Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C4 COMFORT - ייעוץ ברכישה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, רציתי לשאול לגבי C4 בין השנים 2013-2015

מה ההמלצות עליה? מה תקלות, מחלות ידועות? (וכמובן כמה עולה לתקן במידה ואחת התקלות האלה מופיעות)

מדובר על גרסת ה1.6 האטמוספרית

במידה ולא מומלץ.. איזה רכב חלופי כן מומלץ להביא במקומו? חשוב לציין שאני מחפש רכב בטווח השנים האלה ואת הרכב הנ"ל אפשר למצוא היום באיזור ה11 12 אלף עם 150K ק"מ

עריכה אחרונה על ידי Driver2293
פורסם

ה1.6 לדעתי לא מומלצת. למנוע יש את המחלות שלו (שרשראות טיימינג נמתחות, הצטברות פיח) בנוסף הגיר גם לא ידוע באמינות גבוהה.
גם לא נחשב לזריז או חסכוני.

מה הדרישות והתקציב שלך?

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

ה1.6 לדעתי לא מומלצת. למנוע יש את המחלות שלו (שרשראות טיימינג נמתחות, הצטברות פיח) בנוסף הגיר גם לא ידוע באמינות גבוהה.

מה הדרישות והתקציב שלך?

מנוע ה-1.6 האטמוספרי סביר מבחינת אמינות , הגיר הוא מסוג AL4 המיושן מדובר בגיר שלפעמים פעולתו לא נעימה ומסרסת אבל כן מפגינה אמינות מצויינת .

בסך הכל הרכב מרגיש עצל בגלל הגיר , ה- C4 עם מנוע ה-1.2 טורבו והגיר היפני היינה אופרה אחרת אבל יש לבחון לעומק את מצב המנוע ושרשרת הטיימינג.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 21.6.2021 בשעה 11:20, Gavrik כתב:

מה הדרישות והתקציב שלך?

הדרישות הן רכב אמין וחסכוני בין השנים 2011-2015

התקציב קצת גמיש, כמו שכתבתי אפשר למצוא את הc4 בטווח מחירים של 11-13, אפשר להתגמש גם לכיוון ה20 25 במידה וזה רכב שיהיה יותר טוב מהc4

בתאריך 21.6.2021 בשעה 13:39, bxgti כתב:

מנוע ה-1.6 האטמוספרי סביר מבחינת אמינות , הגיר הוא מסוג AL4 המיושן מדובר בגיר שלפעמים פעולתו לא נעימה ומסרסת אבל כן מפגינה אמינות מצויינת .

בסך הכל הרכב מרגיש עצל בגלל הגיר , ה- C4 עם מנוע ה-1.2 טורבו והגיר היפני היינה אופרה אחרת אבל יש לבחון לעומק את מצב המנוע ושרשרת הטיימינג.

לא ייצא לי להיתקל עדיין ב1.2 טורבו למכירה. השאלה היא אם המחירים הם באותו הטווח? אני יודע שיש רכבים שמוכרים אותם באותו שנתון בהפרשים של עד 10k בגלל מנוע טורבו שזה קצת מוגזם לדעתי (למשל אופל אסטרה 1.6 אטמוספרי הרבה מפרסמים בין 12-15 אלף אבל את המנוע 1.4 טורבו מוכרים גם ב25 אלף באותו שנתון

פורסם

מבחינת אמינות ה-c4 תהיה כנראה סבירה, בהינתן טיפולים שוטפים בזמן ובק"מ המתאימים בעבר במקום סביר  + קצת מזל. במחירים שהיא נסחרת היום, אני נוטה להניח שיהיה קשה למצוא רכב מטופל כמו שצריך.

חסכונית היא בוודאי לא, אם כי היא לא שונה באופן משמעותי מכל רכב אחר עם 1.6 וגיר פלנטרי עם 4 הילוכים.

בקצה הגבוה של התקציב אולי (אולי) תמצא טויוטה ספייס ורסו במצב חצי סביר, שבוודאות תהיה חסכונית יותר ובסבירות מסויימת גם אמינה יותר. מצד שני היא גם בוודאות תהיה חלשה יותר ופחות נעימה, אבל אי אפשר הכל, בטח לא בתקציב כזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני שעה, pooh-bear כתב:

מבחינת אמינות ה-c4 תהיה כנראה סבירה, בהינתן טיפולים שוטפים בזמן ובק"מ המתאימים בעבר במקום סביר  + קצת מזל. במחירים שהיא נסחרת היום, אני נוטה להניח שיהיה קשה למצוא רכב מטופל כמו שצריך.

חסכונית היא בוודאי לא, אם כי היא לא שונה באופן משמעותי מכל רכב אחר עם 1.6 וגיר פלנטרי עם 4 הילוכים.

בקצה הגבוה של התקציב אולי (אולי) תמצא טויוטה ספייס ורסו במצב חצי סביר, שבוודאות תהיה חסכונית יותר ובסבירות מסויימת גם אמינה יותר. מצד שני היא גם בוודאות תהיה חלשה יותר ופחות נעימה, אבל אי אפשר הכל, בטח לא בתקציב כזה.

ספייס ורסו לא ממש הכיוון..

בוא נצא מנקודת הנחה שאפשר להתפשר על חסכונית קצת לטובת כוח ונוחות נסיעה (אני כרגע נוהג על לנסר 2005 1.6 עם 4 הילוכים ככה שכל דבר יהיה שיפור 😅)

יש משהו שכן היית יכול להמליץ עליו בסכומים האלו?

פורסם

אתה יכול לנסות לחפש קיה פורטה, בקצה הגבוה של התקציב תמצא כבר אחת עם 6 הילוכים שככל הנראה ישפר את נושא הכח.

ה-C4 (וה-308 מאותן שנים) יכולות להיות אפשרות סבירה, אבל חשוב מאוד להקפיד על רכב מטופל (עם קבלות), להמשיך לטפל, ולקחת בחשבון שזו לא שאלה של אם יהיו תקלות, אלא כמה ומתי. אם אתה מוכן להתמודד עם תקלה ספורדית פה ושם (מה שנכון לכל רכב בתקציב כזה) זה בסה"כ סביר לגמרי. אם אתה גם גר במרכז ויכול להגיע למוסך נורמלי (גבע, אורן) זה בכלל משפר את מצבך.

אני מסכים איתך

פורסם

חפש 1.2 טורבו עם גיר אייסין פלנטרי, זה יהיה יותר מומלץ,

לגבי אמינות לדעתי זה מנוע NFU שעבר שדרוגים, המנוע מאוד אמין בניגוד למה שאמרו לך, הגיר שנון במחלוקת (עד 180 אלף הוא מתפגר שיפוץ קטן והוא רץ כמו גדול מניסיון)

PEUGEOT 206XS

פורסם

בתקציב הזה קשה לי להאמין שהוא ימצא, ואם כן אני לא רוצה לדמיין כמה פעמים היא הגיעה לירח וחזרה.

ה-1.6 הוא לא NFU או גלגול שלו, הוא הגרסה האטמוספרית של הפרינס.

• רעיון טוב! 1

אני מסכים איתך

פורסם

ה-1.6 האטמוספרי בגרסה הזאת הוא אכן מסדרת מנועי הפרינס ולא ה-NFU. 

בשנים הראשונות, הייתה בעיה בשרשרת תזמון, אך בדגמים האחרונים היא כבר הוחלפה בדגם משופר. לגרסה זאת הזרקת סעפת. מעבר לשרשרת, אין בעיות מהותיות. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...