Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחרונה (גר במרכז, מאמין שככה זה ברובו וגם בערים גדולות אחרות בארץ) אני שם לב לתופעה מאוד מעצבנת ובעיקר מסכנת בכביש העירוני, וזה מבלי להתייחס לקורקינטים\אופניים שכבודם מונח בנושא נפרד:

בגלל "הסדרי" חניה עם העירייה, ניתן להחנות באדום לבן (מה שהרבה פעמים מסתיר את מעברי החציה), על המדרכות, ובל מקום שאפשר לדחוף את הרכב, הכל תופס.

מה שמוביל הרבה אנשים להתהלך בעל כורחם על הכביש, הרבה פעמים קשישים, הורים עם עגלות, ילדים קטנים, והציאה עם רכב בעיר הפכה למשהו שחושבים עליו פעמיים.

עם 253.000 מסירות רכבים חדשים ב2019, ואולי קצת פחות ב2020 - מה לדעתכם יהיו הפתרונות לזה בעוד 10, 15 שנים? (נדמיין לשניה שאנחנו במדינה מתוקנת בה מישהו יחשוב על האזרח, ולא איך ממנים את המקורב שלו לתפקיד בקק"ל)

איסור כניסה לערים ללא-תושבים? אגרה גבוהה יותר? דלק חינם למי שיעבור לפריפריה? 

• רעיון טוב! 1

🤔

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. פיזור אוכלוסייה.

2. פינוי בינוי (בהתאם לאופי השכונה עד כמה שניתן).

3. תחבורה ציבורית סופר יעילה ובזול.

כאשר גרתי בתל אביב, במשך 8 שנים, אמנם החזקתי רכב כי היו לי נסיעות מחוץ לעיר אך ברוב הזמן לא נסעתי ולכן רכשתי מנוי בחניון כי לא תמיד יש בכחול לבן ובאדום לבן זה מוגבל בזמן. מבחינתי, בכל השנים בהן גרתי בתל אביב חישבתי את מחיר ההשכרה עם עלות חניה קבועה, אני לא מוכן לבזבז את הזמן שלי לחפש חניה. אם הייתה תחבורה ציבורית יעילה כנראה שהייתי מוותר, לפחות לתקופה מסוימת, על הרכב או מסתפק בהשכרה יומית או משהו כזה. בחלק מהבניינים שגרתי בהם דווקא כן הייתה אפשרות ליצור חניה (חצר גדולה יחסית), אך בעלי דירות, מתנגדים וכו' אז שום דבר לא יצא לפעול למרות שחלק מהדיירים רצו, אולי היום זה כן היה קורה. אולי העירייה צריכה בכלל לבטל את הנוהג הזה וזה ידחוף אנשים לוותר על הרכב או פשוט לעזוב את העיר כי מי שמחזיק רכב בעיר סביר להניח שכלל לא עובד בעיר, אחרת לא ממש צריך רכב בתל אביב. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נושא מרתק. 

בגדול ישראל לא יכולה להמשיך להתבסס על רכב פרטי כמו שקורה היום. גם בימי הקורונה יש פקקים בכל מקום, וכל פעם שיוצא לי לבקר בשכונות או ערים פרבריות, אני מגלה שחניה חסרה שם למרות שלכל דירה יש חניה צמודה או יותר - בגלל העדר תחבצ סבירה, או התייחסות מזלזלת אליה מצד רבים וטובים, או תכנון לא תומך תחבצ.

לצערי מחוץ לת"א ומעט מהערים שצמודות אליה (מרכז רמת גן, גבעתיים, בני ברק, אולי בת ים שאני לא מכיר מספיק) שכונות חדשות נבנות באופן כזה שכמעט כל תזוזה לכל מקום מחייבת רכב. גם בחיפה השכונות החדשות נראות ככה. וגם בערים שפעם היה להן מרכז עירוני כלשהו, כמו הרצליה או הוד השרון או כפר סבא.

בסוף הפקקים וכל אינספור הרכבים האלו מגיעים גם לערים הגדולות, וזה מייצר מחסור בחניה גם ביום יום, גם בלילות, גם בסופשים.

אני לא חושב שהמדינה צריכה לנסות לצמצם את הבעלות על רכבים פרטיים, אבל היא חייבת לפעול באגרסיביות כדי לצמצם את השימוש בהם. ובשביל זה חייבים להשקיע גם בפריסה של תחבורה ציבורית, גם בשיפור השירות וגם בתדמית שלה. 

מהניסיון הצר שלי, קשה לתאר כמה יותר כיף לפתוח את הבוקר כשלא צריך לנסוע 30-60 דק' בפקקים, להתעצבן, לעצבן, לעבור אינסוף כמעט-תאונות עם כל עם ישראל. וזה לא רק הניסיון שלי. יש מחקרים שמראים כמה commuting ברכב רע לחיים. אני מקווה שישראלים יתחילו להבין את זה גם מתישהו. אם כי כרגע הכיוון נראה שלילי, עם כל שכונות הקופי פייסט למיניהן ברחבי הארץ.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

במצב של היום לכל משפחה חייב להיות רכב וחייב להיות מקום חניה.

אין דרך לחיות בלי רכב לכל משפחה.

מתי שהרכבת הקלה והמטרו יתחילו לעבוד בצורה מלאה שמדובר בערך על שנת 2040-2050, אז יהיה אפשר אפשר להגביל כניסת רכבים לעיר.

גם אז מדובר רק אם הרכבות יעבדו 24/7.

אם ממש יתאמצו, אפשר לנסות עכשיו אוטובוסים 24/7, אולי עם אוטובוסים קטנים בלילה ואז אנשים יוכלו לחיות בלי רכב פרטי

בערב חג לא נוסעים עם ההורים והילדים על קורקינטים מתל אביב לכפר סבא.

כן ויהיו חייבם תחבורה בשבתות וחגים.

הדבר הכי חשוב עכשיו בגוש דן זה להגדיל את מספר מקומות החניה ולהוסיף נתיבים לכבישים.

עיריית תל אביב פועלת בדיוק ההפך וכל שאר העיריות פועלם בהתאם לעיריית תל אביב.

תעבור על הפייסבוק של מייטל להבי, שהיא אחראית על התחבורה בתל אביב ותמצא מאות טעויות שכל מי שמבין משהו בתחבורה ישר רואה את הטעויות

https://www.facebook.com/MeitalLehavi/

• רעיון טוב! 1

אייל

פורסם

לצערי אני חושב שהמדינה תמשיך להרוויח כסף על מיסוי רכב, ואז, כשכבר לא יהיה מקום לזוז, כמו במשחק עם המכונית האדומה, תתחיל להמציא איך לגלגל את האחריות על האזרח.

ימציאו מיסים, יוציאו עוד כסף, והוא לא ילך לפתרון הבעיה.

מה הבעיה עכשיו לפתוח עוד קווי אוטובוסים? לשנות תדירות ברכבות? ואם כבר רכבת, אז למה לוקח 50 דק לנסוע 6 תחנות קצרות בין ראשלצ לתל אביב?

מבלי להכנס לפוליטיקה או דת, זה שאין תחבורה ציבורית בשבת פשוט מרתיח. אבסורדי, אנחנו ב2021 (כמעט).

אני גם בטוח שעבור תוספת שכר היו מספיק נהגי אוטובוסים שיעדיפו לעבוד לילות.

למה לא לשלוח איזו משלחת לפינלנד וסינגפור וללמוד מהם קצת, ואולי גם להביא כמה יועצים לכאן ולפנק אותם בשבועיים מלון ואש"ל, שיתנו חוות דעת מאיפה להתחיל.

דוגמא קטנה, היתה לי הזדמנות לחיות בוינה 4 שנים.

מגיל 18 יש לי רכב בארץ, ובאמת שרציתי לקנות אחד, מתוך הרגל, אבל כל פעם מחדש הבנתי שאין טעם.

לנסיעות מחוץ לעיר וטיולים לקחתי השכרה בכמה יורו, וזהו.

אתה יוצא מהבית ויש לך לפחות 3 כלי תחבורה להגיע ליעד שלך, אוטובוס, רכבת, מטרו, וכו וכו... אם אתה ממש לחוץ, גם כרכרה.

הגעתי למצב שהייתי מתבאס כשהיו לי 4 דק לחכות לאוטובוס. 

יוצא למסיבה בסופ"ש וחוזר לבד הפעם? קח אוטובוס ב2 בלילה, או מטרו.

כמובן שלהגיע לתשתיות לוקח הרבה זמן ועדיף בכמה עשורים להקדים את התרופה למכה, אבל בטוח שאפשר להתחיל במשהו.

• אהבתי 2

🤔

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקצרה, כדי להוריד את המכוניות מהמרחב הציבורי צריך 2 דברים:

1. תחבורה ציבורית מתפקדת 24/7

2. להפסיק לבנות שכונות לווין ובמקום זה להתמקד בהתחדשות עירונית

אבל בגלל שאנחנו במדינה יהודית את 1 קשה להאמין שיצליחו ליישם אי פעם ואת 2 אין אינטרס לקיים כי זה לא פיתרון של זבנג וגמרנו. מה שצריך לעשות במצב הנוכחי כדי להקל על המצב זה לחייב יותר חניות פרטיות בכל פרוייקט חדש שבונים.

כל חניה פרטית בתחומי הבניין משחררת ספייס ברחוב. הרוב המוחלט של המכוניות שחונות ברחוב זה דיירים ולא מבקרים. לכל משפחה יש 1.2 מכוניות (נדמה לי שזה הנתון, לא בטוח) אבל לרוב הדירות יש רק חניה אחת ויש גם לא מעט דירות ללא חניה.

חשבו שאם יקטינו את תקן החניה אנשים יעזבו את הרכב הפרטי ויעברו לתח"צ אבל בפועל רק קונים יותר מכוניות, חונים על מדרכות ומנצלים כל ס"מ פנוי של חניה בעזרת שיתוף בקבוצות וואטסאפ איפה מתפנה מקום. 

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אין אפשרות לוותב על ערי הלוויין, צפוף כאן מדי. אבל צריך לבנות אותן מלכתחילה עם קישור טוב לתחב"צ.

יבגני הזכיר שכונות חדשות בחיפה. אז נבנתה נאות פרס. מבחינת מיקום גם קרובה למרכזי תעסוקה וגם לרכבת לת"א. איפה פקששו - לא בנו בזמן את ענף המטרונית לטירת הכרמל. כאשר הוא ייבנה השכונה תהיה מקושרת היטב, עם מרכזי תעסוקה ומסחר סמוכים. אבל אני לא בטוח שחשבו על זה לפני עשור, כאשר אישרו את השכונה.

לגבי תחב"צ לילית ובסופ"ש וגם משופרת בשעות היום - יש כאן שתי בעיות. האחת היא מרכזי ערים צפופים עם קושי לבנות נת"צים, השניה היא גיוס נהגי אוטובוס כאשר מצד אחד שכרם נמוך ותנאי העבודה שלהם קשים ומצד שני קהל הנוסעים מזלזל בהם וגרוע מזה. וכמובן שהמדינה מנסה לצמצם את העלות שקל למדוד (שכר וציוד) ולא מתחשבת מספיק בנזקים הקשים למדידה (נזקי כבישים צפופים, זיהום סביבה וכו').

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, LotusElise כתב:

ועדיין לכחצי מבתי האב בישראל אין רכב, והנה... הם עדיין נושמים.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, יבגניפ כתב:

אתה טועה כמעט בכל משפט.

אפשר הסבר? מה ש LotusElise נכון כמעט בכל משפט.

לפני 11 שעות, LotusElise כתב:

במצב של היום לכל משפחה חייב להיות רכב וחייב להיות מקום חניה.

החיים כבר לא מרוכזים במרכזי הערים כפי שהיו לפני 40 שנה, מרכזי הקניות ומקומות העבודה הם בדרך כלל בפרברים. דמיין לעצמך זוג נשוי+ (מצב שרובנו נהייה/היינו בו) ממוצע ובוא נבדוק למה הוא זקוק לרכב:

-לאסוף בחזרה את הילדים מהחוגים/חברים אחה"צ כשחוזרים מהעבודה. אתה ממש לא רוצה להסתובב עם ילד קטן או שניים בתחב"צ, וזה עוד לפני שדיברנו על התחנות ההמתנה הקטנות בצירוף גשם או חמסין.

-לבקר את המשפחה בשבת/חגים. לא חושב שאני אפילו צריך להכנס לזה...

-קניות שבועיות ברשתות הגדולות. את הדברים הקטנים ניתן לרכוש במכולת השכונתית אבל לא את ההצטיידות השבועית הכבדה, אשתי עוברת ברמי לוי פעמיים בחודש (בלבד, תודה לאל!) וחוזרת עם מספיק מוצרים לגרום לי להתנשף רק מלהכניס אותם הבייתה😑. נראה לך סביר להסתובב באוטובוסים עם חבילת חיתולים ענקית או מספר ק"ג של תפו"א?

-"להיות מוזמנים" (הווה אומר, חתונה/בר מצווה ברית או כל אירוע אחר אילו אתה הולך כשאתה מחוייב, פוגש אנשים שאתה לא ממש מת עליהם, לאכול אוכל משעמם ולשלם יותר ממה שהייתה משלם במסעדה טובה...) ולחזור אחרי חצות.

ואלו רק מספר דוגמאות. 

מתי שהרכבת הקלה והמטרו יתחילו לעבוד בצורה מלאה שמדובר בערך על שנת 2040-2050, אז יהיה אפשר אפשר להגביל כניסת רכבים לעיר.

גם אז מדובר רק אם הרכבות יעבדו 24/7.

גם אז לא עם תופעת הפירבור הנמשכת שנים. הגעה משכונה במודיעין לשכונה בראש העיין שלא בשעות העומס היא כ 35-40 דקות ברכב פרטי, בתחב"צ תצטרך להחליף 3 אוטובוסים. אם רק תחשוב שבבמוצע תמתין עשר דקות לאוטובוס אז זמן ההמתנה בלבד יהיה ארוך כמעט כמו זמן הנסיעה ברכב.

אם ממש יתאמצו, אפשר לנסות עכשיו אוטובוסים 24/7, אולי עם אוטובוסים קטנים בלילה ואז אנשים יוכלו לחיות בלי רכב פרטי

בערב חג לא נוסעים עם ההורים והילדים על קורקינטים מתל אביב לכפר סבא.

כן ויהיו חייבם תחבורה בשבתות וחגים

זה עדיין ידרוש שינוי גדול בדרך החיים שלנו, כאילו לחזור לשנות ה 70... קניות יומיומיות קטנות, מעט חנויות נגישות במרכזי הערים המרוחקות זו מזו, זמן נסיעה מוגדל וכו... אני לא מרגיש שיהיה לי טוב לחזור 50 שנה אחורה.

ציטוט

ועדיין לכחצי מבתי האב בישראל אין רכב, והנה... הם עדיין נושמים.

חרדים? זה בדיוק מה שכתבתי, לחיות בשנות ה 70. אפשרי? כן. מומלץ? לא בטוח... 

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
  • אהבתי 1
פורסם

אני לא יודע מה מבתי האב ללא רכב הם חרדים. בכל מקרה, זה לא דיון עם סגנון חיים מומלץ. אלא אם אתה טוען שניתן להסתדר בלי רכב, אם חיים בתוך קהילה תומכת. זו טענה מעניינת, אבל אם נפליג למחוזות הכיצד עדיף לחיות, נתרחק מהחוף של פורום רכב.

הנקודה היא שרכב איננו הכרח, ואם כבר, הוא הכרח במקומות בהם יש פחות תחבורה ויותר מקומות חניה מאשר בעיר.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

אפשר הסבר? מה ש LotusElise נכון כמעט בכל משפט.

כמו שציין פאלו, ל-50% בערך ממשקי הבית בישראל אין רכב ומסתדרים. בתל אביב, אם אני זוכר נכון, זה בערך היחס גם כן. וגם בצפון הישן יש אנשים בלי רכב - רוב החיים שלהם הם בעיר. מן הסתם, היום זה מייצר מגבלות ומכריח אותך להתנייד באוטותל או כל שירות דומה אם אתה רוצה רכב בכל זאת. תל אביב והסביבה לא צריכות עוד כבישים. מימלא גם אין איפה לבנות אותם פיזית. עוד כבישים זה לא פתרון לפקקים, כי כמות הרכבים תגדל ותסתום גם את הכביש החדש. לא צריך תחבורה ציבורית 24\7 אבסולוטי בשביל מקרי קצה של חזרה ממסיבה ב-4 בבוקר. אבל בכל מקרה, אני חושב שצריך להפריד בין השאלה האם זה עוזר שיש לך רכב (כן) לבין השאלה האם אנחנו רוצים להגיע למצב שבו אתה לא תלוי בו בהתניידות יומיומית (כמובן גם כן) וחפירה של עוד כבישים ועוד חניות רק מרחיקה את זה. וכאן הפער, כנראה, בינינו, לבין הרבה מדינות מתקדמות יותר בתחום הזה במערב. לא בהכרח יש פחות מכוניות. אבל ביומיום אפשר להתנייד גם בלעדיהן.

לגבי מה שאתה כותב - הפרבור הוא תוצאה של אידיאולוגיה ותכנון. עידוד העירוניות הוא לא חזרה לאחור וגם לא עידוד ויתור על הרכב הפרטי. רובינו אומנם חובבי נהיגה, ואין דבר שהייתי רוצה לעשות עכשיו יותר מלהניע את הרכב ולנסוע למסלול הקרוב לביתי, אבל לתלות ברכב הפרטי יש מחיר אסטרונומי - בבריאות נפשית ופיזית, זיהום, תאונות. ובגלל זה ערים יוקרתיות ודי נעימות למגורים במערב משקיעות מאמצים בשנים האחרונות כדי לשנות סדרי עדיפויות בתחומן - וזה כולל, למשל, הצגת זמני המתנה ארוכים הרבה יותר ברמזורים למכוניות, הוספת אמצעים למיתון תנועה, סלילה של שבילי אופניים על חשבון נתיבים וחניות, העלאת מחיר תווי חניה לתושבים, אגרת גודש ועוד. ואם תגגל - תראה שלא מעט ערים ניצלו את תקופה הקורונה דווקא כדי לבצע שינוי בכיוון הזה. והוא לא מיטיב עם בעלי הרכבים. אבל כן עם עשרות אחוזים מתושבים הערים האלו שבוחרים להתנייד בדרכים אחרות.

כמובן, לחבר כל פרבר ופרבר ברשת תחבורה ציבורית סבירה זו משימה קשה עד בלתי אפשרית. אפילו במדינה כמו יפן, בה התחבורה הציבורית והרכבות בפרט, הן בעדיפות על מתוך אסטרטגיה, יש מקומות שבהם יהיה לך מקסימום אוטובוס אחד ביום פחות או יותר לעיר השכנה. אבל גם השטח שם הוא עצום וחלק מהכפרים הם בני מאות שנים. ואנחנו כמדינה צעירה עם יכולת עדיין לבחור איך ההתיישבות שלנו פה נראית, צריכים להיות חכמים יותר. וצפיפות זה גם עניין יחסי. לא כולם צריכים לגור במרכז הכרמל, או בצפון הישן בתל אביב. אבל, לצד השני, אין גם הרבה טוב בשכונות מהסוג שבונים ליד גליל ים בקצה של הרצליה - שכונות שבהן הפקק מתחיל עוד לפני שסיימו לבנות את כל הבניינים, ואין שום אלטרנטיבה אחרת, כי הרחובות בנוים גם בצורה כזו שאתה צריך לעשות סיבובים סביב עצמך כדי להגיע לאנשו ברגל, ואוטובוסים לא קיימים.

אני לא יודע לספר מה הפערים בהוצאות שלך בקניה ברמי לוי, אל מול ההוצאות שלי בקנייה בסופרים מתחת לבית. חלק מהרשתות כאן הן יותר יקרות חד משמעית. חלק לא. לצד השני, אני יכול לספר שמאז שאני גר ועובד בתל אביב אני נוסע פחות מ9 אלף קמ בשנה עם הרכב, וזה כולל גיחות ספונטיות לאילת, טיולי נהיגה וסתם נסיעות לכיף שכל חובב נהיגה מכיר. לפני זה הייתי נוסע פי-2-3 מזה. שוב, קשה לי לתאר במספיק מילים עד כמה זה שיפר את איכות החיים שלי - בזה שאני יכול לקום יותר מאוחר, בזה שזה חוסך לי שעה או יותר של עצבים ביום, בזמן הפנוי שאני מרוויח מזה בסופו של דבר ועוד ועוד. תוסיף על זה עוד שירותים שיותר לקבל בעיר גדולה או קרוב אליה, כמו שירותי רפואה, חוגים, בנקים מכל הסוגים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הנקודה של חרדים מעניינת. אז, כמובן, מדובר באוכלוסיה מגוונת שחלקה מפורוורת. אבל מעניינת דווקא האוכלוסיה בשכונות הצפופות שבערים. האם הם נזקקים לקניות בהיפר שבשולי העיר, או שהשרותים מגיעים אליהם, למרחק רחוב או שניים מהבית?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על מה הדיון פה? על חניה או על צפיפות בכבישים? כי הפתרונות לשני הדברים האלה שונים בתכלית.

אם רוצים לתת מענה למצוקת החניה, אז אפשר להרים חניונים רבי קומות (מתחת+מעל הקרקע) עם כמה מאות/אלפי מקומות חניה בכל אחד. 5-6 כאלה בכל עיר מרכזית/גדולה ליד מרכז/י התעסוקה וזה סוגר את הפינה של חיפוש חניה במרכזי הערים. בנוסף, קביעת תקן שכל יח"ד חדשה שנבנית צריכה להגיע עם שני מקומות חניה תת-קרקעיים בטאבו. יש היום עשרות חניונים בתשלום בכל עיר, אבל כמעט כולם (ממש חוץ מבודדים) הם חד-קומתיים במקרה הטוב ומשטחי עפר במקרה הרע. הרשויות פשוט לא רוצות להשקיע בזה כסף ומעדיפות לגלגל את האחריות ליזמים פרטיים ולקבלנים שמקימים בנייני משרדים.

אם רוצים לתת מענה לצפיפות בכבישים (אגב, המספרים הנכונים לגידול בכלי הרכב הם סביב 100K בשנה. כי אמנם עולים 200-250, אבל גם יורדים רכבים מהכביש בהתאמה), נדרשת קודם כל ולפני הכל, תחב"צ מתפקדת (ברמה של כלי תחבורה כלשהו פעם ב-5 דקות ברדיוס של יותר מ-7 דקות הליכה מפחות או יותר כל מקום) 24/7. בגלל המצב הפוליטי בכמה עשרות השנים האחרונות, זה לעולם לא יקרה. נוסיף לזה את העובדה שאני לפחות לא זוכר מתי בפעם האחרונה ממשלה ישראלית כלשהי פעלה כדי להריץ איזשהו פרויקט ארוך טווח ועמדה ביעדים, ולא הייתה עסוקה בפרויקטים קטנים וחסרי משמעות שאפשר לגזור עליהם את הסרט עוד באותה קדנציה ו/או הפיכת החלטות של הממשלה הקודמת לה. הייתה תקופה ארוכה שכ"ץ היה שר התחבורה והייתה לו הפריבילגיה לתכנן הרבה קדימה. לפני שהוא היה שם, ומאז שהוא קודם, מתעסקים בעיקר בלצבוע נתיבים בכביש החוץ בצהוב, ואז חזרה בלבן ואז שוב בצהוב, ולהכריז על "פרויקטים" שכל התכלית שלהם היא שתי פקודות בקובץ אקסל. 

בתור חיפאי לשעבר, תחב"צ 24/7 היה מבחינתי משהו מובן מאליו כל החיים. יציאה בשישי בערב הייתה תמיד במונית שירות או אוטובוס, נסיעה לים, לבית ספר - הליכה של 3 דקות מהבית לתחנה, והליכה של עוד 5-6 דקות מהתחנה ליעד. והפלא ופלא, עד לפני שנים בודדות, מלבד מקומות ספורים ומאוד ספציפיים בשעות מאוד ספציפיות, אף פעם לא ממש היו פקקים בחיפה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

כדי לפתור את בעיית הצפיפות בכבישים צריך להתיל אגרות גודש. זהו פתרון יעיל אבל קשה פוליטית.
ולא תחבורה ציבורית טובה יותר היא לא תנאי מקדים לכך.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תוכן חדש...