Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחר הרבה התלבטויות ננעלתי על שני רכבים, פורד פוקוס אקטיב x חדשה ופיג'ו 3008 פרימיום בת שלוש.

יצאו כרגע מהמירוץ הקאמיק וה2008.

האקסיד עם המבצע של חבר די מעניינת.

לפי ההיגיון שלי העלות ארוכת הטווח תהיה בערך אותו דבר בין השניים. כאשר הירידת ערך המעט גבוהה יותר של הפורד כרכב חדש תתקזז מול הרישוי היקר יותר והטיפולים של ה3008 כמשומש.

אבל עדיין ה3008 תהיה זולה בערך ב10k

מה אני מפספס?

מה הייתם בוחרים? אני מרגיש שאני מקבל יותר רכב ב3008 בפחות כסף. אין לי איזה ריגוש בקריעת הניילונים, מעדיף VFM גבוה.

אנחנו זוג עם תינוקת, דירה עם חנייה בתל אביב. רוב הנסיעות בתוך העיר אבל פעם פעמיים בשבוע בינעירוני, ולפעמים טיולים בסופש (בשאיפה).

בפוקוס קצת מפריע לי שאין אוורור מאחורה, אבל באחד מהפוסטים נאמר שהמזגן מספיק חזק. ואני מאוד אוהב איך שה3008 נראית מבחוץ ובפנים, אם כי המערכות בטיחות בפוקוס יותר טובות (אולי רק השמירת נתיב)

Sent from my GM1917 using Tapatalk

פורסם
לפני כשעה, nadavar כתב:

מה אני מפספס?

לא בטוח שאתה מפספס.

ביד שניה תקבל יותר רכב באותו כסף, למעט הנעלם הגדול של האחזקה והחשש הגדול יותר לתקלות.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

סתם לסבר לך את האוזן בקשר לירידת ערך של פורד. 

חבר קנה לא מזמן אחת כזאת(הדגם של המנוע 1.5 טורבו וגיר אוטומט, לא הקקה הרובוטי הקודם) שמחירה כחדשה היה 133 אלף, דגם טיטניום, יד 1 קילומטראז נמוך בת שנתיים וחצי , ב-56 אלף שקל(!!) 

ירידת ערך של כמעט 60 אחוז בשנתיים וחצי , או 77 אלף שקל בשקלים. 

פורסם (נערך)

הדגם החדש עדיין טרי בארץ וטרם הוכיח את עצמו, כך שאם הוא נשאר באותה מגמת ירידת ערך או לא, קשה לדעת כרגע, למרות שעל פניו נראה שהדגם די מעניין וכנראה יצליח,

אך אם אתה חושש מירידת ערך ומחפש את הכי איכותי, לך על ה3008, אני קניתי פוקוס חדשה כי היא זולה יותר, וזה התקציב שלי, ולאחי יש 3008 פרימיום, וממש אין מה להשוות, ה3008 פשוט רמה מעל, ואם אתה יכול להרשות לעצמך, אז לך על זה, אתה לא תתחרט.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם נרד לדקויות, הפיז'ו לדעתי ממש לא עדיפה אוטומטית כרכב, אלא יש הבדלים בין הרכבים בפרמטרים שונים ויש ענין של העדפות ומשקל שונה לקונה הפוטנציאלי.

הפוקוס יותר מרווחת מהפיז'ו ומערכות הבטיחות שלה עדיפות (בפורד יש שמירה על מרכז נתיב ובקרת שיוט עם זחילה בפקקים, שאין בפיז'ו).

בפוקוס יש אוטו הולד שבפיז'ו אין.

בפוקס אקטיב איקס סטיישן תא מטען גדול יותר מהפיז'ו, בהאצ'בק תא מטען קטן יותר מהפיז'ו.

בפיז'ו בת 3 אתה כנראה מתכון ל- 1.6 טורבו עם גיר 6 הילוכים.

בפוקוס יש כידוע מנוע 1.5 עם גיר 8 הילוכים.

אני חושב שהפוקוס תהיה מהירה יותר (לא הבדל מהותי) והנסיעה מחוץ לעיר בסל"ד נמןך יותר.

התנהגות הכביש של הפוקוס צפויה להיות עדיפה.

לגבי איכויות בידוד רעשים, אני לא יודע.

בפיז'ו יש מושבים חשמליים עם זכרונות וגג פנורמי ולוח מחוונים דיגיטלי שאין בפוקוס (לדעתי האישית הגג הפנורמי מהווה חסרון). אולי בפיז'ו יש גם חניה אוטומטית אני לא בטוח.

המראה הפנימי של הפיז'ו לדעתי יפה ועשיר יותר באופן משמעותי מהפוקוס.

בפיז'ו יושבים גבוה יותר כמובן.

הפיז'ו אולי תהיה נוחה יותר ברמת המתלים. עריכה: האקטיב איקס דווקא צפויה להיות נוחה יותר מהפיז'ו לאר מתלה אחורי רב חיבורי שלא קיים בפיז'ו ומרכב נמוך יותר שלא מצריך הקשחה כמו בג'יפון. הפוקוס st line צפויה להיות פחות נוחה מהפיז'ו. 

לגבי המראה החיצוני זה קודם ענין של טעם והבדל בין קטגוריות (רכב משפחתי לעומת ג'יפון).

לגבי ירידת ערך, לא ציינת מה המחיר שבו נמכרת הפיז'ו.

אם מדובר בפיז'ו במחיר דומה לפוקוס חדשה ולא יהיו הפתעות אחזקה מיוחדות עם  הפיז'ו, עלות האחזקה הכוללת של הפיז'ו כנראה תהיה נמוכה יותר (וכמובן שהדבר יכול להשתנות אם יהיו הפתעות).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אפשר לרכוש 3008 אקטיב 1200 ב 142000 שקל חדשה מהיבואן. 

זה מה שאני הייתי קונה (הרכב שאהבת + חדש עם אחריות. רק דגם פשוט אבל יש לו את כל האבזור המקובל). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 2 שעות, wildlands2019 כתב:

הדגם החדש עדיין טרי בארץ וטרם הוכיח את עצמו, כך שאם הוא נשאר באותה מגמת ירידת ערך או לא, קשה לדעת כרגע, למרות שעל פניו נראה שהדגם די מעניין וכנראה יצליח,

הדגם הקודם גם היה בסדר גמור. זה הדגם הרובוטי הרג את המותג לגמרי, ואין לי שום ספק שהוא ימשיך לעשות את זה גם לחדשה. 

פורסם

את הדגם הקודם והטוב. לא התאמצו למכור בכלל. 

ניראה שדלק מוטורס משקיעים הרבה בדגם החדש (שיווק, פרסום ומחיר שובר שוק) בתקוה שעבר מספיק זמן והעבר מאחוריהם. 

קשה לדעת אם יתפוס. 

הרגשה שלי שהשם שלא השתנה יפגע גם הפעם בסחירות. 

ימים יגידו. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 51 דקות, davemustaine87 כתב:

הדגם הקודם גם היה בסדר גמור. זה הדגם הרובוטי הרג את המותג לגמרי, ואין לי שום ספק שהוא ימשיך לעשות את זה גם לחדשה. 

גם הדגם הקודם היה מאוד דומה לדגם הבעייתי, מאחורה קשה להבדיל בכלל.

פורסם (נערך)

גם אני ועוד רבים רכשנו את הפוקוס החדשה. ביקורות מהארץ ומחו"ל משבחות, מחיר מעולה, אבזור מעולה, בטיחות בטופ, מנוע ותיבה מעולים, אמינות טובה, מראה מיוחד, טיפולים כל שנתיים (למי שנוסע מעט זה קורץ במיוחד).  

לא יצליח מבחינת שמירת ערך?? לדעתי יצליח גם יצליח. זו חבילה שתקרוץ לרוכשי המשומשות (בעוד 3 שנים לקבל רכב כזה בכ90-100 אלף שח, זה מציאה!!).

בסוף לקוחות רוצים חבילה עגולה ושלמה. והרכב הוא החבילה!!

עריכה אחרונה על ידי print
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, print כתב:

גם אני ועוד רבים רכשנו את הפוקוס החדשה. ביקורות מהארץ ומחו"ל משבחות, מחיר מעולה, אבזור מעולה, בטיחות בטופ, מנוע ותיבה מעולים, אמינות טובה, מראה מיוחד, טיפולים כל שנתיים (למי שנוסע מעט זה קורץ במיוחד).  

לא יצליח מבחינת שמירת ערך?? לדעתי יצליח גם יצליח. זו חבילה שתקרוץ לרוכשי המשומשות (בעוד 3 שנים לקבל רכב כזה בכ90-100 אלף שח, זה מציאה!!).

בסוף לקוחות רוצים חבילה עגולה ושלמה. והרכב הוא החבילה!!

בהצלחה עם זה. 

לבנתיים אני אשמח עוד שנתיים לקנות את הדור הקודם ב-30-35 אלף. 

אם אתה חושב שפוקוס בת 6 תימכר ב-30-35, ופוקוס בת 3 תימכר ב-90-100, אז ממליץ לחזור למציאות בהקדם.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם (נערך)

^

פיג'ו 3008 בת 6 עולה בקושי 40, בת 3 בכיף 100-120,

למה? כי מדובר ברכב אחר לחלוטין, משופר ובטיחותי בכל היבט, כנ"ל הפוקוס.

קשה לי להאמין שעוד 3 שנים היא תימכר ב100, אך גם לא חושב שהיא תתרסק כמו הקודמת, אך את זה אפשר לדעת רק בעוד לפחות 3-4 שנים.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

בעוד 3 שנים, בהסתמך על העבר, היא לא תמכר ב90 ולדעתי גם לא ב80.

טויוטה קורולה רבתי שנת 2017 נכון להיום היא סביב ה 80 בלוחות.

פוקוס היא לא קורולה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...