Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

ההורים שלי בחיפושים אחרי רכב חדש, התקציב הוא סביב 80-90 אלף ש"ח. יש להם כרגע דאצ'יה סנדרו 0.9 רובוטי והם חושבים להחליף בעיקר בגלל מחסור בכוח לטענתם, ורצון בג'יפון קטן .

הדרישות הם לרכב יותר חזק , ויותר נעים לנסיעה. סחיבה , תגובות וכו' . הstepway נראית כאחלה אופציה, עשיתי היום נסיעת מבחן עם ההורים. סך הכל הם התרשמו מהכוח והסחיבה הדי מרשימה של מנוע הדיזל , (אף פעם לא היה להם רכב דיזל) המזגן שהוא נקודה די חלשה במנוע הבנזין , מרגיש מעולה במנוע הדיזל .

בגדול, ההורים די התרשמו מתחושת הנהיגה ברכב, גם בידוד הרעשים הפתיע לטובה , ציפיתי שרכב דיזל לאו קוסט יגיע עם בידוד שהוא כמעט לא קיים. האמת שהרכב יותר שקט ממנוע ה0.9 3 צילנדרים.  לאמא שלי יש קצת חשש מידני למרות שאחרי נסיעת המבחן היא טענה שהיא יכולה להתרגל לגיר ידני בחזרה, וכנראה שזו לא תהייה בעיה בשבילה.   הרכב יהיה הרכב הראשון של ההורים בעל מנוע דיזל, והוא ימשמש את שניהם. אך בעיקר את אמא שלי לצורך נסיעה לעבודה, כתוצאה מזה הוא יבלה חלק לא קטן בתוך העיר, אבל יחד עם זאת גם נסיעה בינעירונית קצרה של בערך 10 ק"מ ביום. בסופי שבוע הרכב ישמש אותנו לטיולים, ונסיעות בינעירונית ארוכות, לצורך ביקור המשפחה וכו' . עד כמה מסנן החלקיקים שיש במנועי הדיזל, יכול להוות בעיה בתוואי הנוכחי? לפי מה שאני מבין כל עוד יש נסיעה יומית קצרה בדרך בינעירונית, לא אמורה להיות כל בעיה , תקנו אותי אם אני טועה. 

הרכב אמור לעבור בהערכה גסה סביב 15,000  ק"מ בממוצע שנתי , הבנתי שממוצע שנתי כזה הוא די נדיר לרכב דיזל, ככה שיחסית יהיה להם קל למכור אותו בעתיד. 

התכנון שלהם הוא להחזיק את הרכב לטווח ארוך יחסית של בערך 5 שנים , אני חושב שבקטע של האמינות אפשר להיות רגוע , כי זה מנוע ותיק ומוכח , ושילוב של מנוע דיזל עם גיר ידני , אמור להיות מאוד אמין. במיוחד שיש אופציה לאחריות מורחבת של היבואן ל5 שנים .

מה אתם אומרים שווה ללכת על זה ? 

פורסם

גם אני הופתעתי לטובה מהבידוד בגירסת הדיזל ברכב זול.

סך הכול זאת אופציה טובה במיוחד אם הם רוצים סוג של גיפון.

אם הדרישה לגיפון לא קריטית הייתי בודק למשל רנו קליאו ידנית, ניסן מייקרה, יש להם מנוע טורבו כך שהם זריזות אך גם תאי נוסעים מודרנים מאשר לדאציה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבא שלי יחסית סגור ונעול על ג'יפון.  הוא גם באזור גיל 65, והוא טוען שהרבה יותר נוח לו להיכנס ולצאת מהסנדרו stepway, מאשר הסנדרו הרגילה הנוכחית שיש להם היום.  

אגב בלי קשר הסתכלתי קצת בדף הנותנים של המיקרה והקליאו, למנוע ה1 ליטר החדש, יש בסך הכל קג"מ אחד יותר ממנוע ה0.9 שיש להם היום בסנדרו. מה גם ששמתי לב שהממונט המרבי מתקבל בסל"ד יותר גבוה מה0.9 בערך כ500 סל"ד יותר, מה שכנראה יתורגם למנוע פחות גמיש וחזק ממה שיש להם היום. אז כנראה שהדרישה ליותר כוח לא תגיע מהמיקרה והקליאו , אני מאמין שהדיזל ירגיש הרבה יותר חזק בהאצות ביניים , עליות וכו.' בנוסף כנראה שמנוע הדיזל, יהיה חסכוני יותר ועקב ק"מ נמוך באופן יחסי למנוע דיזל, סיכוי טוב שיהיה מאוד סחיר בעתיד.

בגדול אפשר להגיד שההורים די סגורים על הstepway , הדבר היחידי שמרתיע אותי זה מסנן החלקיקים , עד כמה זה משמעותי בתוואי נסיעה שחלק גדול ממנו עירוני , שוב ביום יום יש נסיעה קצרה בינעירונית , אבל העיקר הוא בעיר. 

השאלה הכי גדולה זה אם העניין של מסנן החלקיקים הוא דיל ברייקר, ומשהו שצריך לפחד ממנו ?

פורסם

לא התעמקתי יותר מידי במסנן המדובר אבל יש לי תחושת בטן שהחשש ממנו כאן בפורום זו הפרזה.

זו מערכת הנעה מוכרת וידועה וידני. זה אחד הרכבים שכנראה יפגין יותר אמינות. בטח ב 15,000 קמ בשנה.
כל זאת בזמן אחריות מורחבת.

לא נראה לי שצריך להיות מוטרדים מהמסנן.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם

סליחה על ההתעלקות, אני שוקל לרכוש mcv 0.9 רובוטי, מה הבעיה עם המזגן?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

הכל בסדר, עם המזגן.

אבל בגדול את המזגן הייתי מגדיר כסביר, אני אדם שהוא מאוד רגיש לחום. ובעיקר בימים חמים המזגן בזמן עמידה ברמזור\פקק , פשוט חלש לי מידי.

שהוא עובד על העוצמה הגובהה הכל בסדר ונעים לי. אם אני משווה את המזגן, למזגן שיש ברכב שלי (סיאט איביזה ) המזגן באיביזה מרגיש לי יותר חזק , אבל שני הרכבים בצבעים הכי מנוגדים שיש, שלי בצבע לבן, ושל ההורים שחור, יכול להיות שגם זה משחק תפקיד לא קטן.

לא מבין בתחום, אבל לדעתי המדחסים עובדים בצורה שונה. בסנדרו אני מרגיש את הניתוק והחיבור של המדחס , ובאיביזה זה לא קורה.

לצורך השוואה גם בדיזל המזגן מרגיש חזק ודומה מאוד לאיביזה אין לי מושג מה הסיבה לזה אולי היא טכנית , או ששוב זה הצבע שמשחק תפקיד גדול.  (רכב נסיעת המבחן היה בצבע לבן ).  

פורסם
סליחה על ההתעלקות, אני שוקל לרכוש mcv 0.9 רובוטי, מה הבעיה עם המזגן?
לא יודע אם זה דומה אבל לאבא שלי היתה קליאו ידנית עם המנוע הזה והמזגן היה חרפה. והוגדר כתקין במוסך.
עד היום אני לא יודע האם המזגן אצלו היה תקין או לא.
אבל לגבי הקליאו 0.9 כנראה שכולם יסכימו שזה לא מזגן חזק

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

מקפיץ קצת את השרשור , ההורים הזמינו את הרכב . עכשיו נותר רק לחכות קצת לקבלת הרכב , דרך אגב הייתה אופציה לרכוש רכב , ולקבל אותו תוך כמה שעות, החלטנו לוותר על זה כי הרכב הזה היה רכב תצוגה , וההנחה במחיר הייתה די מעליבה כ700 ש"ח. (כן לא חסר 0 ) בכל מקרה ההורים העדיפו לקבל רכב חדש מהבונדד, בצדק לדעתי.

אולי אני אפתח שרשור נוסף של התרשמות ראשונה שיהפוך בעתיד גם לאחזקה . הרכב לא יהיה שלי וכנראה שאני גם לא אנהג בו , אבל בכל מקרה אני אנסה לשתף את חברי הפורום מנקודת המבט שלי ושל ההורים. 

דרך אגב השוק של דאצ'יה מאוד הפתיע אותי, הרכב הקודם נמכר תוך יום מרגע הפרסום במחיר מחירון . מה שכן הרכב היה מאוד שמור עם ק"מ נמוך , אחרי טיפול דיטיילינג , ועם אחריות מורחבת מהיבואן ל5 שנים עד 2023. כנראה שהדברים האלה מאוד תרמו למכירה אבל בכל זאת  זה הפתיע אותי .

פורסם

היתה לי כזו מהעבודה במשך כמעט שנה, ברגע שמקבלים את העובדה שמדובר בכרב לואו קוסט זה רכב נפלא.

המנוע חזק ונהדר, סוחב נפלא ומשייט נהדר, עולה עליות בקלילות גם תחת עומס ועם מזגן בקיץ שמקרר מצויין.

צריכת דלק מופלאה כשאני רשמתי ממוצע של 16.8 ק״מ לליטר בנסיעה מעורבת.

ישנם מינוסים כמו פח חשוף בכל מני מקומות, הלוח רצפה בבגאז עשוי מסוג של קרטון ותחת משקל הוא מתקפל, לפתוח חלונות מאחור זה אומר לשלוח יד ולהגיע למושב האחורי בין המושבים (אולי סדרו את זה בדגמים החדשים), ויש את הסימן הקבוע מעל העין מהמפתן של הדלת האחורית שבגלל המבנה שלה שהולך ונסגר פנימה לפעמים חוטפים אותו בראש (אחרי שדיממתי פעמיים התרגלתי).

חוץ מזה נוח יחסית בצורה מפתיעה ומזכיר רנו של פעם, ההגה הידראולי וקשה יחסית לנורמה וגם דוושת הקלאץ לא מרגישה רכה כמו ידניות מודרניות, כסא נוח בלי הרבה תמיכה אבל לא משהו שקשה להתרגל אליו ובלי שום כוונה או רצון להתמודד עם פניות ונהיגנ קצת יותר מסבירה בכבישים מפותלים בגלל זויות גלגול כמעט מוגזמות ומפחידות לפעמים למרות צמיגים רחבים ואליזת כביש לא רעה בכלל.

אהה וכמובן יש להתפשר על כוכבי בטיחות מעליבים ביחס למקובל כיום, אבל אם לא היתה בעיה עם סנדרו בנזין זה לא באמת משנה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

קניתי כזו במאי 2019

אחרי 27K ק"מ אני יכול להגיד שאם אתה לא מפונק זה אחלה רכב

צריכת דלק ממוצעת אצלי כמעט 20 ק"מ לליטר (אפשר לראות כאן https://www.spritmonitor.de/en/detail/1045016.html)

החיסרון העיקרי הוא זוויות גלגול אבל זאם מסתכלים על זה נכון זה דווקא הופך את החוויה ליותר מעניינת :)

חיסרון נוסף שקיים אצלי זה קרקושים מהדשבורד אבל יתכן שזה בעקבות התקנות מקומיות (כיבוי אורות אוטומטי, חיישני רוורס, movon ומצלמת רוורס)

• רעיון טוב! 1
פורסם

@Roycohen1979 תודה על התגובה . 

החסרנות כמובן ידועים , וגם היו קיימים בסנדרו,  ברור לגמרי שיש חיסכון ברכב ומרגשים שיש פשרות כדי להגיע למחיר נמוך יחסית . הStepway נבחרה בגלל רצון של ההורים בג'יפון, ודרישה לרכב יותר חזק מהסנדרו 0.9 שהייתה להם , ורצון להוסיף כמה שפחות כסף לרכב חדש. בנוסף כנראה שהרכב יישאר איתם תקופת זמן יחסית ארוכה. אז גם אמינות שיחקה פה תפקיד די חזק , ושילוב של מנוע דיזל די ותיק ברנו + גיר ידני כמו של פעם. אמור לחסוך בעלויות( דלק), והוצאות מיותרות במוסכים . 

• תוכן חדש...