Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקלה בנעילה מרכזית של דיהטסו שרייד 97'.

מדי פעם הנעילה מפסיקה לעבוד, לעומת זה הפתיחה ממשיכה כרגיל.

התקלה גם דרך השלט של האזעקה וגם ידנית.

אם יש רעיונות אני אשמח מאד.

תודה מראש.

פורסם

כעיקרון הפעולה של מערכת נעילה מרכזית היא מבוססת על מנועי סרוו שנמצאים בכל דלת בה מותקן מנגנון, אם מדובר רק בדלת אחת אז הבעייה היא בסרוו עצמו, במידה וכל המערכת "מגמגמת" ,באופן כללי הפיקוד הוא מדלת הנהכ, כך שפעולת כל שאר המנועים מתקבלת על פי מצב הסרוו של דלת הנהג,

כעזרה ראשונה לניסיון פתירת הבעייה תתחיל בשימון של הסרוו, פרק ריפוד דלת עד לגישה אליו, זה כמו מנוע חשמלי קטן עם עמוד, בד"כ עשוי פלסטיק, לפעמים מברזל, תזיז את הגומיה שלו קצת למעלה ותן לWD40 לעבוד בשבילך ....

אם לאחר זה עדיין הבעייה חוזרת (לאחר שווידאת טוב שהסרוו תקין) תתחיל לחשוב על חיווט חשמלי רופף...

אלפא רומיאו - נגעת נסעת ...

33 16V, לא לבעלי לב חלש !!!

פורסם

תודה,

הבעיה היא גם מהדלת של הנוסע, גם שמתפעלים את הדלת הזו , הפיקוד הוא מהדלת של הנהג?

פורסם

הבעיה שלך היא במעבד המרכזי של המערכת נעילה מרכזית שלך שכנראה לא מקבלת את פקודת סגירה באופן נורמלי. הבעיה יכולה להיות ממספר רב של סיבות כמו קצר, התחממות מערכת, בעיה במגעים ועוד אם אתה רוצה אני יכול לבדוק את זה או לשלוח אותך למישהו באיזור שלך...

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

לדעתי מדובר דווקא בפרוססור המשני אשר שולט על זכרון ה-DRAM ועובד במקביל יחד עם שלושה כרטיסי SRAM על BUS SCSI עם מתאם ל-IDE דרך V.35 המתממשק ל-V24 OVER X25.

בחייך ,איזה מעבד מרכזי ? כולה ממסר מסכן.

פורסם

לא נכון אתה טועה...

הוא חייב להחליף את הציפלינגים ולהתאים את רמת אבקת החשמל במצבר התת אטומי בעל מוליך על מלקולרי תיקני עם רמות משנה דיפאינטגרליות ביחס של 15ל8 יחידות חומצה ליטית מרוטשת בשנאי החיצוני של מערכת ה בי.בי אר וזה צריך לפתור את הבעיה של רצועת חנק על מנועית... ואין לי עוד משהו חכם להגיד...

שמר- תקשיב פעם אחת בחיים שלך למישהו שיודע על מה הוא מדבר ואל תנסה להיתחכם (וזה ברצינות)

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

לאלה שיודעים על מה הם מדברים אני מקשיב ועוד איך.

מאלה שכותבים על מעבד מרכזי במערכת נעילה בדייהטסו שרייד אני לא בדיוק לומד...:roll:

פורסם

מסכים שהטרמינולוגיה מעט מופרזת, אבל למערכות נעילה מרכזית אוניברסליות, כאלה שמותקנות בארץ ושעם כמותן יש לי קצת ניסיון, יש מערכת בקרה מרכזית או 'מוח' בסלנג של המתקינים. למערכת כזו יש שוברי אותות או השווה ערך שלהם בעולם הפליפפלופים, כי כשסרוו דלת נהג סגור ועדיין שולח פקודת סגירה, מערכת הבקרה אמורה להגיב לפתיחת פתיחה, כך שאות הסגירה אמור לא להפריע). נוסף לזה אותות ההפעלה למנועי הסרוו מוגבלים בזמן, כך שמעגל הקוצב את משך ההפעלה נדרש אף הוא. יש למערכת כזו לפחות שני ממסרים כי קוטביות המתח מתהפכת ובמערכת שאני מכיר אין ממסר תלת-מצבי.

יוסי

פורסם

שמר יא רוחי, לפחות לחלק מהכותבים יש קושי להתנסח כראוי - עברית קשה שפה.

שנית, בלשונו של חנניה רייכמן ז"ל - 'במקום למנות כל קול וקול, מן הראוי אותם לשקול.'

ולבסוף, לאחדים מהם יש אינטרס כלכלי כי הם מתפרנסים ממכונאות/חשמלאות/קמעונאות חלפים וכדומה, אז לפחות חלק מהתשובות מוטות, מופרזות וכדומה.

יוסי

פורסם

הוא חייב להחליף את הציפלינגים ולהתאים את רמת אבקת החשמל במצבר התת אטומי בעל מוליך על מלקולרי תיקני עם רמות משנה דיפאינטגרליות ביחס של 15ל8 יחידות חומצה ליטית מרוטשת בשנאי החיצוני של מערכת ה בי.בי אר וזה צריך לפתור את הבעיה של רצועת חנק על מנועית...

תודה על ההשקעה, אבל אם תגידו איפה אני מוצא את המערכת החכמה ברכב (בלי לפרק חצי אוטו) זה יעזור.

בלי קשר, רמת אבקת החשמל במצבר התת אטומי נראית בסדר. צריך להמשיך לחפש :?

פורסם

אינני מכיר ספציפית מה מותקן אצלך, אבל אנסה לתאר קווים אפשריים לתקלה במערכת האוניברסלית שאני מכיר, ולדעתי היא הנפוצה ביותר.

יש שני סוגים של מנועי נעילה, מאסטר וסלייב. המאסטר מצויד במפסק פנימי השולח פיקוד מינוס למוח הבקרה של הנעילה, ולכן יש לו 5 חוטים (חוט המספק מינוס קבוע למפסקי הפיקוד, שני חוטי יציאה ממפסקי הפיקוד, שני חוטים למנוע עצמו). לסלייב יש רק שני חוטים להפעלת המנוע.

לאיתור התקלה:

פתח את כל הדלתות ברכב, וסובב את לשוניות הנעילה במנעולי הדלתות למצב סגור כשהדלתות פתוחות. כך תוכל לשחק עם המערכת ללא נזק כשריפוד הדלתות פתוח. שים לב שבכל רכב הפעולה של המנעולים של הדלתות היא דו-שלבית, כלומר יש לסובב כך שישמעו שני קליקים למצב סגור לגמרי.

פתח את ריפוד דלת הנהג וזהה את חמשת החוטים המגיעים למנוע הנעילה. בדרך כלל יהיה הבדל בעובי בין חוטי הפעלת המנוע לשלושת החוטים המשמשים לפיקוד או שיהיה צבע שונה או שתעזר במד-מתח מתאים, רק בזהירות ובשכל ישר. אין צורך לחתוך את החוטים, משתמשים בסיכה ודוקרים דרך הבידוד. במצב נעול אחד מחוטי היציאה מהסרוו אמור לספק מינוס קבוע למוח הפיקוד. במצב פתוח החוט השני אמור לספק מינוס קבוע למוח.

יש סיכוי טוב שאצלך אחד ממגעי הפיקוד במנוע הסרוו לא תקין, פעם שולח פיקוד ופעם לא. יש אפשרות שהמתקין חסך בחוט המינוס הקבוע ובמקום לחבר אותו לגוף הרכב הוא חיבר אותו לגוף הדלת. במצב זה אין מינוס קבוע יציב למפסקי הפיקוד שבסרוו - יש צורך בחיבור של לולאת מינוס טובה בין גוף הדלת לגוף המכונית או בהעברת חוט נוסף.

אם הכל נמצא תקין יתכן שיש קרע פנימי בצמת חמשת החוטים במעברה בין הדלת לגוף הרכב. אתר את החוטים בתוך המכונית וחזור על בדיקת איכות פיקוד המינוס בשני חוטי פיקוד. רוב הסיכויים שתעלה על הבעיה.

אם אין כל פגם באותות הפיקוד, סביר מאד שישנה בעייה ב'מוח'. עדיין ניתן לפתוח אותו, לעבור מחדש על כל ההלחמות (עשיתי זאת הרבה פעמים במעגלים שונים, משיעמום וכאתגר, אבל רק אם אתה יודע להלחים), לחפש סימני חימום מופרזים במיוחד בפסים במעגל המודפס השייכים למימסרים של חוטי הפעלת המנועים (אלה החלקים הממתגים זרמים יחסית גבוהים) וכדומה. כמובן שניתן להחליף את המוח עצמו ובכלל, מערכת חדשה קומפלט עולה לדעתי (אל תתפוס אותי במילה) קצת יותר ממאתיים שקלים ללא התקנה.

מצטער אם קלקלתי פרנסה למתקינים, אבל בסבירות גבוהה מרבית השואלים והקוראים את ההסבר לא יבצעו תיקון בפועל, אלא ישתכנעו במיקצוענות הנדרשת לכך וישלמו לאיש מקצוע ביתר נכונות.

יוסי

• תוכן חדש...