Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבור מטבח דיי ישן שיש לו 6 ג"ת שקועי תקרה מתכוונים לאורך היקף המטבח, , ישנים מאוד אבל שמישים ונראים טוב, מתאימים להולגן 12V נורה G4. 

זה ידרוש רכישת ספק מתח 12V ו 6 נורות.

שטח מטבח כ 15 מטר ויש כבר תאורה מספקת כללית אך ההלוגן אמורים לתת כיסוי למשטחי העבודה של המטבח  ושולחן אוכל קטן, כתאורה משלימה וגם כדקורציה. 

השאלה, כמה הספק נורה יהיה מומלץ?

אוצפיה חילופית, החלפת כל הג"ת לחדשים מסוג לד 230V ואז זה חוסך לי רכישת ספק מתח. 

כמה הספק ידרש במקרה זה? 

איזה אופציה עדיפה? יתרונות וחסרונות? 

פורסם

ערכי הנצילות של לד הוא כ80-100 לומן פר וואט

למטבח רצוי להשיג תאורה טובה, לפחות 300 לומן למ"ר, יש כאלה שאומרים אפילו 500 ויותר (זה מאוד תלוי מה עוצמת האור שתרצה להשיג)

כך שאם תלך על לד, כדאי שיהיה לך כ50w לפחות, עם עדיפות ליותר

.

פורסם

המטבח שלי מואר על ידי 3 פאנלים של 40 ואט כל אחד מעל שטח העבודה ועוד שלישיית אגסי לד של 15 ואט כ"א מעל שולחן קטן, כולם ב-6000K. זה קרוב ל-200 ואט לא כולל קצת תאורת עזר  במטבח של כ-10 מ"ר. זה פחות או יותר מה שנדרש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הספקים של נורות לד זה שונה לגמרי מנורות חוט להט.

נורת לד בודדת בהספק של 50W שזה חתיכת פרוז'קטור שמאיר גינה קטנה.  

המטבח מואר כבר בצורה יחסית מספקת ואני מחפש רק השלמת תאורה.

לד אני מדבר על הספקים שלדעתי 3-5W יהיו מספקים ובהלוגן הספקים של 20-35W. 

מה יהיה עדיף מבחינת תאורה משלימה ודקור? 

6000K זה תאורה מאוד קרה. נכון ?

פורסם

משטחי הלד 40 ואט שעליהם דיברתי הם משטחים סטנדרטיים בקוטר 40 ס"מ שנמכרים בהום סנטר תמורת 150 ש"ח.

צריך להוסיף שאני, וכל משפחתי, קצת משוגעים בענייני תאורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, danniel כתב:

50 וואט לנורת לד זה המון! זה תאורה יותר חזקה מנורת ליבון 200W. 

אתה בטוח לגבי המספרים? 

כן.

יש הבדל בין תאורת גינה שנחמד שיש מעט אור.

מטבח דורש תאורה טובה.

לי יש במטבח 50 וואט על שטח יותר קטן משלך...

ולא מסנוור שם בכלל.

לעומת זאת בחדרי אווירה כמו סלון או מסדרון ניתן לשים תאורה חלשה יותר

• רעיון טוב! 2

.

פורסם

אם אתה רוצה להישאר עם גופי התאורה שלך, רכוש נורות LED מסוג G4 למתח 220V. יש כאלה.

בטל את השנאי מאחורי הגוף תאורה ובצע חיבור ישיר לגוף.

מאחר ואני מכיר את המטבח שלך, אם אתה מחליף את הגופי תאורה מסביב ל G4 220V LED, את המרכזי תחליף באחד שפוי של 40W או 60W לכל היותר.

איציק

• רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבילה של 10 יח' נמכרת באיזור 12-18 דולר כולל משלוח באליאקספרס, זה שווה.

אופציה שניה זה פשוט להחליף את הגוף בספוט לד או "שקוע תקרה" אחר  (יש כאלה שהם דמוי ספוט עם חזית שקופה ואלומה ממוקדת - ויש כאלה שהם עם חזית חלבית ופיזור רחב יותר). דגם פשוט יעלה לך באיזור 18-20 שח ליחידה בצבע לבן (ממש דומה לזה: https://www.world-lighting.co.il/product/שקוע-תקרה-טבעת-עגול-מתכוונן#.X3jR52jXLIU )

כמובן שעליך לבדוק שקוטר החור בקרניז תואם למה שאתה קונה (על מנת שלא תצטרך להרחיב את הקיים ושלא יקרה מצב הפוך בו אתה קונה ספוט קטן מידי).

איציק

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי ניסיון רע עם נורות לד זולות. מחזיקות שנה גג. 

מצאתי ג"ת לד כולל הלד עצמו ב 22 ש"ח. אני מתלבט בהספק, האם 3W או 5W.

לנורות הלוגן יש אור חם נקי יותר מלד אבל אין כאלו יותר במתח 230V, רק 12V והאופציה הזאת זה אומר תוספת שנאים, שאין לי כרגע..  

פורסם

אתה לא צריך נורת הלוגן. סתם מחמם, צורך חשמל, אורך חיים קצר ולא מועיל בכלום.
אם אתה מתלבט, קנה אחד כזה ואחד כזה ותבדוק בבית. אם לא בא לך לקחת סיכונים (לא עם עצמך, עם האישה :-P ) ואתה מעדיף שיהיה מספיק אור ולא חסר, לך מראש על ה 5W.

איציק

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...