Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לקנות רכב קטן וחסכוני לאמא שלי.

יש לי איזה שאלה שמציקה לי כבר תקופה, הציעו לאמא שלי אתמול שברולט ספארק 2016 עם המנוע 1400 עכשיו מבדיקות שעשיתי באינטרנט נראה שהרכב קטן אך לא כזה חסכוני, אנשים דיווחו על ממוצע של 12-13 קמ לליטר שזה סבבה אבל לא מן המצופה מרכב כזה קטן, אותו סיפור גם עם הi10 ועם עוד כמה דגמים. 

הגעתי למסקנה שבשביל להגיע לנתוני צריכת דלק נמוכים משמעותית (15 קמ לליטר ומעלה) אתה צריך או רכב עם מנוע ממש קטן כדוגמת הפיקנטו למיניהם (אבל אז הביצועים יורדים משמעותית) או מנוע קטן עם טורבו (שזה הכיוון שאני כנראה הולך עליו), או היברידי שזה יורד מהפרק כי אמא שלי לא רוצה.

התחלתי לבדוק על דגמי סיאט איביזה עם מנועי ה1000/ 1200 טורבו.

אשמח לשמוע ממכם מה אתם אומרים, האם רק במנועים הקטנים עם הטורבו נמצאות החריגות הנמוכות ואם כן אשמח לקבל הצעות על דגמים רלוונטיים.

תודה ושנה טובה!

פורסם

אכן יש קשר בין גודל/הספק המנוע לצריכת הדלק הממוצעת, אבל יש עוד המון משתנים שמשפיעים עליה (בסדר יורד): סגנון הנהיגה, תוואי, יעילות המנוע הספציפי, צמיגים ועוד.
אם אתה רוצה לראות דיווחים אמיתיים של צריכת דלק, תציץ באתר fuelly על הדגם והמנוע שאתה רוצה לבדוק עבורם.

גם הנסועה השנתית משחקת תפקיד פה, אם אמא שלך נוסעת 10 אלף ק"מ בשנה ההבדל בין 1:12 ל 1:17 לא יהיה גדול כמו אם היא נוסעת 30 אלף - ואם שאר ההוצאות על הרכב הזללן יותר יחסית לחסכן יותר יהיו נמוכות מספיק זה יתקזז גם ככה.

פורסם

אני קיבלתי בספארק כ 1/16.5 בנסיעה לא חסכונית עם שני אנשים ומזגן, אז כן, הספאר חסכונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הספארק שלנו (2016, 1400 אוטו') השיגה 1 ל-15 ממוצע על פני 50,000 ק"מ שכוללים נסיעה משולבת.

חוץ מזה מסכים עם דייב.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...