Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מדובר בפיאט בראבו 97 גיר רגיל מנוע 1600.

ברצוני לעשות לה טיפול 10K (למעשה עברו 13K מהטיפול האחרון בו גם נעשתה חריטה לראש מנוע לאחר שמותחני הטיימינג שלי התפוצצו...).

אני אקנה את השמן והפילטר שמן (כנראה אצל הפרסי או דומיו) ואת העבודה אצל מכונאי.

לאור קריאה בפורום כי שמן שנשאר צלול לאחר זמן רב מעיד דווקא על איכות ירודה עקב אי ספיחת פיח.

אבקש המלצות לשמן איכותי וטוב המתאים לרכבי ואת הכמות לה אזדקק (ליטרים/גלונים) ומחיר אם ניתן.

אציין שרוב נסיעותי הן על הקו חיפה-ת"א.

תודה רבה.

פורסם
לאור קריאה בפורום כי שמן שנשאר צלול לאחר זמן רב מעיד דווקא על איכות ירודה עקב אי ספיחת פיח.

אבקש המלצות לשמן איכותי וטוב המתאים לרכבי ואת הכמות לה אזדקק (ליטרים/גלונים) ומחיר אם ניתן.

אציין שרוב נסיעותי הן על הקו חיפה-ת"א.

תודה רבה.

עליך להתאים את השמן להוראות היצרן - ההבדל בין השמנים הוא לא רק במחיר. קיימים מספרי סוגי שמנים - 1. שמן סינטטי - הוא היקר ביותר ובעל יכולת הסיכוך הטובה ביותר (גם מבחינת שמירה על צמיגותו), אולם יכולת ספיחת ליכלוך לתוכו היא נמוכה (ומכאן שהוא שומר על צלילותו) - הוא מאפשר בעיקר העברת ליכלוך לכיוון פילטר השמן - ולפיכך אינו רצוי במכוניות בעלות קרבורטור או מכוניות בהם המנוע "עייף" ומעביר פיח ותערובת לכיוון השמן. 2. שמן חצי סינטטי - ניתן לשימוש גם במכוניות (עם מנוע תקין כמובן) המיועדות לשימוש בשמן מינרלי בלבד. 3. שמן מינרלי - הוא בדר"כ הזול ביותר - ומומלץ לשימוש במנועים "מלכלכים", משמע מנועים "עייפים" ומנועים מיושנים.

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

או.קיי, אז מה היית ממליץ לשים (המלצה ליצרן ודגם) ?

בהנחה שהמנוע עשה כ 115K ואני לא חושב שהוא עייף או פרובלמאטי.

תודה.

חג שמח לכולם!

פורסם

המלצת היצרן היא שמן חצי סינטטי.

נסיוני האישי במנוע כמו שלך אומר שזה ממש לא משנה. הקפדתי על טיפולים ושמן לפי הוראות היצרן מהיום שהאוטו היה חדש, והמנוע לא הפסיק לעשות בעיות. יתכן והיה עושה יותר בעיות אחרת, אבל קשה לדעת. בכל מקרה ב 20K הראשונים (זה מרווח הטיפולים) לא הייתי צריך להוסיף שמן כלל, אבל בהמשך המנוע צרך שמן בקצב הולך וגובר. לקראת סוף חייו הקצרים ב 138K ק"מ זה היה קילו לכל 5000 ק"מ.

אני לא יודע איזה מכונאי מסכים שתביא לו את השמן לבד. זה כמו להביא בשר למסעדה ולבקש משף לבשלו. בכל מקרה זה לא נשמע מאוד מקצועי - והאוטו שלך זקוק ליד מקצועית שתטפל בו.

נמרוד

פורסם

ראשית,תודה על התגובה.

לענייננו, את הטיפול אני עושה אצל חבר של אבי שיש לו מוסך בחצר שלו במושב.

לכאורה נשמע קצת חאפרי אך ממש לא, הוא ממש אומן, לדעתי לפחות, ולפי מספר הרכבים שתמיד חונים אצלו והעובדה שצריך לקבוע תור שבוע-שבועיים מראש אני מניח שהרבה שותפים לדעתי.

הוא ממלא שמן של American Eagle (אם לא טעיתי בשם החברה).

איך השמן הזה נחשב? טוב?

תודה.

• תוכן חדש...