Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשעשיתי מועדפת בתור עובד ייצור ואח"כ עובד מחלקת אחזקה אני זוכר שהעובדים היו מספרים שאחד העובדים בסדנא (חרט/כרסם you name it), הרוויח משכורת של 85 לשעה פחות או יותר, זה יותר ממהנדס מכונות עם מס' שנים ניסיון...

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יבגני,  לא חסרים מקצועות בתעשייה שאם אין לך 2 ידיים שמאליות לחלוטין תוכל ללמוד ואם אתה עם 2 ידייל

םשמאליות לך ללמוד הנהלת חשבונות למשל (ומנהלי חשבונות עד מאזן מבקשים ומקבלים 8.5 נטו וצפונה). 

בכל עבודה יש את הסיכונים שלה. גם בהיי טק אם אתה יוצא לנסוע הביתה אחרי 16 שעות עבודה אתה מסתכן. תשמור על הכללים ואז הסיכון לא גדול.

לפני 8 דקות, BloodFist כתב:

חרט/כרסם you name it), הרוויח משכורת של 85 לשעה פחות או יותר, זה יותר ממהנדס מכונות עם מס' שנים ניסיון...

אלה בעלי מקצוע אומנים. הם יכולים להגיע גם ליותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Derish כתב:

ממתי יש לך ילדים, מה קרה לאמא שלהם, ואיך זה שלא הזכרת אותם במשך עשור וחצי של דיונים בפורום? פה חשדתי...

עלית עלי ! האישה חזרה לאוקראינה לקלף תפוחי אדמה.

לפני 22 דקות, יבגניפ כתב:

שני שקלים וחצי:

מבלבלים פה בין עבודה שחורה לביו מקצוע. כל אחד יכול להיות מנקה. לא כל אחד יכול להיות נגר. אני לא יודע מה היה לפני 50 שנה, אבל לשלוח ילדים שלא יכולים להגיע לתעודת בגרות ללמוד משהו כמו נגרות, לא מבטיח להם דבר. גם לזה צריך כישרון. חוץ מזה, אני לא מומחה אבל כנראה קשה להשוות את מצב התעשייה בארץ (ובעולם) למה שהיה לפני 40 שנה. 

מעבר לעניין השכר, עבודה בהובלות או חקלאות או בניה יכולה להיות גם מסוכנת יותר. פעם אולי אף אחד לא חשב על זה. היום לאנשים יש יותר מודעות.

חסרים עובדים גם בתחומים אחרים, שלא דורשים השכלה, אבל שכר מינימום לא מפתה כנראה אנשים לצאת מהבית.

כתבתי באחת ההודעות שאני מודאג מהסיבה הפשוטה. למרות ההקלות בסגר והמענקים לעצמאיים אנחונו לא רואים חזרה לשגרה מבחינה כלכלית. אני מבין שזה יקח זמן.

כרגע הצעירים עדיין מקבלים קצבת אבטלה ואם המדינה לא תעריך את תקופת האבטלה הצעירים עלולים להפגע קשה מאוד.

אולי בעצם עדיף שמשרד האוצר לא יעריך את תקופת האבטלה לצעירים והדבר יאלץ אותם לקחת כול עבודה שלשכת התעסוקה תציע להם..

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

יבגני,  לא חסרים מקצועות בתעשייה שאם אין לך 2 ידיים שמאליות לחלוטין תוכל ללמוד ואם אתה עם 2 ידייל

םשמאליות לך ללמוד הנהלת חשבונות למשל (ומנהלי חשבונות עד מאזן מבקשים ומקבלים 8.5 נטו וצפונה). 

לגמרי. אבל במצב ה"נורמלי" (כלומר כשאין קורונה) האבטלה בארץ די נמוכה, ואני לא יודע להגיד אם חסרים עובדים בתחומים האלו. 

לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

בכל עבודה יש את הסיכונים שלה. גם בהיי טק אם אתה יוצא לנסוע הביתה אחרי 16 שעות עבודה אתה מסתכן. תשמור על הכללים ואז הסיכון לא גדול.

לא באמת עובדים 16 שעות ביום בהייטק :) וסטטיסטית, יש לדעתי מאות נפגעים באתרי בניה בשנה. 

אני לא נגד שום עבודה, אבל תמיד יהיה גבול: בעל מקצוע טוב יכול, כנראה, להרוויח סכומים יפים בכל תחום. אבל לפועלים גנריים לא מצפה יותר מדי. אז למה בנוסף לשכר מינימום עוד ללכת למקום שמסכן אותך?

לפני 17 דקות, מרק10 כתב:

כרגע הצעירים עדיין מקבלים קצבת אבטלה ואם המדינה לא תעריך את תקופת האבטלה הצעירים עלולים להפגע קשה מאוד.

אולי בעצם עדיף שמשרד האוצר לא יעריך את תקופת האבטלה לצעירים והדבר יאלץ אותם לקחת כול עבודה שלשכת התעסוקה תציע להם..

חלק מהמובטלים עבדו בעבודות שחורות יחסית גם ככה, כמו מלונאות וכו'. אני מניח שבמקומות בהם יש אלטרנטיבה, הם יחזרו לעבודות דומות (אני די בטוח שחסרים עובידם ברוב רשתות השיווק בערך כל הזמן). חקלאות או בניין נשמע לי קצת רחוק. מצד השני, בהנחה וחסרים עובדים שם (ואני לא בטוח שזה המקרה - קראתי הבוקר שמתחילים להחזיר פועלים זרים) - המדינה יכולה לנסות לגרום לאנשים ללכת לעבוד בזה.

השאלה המעניינת היא מי מהמגיבים כאן, שיש לו ילדים בגיל המתאים, חושב שהילד שלו צריך ללכת לעבוד בחלקאות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא כל כך מבין למה עבודת הבניין, שהן עבודות מקצועיות, מוכנסות כאן לאותו סל כמו ניקיון או סדרנות מדפים, עבודות בלתי מקצועיות לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אני לא כל כך מבין למה עבודת הבניין, שהן עבודות מקצועיות, מוכנסות כאן לאותו סל כמו ניקיון או סדרנות מדפים, עבודות בלתי מקצועיות לחלוטין.

הסטיגמה של עבודות בניין בארץ היא עבודה של ערבים. במקומות אחרים בעולם הסטיגמות אחרות - באנגליה זה עבודה של פולנים, בפולין עבודה של אוקראינים, בארצות הברית תלוי מה ואיפה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה רוצה שאחד מהבנים שלך יהיה פועל בניין?

ב2019 נהרגו בארץ למעלה מ80 פועלים, כ-40 מתוכם באתרי בניה.

זו כבר בעיה אחת.

אבל חוץ מזה, עבודת בניין זה משהו שצריך ללמוד, לא?

פורסם

לכן הגדרתי אותן כ"עבודות מקצועיות".

חלק מהבעיה בארץ היא התיחסות לעבודות הבניין כעבודה לא מקצועית וזלזול בבטיחות. מתקשר לגמרי לשרשור הקורונה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, מרק10 כתב:

נו ומה יפגע בדיוק? התקציב שלהם להמבורגר ב-60 שקל וטיסות לחו"ל פעמיים בשנה? שחרר אין לצעירים התחייבויות, חובות ודאגות. מדובר בילדים רווקים. worst case scenario יחזרו להורים לפרק זמן מסוים ויצטרכו לתת בראש יותר בדיסקרטיות. בחלוף המשבר צעירים יהיו הראשונים להישאב חזרה לשוק העבודה. 

המסכנים האמיתיים כאן הם מבוגרים, בעלי עסקים, עצמאיים ועוד. אנשים עם חובות, התחייבויות במסגרת העסקים, משכנתאות, ילדים קטנים. אלה מסכנים. אדם בן 50 שנפלט משוק העבודה כנראה מאוד יתקשה להשתלב חזרה באותם תנאים. עצמאיים שמפעל חיים שלהם קורס להם מול העיניים כנראה לא יצליחו להתאושש יותר גם כלכלית וגם נפשית. אלה הקורבנות האמיתיים של הקורונה. הקורבנות השקטים של הקורונה. בעיה היא שלא מגניב לכתוב עליהם כמו על סטודנטים בני 23 עם זקן היפסטרים שבוכים על החורבן שהם עוברים וכיצד החלום התל אביבי שלהם מתפורר אז אף אחד לא רואה ולא שומע. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

לכן הגדרתי אותן כ"עבודות מקצועיות".

חלק מהבעיה בארץ היא התיחסות לעבודות הבניין כעבודה לא מקצועית וזלזול בבטיחות. מתקשר לגמרי לשרשור הקורונה.

זה שני דברים שונים. בטיחות זו אכן בעיה.

היחס למקצוע? שוב, היית רוצה שאחד מהבנים שלך יהיה פועל בניין? :)

פורסם
לפני 27 דקות, יבגניפ כתב:

לא באמת עובדים 16 שעות ביום בהייטק :) וסטטיסטית, יש לדעתי מאות נפגעים באתרי בניה בשנה. 

בשוטף בטוח שלא אבל כמו בכל תפקיד עם אחריות יש לפעמים פיקים כאלה.

לגבי תאונות עבודה בענף הבנייה אתה צודק ושם רוב נפגעי תאונות העבודה. מה שכן, השכר שם רחוק מאוד ממינימום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מסכים לחלוטין לגבי היחס למקצוע. גם היחס לחקלאות משתנה, בעבר זה היה בראש המקצועות המכובדים, וזה היה מקומו באתוס הישראלי בשנים המוקדמות. גם נהג אגד היה תפקיד מכובד מאד, היום אי אפשר למצוא נהגים.

האם הייתי רוצה שאחד הבנים שלי יעבוד מקצועות האלה? לאור היכולת שלהם לעסוק במקצועות יותר מכניסים ובטוחים - לא. אבל אם זו היתה הבחירה של מי מהם הייתי תומך בו.

פורסם
לפני 14 דקות, ChemGuy85 כתב:

המסכנים האמיתיים כאן הם מבוגרים, בעלי עסקים, עצמאיים ועוד. אנשים עם חובות, התחייבויות במסגרת העסקים, משכנתאות, ילדים קטנים. אלה מסכנים. אדם בן 50 שנפלט משוק העבודה כנראה מאוד יתקשה להשתלב חזרה באותם תנאים. עצמאיים שמפעל חיים שלהם קורס להם מול העיניים כנראה לא יצליחו להתאושש יותר גם כלכלית וגם נפשית. אלה הקורבנות האמיתיים של הקורונה. הקורבנות השקטים של הקורונה. בעיה היא שלא מגניב לכתוב עליהם כמו על סטודנטים בני 23 עם זקן היפסטרים שבוכים על החורבן שהם עוברים וכיצד החלום התל אביבי שלהם מתפורר אז אף אחד לא רואה ולא שומע. 

צודק 100%.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

מסכים לחלוטין לגבי היחס למקצוע. גם היחס לחקלאות משתנה, בעבר זה היה בראש המקצועות המכובדים, וזה היה מקומו באתוס הישראלי בשנים המוקדמות. גם נהג אגד היה תפקיד מכובד מאד, היום אי אפשר למצוא נהגים.

האם הייתי רוצה שאחד הבנים שלי יעבוד מקצועות האלה? לאור היכולת שלהם לעסוק במקצועות יותר מכניסים ובטוחים - לא. אבל אם זו היתה הבחירה של מי מהם הייתי תומך בו.

בהתחשב ברמת האבטלה הנמוכה בארץ כשאין מגפה עולמית, הרוב יעדיפו מקצוע יותר מכניס או יותר בטוח או גם וגם. וזה גם מה שרוב ההורים יבקשו לילדים שלהם - בדיוק כמוך.

בפשטות, נשמע שאתה מתעגע לאתוס של פעם, אבל רוצה שמישהו אחר יחייה אותו. אבל אין לזה סיבה אמיתית. גם במדינות אחרות במערב. 

פורסם

יהייה מעניין להקפיץ את האשכול בתחילת יולי או באמצע החודש הבא ולרענן את המידע שמתקבל מביטוח לאומי/לשכת התעסוקה או העיתונות ולראות מה באמת קרה עם הצעירים שתקופת הזכאות לדמי אבטלה הסתיימה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...