Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום
אני בעל רכב ניסאן קשקאי שנת 2015 עם 55000 קמ , מנוע 1.2 בנזין , מאיזור חיפה
האוטו טופל רק במוסך מורשה כל השנים וכל טיפול נעשה בזמן.
שבוע שעבר באתי למוסך מורשה ניסאן לעשות טיפול תקופתי 72 חודש וביקשתי שיבדקו את המנוע כי הרגשתי ירידה מאוד קלה בביצועים.
לאחר בדיקה במוסך נאמר לי שלא היה שמן באוטו , דיאגנוסטיקה גילתה שריטות בצילינדרים וכו. ושצריך להחליף את המנוע (!!!) 
(את המידע החלקי מאוד הזה נתנו לי בקושי לאחר שהתחלתי לשאול הרבה שאלות מרוב הלם)
בטיפול הקודם של 60 חודש לא הייתה שום בעיה ובמוסך לא מצאו שום תקלה (כשאוטו עשה 47200 קמ)
לא סביר שהמנוע "יילך" תוך פחות מ 8000 קמ מטיפול הקודם בו לא נמצאו בעיות
המוסך בהתייעצות עם היבואן - הציע להחליף מנוע לחדש היבואן נתן הנחה נסוימת , אבל עדיין עלות יצאה מאוד גבוהה 
הייתי כבמה מוסכים  -  לא רצו להיתעסק ולהבין מה בדיוק הביעה ואיפה התקלה  -  אמרו או שתחליף מנוע או תסחיב איתו
אני מודה שלא בדקתי שמן תקופה מסוימת אבל המנוע לא עישן ולא נדלקה נורית הזהרה של שמן  
רציתי לבדוק מנוע במכון  - אמרו שבדיקה לפני קנייה 
מה לדעתכם עלי לעשות ?
תודה

פורסם

יש תביעה בנושא, זאת בעיה במנועים הללו:

בעיה במנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן , אני יודע גבי התביעה . השאלה מה אפשר לעשות כרגע.

האם יש דרך להחליף איזה חלק במנוע כדי לשפר את הביצועים ולהקטין צריכם שמן ?

גם היייתי מצפה שנורית חיווי שמן או טמפרטורה תידלק  -  אבל לא מבחינת החיווים הכל תקין...

פורסם (נערך)

הייתי במוסך אחר ושם אמרו שיש רעש בשרשרת (אולי של טימינג , לא בטוח) 

ומהפקק הצהוב בראש המנוע יש קצת עשן (בקושי ניתן לזיהוי) - מזה הם הסיקו שמנוע שורף שמן.

לא יודע אם להחליף את המנוע או למשוך עד סופו -  האוטו נוסע כמעט רגיל ללא שום חיוויים

למישהו יש חוות דעת ? 

עריכה אחרונה על ידי demo_x
פורסם

כל עוד האוטו נוסע רגיל אין מה להלחץ, 

תתחיל לשים לב לשמן ולבדוק צריכת שמן לאורך זמן. אם צריכת השמן מגיעה לליטר ל1000 קמ, אז באמת שווה להתחיל לחפש פתרונות. 

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 8.8.2021 בשעה 17:27, demo_x כתב:

כן , אני יודע גבי התביעה . השאלה מה אפשר לעשות כרגע.

האם יש דרך להחליף איזה חלק במנוע כדי לשפר את הביצועים ולהקטין צריכם שמן ?

גם היייתי מצפה שנורית חיווי שמן או טמפרטורה תידלק  -  אבל לא מבחינת החיווים הכל תקין...

הייתי אוסף חומרים מהרשת התומכים בעובדה כי יש פגם ייצור במנועים הנ"ל,

ופונה במכתב מסודר, רצוי מעו"ד,

ולדרוש החלפה/תיקון.

כמו כן תעקוב במקביל אחר התקדמות התביעה הייצוגית.

כפי שענו לך, בדוק שמן באופן תדיר, ואם הרכב נוסע תקין, והצריכת שמן היא נסבלת, אל תמהר להחליף מנוע.

פורסם

תודה לכולכם על התשובות ! 

במוסך בו אבחנו את הבעיה עשו דיאגנוסטיקה וחייבו אותי עליה כמה מאות שקלים כשאמרתי שאני מוציא רכב ולא מסכים להחלפת מנוע.

אבל כשביקשתי מהם פירוט או סיכום של הממצאים - אמרו שאסור להם לתת מסמכים של בדיקות מנוע ומחשב ללקוח.

אז חוץ מזה ש"מנוע לא תקין" לא קיבלתי שום מידע

האם זה חוקי ?

פורסם
לפני 34 דקות, demo_x כתב:

תודה לכולכם על התשובות ! 

במוסך בו אבחנו את הבעיה עשו דיאגנוסטיקה וחייבו אותי עליה כמה מאות שקלים כשאמרתי שאני מוציא רכב ולא מסכים להחלפת מנוע.

אבל כשביקשתי מהם פירוט או סיכום של הממצאים - אמרו שאסור להם לתת מסמכים של בדיקות מנוע ומחשב ללקוח.

האם זה חוקי ?

אז על מה שילמת. שיגידו שהמנוע לא תקין? נראה לא סביר שהם לא מוכנים למסור לך את תוצאות הבדיקה 

פורסם
בתאריך 8.8.2021 בשעה 17:11, demo_x כתב:

לאחר בדיקה במוסך נאמר לי שלא היה שמן באוטו

אם לא היה שמן, איך זה שלא דלקה נורת לחץ שמן? לוקח את זה בערבון מוגבל ולא מאשים אותך.

פורסם
לפני שעתיים, demo_x כתב:

האם זה חוקי ?

התנהלות מלוכלכת מאוד של המוסך,
שילמת על דיאגנוסטיקה, אתה צריך לקבל את התוצאות שלה.

הייתי פונה ליבואן. לא הגיוני ששילמת ויצאת בידיים ריקות

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

לפני 9 שעות, mcaspi כתב:

אם לא היה שמן, איך זה שלא דלקה נורת לחץ שמן? לוקח את זה בערבון מוגבל ולא מאשים אותך.

קראתי קצת בגוגל ... במנועים האלה יכול להיות מצב שאין שמן ןשום נורית לא תידלק - המנוע יינזק בלי שתשים לב אלא אם אתה בודק רמת השמן לעתים תכופות.

כתבו שחברה הוציאה עדכון תוכנה למנוע למנוע מצב כזה בשנים מאוחרות יותר

פורסם

למה מצב כזה קשור לפגם במנוע עצמו?

אם אין מספיק שמן, חיישן לחץ שמן אמור להתריע.

היצרן/יבואן יכול לטעון אם הלקוח היה בודק שמן היה מונע את הנזק.

תאכלס כמעט אף אחד לא בודק שמן לעיתים תכופות, במיוחד לא ברכבים חדשים. אלא אם כן ידוע על איזה בעיה כגון נזילה וכדומה 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 שעות, mcaspi כתב:

tם לא היה שמן, איך זה שלא דלקה נורת לחץ שמן?

בקלות.  היתה לי קורולה מודל 2000 שהיתה שותה שמן בגלונים, ומעולם לא הדליקה נורת לחץ שמן.  כשהיית שומע את השסתומים נוקשים - ידעת שצריך להוסיף ליטר (כל כמה מאות ק'מ).

לחץ שמן היה.  רק שהשמן היה נעלם (מעולם לא הבנתי לאן).  זו היתה בעייה סידרתית אצלנו בעבודה (ולא מדובר על מודל 2003 עם בעיית הבוצה המוכרת) ככל שנאמר לי.

פורסם

אם שילמת על דיאגנוסטיקה למה שלא תקבל את הנתונים? לא רואה איך יש להם זכות להעלים ממך מידע ששילמת עליו.

נסה להצטרף לתביעה לשאול איך ביא מתנהלת והאם יפצו אותך בעתיד אם תחליף עכשיו (במידה והתביעה תלך כמובן)

• תוכן חדש...