Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחור צעיר, משכורת בינונית, ללא הון עצמי גבוה מידי ...

יש המון הצעות ביד 2.

ממה להזהר ? כדאי בכלל או עדיף כבר ספארק ?

תודה!

פורסם

מה התקציב?

מה אתה מחפש ברכב? כי מיטו וספארק רכבים לקהל שונה.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה יודע על איזה ספארק הוא מדבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה יודע על איזה ספארק הוא מדבר?

ללא הון עצמי גבוה,מניח שהקודמת.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בדוק עלויות ביטוח לשני הדגמים - נראה לי שתגיע להחלטה די מהר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אהבתי את הספורטיביות של המיטו ואת זה שהמחירון שלה לא גבוה לשנתונים לא רחוקים.

במה בא לידי ביטוי המחסור באיבזור (מדבר על המיטו) ?

כמה עולה הביטוח שלה פחות או יותר? (יש לי רשיון 5-6 שנים בערך)

האם המיטו יהיה "בור" וידרוש ממני השקעה יקרה או שאני יוכל להחזיק אותו "בכיף"

תודה! שבוע טוב

פורסם

למיטב הבנתי, למיטו יש בעיה במוט ההיגוי שעלותה כ-10k (מקריאותיי במדור טכני בפורום). כמו כן, ישנם מנועים שרגישים יותר לאחזקה ברמה נמוכה (מרווחי טיפול לפי הוראות יצרן ולא תדירים יותר, שמנים לא איכותיים וכדומה).

לדעתי, האחזקה הממוצעת של המיטו יקרה יותר מאחזקה של סופר מיני סטנדרטית ובוודאי שיקרה יותר מהספארק.

יתר על כן, קח בחשבון שלא כל מוסך יודע לטפל באלפות, עליך למצוא מוסך מומחה בסביבתך.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם

בוקר טוב.

רכשתי מיטו 2012 לפני כשבועיים.

אכן בקניה אתה נהנה מירידת ערך דיי גדולה ובנוסף הן נמכרות מתחת למחירון ( שלי מחירון 52 וקניתי ב38 לאחר מעט וויכוח).

אך החוויה של המיטו לעומת כל רכב היא שונה.

זה רכב רועש, ופחות נוח מקורולה (לא יודע לגבי הספארק) אבל מצד שני רכב שיעלה לך חיוך שתיכנס אליו ויש מצב שיחייך אלייך חזרה.

הביטוח הוא יקר יחסית (יצא לי כ8k לשנה למקיף וחובה כיוון שאני נהג צעיר) והצריכת דלק דיי תלויה בך- תלחץ תגיע ל1/8, תהיה עדין הגעתי גם ל1/13 במשולב הכל כמובן.

את הטיפולים עדיין לא חוויתי ולכן לא יכול להעיד.

מבחינת איבזור אין יותר מדי, אך תלוי מה אתה מחפש.

להמלצתי, לך תעשה סיבוב ותראה מה היא עושה לך כי אלפא זה רכב שקונים מהלב ולא מהראש.

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם

לא מצאתי סיבה לרכוש את הרכב הנ"ל גם כשחשבתי עליו בעצמי, הוא לא נוח ושובר את הגב ומרגיש שבורח בסיבובים.

יש מנוע טוב בקו ישר כשלא מדובר במולטי אייר שהוזנח וזהו בעקרון

גם הביטוח שלו דיי בשמיים

Opel Adam S 2017

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היו ברשותי כבר 3 מיטו ברמות גימור ומנועים שונים.

ברוב המקומות הביטוח לא זול, אבל אם מגיעים לסוכנות הנכונה, הביטוח לא יקר במיוחד (כ 4K מקיף+חובה).

טיפול, כנ"ל. מוסך יבואן מחיר בשמיים. אפשר לטפל במחיר הוגן ולא יקר אצל מיכאל אלפא. אפילו טיימינג זול ביחס לרכבים אחרים (אל תתפסו אותי על השקל, אבל סדר גודל של 1500 כולל עבודה?)

החלפים יחסים זולים (רובם משותפים עם פלטפורמה של פיאט), והיום אפשר להביא בקלות מחו"ל.

לגבי הסיפור על מוט היגוי למעלה, לדעתי קשקוש. ברור שקורה שנופלים על רכב בעייתי, אבל זה לא כזה נפוץ. בייחוד לא ביחס לכמות בעיות גיר של וואג למשל.

יכול להעיד שלא היו לי תקלות משמעותיות באף רכב שעבר אצלי.

מסכים עם העובדה שהרכב יחסית נוקשה. גם בגלל מתלים, גם בגלל צמיגים חתך נמוך. אבל היי, קנית אלפא כי רצית רכב עם חויה כזאת, לא רצית שברולט מאליבו ולהרגיש שאת שט בספינה בים..

כמו כן חייב לציין שהתרגלתי ואני אוהב מאוד את המושב ואת הרכב. ברור שהוא לא מושלם, אבל הכל יחסי בחיים.

חוץ מזה אלפא קונים מאהבה.

לדעתי המחיר שלה לשנתונים ישנים בחסר משמעותי בגלל היותה 2 דלתות וחוסר ביקוש יחסי. בשל זאת התמורה גבוהה ביחס לאופציות אחרות.

• תוכן חדש...