Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, נמאס לי להשאיל את הכלי הנ"ל מאנשי מקצוע לכל התקנת מזגן שיוצא לי לעשות.

הגיע הזמן לרכוש אחד לעצמי.

אממה, יש מכשירים באיזור ה 150 דולר לפני משלוח (ridgid לדוגמא) מול כאלו מדוד אלי בעשרות דולרים בודדות אחרי משלוח. למראית עין הם נראים אותו הדבר כמעט...

לאן כדאי לשים את פעמי לפני רכישה? על מה בעצם אני אמור להתמקד?

תודה רבה,

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לפני עשור החלטתי לבסס את הידע שלי במיזוג והלכתי ללימודי ערב במכללת בית-ברל  (כאשר המטרה הסופית היתה תעודה, אסמכתא כלשהי...).
המרצה שלי דאז, איש מיזוג מאוד וותיק באיזור השרון (תותח אמיתי), המליץ (באופן מפתיע) לא לקנות את הכלי הפשלה היקרים, מאחר ואלו הזולים עושים בדיוק את אותה העבודה... "קנו את החיקוי, חבל על הכסף" הוא אמר.

כל הקורס קנה את מה שהמרצה המליץ עליו (מדובר בחיקוי כלשהו [סיני] למכשיר המקורי של RIDGID, עם קלאץ', להפשלת צנרת נחושת באופן אקסצנטרי).
דאז היתה חנות למוצרי קירור ליד הבית שלי, הלכתי וקניתי אחד (יחסית לאז - עלה גרושים, באמת, משהו באיזור ה 180-200 שח).
המכשיר הזה איתי כבר עשור, ועובד מצויין כמו ביום הראשון (שומר עליו נקי, ומשמן מידי פעם את כל החלקים הנעים).
ב SUPCO זה עולה היום 147 ש"ח (לינק: https://www.supco.co.il/pl_product~CT806A~10~32.htm

במחיר כזה - אני אומר - אל תחשוב על להזמין מחו"ל, תקנה בארץ ותתחדש.

איציק

2020-09-13 (2).png

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מפתיע, מכל המבחר באלי שמרתי אחד בעגלה. המתנתי לתשובה שלך (שלא איחרה להגיע).

נראה לי שנפלתי על משהו דומה.

https://www.aliexpress.com/item/32821478706.html?spm=a2g0o.cart.0.0.eb803c005Xg1hw&mp=1

אותו מחיר כמעט אבל מקבלים בנוסף מסילה מטרית, סכין חיתוך, ומזוודה. הפרש של 50 ש"ח בערך.

ובאותה הזדמנות - הסתכלתי גם על המכופף הזה:

https://www.aliexpress.com/item/4000589576288.html?spm=a2g0o.cart.0.0.eb803c005Xg1hw&mp=1

מניח שזה אותו סיפור מבחינת "מורכבות" הדבר.

מה אתה אומר? @איציק נ.

פורסם

המכופף הזה עולה בארץ 38 שח, אז אתה מזמין אותו ב 51 שח מאליאקספרס ? לא הבנתי אותך... :-) 

https://www.supco.co.il/pl_product~CT369~10~32.htm

המזוודה בלינק שהבאת - סבבה. היא עולה כמעט 250 שח.
הבלוק המטרי - אין בו שימוש, עובדים רק עם אינצ'ים.
החותך צינורות - סבבה לגמרי, זה עולה בארץ 29 ש"ח.

האם שווה לך בשביל כלי של 147 שח + 29 שח (סה"כ 176 שח בארץ) לשלם תוספת של כמעט 75 שח בשביל המזוודה ?
אם כן - לך על זה. אם לא, תקנה בארץ (גם תחסוך + גם תתרום לכלכלה המקומית + גם תוכל לקנות את זה מחר\מחרתיים ולא לקבל את זה בטווח של שבועיים עד 4 חודשים).

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכי חשוב - תמיד תשים מעט שמן איפה שיש חיכוך (בין אם זה במכשיר עצמו - אני מקפיד תמיד לשמן את התבריג, הקונוס הפנימי וכד' - זה לא פוגע בו, להפך, מאריך את חיי). את המסילה אתה לא משמן ! היא צריכה להיות נקיה בשביל לאחוז בצינור היטב.
ציינתי את שימון הקונוס עצמו - זה החלק שבא במגע עם החלק הפנימי של הצינור נחושת. המכשיר הזה פותח אותו באופן אקסצנטרי וזה מעולה (מרחיב אותו לאט לאט כלפי חוץ). במכשירים פשוטים הקונוס פשוט נדחף פנימה ופותח את הצינור -  וזה עלול לגרום לסדקים מיקרוניים.
זו הסיבה שמעבר לעניין יתרון הקלאץ', המכשיר הזה עדיף על המכשירים הפשוטים ביותר שנמכרים בגרושים.

גם במכופף צינורות עצמו, תדאג תמיד שכל מה שבא במגע עם הצינור יהיה מעט משומן, זה יקל עליך את העבודה (באופן משמעותי) - להפעיל לחץ בכיפוף על צינור יבש עלול להקשות עליך את ההידוק של הצינור למכשיר ואז בעצם הכיפוף לא יתבצע טוב.

נ.ב.
לצינור 1/4 ו 3/8 אתה לא צריך מכופף, אל תהיה ילד. כשתצבור ניסיון גם ל 1/2 לא תצטרך, אבל בינתיים עדיף שיהיה לך מכופף.

• מצחיק 1
  • מעניין 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

האמת, בשנים האחרונות התקנתי משהו כמו 12 מזגנים. הגדול ביותר היה היום. 3 כ"ס וצינור 1/2  (נראה לי. או שזה היה 5/16. לא זוכר) שכופפתי ל 90 מעלות ביד. נקווה שלא שברתי אותו. רק מחר נדע כשיהיה לי סט פלר ואתחבר ליחידה החיצונית.

בכל אופן, תמיד צריך ללקט כלים מחברים. נמאס, גם לא נעים לבקש וגם הוא מעקם פרצוף למה לו נתת לו את העבודה.

בשביל 200 ש"ח? שווה שישב בארגז.

תודה רבה על כל העצות המועילות. לקחתי לתשומת ליבי.

אגב, מדוע לפעמים צינורות היחידה הפנימית מגיעים עם גומי ולפעמים לא?

ממה שאני יודע, ההידוק צריך להיות מתכת למתכת ללא שום מתווך באמצע. לא גומי ולא טפלון.

אני צודק?

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

3 כ"ס זה בד"כ 3/8+5/8.

צינורות כמו 5/8, 1/2, 3/4 וכד' מכופפים עם קפיצים או מכופף ייעודי שהוא למידה ספציפית בד"כ (כמו זה שרצית לקנות, רק שזה שרצית לקנות הוא ל-3 מידות שהן בד"כ של 1/4, 5/16, 3/8). קפיץ זה אביזר רב פעמי (לפי מידת הצינור נחושת) שאתה משחיל על הצינור נחושת ומכופף, ואז שולף (זה קצת מעצבן כי אם אתה עובד עם צנרת מבודדת מהיצרן, זה אומר לחתוך אותה, לשלוף אותה ואז להלביש - לא כיף אבל גם לא נורא). בכל מקרה במזגנים קטנים עד 2 כ"ס אין לך בעיה, עם הזמן צוברים ניסיון ולא צריך מכופפים למינהם.

בחיבורים לא שמים כלום למעט שמן (הדבר היחידי שמומלץ לשים בנקודות חיכוך הוא מעט שמן [מדחסים], על מנת להימנע מ"צביטה" של הנחושת והקלה על ההידוק. זה אומר שעל ה"פלר" החדש אתה יכול לתת בחלק החיצוני טיפת שמן, גם בחלק הפנימי וגם על התבריג עצמו).

איציק

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

ראיתי את הקפיץ הזה. באסה אם קונים סט מוכן. זה אומר שצריך לחתוך את הפלרים המקוריים + להוציא את הבידוד בנקודת הכיפוף.

לא כיף גדול... אין מכופפים שמתאימים לצינור כולל בידוד?

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

לזכרוני אין סטים מוכנים למזגנים גדולים מהסיבה שמזגנים גדולים ברוב המקרים מצריכים צנרת באורך יחסית לא שגרתי. סטים מוכנים יש למזגנים של בערך עד 2 כס בלי בעיה, ואפשר להסתדר איתם בהתקנה סטנדרטית בלי שום מכופף. 

היתרון של המכופפים הרגילים זה שאפשר לחתוך חתיכה קטנה מאוד של בידוד באמצע הצנרת לכופף ואז להשלים אותה. הבעיה עם המכופפי קפיצים זה שלמעשה צריך להוציא את כל הבידוד עד לנקודת הכיפוף ורק אז להשחיל את הקפיץ ולכופף. 

עקרונית יש כאן הרבה עניין של ניסיון ומקצועיות כי יש אפשרות לעבוד בעדינות גם עם צנרות בקטרים יחסית גדולים ולכופף אותם כמובן בעדינות וזה עובד מצויין. במקרים שבהם צריך להכניס צנרת לתוך תעלת פי וי סי וצריך זוויות ממש של 90 מעלות בפינות אז כן חייבים להשתמש ב מכופף או בקפיץ

• מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעדכן שהמזגן עובד ונראה שהכיפופים הידניים עברו בשלום.

הייתי גם  בסופקו (supco). מקום נחמד. אממה, אין שם קופה. אם רוצים מוצר מסוים צריך לבצע הזמנה מהאתר ורק אז כשיש מספר הזמנה וחשבונית משולמת ניתן לקבל את הפריטים.

תודה רבה!

• רעיון טוב! 1

פורסם

לא מכיר.

על פניו - לא הייתי נוגע בכלי כזה. 

בכלי שדיברנו עליו בהתחלה יש בלוק שתופס את הצינור בצורה ישרה, יש מכשיר שמפשיל את הצנרת כמו שצריך ובצורה מקצועית. הכלי הזה נראה יותר מידי חובבני בשביל תוצאה מדויקת. 

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...