Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתכנן להחליף את הרכב שלי (נמצא ברשותי כבר 6 שנים) - אקסנט 2008.
התקציב והכיוון המקורי היו רכב בעלות שבין 30,000-35,000 מאחד 
הדגמים של קיה/יונדאי - 25/35/CID/RIO וכדומה (נראה לי כמו Value For Money גבוה).

צרכים:
מדובר על משפחה של שני הורים ושני ילדים (גילאי שנה וחצי וארבע). 
רוב השבוע הרכב עם נהגת יחידה שעושה נסיעות יומיות של 70 ק"מ. 
בסוף השבוע המשפחה כולה ברכב לנסיעה להורים (+25 ק"מ) 
וטיולים של עד שעה נסיעה בארץ (ילדים קטנים לא עומדים ביותר :)  )

אם אני גוזר מזה דרישות - לפי חשיבות: 
1. אמינות (זוג צעיר - רוצה לחסוך עלויות)
2. צריכת דלק + בטיחות (עלות עקב נסיעות מרובות וילדים כמובן)
3. מרווח - הייתי שמח ליותר מקום מהיונדאי הקטנה שלי כיום 
4. ביצועים (אני היום על 1400 סמ"ק "עגלה" ומסתדרים - תמיד נחמד אבל פחות קריטי לי )

אפשרות על הפרק:
יש לי אפשרות לקנות מחבר טוב (קנה בליסינג - אבל יכול למכור בצורה פרטית ) ,
שמחזיק ברכב כבר שלוש שנים - רנו פלואנס דיזל 2014 Ambiance (עלתה לכביש בספטמבר 2014).
עקב קבלה של אוטו מהעבודה - האוטו נסע מעט מאוד בשנה וחצי האחרונות והוא כעת עם קילומטרז
של - 130000 ק"מ.

על פניו האוטו עומד יפה בדרישות (מרווח מאוד, צריכת דלק מעולה, בטיחותי (פה יותר שואל מאשר מצהיר..) 
אבל, כמו הרבה ישראלים אני מוזן מסטיגמות וחושש בעניין האמינות. 

אשמח מאוד לחוות דעתכם בפרט על נושא האמינות ובכלל על קניית הרכב הזה..

תודה רבה מראש.. 

עריכה אחרונה על ידי Leo Smith
פורסם

לא כתבת אם הרכב המדובר ידני או רובוטי (אני מנחש שהאפשרות השניה).

נכתב הרבה בפורום על הרכב - תעשה חיפוש. כעקרון הרכב מוצלח ודי אמין, מבחינת מרווח, גודל תא מטען, נוחות וכמובן צריכת דלק עולה על כל משפחתית יפנית/קוריאנית בשנים האלה. אם אתה בא מאקסנט 2008 זה יהיה עבורך כמו לעבור לחללית.

נקודות תורפה: הגיר הרובוטי - בנסועה שרובה המוחלט בין עירונית אני מאמין שלא היו בעיות מיוחדות. אבל כן כדאי לדעת שהתחזוקה יכולה להיות יקרה. כמו כן מזגן חלש.

הרכב של החבר - קנה רק אם יש תיעוד מלא לטיפולים, אם הרכב טופל לפי המפרט גם אצל החבר (ולא פעם בשנתיים כי "נסע מעט") ואם הוחלף מחשב גיר. אם לא הוחלף מחשב גיר ו/או מצמדים, זה כנראה ייפול במשמרת שלך. אני אישית נגד לקנות מליסינג. הרכבים האלה רגישים לטיפול לקוי ולהזנחה/התעללות. מה זה Ambience - רמת הגימור הנמוכה? לדעתי לא שווה. הרכב הבסיסי ערום מאוד. לדעתי חפש רק מפרטי ברמת הגימור הגבוהה ביותר.

דבר אחרון, אם אתה מתמחר אמינות מעל הכל ומוזן מסטיגמות, אולי כדאי לוותר. זו לעתים נבואה שמגשימה את עצמה.

חזיר דיזל

פורסם

תודה קורן על המענה המהיר והמקצועי. 

לגבי רמת הגימור - זה לא אקוטי ומספק בעיניי (יש Bluetooth  מובנה עם שליטה מההגה, פתחי מזגן למושבים האחוריים ואפילו גלגלי "מגנזיום" - הרכב הנוכחי הוריד לי מאוד את הסטנדרטיים :) )

כמה שאלות המשך ברשותך..

1. לגבי נוקדת התורפה - תוכל בבקשה לפרט קצת יותר?
  • האם מדובר במשהו שהוא מועד לפורענות? או יותר ניתן להתייחס אליו כטיפול יקר תקופתי (כמו טיימינג לדוגמא)?
  • מה עלות הטיפול הסטנדרטית של טיפול כזה? (ודרך אגב מחשב גיר/מצמדים זה שני חלקים שונים שצריך לטפל בהם?)

כל מידע נוסף שתרחיב על העניין מבורך - יעזור לי כמובן בגיבוש ההחלטה - במידה ומדובר בטיפול יקר וחד פעמי (ולא שרשרת תקלות שלא יוצאים ממנה)

אולי שווה לספוג את הטיפול כי זה יחזור בעלויות דלק.

2. חבר שלי מסודר וכל הטיפולים רשומים לו.. אבל לדעתי בשלוש שהרכב אצלו הוא ביצע טיפולים שוטפים בלבד (פעם בשנה) 

איזה טיפול חשוב לוודא שנעשה? (במיוחד עם דגש על טיפולים שלא נעשו ואולי משפיעים על האמינות...)

3. אלטרנטיבות:

ואם כבר אחסוך בפתיחת פוסט חדש - בהתבסס על הצרכים ובמידה ואני מחליט לא ללכת על הרנו, 

אלו אלטרנטיבות היית מציע לי? 

שוב, 

תודה מראש

פורסם (נערך)

1. לפי הסטטיסטיקה הפרטית שלי (לרבות ממה שנכתב בפורום הטכני לאורך השנים) אורך חיי מחשב גיר בקירוב 4-5 שנים וכ-150K ואף יותר, עם שונות גדולה כתלות באזור המגורים של הרכב ואופי הנסועה. מצמדים מתבלים באופן טבעי (זו לא תקלה), אני ב-150K ועוד לא החלפתי, שוב יש שונות גדולה כתלות באופי הנסועה. עלות החלפת מחשב גיר כ-3K ש"ח, החלפת מצמדים יקרה מאוד ועולה יותר מכפול מסכום זה.

יש אנשים שכל התעסקות עם הרכב היא מבחינתם קטסטרופה, הם ירוצו למכור את הרכב תמורת נזיד עדשים ויספרו לכל העולם ש"צרפתיות חרא". אני אכן מתייחס לכך כאל פעולת תחזוקה יקרה שמבצעים פעם ב-X שנים (אולי פעם אחת לאורך חיי הרכב) ושלום על ישראל, מבחינתי העלות נכנסת לתחשיב הכללי. מפה והלאה זו החלטה שלך לאיזו "מפלגה" אתה משתייך.

2. אישית הייתי נמנע מרכישת רכב מחבר, מתכון לאי נעימויות. צריך לוודא שהחבר עבד לפי שגרת הטיפולים, זה שטיפל לבד לא בהכרח חסרון, לעתים להפך (אני גם עושה טיפולים שוטפים לבד). אתה יכול להעלות פה את כל התיעוד של היסטוריית הטיפולים (אצל החבר ומה שהיה לפני זה) ונוכל לחוות דעה אם נראה סביר.

בגדול שגרת טיפולים (יכול להשתנות מעט משנתון לשנתון, צריך לבדוק ברמת מספר שלדה):

·         שמן + פילטר – 20K או שנה

·         פילטר אוויר – 40K או שנתיים

·         פילטר מזגן – 20K או שנה

·         טיימינג + רצועות – 160K או חמש שנים

·         פילטר סולר – 60K או ארבע שנים

·         נוזל בלמים + קירור – 120K או ארבע שנים

הרכב מודל 2014 - האם ביצע טיימינג? צריך לבדוק עם יועץ שירות במוסך מורשה מול מספר שילדה - יכול להיות 5 או 6 שנים. אם לא ביצע כך או כך זה נופל במשמרת שלך. בכל מקרה מציע שתיקח את הרכב לבדיקה במוסך מומחה אם תחליט להתקדם.

3. לצערי אין מבחר גדול במגזר המשפחתיות החסכוניות (שזה דיזליות או היברידיות) בתקציב שלך. C3 רובוטית יכולה גם להתאים. פריוס בתקציב הזה כבר תהיה בלויה מאוד. כמובן שאם תרפה את אחת הדרישות, המבחר האפשרי ייגדל מאוד.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

קיבלתי ממנו את היסטוריית הטיפולים. לצערי אין לו את ההיסטוריה לפני הקנייה - אבל זה טופל 

ע"י אלבר אז אני מניח שהם כן ביצעו טיפולים בזמן לפי הספר (אולי אני תמים :) )

היסטוריית טיפולים:

04/08/2017 - קנה את הרכב עם 88,000 ק"מ (עלייה לכביש ספטמבר 2014)

27/12/2017 - תיקון מנגנון חלון נהג

13/03/2018 - טיפול 20000 ק"מ (שמן מנוע,פילטר שמן ואוויר ונוזל קירור) + ניקוי בלמים אחוריים

18/06/2018 - החלפת מצבר

25/11/2018 - תיקון מערכת הפליטה (פו"ה מערכת פלטה עליונה החלפת קיט ל-IGR פו"ה זרועות פרונט)

11/04/2019 -  טיפול 20000 ק"מ (שמן מנוע,פילטר שמן ואוויר ונוזל קירור) + פו"ה בלמים קדמי (סט דסקיות בלם קדמי)

23/07/2019 - החלפת תושבת - פו"ה מכללים + החלפת בית תושבת (בית תושבת לגיר)

27/09/2019 - החלפת 2 צמיגים אחוריים 

לפי היסטוריית הטיפולים ובהנחה ואני אחזיק את הרכב ב3-5 השנים הקרובות , ממה שאני מבין ממך,

אני צפוי לעלות טיפולים למעט טיפולי 20000 שוטפים של:

טיימיג + רצועות

פילטר סולר

נוזל בלמים 

מחשב גיר + מצמדים (עלות של 9000 ש"ח לבד) 

אין ספק שאני בהתלבטות גדולה - אבל כמו שציינתי אני גם עם ראש פתוח. 

אם אני מוכן להתפשר על עניין צריכת הדלק - חשבתי על כיוון של Kia ceed/elantra(i35)//  - שנת 2013/2014

מה דעתך?

• תוכן חדש...