Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעצורי דלתות רופפים בסוזוקי ויטארה

amnon_sh
שימו לב! השרשור הזה בן 1201 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

בפוסט שבקישור הזה סיכמתי רשמים ממכוניות סוזוקי (קרוסאובר וויטארה) בחמש השנים האחרונות.

בסך הכל, אנחנו מאוד מרוצים מהדגמים החדשים (טורבו + גיר רגיל) אך בפוסט הזה רציתי להתמקד באחת הבעיות שסיפרתי עליה בקצרה בפוסט ההוא, הקשורה למעצורי הדלת בויטארה (דגם 2020).

מעצורי הדלתות (במיוחד הקדמיות) הם מאוד רופפים: עצירת האמצע מאוד חלשה והעצירה הסופית גם היא לא באמת עוצרת את הדלת, שמרגישה כאילו תיכף תיקרע מציריה.

הבעיה הזו מורגשת במיוחד כאשר הרכב עוצר בשיפוע ואז - בירידה הדלת עפה לך מהידיים ובעלייה היא נסגרת עליך חזרה.

הבעיה הזו היא בעיניי בטיחותית ולא רק טכנית, כי למרות הזהירות הרגילה בפתיחת דלתות, הדלת העפה עלולה לפגוע בהולכי רגל ורוכבי דו-גלגלי כיוון שהם בדרך כלל נצמדים יותר לרכב חונה, אך גם עלולה לפגוע ברכב חונה אחר או אף ברכב חולף אשר נצמד אליך בגלל הכביש הצר (או מסיבות אחרות). 

יש לנו גם קרוסאובר 2020 ושם מעצורי הדלתות פועלים באופן סביר.

עד כה לא קיבלנו מענה מהשירות של סוזוקי.

אשמח לשמוע רעיונות איך ניתן לפתור את הבעיה.

בתודה! אמנון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא בהכרח מניח נכון, כי מעצור רכב לא עובד ככה.
יש שני סוגים, כאלה עם בוכנות וכאלה עם קפיץ, אפשר לפרק את המעצור, להבין כיצד הוא בנוי ואם מדובר בקפיץ - להחליף לאחד בעל מקדם K גבוה יותר. אם מדובר בבוכנה אפשר להחליף בוכנה, אפשר להחליף את השמן שבה לצמיגי יותר.
זו עבודה שבמוסך פשוט לא יודעים וגם אם כן - לרוב לא מעוניינים לעשות, אתה צריך איזה סדנא או לעשות בעצמך, לפרק את המעצור עצמו זה לא מסובך בד"כ, השלב שאחרי זה של להתאים פתרון הוא המורכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, shellcase כתב:

אתה לא בהכרח מניח נכון, כי מעצור רכב לא עובד ככה.
יש שני סוגים, כאלה עם בוכנות וכאלה עם קפיץ, אפשר לפרק את המעצור, להבין כיצד הוא בנוי ואם מדובר בקפיץ - להחליף לאחד בעל מקדם K גבוה יותר. אם מדובר בבוכנה אפשר להחליף בוכנה, אפשר להחליף את השמן שבה לצמיגי יותר.
זו עבודה שבמוסך פשוט לא יודעים וגם אם כן - לרוב לא מעוניינים לעשות, אתה צריך איזה סדנא או לעשות בעצמך, לפרק את המעצור עצמו זה לא מסובך בד"כ, השלב שאחרי זה של להתאים פתרון הוא המורכב.

תודה על העצות (!) אבל לי אין יכולת טכנית לבצע עבודה כזו.

לפני 19 שעות, Mr.Hybrid כתב:

אולי המעצור בויטרה פשוט תקול וצריך להחליפו?

בדיוק - זו גם ההרגשה שלי, אך במוסך אחד בו ביקרתי טוענים שהוא תקין (מודים שהוא 'שונה' מהקרוסאובר אבל עדיין תקין) ובמוסך אחר שהייתי בו, מכירים בבעיה אך חושבים שמעצורים חדשים עלולים להיות רופפים באותה מידה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי,

יש לי גרנד ויטרה 2010, ומעצורי הדלת המבישים הללו הם מחלה רצינית כמעט בכל אקזמפלר שפגשתי. וגם בג׳ימני.

מהיכרות שלי עם סוזוקי, הם כנראה לא שינו במיוחד את המעצור גם בויטרה, ולכן התקלה ותהליך התיקון אמורים להיות זהים.

הבעיה היא שהמעצורים הם מפלסטיק שפשוט נשחק עם הזמן. האפשרויות הן:

1. להחליף את כל המנגנון בעלות של כ-300 שקל לדלת. וגם זה, עדיין יהיה רופף ומעפן יחסית.
  2. לשפץ לבד את המנגנון בעלות של כ-100 שקל ל-2 דלתות כפי שמודגם בפירוט בסרטון הבא: https://www.youtube.com/watch?v=d8zYoDA2_dA

באייביי מצאתי מוכר שניתן לרכוש ממנו קיט שיפוץ לגרנד ויטרה, תבדוק אולי יש לו גם לויטרה - https://www.ebay.com/itm/293269579555?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649

עריכה אחרונה על ידי TheHunter88

I Ride Because I Really Like Dessert

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
בתאריך 6.6.2021 בשעה 18:00, TheHunter88 כתב:

היי,

יש לי גרנד ויטרה 2010, ומעצורי הדלת המבישים הללו הם מחלה רצינית כמעט בכל אקזמפלר שפגשתי. וגם בג׳ימני.

מהיכרות שלי עם סוזוקי, הם כנראה לא שינו במיוחד את המעצור גם בויטרה, ולכן התקלה ותהליך התיקון אמורים להיות זהים.

הבעיה היא שהמעצורים הם מפלסטיק שפשוט נשחק עם הזמן. האפשרויות הן:

1. להחליף את כל המנגנון בעלות של כ-300 שקל לדלת. וגם זה, עדיין יהיה רופף ומעפן יחסית.
  2. לשפץ לבד את המנגנון בעלות של כ-100 שקל ל-2 דלתות כפי שמודגם בפירוט בסרטון הבא: https://www.youtube.com/watch?v=d8zYoDA2_dA

באייביי מצאתי מוכר שניתן לרכוש ממנו קיט שיפוץ לגרנד ויטרה, תבדוק אולי יש לו גם לויטרה - https://www.ebay.com/itm/293269579555?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649

תודה על התשובה המפורטת אבל יש לי ויטארה חדשה ולכן במקרה הזה אני עדיין מקווה שהיצרן יוציא recall ויחליף את המעצור או שאולי יגיעו בעתיד הקרוב מעצורי דלת טובים יותר כי יצא ממש עכשיו דגם היברידי של הויאטרה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.6.2021 בשעה 18:58, Gorpi כתב:

אני מניח שצריך ללכת למוסך והם יטפלו באיזושהם ברגים כדי שהדלת לא תהיה משוחררת מדי.

כפי שכתבתי בתגובה קודמת, במוסך אחד בו ביקרתי טוענים שמעצורי הדלתות תקינים (מודים שהם 'שונים' מהקרוסאובר אבל עדיין תקינים) ובמוסך אחר שהייתי בו, מכירים בבעיה אך חושבים שמעצורים חדשים עלולים להיות רופפים באותה מידה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.6.2021 בשעה 10:14, amnon_sh כתב:

תודה על התשובה המפורטת אבל יש לי ויטארה חדשה ולכן במקרה הזה אני עדיין מקווה שהיצרן יוציא recall ויחליף את המעצור או שאולי יגיעו בעתיד הקרוב מעצורי דלת טובים יותר כי יצא ממש עכשיו דגם היברידי של הויאטרה?

בהתחשב בזה שמעצורים לא מוצלחים במיוחד קיימים בסוזוקי כבר לפחות עשור פלוס.. לא הייתי בונה על זה שדווקא בויטרה החדשה משהו ישתנה.

I Ride Because I Really Like Dessert

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.6.2021 בשעה 11:07, TheHunter88 כתב:

בהתחשב בזה שמעצורים לא מוצלחים במיוחד קיימים בסוזוקי כבר לפחות עשור פלוס.. לא הייתי בונה על זה שדווקא בויטרה החדשה משהו ישתנה.

אבל בקרוסאובר החדשה שלנו - המעצורים בהחלט סבירים, כך שזה כנראה לא אחיד בכל דגמי סוזוקי. השאלה היא אם ניתן לערב את משרד התחבורה, כיוון שיש לדעתי במעצורי דלתות רופפים סיכון בטיחותי.

עריכה אחרונה על ידי amnon_sh
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
שימו לב! השרשור הזה בן 1201 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...