Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 310
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

איש קבע לא יכול לוותר על הרכב.

ולהוריד לו שליש משכורת על משהו שהוא צריך בשביל התפקיד זה לא הגיוני.

הרכב גם לא פרטי שלו אלא בשימוש של היחידה כשהוא בתפקיד.

רק לאחרונה מורשים בני זוג להשתמש ברכב בסופי שבוע.

בקיצור,זה לא רכב ליסינג קלאסי ואין סיבה שיעלה כמו אחד.

בנוסף,לא בכל מקום עבודה העובד משלם על ההשכרה אלא רק על השווי שימוש.

בנטו ההורדה לא מתקרבת ל4000,יותר לכיוון ה1800.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אם כך אשתך זה החריג ולמעסיק שלך זה עולה יותר. רק השווי שימוש על יונדאי i25 הוא כ 3000 ש"ח בחודש.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ומי משלם שווי שימוש? ממתי שווי שימוש הוא משהו שמשולם? שווי שימוש הוא התוספת ברוטו לתוך השכר שלך שממנה יגזר המס - משמע המס נגזר מ3,000 שקל אבל הוא לא מעשית 3,000 שקל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא טענתי בשום מקום משהו אחר. אבל בנוסף לשווי שימוש שזו מתנה מהמדינה, המעסיק לרוב מוריד מהמשכורת לעובד שבוחר לקבל רכב ליסינג את עלות הליסינג והוצאות נוספות.

אין הבדל מבחינת החוק בין עובד שמשתמש ברכב לצרכי העבודה או לצרכים פרטיים בלבד. ברגע שהרכב זמין לשימוש פרטי חל שווי שימוש.

בכל מקרה, אני, מניח מהמקרים הנקודתיים שאני מכיר כי רוב השימוש של רכב צבאי הוא לקחת את המשתמש מהבית לעבודתו וחזרה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

לדעתי, המדינה צריכה לחכור עבור אנשי הקבע רכבים פשוטים ככל הניתן, משהו בסגנון דאצ'יה סנדרו או משהו כזה ועליהם הם ישלמו שווי מס מלא בלבד. מי שרוצה "להתפנק" על רכב טוב יותר שישלם עליו את מלוא התשלום: שווי מס 2.48 אחוז, תשלום ליסינג סדר גודל של 2,000 שקלים נוספים על קורולה לדוגמא.

פורסם

כיון שהרכב משמש לצרכי היחידה הוא צריך להתאים לצרכים אלה.

התחשיב של משרד הביטחון אינו התחשיב של רוכש פרטי. הוא כולל לא רק את מחיר הרכב אלא את מחיר הסכם האחזקה, התאמה לצרכי היחידות השונות וכו'.

המכרזים אמורים להתבצע לפי צרכים אלה, שכנראה מכתיבים דרישות שונות מ"הרכב הכי פשוט".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי, המדינה צריכה לחכור עבור אנשי הקבע רכבים פשוטים ככל הניתן, משהו בסגנון דאצ'יה סנדרו או משהו כזה ועליהם הם ישלמו שווי מס מלא בלבד. מי שרוצה "להתפנק" על רכב טוב יותר שישלם עליו את מלוא התשלום: שווי מס 2.48 אחוז, תשלום ליסינג סדר גודל של 2,000 שקלים נוספים על קורולה לדוגמא.

להבנתי יש דרישות מגבילות כמו נפח מנוע וגודל פיזי של הרכב (אורך, רוחב וכו'), כך שזה לא יתאים בהכרח (אמנם על דאצ'יה סאנדרו עם מנוע 1000 זה לא ממש רלוונטי).

מעבר לזה, לנוכח כוונתך ולנוכח אי התייחסותך לנושא, אתה לא יכול לתת לכולם אותו רכב, זה לא הגיוני.

לא הגיוני שסרן שמקבל רכב יקבל רכב כמו תת אלוף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא רואה על אילו צרכים מיוחדים עונות הסטוניק או הארונה שנבחנו במכרז האחרון...

כפי שאמרתי, מי שרוצה להתפנק שישלם כמו שכל העובדים במשק משלמים. לא רוצה, שישאיר את הרכב ביחידה כשהוא יוצא הביתה.

פורסם
להבנתי יש דרישות מגבילות כמו נפח מנוע וגודל פיזי של הרכב (אורך, רוחב וכו'), כך שזה לא יתאים בהכרח (אמנם על דאצ'יה סאנדרו עם מנוע 1000 זה לא ממש רלוונטי).

מעבר לזה, לנוכח כוונתך ולנוכח אי התייחסותך לנושא, אתה לא יכול לתת לכולם אותו רכב, זה לא הגיוני.

לא הגיוני שסרן שמקבל רכב יקבל רכב כמו תת אלוף.

אני מדבר רק על קצינים זוטרים בדרגת סרן-רס"ן ועל נגדים. קצינים בכירים גם ככה לא משלמים שקל על רכב השרד שלהם.

פורסם

לתת לבן אדם רכב בטיחותי זו גישה לא רעה.

בעיקר שעל הרכב נוסעים נהגים צעירים וחסרי נסיון שלפעמים מתלהבים קצת יותר מידי.

שיהיה רכב בטיחותי,אקטיבית ופאסיבית.

תאונות דרכים זו צרה לא קטנה בצה''ל,ואם יש אופציה לצמצם את כמות התאונות והפגיעות אני לא רואה סיבה להתנגד לה.

קצינים ונגדים ימשיכו לנהוג עייפים,עצבניים,מותשים וכו'

הצבא לא ישתנה ב"קטע" הזה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יסלחו לי מגני המולדת, כשאתם לבד תשלמו את החשבון, תתכבדו ותחליטו שסא"ל יקבל Rolex ורס"ל יקבל Casio.

מבחינתי אחד לא פחות חשוב מהאחר. ולא יותר חשוב ממנו.

לא מעט פעמים דווקא סדירים הם אלו שעושים את העבודה השחורה ואלו לא מתוגמלים בעליל.

אז כל עוד אתם מבקשים גם ממני להשתתף בתשלום,

סלחו לי שה"פוזה" שאתם מבקשים שאשלם עליה עמלת "מגיע לי" פחות מתאימה לי.

לא יודע אם יצא לכם לאחרונה להגיע לבית החולים הקרוב לביתכם, מקווה שלא,

אבל את ההפרש בין הדאצ'יה לאיוניק, הייתי בשמחה מעביר לשם.

כשזה כסף של אף אחד, היד קלה על ההדק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אטראז זה דווקא בחירה מצויינת. מצאו את הרכב הכי זול שעומד בדרישות המינימליות של הצבא. כל דבר מעבר לזה יהיה בזבוז כספי ציבור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ה"צעירים" שבנינו בוודאי זוכרים שקצינים קיבלו סוסיתא בלי מזגן, ABS, ESP מערכות בלימה אוטונומיות וחיישני טוסיק ולא היו שום תלונות. העיקר שיש רכב להגיע איתו לבסיס ובחזרה.

מה רע ביונדאי I10 ? אפשר לגלח מהרכב את כול התוספות המיותרות ולרכוש במחיר של 60K ואולי פחות מזה 1K רכבים ולחסוך כסף לרכישת מיגון מתקדם לחיילים קרבים שעושים עבודת קודש בשטח.

איזה כייף לי :)

פורסם

נו אז?

פעם נסעו גם בלי מזגן ובלי הגה כוח, פעם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...