Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במזגן יש את המאוורר של המעבה(מה שצילמת)  ויש את המאוורר ביחידה הפנימית (מנוע שמחובר למעין מפוח בצורת גליל ארוך, נקרא גם "מאיץ")

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)

אפרופו מזגנים זולים.

מה הבעיה לדוגמא, בהתקנת מזגן Amcor (אם אני לא טועה מדובר בחברת Gree (?)  ) של 1 כ"ס?

הוא לא שקול / דומה למזגנים שממותגים כ"תדיראן"?

https://amcor.co.il/ac_top.html

https://amcor.co.il/product.html?ID=Amcor10&Pic=amcor_ac.jpg

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני 21 שעות, om2 כתב:

אם זה טכנאי אמין, ואתה סומך עליו,

הייתי קונה אחד חדש

מותג פשוט העיקר כמה שיותר אחריות

הבחור ישר והוגן, אולם הוא עובד רק עם מזגנים של תדיראן. מצידו אביא איזה מזגן שאני רוצה (זול יותר מתדיראן)

והוא רק יתקין.

לפני 17 שעות, yd b-4 כתב:

SAGA זה מותג יוקרה? לא נראה לי ואתה רואה שהוא עבד מספיק טוב.

לא מותג יוקרה, אבל המזגנים הותקנו ביחידות דיור שהייתי אמור לקנות למשפחה

והם בעצם נרכשו באופן זמני עד שאדע שהיחידות/בית שלי בטאבו. יצא ככה שבסוף זה לא הסתדר

לכן העברנו אותם לחדרים שכביכול לא יגורו שם לאורך זמן כי אני מיועד לבנות שתי יחידות כולל גינה על הגג

ושם כבר אתקין מזגנים איכותיים, בסוף גם זה לא אושר. 

אולי באמת ארכוש מזגן יותר זול כמו SAGA   החיסכון הוא 400/500 ש"ח בערך. (לא ממש משמעותי)

יכול להיות שההתקנה תהיה זולה יותר אם אתקין על התשתית הקיימת, במקום לעשות תשתיתי חדשה. (המזגן ממוקם מעל ארון, רציתי להעביר מעל שולחן מחשב שיהיה במקום מרכזי, לא רוצים)

פורסם

חוזר ומדגיש שאם מדובר במאוורר שאינו מסתובב מעצמו ו/או עובד לסרוגין, ייתכן בהחלט ומדובר במשהו פעוט כמו קבל - ואז אין שום סיבה לחשוב על החלפת המזגן.
בד"כ אם הולכים "לאגרים" (מייסבים) יש רעש והמאוורר מסתובב באיטיות מלווה ברעש, אצלך זה לא המצב.

קבל הוא רכיב שיש לו אורך חיים מסויים ונדרשת החלפתו, במזגנים זה דבר מאוד שכיח - אפילו לא הייתי מגדיר את זה כ"תקלה".

המלצה שלי: נסה לקבל חוות דעת נוספת לפני שאתה רץ להחליף את המזגן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוא כן מרעיש. ושוב,  נניח שזה קבל, למה שהטכנאי לא יחליף קבל? איזה אינטרס יש לו?

במיוחד שאני מכיר אותו עשרות שנים ומדובר על אדם ישר והוגן, שלא פעם מילא לי גז ישן

בחצי מחיר מאשר מקובל.

אני עולה לצלם את המאוורר שתשמע. (כמה רגעים)

מקווה ששומעים יש רעשים מוזרים לדעתי עד כמה שאני מבין.

לא הבנתי משהו לגבי הקבל, אם הרכיב לא תקין נניח, זה אומר שפעם המזגן יעבוד? ופעם לא?

פורסם
לפני 2 שעות, yogev20 כתב:

לא הבנתי משהו לגבי הקבל, אם הרכיב לא תקין נניח, זה אומר שפעם המזגן יעבוד? ופעם לא?

בהחלט קיימת אפשרות שהקבל בתהליכי גסיסה איטיים לקראת מנוחת עולמים. קבל זה לא פיוז שמיד נשרף ויש להחליפו.

בקבלים קיים תהליך התיישנות איטית עד שהוא נהפך להיות נתק או קצר.

בכדי להחליף קבל לא צריך ידע מקצועי וחבל שאתה מרים ידיים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, זה לא רלוונטי. הוא כנראה רוצה להחליף את המזגן והוא כבר אמר שהוא לא איש של DIY בדברים האלו (אחרת היינו מסבירים לו איך לפרק את המאוורר מהמזגן ולקנות מנוע חדש  או רחמנא ליצלן איך להחליף את הקבל).

רוצה לתקן משהו שכתבתי מקודם:
הטורנדו מאסטר 12X שבד"כ מקבל 5 שנות אחריות מלאה (כי כל סדרת ה"מאסטר" משווקת עם 5 שנים אחריות) קיבל החרגה (בתאריך 27/7/2020 ועד ל 10/8/2020) יחד עם MASTER 30X ו-MASTER 35X והאחריות שלהם הורחבה ל-7 שנים מלאות כמו סדרת ה TOP.

באתר של טורנדו כרגע האריכו את המבצע מ 16/8/2020 ועד ל 31/8/2020 ולא מן הנמנע שימשיכו להאריך אותו.

במחיר שלו - אין לו מתחרים (וגם אין בעיה של חלפים, גם לא עוד 10 שנים, כי זה דגם של AUX - חברה שמכרה ומוכרת כאן כמויות אדירות של מזגנים במגוון שמות שונים כמו אלקטרה, טורנדו, פמילי וכד') - וכן, 7 שנים אחריות מלאה זה חתיכת יתרון.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 50 דקות, איציק נ. כתב:

מרק, זה לא רלוונטי. הוא כנראה רוצה להחליף את המזגן והוא כבר אמר שהוא לא איש של DIY בדברים האלו (אחרת היינו מסבירים לו איך לפרק את המאוורר מהמזגן ולקנות מנוע חדש  או רחמנא ליצלן איך להחליף את הקבל).

חשבתי לעצמי שאולי קצת לחץ פיזי מתון יוביל אותו למסקנה ששווה לבדוק/להחליף את הקבל.

פורסם

אפשר להדחף?

גם לי יש 1 כ"ס שקופא. ממש עושה גושים של קרח בתוך היחידה הפנימית.

הבנתי שכבר כדאי להחליף לחדש. יש דעות אחרות?

מדובר במזגן של LG אז אני בטוח שגם חלפים נפוצים אין.

פורסם
לפני 17 דקות, Nakamichi כתב:

אפשר להדחף?

גם לי יש 1 כ"ס שקופא. ממש עושה גושים של קרח בתוך היחידה הפנימית.

הבנתי שכבר כדאי להחליף לחדש. יש דעות אחרות?

מדובר במזגן של LG אז אני בטוח שגם חלפים נפוצים אין.

גם לי היה מזגן תוצרת LG דגם פלסמה 10 (9400BTU) ובהחלט ניתן להשיג חלקים מכמה מקורות.

1. במחסן הייבואן בחולון (חלקים יקרים) לרוכש הפרטי.

2. דובין בחולון.

פורסם

דליפה יכולה לקרות גם במזגן חדש או בן כמה שנים שיצא מאחריות, אם תיתקל שוב בבעיה כזו מה תעשה ? תפתח "לוי יצחק למזגנים" ותבדוק מתי הוא עלה לכביש ותעשה שיקלול לראות כמה הוא שווה וכמה עולה להוסיף גז ולתקן דליפה ? :-P 

שים את הכסף בצד לרגע. העבודה הכרוכה בהחלפת מזגן (זמן, ליכלוך, בלגן, הזזה של ריהוט לעיתים, וכד') לא תמיד שווים את החוסר רצון לתקן את הקיים. 

הרי בסופו של דבר, המזגן הזה ימשיך לעבוד רק בבית אחר (לעוד הרבה שנים) אם תוותר עליו, אז למה להיפטר ממנו אם הוא עושה את העבודה ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...