Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני עד 30 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב ידני מיני או סופר מיני לנסיעות קצרות בעיקר ומדי פעם גם בן עירוני.

שמתי עין על סוזוקי סוויפט, רנו קליאו, פיג׳ו 208

מבחינת מה חשוב לי ברכב: 

ביצועים סבירים(בהתחלה חשבתי על סוזוקי אלטו אבל 0-100 ב 18 שניות? יש גבול.)

שיהיה מאובזר כמה שיותר.

שיהיה אמין(כולם אומרים לי להתרחק מהצרפתיות ובעיקר מהפג׳ו אבל לא יודע.. אולי זה רק סטיגמות).

אם הוא חסכוני בדלק ובחלפים בונוס אבל לא קריטי.

בטיחות? גם בונוס.

מה שלא מעניין אותי זה מרווח(אני רווק ורוב הזמן יסע לבד) 

אפשר חוות דעת על הרכבים שציינתי למעלה או לחילופין הצעה לרכבים אחרים? 

פורסם

הקליאו 0.9 עונה על הדרישות שלך, תהיה הכי מאובזרת שאפשר למחיר הזה, אמינות טובה, ביצועים סבירים, נראית מעולה ומהנה ביחס לסגמנט. מרווח בינוני (לא קריטי בכלל לרווק), נוקשות יחסית מבחינת נוחות ומזגן חלש הם החסרונות העיקריים. 

פורסם

מצטרף להמלצה על הרנו, לדעתי כם הפיגו 208 יכולה להתאים, תהיה נוחה יותר בעיר, כדי לחפש את רמת אבזור אקטיב הבכירה.

סיאט איביזה/פאביה גם אופציות טובות, מנוע עם ביצועים לא רעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצטרף להמלצות מעלי, בנוסף הייתי מציע שתסע על כל השלושה תוסיף אפילו לחיפוש את השלישיה הוואגית.

לדעתי תשים לב שהסוויפט תרגיש באופן משמעותי הרבה פחות "אוטו" משאר האלטרנטיבות.

לגבי ה208 תשים לב לנושא ההגה הקטן- יש שאוהבים, יש שלא. לדעתי זה משמעותית יותר נוח התצורה של ההגה הזו, במיוחד לנהיגה בעיר.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אם הצריכת דלק לא קריטית כלכך (רוב הרכבים יחסית פלוס מינוס חסכוניים) אז הייתי מחפש משהו עם מנוע קצת חזק יותר.

עשיתי פעם טעות של לקנות אוטו חלש שעושה 14 שניות למאה. עדיף תיקח רנו 1.2 טורבו ידני, (פחות פיג'ו בגלל הרצועה ולך תדע אם תיקנו לפניך ומה הסיפור).

עוד אופציות טובות זה בעצם כל אוטו ידני נורמאלי, אם מתאים לך C קלאס האצבק אז גם גולף ידני עם מנוע 1.6 אטמוספרי יכול להיות פנטסטי ועלות הטיפולים סבירה. (או פולו טורבו אבל אין לי מושג איך המנועי טורבו שלהם בשנים הללו)

אישית אני פחות מאמין באיביזה או פאביה, היו לכמה חברים והם כולם החליפו די מהר בגלל בעיות כאלו או אחרות. עדיף מנוע קצת גדול יותר אבל אטמוספרי (החזקה זולה יותר לרוב) שיתן לבסוף ביצועים טובים לעיר.

גולף 1.6 ידני אטמוספרי עושה כ-11 שניות ל-100 בתנאים טובים, בהחלט טוב.

אם אתה רוצה להתפנק אז יש לך הונדה סיוויק 1.8 האצבק (החללית) בטווח, שעושה 9 שניות למאה בגירסת הידני. רק שים לב שיש לעשות טיפול פעמיים בשנה (שמן פילטר שמן) בגלל בעיות דילול שמן.

פורסם

הקליאו הידנית הגיע עם מנוע 0.9 טורבו.

פגבי הרצועה פשוט מאוד לבדוק את זה, מבקשים קבלה על החלפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אין רנו 1200 טורבו ידני, העניין השני מנוע ה1200 של רנו בלשון המעטה לא מומלץ, של פיזו דווקא מנוע מאוד מוצלח- רק כן צריך לשים לב לנושא הטיימינג.

בפיזו הידנית המנוע לא סופר חזק אבל לגמרי זריז בגלל טורק פיק בסלד נמוך

עריכה: זה נכון לגבי דור 4 של הרנו, הדור השלישי- לא שמעתי יותר מדי בעיות עליו חוץ מזה שהוא מרגיש חלש 

לגבי איביזה פולו ופביה, מדובר על אותם הרכבים פחות או יותר- ההבדלים הם בעיקר באבזור(או יותר נכון חוסר שלו), המנועים והגירים הם אותם המנועים וגירים שמשתמשים בקונצרן

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 29 דקות, ProRules כתב:

אם הצריכת דלק לא קריטית כלכך (רוב הרכבים יחסית פלוס מינוס חסכוניים) אז הייתי מחפש משהו עם מנוע קצת חזק יותר.

עשיתי פעם טעות של לקנות אוטו חלש שעושה 14 שניות למאה. עדיף תיקח רנו 1.2 טורבו ידני, (פחות פיג'ו בגלל הרצועה ולך תדע אם תיקנו לפניך ומה הסיפור).

עוד אופציות טובות זה בעצם כל אוטו ידני נורמאלי, אם מתאים לך C קלאס האצבק אז גם גולף ידני עם מנוע 1.6 אטמוספרי יכול להיות פנטסטי ועלות הטיפולים סבירה. (או פולו טורבו אבל אין לי מושג איך המנועי טורבו שלהם בשנים הללו)

אישית אני פחות מאמין באיביזה או פאביה, היו לכמה חברים והם כולם החליפו די מהר בגלל בעיות כאלו או אחרות. עדיף מנוע קצת גדול יותר אבל אטמוספרי (החזקה זולה יותר לרוב) שיתן לבסוף ביצועים טובים לעיר.

גולף 1.6 ידני אטמוספרי עושה כ-11 שניות ל-100 בתנאים טובים, בהחלט טוב.

אם אתה רוצה להתפנק אז יש לך הונדה סיוויק 1.8 האצבק (החללית) בטווח, שעושה 9 שניות למאה בגירסת הידני. רק שים לב שיש לעשות טיפול פעמיים בשנה (שמן פילטר שמן) בגלל בעיות דילול שמן.

אני חושב שהבעיה של דילול השמן לא רלוונטית בשנתונים שפות"ש מדבר עליהם, מה גם שזה רלוונטי (עד כמה שאני יודע) רק ל-1.5 טורבו החדש. אתה מכיר אחרת?

פורסם
לפני 48 דקות, imprezadude כתב:

אני חושב שהבעיה של דילול השמן לא רלוונטית בשנתונים שפות"ש מדבר עליהם, מה גם שזה רלוונטי (עד כמה שאני יודע) רק ל-1.5 טורבו החדש. אתה מכיר אחרת?

אתה צודק, נעשה כאן קצת סלט עם הדגמים.

המנוע  עם ה"בעית שמן" הוא ה1500 החדש יחסית, המנוע הישן יותר ה1800 אין איתו יותר מדי בעיות, מצד שני הוא גם לא במיוחד חזק או נמרץ(דיי עגלתי) אבל זה גם לא מה שהוא בא לתת, אלא הוא יותר מנוע שמיועד להיות "חסכוני" ולעבוד לאורך זמן באמינות.

אם למצא כזאת ידנית זו אופציה נחמדה ביותר וירגיש קצת יותר זריז מהאוטומט, בלי קשר זה גם אחלה של רכב- רק שהדגם יהיה ישן ככל הנראה

פורסם

אני חושב שאתם צודקים. ראיתי סרטון של סקוטי עם אוטו בן כעשור והוא הסביר על הבעיה, אז חשבתי שזה גם בדגמים הללו.

לאחר חיפוש באינטרנט נראה כי באמת זאת בעיה במנועי הטורבו שאגב כמעט תוקנה לגמרי לאחר עדכון תוכנה (חום המנוע עולה מהר יותר, וכנראה המתכות מתרחבות מהר יותר).

אם כך אז בכלל הונדה ידנית אוטו אש.

פורסם

נראה לי שאלך על הקליאו, מאוד אהבתי גם את הצורה שלה.

יש משהו מיוחד שאני צריך לבדוק לפני שאני קונה?

פורסם

לא במיוחד, אולי את המזגן שעובד ומתפקד, הבנתי שבאותן שנים יש לחלק מהרכבים תופעה כזו של הוצאת אוויר חם בעמידה שדורשת החלפת מדחס אז תבדוק שהחליפו או לחלופין שהמזגן עובד בסדר. 

חוץ מזה לבדוק רגיל כמו שבודקים בכל רכב ידני, אין לרכב הזה מחלות או בעיות מיוחדות אבל כמובן כדאי למצוא דגם שמור שנהגו בו כראוי. 

פורסם
לפני 8 שעות, Papasito כתב:

יש משהו מיוחד שאני צריך לבדוק לפני שאני קונה?

היסטוריית טיפולים מסודרת (זה נכון לכל רכב), אם צריך להחליף טיימינג - לראות שהוחלף.

לפני 17 שעות, ik3 כתב:

אין רנו 1200 טורבו ידני, העניין השני מנוע ה1200 של רנו בלשון המעטה לא מומלץ, של פיזו דווקא מנוע מאוד מוצלח- רק כן צריך לשים לב לנושא הטיימינג.

ה-1.2 שיש בקליאו 4 (בלי טורבו) הוא מנוע אמין מאוד (נקרא D4F, זה אותו מנוע שיש בקליאו 3). הוא פשוט מאוד חלש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן הכוונה שלי הייתה לדגם הטורבו

אם אני לא טועה ה1200 הלא טורבו הוא בכלל 1150 או משהו כזה וביד 2 נרשם כ 1.1 - שכחתי ממנו בכלל😅

• תוכן חדש...