Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט סוניק rs 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :) עד עכשיו רק הייתי קורא ולומד פעם ראשונ שאני פותח יעוץ. 

אני משתחרר עוד שבוע מהצבא ועם המענק יהיו לי 20 אלף שקלים (מענק 12 אלף ועוד 8 בעובר ושב)

חשבתי בהתחלה יותר בכיון של רכב ידני פשוט באיזור ה15 אלף שקל מיני/סופר מיני בגלל עלויות נמוכות ואופצייה להשיג רכב יחסית בשנתון סביר.

אבל קצת קשה לי, היתה לי לפני עד שנתיים הונדה אקורד 07 שקיבלתי מתנה מבחינת מרחב והרגשה,נוכחות וביצועים מאוד הייתי מרוצה! אבל הדלק והמסרק הגה... עזבו בקיצור משלים עם העובדה שמכונית מנהלים ישנה לא מתאימה לי בכלל. 

אבל בכל זאת כן הייתי רוצה משהו מרווח כי להורים שלי אין רכב ואני כן יכול לעזור להם עם רכב קטן בקניות והסעות אבל יש עדיפות מסויימת למרווח.

אני מנסה להגיע לאיזה חבילה שתתאים כמובן שאני אתפשר על חלק מהדברים שאני רוצה באוטו שלי.

הכי חשוב לי 

1.אמינות 

2.שנתון 

3.צריכת דלק 

4.ביצועים 

5.אבזור

6.מרווח

הסמל שעל החזית לא משנה לי כלום אחרי שראיתי את ההתקדמות של רנו ופיג'ו, גם שברולט ואופל עשו דרך יפה. 

התקציב 35 גג! (ישלי 20 והשאר אני אסתדר עם המשפחה זה לא משנה זה התקציב)

מכוניות שהתעניינתי בהן מהגזרה היותר קטנה. 

קורסה,איביזה,ספארק וקליאו ידניות.-נטו חיסכון ופשטות לא אוהב בהן כלום

פיג'ו 208 הכי גבוה שיכנס-לא נסעתי עליה היא נראית נחמדה.

בגזרת היותר גדולות 

פיאט טיפו 16 (אוהב את המראה,מרחב והשנתון) נכנסת בקושי 

308 החדשה אחרי מיקוח? נסעתי על אחת לפני שנה וחצי ממש אהבתי.

הונדה סיוויק בקושי 2012-מצד אחד מרווח,ביצועים ודלק נחמדים, מצד שני 2012 עם נסועה מכובדת.

ראיתי פוקוס החדשה אחת ביד 2 ב35 אומנם לא נסעתי אבל היא נראית ליגה לתקציב.

חשבתי על טולדו/ראפיד בגלל הביצועים,דלק,שנתון אבל מפחד מהאמינות.

והיום גיליתי את השברולט סוניק rs-מושבי עור מחוממים,מולטמידה עם מצלמה,נסעה ממש יפה,סאן רוף ושנתון 2014 הוא רוצה עליה 28 אלף הוחלף פגוש אחורי, קוסמטיקה נראית טוב, 110 קמ יד 2,טסט עוד חודש וטיפול עוד 9 קמ,החליף צמיגים.

זה האקזמפלר היחיד שראיתי, מפחד מהאמינות האמת.

עזרה? לא מצליח להתמקד אני בטוח שפה יכוונו אותי תודה מראש :)

פורסם (נערך)

שמע, חשוב שתדע שרכב זה הוצאה שוטפת, ובסבירות גבוה בתקציב הזה, אתה תיקנה רכב שיצטרך הוצאות מפעם לפעם גם אם הוא הכי אמין בעולם, כי מה לעשות, אתה קונה רכב משומש שאתה לא יודע מה עבר עליו וגם הגיל עושה את שלו. 

ואם מפריעה לך צריכת דלק והוצאה על מסרק הגה... אז יש פה בעיה. 

במיוחד אם אתה מתסכל על רכבים כמו שברולט RS, סקודה ראפיד, פיזו 308. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם
לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

שמע, חשוב שתדע שרכב זה הוצאה שוטפת, ובסבירות גבוה בתקציב הזה, אתה תיקנה רכב שיצטרך הוצאות מפעם לפעם גם אם הוא הכי אמין בעולם, כי מה לעשות, אתה קונה רכב משומש שאתה לא יודע מה עבר עליו וגם הגיל עושה את שלו. 

ואם מפריעה לך צריכת דלק והוצאה על מסרק הגה... אז יש פה בעיה. 

במיוחד אם אתה מתסכל על רכבים כמו שברולט RS, סקודה ראפיד, פיזו 308. 

ברור לי שיהיו הוצאות, היה לי את האקורד מעל 3 שנים והוא נכנס למוסך לא רק על המסרק. 

מכרתי אותו כי הייתי חייל עכשיו תיהיה לי משכורת. 

לגבי הראפיד ההתלבטות יש לה פלוסים שרק בגללם אני מתלבט, אני יכול להשיג אותה בשנתון גבוה יחסית לקבל ביצועים טובים וצריכת דלק טובה, אני מודע לעניין עם הגיר. 

חוץ מזה בשביל זה אני פה מתייעת אתכם מה אתם ממליצים מהניסיון ומה אתם יודעים על הדגמים שציינתי.

פורסם
לפני 40 דקות, matanbasa123 כתב:

1.אמינות 

2.שנתון 

3.צריכת דלק 

4.ביצועים 

5.אבזור

6.מרווח

לפי הסולם הזה, ממליץ לרדת מהסוניק.

הפוקוס החדשה (2016+) יכולה להתאים, אבל אולי אתה צריך למתוח קצת את התקציב לכיוון ה40.

מה עם טויוטה אוריס?

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם
לפני 3 דקות, mightybear כתב:

לפי הסולם הזה, ממליץ לרדת מהסוניק.

הפוקוס החדשה (2016+) יכולה להתאים, אבל אולי אתה צריך למתוח קצת את התקציב לכיוון ה40.

מה עם טויוטה אוריס?

גם אם הוא ירד עוד במחיר? 

לא יודע לגבי האוריס לא בדקתי עליה, איזה אקזמפלר אני יכול לקבל ב35?

פורסם

אם אתה כבר בכיוון של הרכבים האמריקאים והמאובזרים הייתי מציע לבדוק על השברולט קרוז מהדגמים האמריקאים עם המנוע 1.4 טורבו, לא מכיר יותר מידי בעיות בהן כי רוב הבעיות הן ב1.6 הקוריאניות . הייתי הולך על דגמי הLTZ TURBO, 140 כ"ס, מאובזרות בכל טוב, כיסאות עור חשמליים ומחוממים סאנרוף וכו. כרגע יש כמה דוגמאות ממש טובות ביד 2. להלן: 

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=44&model=1581&engineval=1400-1400&subModel=26006

פורסם
לפני 6 דקות, The Greek Freak כתב:

אם אתה כבר בכיוון של הרכבים האמריקאים והמאובזרים הייתי מציע לבדוק על השברולט קרוז מהדגמים האמריקאים עם המנוע 1.4 טורבו, לא מכיר יותר מידי בעיות בהן כי רוב הבעיות הן ב1.6 הקוריאניות . הייתי הולך על דגמי הLTZ TURBO, 140 כ"ס, מאובזרות בכל טוב, כיסאות עור חשמליים ומחוממים סאנרוף וכו. כרגע יש כמה דוגמאות ממש טובות ביד 2. להלן: 

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=44&model=1581&engineval=1400-1400&subModel=26006

אם היה לי 50 הייתי לוקח את הצורה החדשה שווה כל שקל לדעתי, בזאתי אני לא מעוניין אבל תודה על הרעיון.

פורסם

הבאת פה רשימה מכובדת של רכבים לכל אחד יתרונות וחסרונות, אני אתמקד בסוניק שהצעת וגם בקרוז שהזכירו פה למעלה.

אם מדובר ברכבים עם מנוע האקוטק 1.4 ליטר טורבו 140 כ״ס שנמכרו עם המנוע הזה עד 2017 אז פשוט רצוי להתרחק.

מנועים בעייתיים עם נטייה מובהקת לlspi שתשלח אותך למוסך לאובראול מלא, לקרוז הזהה לאסטרה j נרשמו גם בעיות עם טורבו ששובק חיים מוקדם מהצפוי, בעיות של בית טרמוסטט שנסדק ונוזל וכך גם צנרת מים בעייתית.

בשנת 2015 עודכן פרוטוקול הטיפולים במנועי GM והומלץ להתחיל להשתמש בשמן בתקן דקסוס 2 גן 1 אבל הרבה רכבים מלפני העדכון כבר מושכים נזקים מצטברים. גם כלים שיוצאו אחרי 2015 אבל בשלב מסויים עברו לטיפולים מחוץ למוסך המרכזי יתכן ושמן המנוע ששמו להם לא עומד בתקן החדש, הרבה מוסכים פשוט שמים לה 5w30 כפי שמצויין במדבקה בחלל מכסה המנוע ומשם הדרך להחלפת מנוע היא בעיקר עניין של זמן.

משנת 2017 הוחלף הדגם (גם הקרוז וגם האסטרה) ומנועי האקוטק (הפעם 150 כ״ס) עברו שינויים והבעיה פחתה למרות שאי טיפול בשמן המתאים עדיין תגרום לשבירה והיסדקות של בוכנות וטלטלים. 

בעיות הטורבו ומערכת הקירור נפתרו.

באחד הפורומים בארצות הברית נתקלתי בסוג של תיקון מקומי שבו בית הטרמיסטט ממתכת הוחלף באלומיניום ושם הם הפסיקו להסדק אבל לפי הבנתי לארץ התיקון הזה כלל לא הגיע.

בגדול מדובר ברכב מרווח ומאובזר אבל לא נחשב שיא האמינות (בלשון המעטה) והאחזקה שלו יקרה.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...