Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקל של ליטר דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת אמורה להיות איזשהי בדיחה ?

זה לא ברור...? זה קילו של איזשהו חומר וקילו של חומר אחר, לא משנה איזה. ברור שהם ישקלו אותו הדבר.

מה שנקרא, מה יותר כבד? קילו נוצות או קילו ברזל?....

דרך אגב, היחס בסולר הוא 0.85, כלומר : כל ליטר סולר שוקל כ-850 גרם.

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם
ממש לא נכון.

ההשפעה של הטמפרטורה היא על הנפח.

ככל שהטמפרטורה עולה, המרווחים בין המולקולות גדלים, וכך יש צורך בפחות מולקולות על מנת למלא נפח מסויים.

אז למה מים מתרחבים כאשר הם הופכים לקרח?

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

תופעה הנקרעת האנומליה של המים...

מרבית החומרים בטבע מתרחבים כשמחממים אותם ומתכווצים כשמקררים אותם... המים מתנהגים להיפך...

פורסם

לבחור ששאל "איך הטמפ משפיעה?",

בדר"כ אם מחממים חומר הוא מתרחב (יש כמה חומרים שזה עובד הפוך).

אם אתה מחמם מתכת כלשהי כמו ברזל,נחושת וכו'.. הנפח של אותה מתכת גדל.

הטמפ משפיעה על הנפח של אותו חומר.

בגלל, בין היתר, התכונה הזאת של המתכות יש את הרינגים מסביב לבוכנה.

כדי שיאטמו את הרווח בין הצילנדר לבוכנה עצמה.

שהמנוע מתחמם הבוכנה מתחממת ונפח גדל\עולה, כדי שהיא תכנס לצילנדר,

מתאימים בוכנה שהנפח שלה יותר קטן מהנפח הפנימי של הצילנדר (החלל שבצילנדר) כדי שלא תתקע ותתפס בתוכו.

למשל במים אם מקררים אז החומר לא אמור להצטמק דווקא מים הם חומר מתרחב (נפח גדל) תחת קור.

בקיצור אם הטמפ' גבוהה החומר אמור להתרחב (נפח גדל) אם הטמפ' נמוכה יותר החומר מצטמק (נפח קטן).

זה לפחות מה שאני יודע, אם יש טעות תקנו אותי בבקשה.

פורסם
הסיבה שמים מתרחבים כשהם קופאים (כפי שציינו לפני, האנומליה של המים) היא שהם יוצרים גבישים. למבנה הגבישי הספציפי הזה יש חללים בין המולקולות ולכן הנפח הכללי גדול יותר. יש לשים לב להבדל בין החללים בין המולקולות בקרח שהם סטטיים למדי ולא זזים לשום מקום, לעומת נוזל וגז בהם התנועה היא דינמית והחללים משתנים כל הזמן.

בהנחה ששניהם נמצאים באותו שדה גרביטציוני והמהירות הרלטיביסטית שלהם זהה, הם אכן ישקלו אותו דבר.
שוויצר. אתה רוצה להכניס את גם האנתרופיה לעסק בשביל הכיף?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

דרך אגב, אם כבר נכנסים לעניין, המיים מתחילים לקפוא בטמפ' של 4+ מעלות צלזסיוס ולא 0.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למדתי על זה פעם אם אני לא טועה הדלק שוקל פחות בגלל שהמשקל הסגולי שלו יותר קטן משהו כזה ואם אני לא טועה ליטר דלק שוקל 800ג"ר

ולשאלה למה המים מתכווצים ושאר החומרים מתרחבים כי כשהחומר מתחמם הזה המולקלות שלו זזות יותר מהר והם מרחיבות את החומר כך לדוגמא צמיג של אוטו אם אתה עושה הרבה פתיחות ועצירות חזקות הוא יתרחב ומים לא יתרחבו הם יקטנו ובקור הם יקפאו ויקטנו זה אחת התכונות שלהם

*** עריכה - תנסה להזכר בעוד משהו שלמדת עליו פעם - כתיבה עם סימני פיסוק ***

פורסם
דרך אגב, אם כבר נכנסים לעניין, המיים מתחילים לקפוא בטמפ' של 4+ מעלות צלזסיוס ולא 0.
יש הרבה משתנים שמשפיעים על זה, לרבות לחץ אטמוספרי וכל מיני מיקרובים. יש חיידקים ששוכנים במיים ומסוגלים להעלות ולהוריד את טמפרטורת הקפיאה שלהם. גיליתי את זה כשמים שעברו אצלינו בבית טיהור בUV סירבו לקפוא במקפיא. אחרי מחקר קטן גיליתי שהחיידקים האלה קיימים, ואפילו משתמשים בגנים שלהם כדי למנוע מתותים להיפגע מכפור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...