוע הנ״ל.

לא.

בשביל זה קיים מוסך שיראה איזה דור ומה מצב הרצועה. עושים זאת פעם אחת.

זמני טיפול רגילים כמו בכול רכב.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אין צורך ב ד״ר.

מנסיון.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, galbh כתב:

מהניסיון האישי שלי החלפת רכב עולה הרבה פחות כסף מתואר ד״ר במנועי puretech

אתה נסחף שוב. לו הנסיון האישי שלך היה נחלת כלל המכוניות עם הפיורטק, הקונצרן הזה, שמוכר מיליוני מנועים כאלו היה מזמן שולח את עובדיו לקבץ נדבות. בינתיים מרבית הדגמים שהוא מייצר, אפילו החדשים ביותר מיוצרים עם אותו מנוע והפלא ופלא אנשים קונים ואפילו לא מעט. אז אפשר קצת להרגע, הגברת אוהבת את האוטו לדבריה, אחרי שכאן אתה ואחרים הבהרתם לה שהיא מחזיקה "נבלה" ולא אוטו והפניקה השתלטה על הרציונל, היא יכולה בשביל להניח את דעתה למסור את האוטו לבדיקה יסודית אצל מוסך שהומלץ כאן ואז ולאור מימצאיו להחליט אם כדאי לה להחליף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה הכל עניין אישי שלך בסופו של דבר,את צריכה לחשוב עם עצמך האם החיבה שיש לך לסיטרואן מספיק חזקה בכדי לקנות עוד רכב שלהם,למרות החשש שיש לך מבעיות אמינות,אם התשובה היא כן,אז תחפשי את הרכב הבא טוב טוב,בדגש על היסטורית טיפולים ״בריאה״,בנוסף לכל שאר הבדיקות הרלוונטיות.

אם התשובה שלך היא לא,ואת לא מוכנה לקחת את הסיכון אז הכיוון שאת צריכה לשאוף אליו הוא רכבים יפנים/קוריאנים.

לדוגמה:מאזדה 2,יונדאי i20 וכו׳..

• תוכן חדש...