Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז בשעה טובה התחדשתי באופל קורסה (D) משנת 2014 הרכב עבר 146 אק"מ ואני מתקרב לטיפול 150 אלף. הרכב היה שמור מאד וטופל במוסך המרכזי עד לק"מ הזה. עיקר הנסיעות היו בינעירוניות לדברי המוכר שאמין עליי.

הגיר האוטומטי מחליף הילוכים באופן חלק ביותר. אני רוצה לשמור עליו ככזה לשנים הקרובות ולכן רוצה להתייעץ אתכם: האם לבקש מהמוסך להחליף שמן גיר בטיפול הקרוב? הנה מה שאני יודע:

1. בספר הרכב אין שגרת אחזקה. אנסה לדבר עם היבואן בשבוע הבא.
  2. בשגרת האחזקה לדגמים דומים (אצלי יש מנוע 1.4XER שאינו מופיע בקישור) לא ראיתי התייחסות לשמן גיר.
  3. התקשרתי למוסך C.M.I בתל אביב שהומלץ בפורום והגעתי לבחור טכני ואדיב שציין שלא מחליפים נוזל תיבת הילוכים אוטומטית ע"פ הנחיות יצרן. כששאלתי קצת יותר אז אמר שלרכבים שמועמסים באופן כבד דוגמת מוניות שעוצרות ומתחילות נסיעה הרבה מחליפים כל 60 אק"מ.
  4. יש הרבה דיונים באנגלית בפורומי בעלי Vauxhall שמדברים על החלפה כל 50 אלף מיל וממליצים להימנע ב100 אלף מיל עקב נזק שכבר נוצר והחלפת שמן עלולה לגרום לתקיעה של חלקיקים במעברים צרים ולהסב נזק.  הם מדברים על אורך החיים מהמפעל כסדר גודל של 100 אלף מיל למרות שהתיבות (ושאר חלקי הרכב) מחזיקים הרבה יותר. הרכב שלי עבר בקירוב 90 אלף מיל.

אמנם הנסועה החזויה שלי היום נמוכה אבל עשויה לעלות בעתיד ואשמח שהתיבה תמשיך לתפקד ללא דופי.

התכוונתי לבקש מהמוסך בטיפול 150 לבדוק את מצב שמן הגיר ובשאיפה להחליף כדי שיהיה לי ראש שקט (בבחינת יישור קו). דעתכם? אני לוקח סיכון מיותר?

תודה

פורסם

יש לי שברולט סוניק עם אותו המנוע. 

המלצת היצרן להחליף כל 75 אלף ק"מ שמן גיר ואני החלפתי במוסך המורשה (לא עלה יקר) לכן תבדוק - אם הרכב היה מטופל במורשה הם היו אמורים להחליף לו ב75 אלף.

אם לא החליפו תתייעץ עם מומחה לגירים כי החלפה אחרי הרבה קילומטראז יכולה לעשות נזק ובמיוחד בגירים הרגישים של שברולט.

ברכב הזה התושבת גיר היא מעפנה לכן אם אתה מרגיש רעידות בעמידה תדע שזה ממנה (העליונה) .

פורסם
לפני 7 שעות, netanel1014 כתב:

יש לי שברולט סוניק עם אותו המנוע. 

המלצת היצרן להחליף כל 75 אלף ק"מ שמן גיר ואני החלפתי במוסך המורשה (לא עלה יקר) לכן תבדוק - אם הרכב היה מטופל במורשה הם היו אמורים להחליף לו ב75 אלף.

אם לא החליפו תתייעץ עם מומחה לגירים כי החלפה אחרי הרבה קילומטראז יכולה לעשות נזק ובמיוחד בגירים הרגישים של שברולט.

ברכב הזה התושבת גיר היא מעפנה לכן אם אתה מרגיש רעידות בעמידה תדע שזה ממנה (העליונה) .

הרכב טופל במורשה. הטיפולים כל 15 אלף אבל לא הוחלף שמן גיר.

אין רעידות והכל חלק בינתיים (ברמה שהפתיעה אותי לטובה).

איזה גיר יש ברכב? יש המלצות על מומחה גירים להתייעץ איתו? האם היית מתייעץ עם מוסך CMI בת"א שמתמחה ברכבי GM לשעבר והפך להיות מרכז שירות יבואן של לובינסקי?

תודה רבה על המענה

רמי

• תוכן חדש...