Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב שברולט סוניק.

יש לי ברכב נוזל קירור יקר שהחלפתי לפני כמה חודשים, 

לצערי התפוצץ לי הבית של היוניט חום (החיישן של הנוזל קירור) . כשאני יפרק אותו יצאו לי בערך חצי ליטר + נוזל קירור.

האם אני יכול להוסיף את המים האלו ולהשלים איתם?

הנוזל קירור שלי מהול 20 אחוז אנטיפריז.

IMG-20211025-WA0015.jpeg

פורסם

מה שצילמת נקרא מים מזוקקים. אותם מערבבים עם "אנטיפריז" לתערובת של 50-50 כדי לקבל נוזל קירור (אנחנו היינו קוראים לתערובת מים מטופלים).

אם החלפת נוזל קירור כראוי, ברכבך יש תערובת של 50-50. וכשתחליף את היוניט חום, ותצטרך למלא נוזל קירור (ולנקז אוויר) תצטרך למלא נוזל ביחס של 50-50. במידה ובהחלפה שלך מילאת כבר נוזל קירור "מוכן" (מה שאני מכנה מים מטופלים), מלא אותו. הכמות שתחסר.

במידה "והכנת" לבד נוזל קירור, "תכין" שוב לפי הכמות שחסרה, באותו היחס.

עריכה: היחס 50-50 הוא דוגמה. יש לעיין בפרק האחזקה בספר הרכב כדי לדעת מה התקן והיחס הדרושים.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 1 דקה, Kooper כתב:

מה שצילמת נקרא מים מזוקקים. אותם מערבבים עם "אנטיפריז" לתערובת של 50-50 כדי לקבל נוזל קירור (אנחנו היינו קוראים לתערובת מים מטופלים).

אם החלפת נוזל קירור כראוי, ברכבך יש תערובת של 50-50. וכשתחליף את היוניט חום, ותצטרך למלא נוזל קירור (ולנקז אוויר) תצטרך למלא נוזל ביחס של 50-50. במידה ובהחלפה שלך מילאת כבר נוזל קירור "מוכן" (מה שאני מכנה מים מטופלים), מלא אותו. הכמות שתחסר.

במידה "והכנת" לבד נוזל קירור, "תכין" שוב לפי הכמות שחסרה, באותו היחס.

עריכה: היחס 50-50 הוא דוגמה. יש לעיין בפרק האחזקה בספר הרכב כדי לדעת מה התקן והיחס הדרושים.

השאלה שלי אם במקום הנוזל המוכן שיחסר לי אני יכול להוסיף את המים האלו? 

- מה שיש לי ברכב זה נוזל מוכן מראש ביחס של 20% .

פורסם

הייתי ממליץ לך להוסיף את מה שיש לך במערכת.

ברגע שתוסיף "רק" מים מזוקקים, כבר לא יהיה נוזל ביחס של 20%, אלא ביחס נמוך יותר. האם יהיה נזק בשל המהילה והיחס הנמוך יותר? כנראה שלא. אבל אני הייתי מעדיף לדעת שהעבודה נעשתה "עד הסוף".

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 7 דקות, Kooper כתב:

הייתי ממליץ לך להוסיף את מה שיש לך במערכת.

ברגע שתוסיף "רק" מים מזוקקים, כבר לא יהיה נוזל ביחס של 20%, אלא ביחס נמוך יותר. האם יהיה נזק בשל המהילה והיחס הנמוך יותר? כנראה שלא. אבל אני הייתי מעדיף לדעת שהעבודה נעשתה "עד הסוף".

אין לי מאותו נוזל..

פורסם

הרכב שלך דורש נוזל קירור בתקן dexcool של GM. הנוזל נמכר מוכן לשימוש ביחס של 50/50.

יש נוזל מוכן של פרסטון בכ 70 שקל לגלון.

לא מבין למה צריך להסתבך ולעשות שיעורים בכימיה על האוטו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...