Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רייד לא יציל אותך מווירוס קריפטו או ממחיקה מקרית של חומרים, רק ממקרה של כשל חומרתי של הדיסק.

לכן אם לא חייבים את המידע און-ליין, עדיף לשמור אותו בדיסקים קשיחים שלא מחוברים.

לא היה וירוס קריפטו כשהמציאו את ה-RAIDים וה-RAID 1 בפרט.

גם אני כתבתי שאם לא חייבים את המידע אונליין אפשר לוותר על ה-NAS, אבל גם Passport Duo או בקרים אחרים עם מקום ליותר מדיסק אחד בד"כ משתמשים ב-RAID לסוגיו.

ממש לא. זה יותר קשור לזמינות. ולכן כמעט תמיד RAID1 מגיע במשולב עם RAID0

והרבה פעמים כשל בדיסק אחד של RAID1 יפגע גם כמעט מיידית בדיסק השני.

RAID 1 נולד לגיבוי, כי דיסקים מכניים, הם מכניים, והם מתקלקלים, והם מתים.

RAID 1 לא חייב להגיע עם RAID 0 (וזה אפילו דיי טיפשי להשתמש ב-RAID 0+1 אלא אם הבקר שלך ממש מעפן וזה מה שהוא תומך), ולרוב כשתרצה גם מהירות וגם יתירות אתה תשתמש ב-RAID 5.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פות"ש. כונן חיצוני + חובה שרות ענן כלשהו כגון one drive. כונן חיצוני לבד או נאס לא יעזרו לך במקרה של מתקפה כלשהי וגם רייד כפי שציינו זה רק ליתירות חומרתית. (גילוי נאות עוסק בתחום).

פורסם

השיטה שאני משתמש (לא מתיימר לאמר שזו הטובה ביותר!):

2 דיסקים חיצוניים של 2T כל אחד.

כאשר מגבה, מגבה בשניהם.

כל זאת במקביל לכל החומר שנמצא על הדיסק הקשיח של המחשב.

כך שיש לי בעצם ייתירות כפולה למקרה כשל חומרתי כלשהו.

אני לא מצלם ככ הרבה, כך שעושה את הגיבוי הזה אחת לכמה חודשים לערך.

זה כבר הציל אותי בקריסה של הדיסק הקשיח במחשב לפני כמה שנים.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

במקרה של כופר (וגם שריפה, הצפה, גניבה וכו') זה לא יעזור לך כלום. הכופר מדביק את כל מה שמחובר למחשב וכן את כל השיתופים ברשת. לכן אין תחליף לגיבוי ענן.

• תוכן חדש...