Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב טויוטה אוריס בנזין , נוסע בעיקר בין עירוני , 20 קמ הלוך 20 חזור , חצי שעה נסיעה לכל כיוון .  עוד חודשיים חוגג 5 שנים . 

מניע בלי בעיה אבל הגיע מהיצרן עם מצבר ללא טיפול . מדי פעם אני נופל על כל מיני פרסומים של ורטה 60 אמפר במחיר מצחיק וממש מדגדג לי לקנות . כשהרכב היה בן 4 מתקין מולטימדיה שאני מעריך אמר לי שאם הוא יעשה בדיקת מתח  אז יש סיכוי שאם המצבר לקראת הסוף הוא ימות לגמרי . 

ויתרתי על הבדיקה , מאז כמו שכתבתי , נוסע בעיקר בין עירוני כל יום , חצי שעה לכל כיוון . ופה השאלה , האם להחליף מצבר באופן יזום .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לא יודע איזה שנתון האוריס אבל באוריס 2008 של אישתי הוחלף פעמיים מצבר וכל מצבר החזיק 6 שנים.במקרה הראשון היה מקורי ובפעם השניה היה ורטה כחול.
משום מה בטויוטה מצברים מחזיקים יפה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

תודה, אבל אי אפשר להסיק מרכב אחד . זה תלוי בנסועה , ברור שמי שנוסע כל יום נסיעות ארוכות ייטען את המצבר במהלך הנסיעה יותר מאחד שקופץ לסופר  מתחת לבית עם האוטו . 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ברור שלא, וזה הניסיון האישי שלי למרות שגם רכבי טויוטה שהיו בחברות שעבדתי בהם כקצין רכב לא סבלו מהחלפות מוקדמות של מצברים. רובם סיימו את העיסקת ליסינג של 3 שנים ללא החלפת מצבר שזה די נדיר היום.
דרך אגב זה רכב של אישתי היה עושה 4000 ק"מ בשנה.
אם אתה חושש, ואנו לקראת החורף לא הייתי מהמר ומחליף מצבר כי מרפי תמיד מופיע ברגעים הכי לא טובים.

פורסם

דווקא כשהמצבר בגיל מתקדם והרכב שייך למישהו שהוא לא איש טכני הייתי מחליף אותו ולא מחכה להתקע.
זה תמיד קורה ברגעים הכי לא נכונים.
אם הרכב שייך למישהו שיודע להניע רכב עם כבלים הייתי מושך את ההחלפה.
כל אחד והכיוון מחשבה שלו.

פורסם

אם אין קשיים בהנעה, לא חייבים להחליף.

החזקתי כמעט 6 שנים מצבר עם נסיעות של 8 קילומטר ביום בקושי (חוץ מפעם בשבועיים נסיעה ארוכה)

וגם שהחלפתי הוא היה עדיין תקין, כי העדפתי לשים אותו במקום מצבר חדש על רכב שהלך לפירוק.

פורסם

לא בעיה להניע כבלים , הבעיה שלא תמיד יש מי שמוכן לנדב את המצבר שלו כדי שיישמש כבוסטר . כשממהרים להוציא את הילד מבית ספר הדבר האחרון שרוצים זה להתקע 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, nepet כתב:

הרכב טויוטה אוריס בנזין , נוסע בעיקר בין עירוני , 20 קמ הלוך 20 חזור , חצי שעה נסיעה לכל כיוון .  עוד חודשיים חוגג 5 שנים . 

מניע בלי בעיה אבל הגיע מהיצרן עם מצבר ללא טיפול . מדי פעם אני נופל על כל מיני פרסומים של ורטה 60 אמפר במחיר מצחיק וממש מדגדג לי לקנות . כשהרכב היה בן 4 מתקין מולטימדיה שאני מעריך אמר לי שאם הוא יעשה בדיקת מתח  אז יש סיכוי שאם המצבר לקראת הסוף הוא ימות לגמרי . 

ויתרתי על הבדיקה , מאז כמו שכתבתי , נוסע בעיקר בין עירוני כל יום , חצי שעה לכל כיוון . ופה השאלה , האם להחליף מצבר באופן יזום .

5 שנים זו תקופה יחסית יפה שהמצבר מחזיק מעמד. אתה יכול לגשת לחשמלאי/מוסך שיש ברשותו מכשיר אלקטרוני לבדיקת מצברים שיכול לתת תמונה כללית על בריאות המצבר ולאחר מכן להחליט האם להחליפו. 

אני אישית נוהג להחליף מצבר ברכבי לאחר 5 שנים גם אם המצבר מצליח להניע את הרכב מכיוון שחוק מרפי תמיד נגדי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • מעניין 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לא בעיה להניע כבלים , הבעיה שלא תמיד יש מי שמוכן לנדב את המצבר שלו כדי שיישמש כבוסטר . כשממהרים להוציא את הילד מבית ספר הדבר האחרון שרוצים זה להתקע 
וזאת דוגמא מצויינת לכך שמרפי מגיע ברגעים הכי לא מתאימים.

פורסם
לפני 1 דקה, yogev20 כתב:

אם אין קשיים בהנעה, לא חייבים להחליף.

באמת שכחתי לציין , טפו טפו , אין בעיות הנעה . סטרטר בודד . 

פורסם

אגב, המצבר היה עובר בדיקה כל חצי שנה (בחינם) במקום שהורכב המצבר. (והייתי מקפיד על זה כי היה שם שירות למופת)

דבר נוסף, דווקא המצברים שהכי הרבה נתקעתי איתם לאורך השנים, היו בני פחות משנתיים. (לפעמים שנה וחצי)

פורסם
לפני 3 דקות, nepet כתב:

עם הכסף שלך תעשה את הדבר הנכון בשבילך ואם החלפת את המצבר טרם זמנו כלומר המשכת לנסוע עם המצבר עוד שנה עד שהוא מת כמה כבר הרווחת ?

איזה כייף לי :)

פורסם

עוד שנה הרכב אולי ימכר, טוטל לוס או לא ידוע מה, נניח סגר מלא של חצי שנה.

למעט תחזוקה שוטפת, הכלל שלי זה שמחליפים חלקים כאשר הם מתקלקלים. 

פורסם

האמת שסגר לא משפיע עלי , עובד חיוני . האוטו ימשיך לנסוע אלא אם חלילה יהיה טוטאל לוסט  .

אבל כן , גם אם אני אמשוך איתו חצי שנה יותר הרווח לא כזה גדול אם לוקחים בחשבון בממוצע 500 שח למצבר זה 100 שח על כל שנה של שימוש .

תודה על העיצות , ביום שארגיש שהסטרטר מתחיל טיפה לזייף זה יהיה הזמן לבצע החלפה .

• תוכן חדש...