Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
יש לנו את הרכב הזה במשפחה, ביום טוב הוא עושה 1 ל-10, בדר''כ יותר גרוע, אז אתה רושם 1 ל-15 חח בחלומות.

אתה יודע איך אני נוסע ? לא עובר את ה 90 קמ"ש כמו זקנה לוחץ על הדוושה של הגז בעדינות שיא זה לא נסיעה נורמלית תאמין לי , אני בטוח שאם אני אסע רגיל אני אקבל צריכת דלק הרבה יותר גרועה מה שכן אני בונה על זה שבטנק מלא אני אקבל צריכת דלק טובה יותר בבדיקה הבאה אני אסע רגיל בלי לחשבן נראה מה יצא

נ.ב.

שמן מנוע סינטטי מלא + מצתים אירידיום יכולים לשפר את הצריכה (דלק) והסחיבה בצורה משמעותית ?

עריכה אחרונה על ידי Eli Pimpshtein
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי שאלה כללי לגבי צריכת הדלק שאני בחצי הראשון של הטנק דלק הצריכה סבירה ושאני מגיע לחצי השני הדלק נשרף בצורה משוגעת 5-7 ק"מ לליטר שבחצי הראשון 10-14 השאלה למה ?

תדלקתי FULL נסעתי 108.3 ק"מ עצרתי בתחנת דלק ותדלקתי 7.517 ליטר וזה יצא 14.40 ק"מ לליטר אני חייב לציין שנסעתי כמו זקנה בת 90 לאט לאט לאט האצות ממש מתונות לא עברתי את ה 90 קמ"ש אבל גם במצב נסיעה שכזה אם הייתי בחצי השני של הטנק הרכב היה שותה דלק כמו מטורף , יכול להיות שיש בעיה אצלי במערכת הדלק ?

אני אעשה עוד נסיעה שבא אני אסע רגיל לא ECO ונראה מה תהיה התוצאה אבל עדיין חצי ראשון של המיכל זה יחסית חסכוני .

אלי, דבר אחד אני לא מצליח להבין - איך קבעת שצריכת הדלק בחצי השני של המיכל גרועה יותר? דרך מחשב דרך או איזשהו מכשיר?

שמע איך מודדים צריכת דלק בצורה הכי נכונה, כדי לקבל באמת מושג:

1. מלא Full וסע עד רבע מיכל או פחות מזה (עדיף שלא להגיע ממש ממש לתחתית, לא בריא), כנס לתחנת דלק קבועה ותשתדל לתדלק במשאבה קבועה. חשב צריכה.

2. תחזור על 1 לפחות 2-3 פעמים -בתנאי שתוואי הנסיעה וסגנון הנהיגה שלך זהה ל 1(אחרת תוצאות עלולות להשתנות מאוד!) - אחרי 2-3 פעמים אתה יכול לקבל צריכה ממוצעת.

3. אחרי שביצעת את 1 ו 2, אתה מוזמן לנסוע את אותם 100 ק"מ באותו תוואי ואותו סגנון, לתדלק באותה משאבה ואני מוכן להתערב תקבל מספר דומה מאוד לממוצע.

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זאת בדיוק הבעיה אני לא יכול להגיע לרבע מיכל כי מחצי מיכל אפילו קצת לפני הרכב שותה דלק בצורה מטורפת עד החצי פחות או יותר הצריכה סבירה / טובה לנסוע 107-8 ק"מ ולשלם 50 שקל זה נחמד

פורסם
100 ק"מ זה מספיק לבדוק צריכת דלק ? או שצריך לנסוע יותר ?

ההנחה היא שהקילומטרים נמדדים היטב, וכמות הדלק בין מכל מלא למכל מלא משתנה (ממלאים כמות משתנה של דלק כל פעם שהמשאבה קופצת.

במעבדה יש אפשרות למדוד צריכה בחצי התחתון של המכל (להביא למצב ריק לחלוטין) ולך אין שום אפשרות למדוד צריכה בפועל בחצי הריק בלבד, אלא בחצי המלא.

הבעיה היא שהטעות די גדולה ב-100 ק"מ. טעות קבועה במדידה במילוי תתחלק על פני יותר ק"מ על כמות יותר גדולה קרוב למכל שלם) מאשר על פני 100 ק"מ, ותקטן כאמור (אלא אם תמלא יותר מדי) על פני כמה תדלוקים (אם תחלק נכון ק"מ בכמות המצטברת שמלאת).

בכל אופן, אין שום הסבר לצריכת דלק שונה, גם לא מה שציינת לגבי אידוי (המכל די סגור, ומה שציינת רלוונטי רק לגבי תקופות ארוכות של כמה חודשים שהרכב עומד).

אבל יכול להיות שהשעון מתנהג אחרת בחלק התחתון של המיכל, שם הוא יותר רלוונטי (תפקידו לעזור לנהג להחליט אם למלא או שאפר למלא בהמשך).

תבדוק אם השעון תקין, כלומר האם כמות הדלק שנכנסת בתדלוק תואמת את מה שמראה השעון, ואת גודל מכל הדלק המוצהר על ידי היצרן (כלומר שבמצב שהמחוג מתקרב לאזור האדום נשארים עוד 10 ליטר לפחות, אם יש נורית אזהרה אז צריך להשאר בערך 7 ליטר מרגע הדלקות הנורית) וסע לשלום.

לראש שקט מלא קבוע כשמגיע לרבע מכל על השעון וסע לשלום.

גם ככה אתה ממלא בנזין ואין הרבה הבדל במחיר בין התחנות השונות (אני ממלא סולר, יש הבדל גדול מאוד במחיר בין התחנות אבל טווח נסיעה הרבה יותר מכפול על מכל קצת יותר גדול).

פורסם
לי יש מאזדה 3 2009 צורה ישנה האצ'בק עם מנוע 1.6.

בתדלוק האחרון שלי (אתמול) קיבלתי צריכת דלק עירונית בלבד 1:9.5. (החודש לא יצא לי לנסוע לשום מקום מעבר להלוך ושוב מהעבודה)

7.5 ק"מ בבוקר ללא מזגן, ו7.5 ק"מ בערב עם מזגן - הלוך ושוב מהעבודה, תוואי עירוני עם פקקים.

מתדלק תמיד באותה משאבה, בתחנת דלק תפוז באזור התעשייה באשדוד.

לגבי המספר המדויק, עשיתי 384 ק"מ על 40.5 ליטר (מה שנכנס).

לפני חודש וחצי הייתה לי נסיעה ארוכה לעתלית ורציתי לבדוק מה צריכת הדלק הבינעירונית של הרכב אז נסעתי הלוך ממיכל מלא ושחזרתי הביתה תדלקתי שוב למיכל מלא. צריכת הדלק הבין עירונית שהתקבלה הייתה 1:13.7.

לא רע בסך הכל, בהתחשב בעובדה שזה רכב די מיושן עם גיר 4 הילוכים.

האם המזגן הופעל בנסיעות הנ"ל ? אם כן , זוהי צריכה מעולה לרכב זה.

פורסם

שאלתי את השאלה הזו בעצמי לפני מספר שנים על הלאנסר שלי. תוכל לבצע חיפוש.

זה לא שהדלק נשרף מהר יותר, זה פשוט הצורה של הטנק כנראה.

החלק התחתון של הטנק צר יותר מחלקו העליון (=מכיל פחות דלק). המצוף לא יודע להבדיל בין צורות ונפחים. התוצאה- המחוג רץ מהר יותר לכיוון הריק אחרי שהוא עובר את החצי. בפועל, הצריכה היא אותה צריכה- רק שה"חצי" הוא לא באמת "חצי" :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

הצורה של מיכל דלק היא מלבנית ישרה.

אין הבדל בין החצי הראשון לחצי השני. חצי זה חצי.

פות"ש, אתה טוחן מים.

מלא מיכל מלא, סע עד שתגיע לפחות מרבע מיכל. זה לא משנה אם "אחרי החצי האוטו שותה דלק בצורה מטורפת". לרבע מיכל הוא יגיע, בוודאות.

אחרי שתגיע לפחות מרבע מיכל, לך למלא שוב מיכל מלא.

לא מודדים צריכת דלק אחרי 100 קילומטר, כי זה לא מדד לכלום.

הערה נוספת- התמיהה של פות"ש היא לא לגבי צריכת דלק של 1:14, אלא ההבדל בין צריכה של 1:14 בחצי הראשון, לעומת צריכה של 1:7 בחצי השני.

אם תעשה ממוצע של שתי הצריכות, תגיע לצריכה סבירה לסוג וגיל הרכב.

שוב- בדוק צריכה כמו שצריך, ואחכ תגיע למסקנה.

חבל על הזמן שלך ושלנו, אם שוב תיסע 100 ק"מ מחיפה לתל אביב ו"תגלה" שהצריכה שלך היא 1:14...

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
הצורה של מיכל דלק היא מלבנית ישרה.

האם זו אמירה ספציפית לגבי המאזדה או כללית לגבי כל רכב?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא בדקתי את המיכל של המאזדה או של רכבים אחרים, אבל מיכלי דלק הם לרוב בצורה דומה, ואני לא מאמין שיש מיכלים אליפטיים, חרוטים או מתומנים ישרי זווית..

רוב מיכל הדלק המפורקים שראיתי היו בצורה מלבנית ישרה יחסית.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
יש לי שאלה כללי לגבי צריכת הדלק שאני בחצי הראשון של הטנק דלק הצריכה סבירה ושאני מגיע לחצי השני הדלק נשרף בצורה משוגעת 5-7 ק"מ לליטר שבחצי הראשון 10-14 השאלה למה ?

תדלקתי FULL נסעתי 108.3 ק"מ עצרתי בתחנת דלק ותדלקתי 7.517 ליטר וזה יצא 14.40 ק"מ לליטר אני חייב לציין שנסעתי כמו זקנה בת 90 לאט לאט לאט האצות ממש מתונות לא עברתי את ה 90 קמ"ש אבל גם במצב נסיעה שכזה אם הייתי בחצי השני של הטנק הרכב היה שותה דלק כמו מטורף , יכול להיות שיש בעיה אצלי במערכת הדלק ?

אני אעשה עוד נסיעה שבא אני אסע רגיל לא ECO ונראה מה תהיה התוצאה אבל עדיין חצי ראשון של המיכל זה יחסית חסכוני .

תתדלק 4-5 מיכלים וסע מנורה לנורה. תתדלק באותה תחנה באותה משאבה.

תחזור לספר לנו.

סהכ 1-13, 1-14 בינעירוני ו1-ל9, 1-10 עירוני זה תקין מנסיון של 7 שנים על הרכב הזה.

פורסם

יש לי בעיה נוספת כרגע עם הקודן עלוקה אלחוטית הזמנתי בחור שמתעסק עם זה והוא אמר לי שצריך להחליף את הקודן אבל הוא מתקין רק קודן קווי שאלתי אותו אם יש לו אלחוטי הוא אמר שלא כי זה עושה בעיות הוא נתן לי 2 אופציות להתקין קווי או פשוט לנתק את הקודן ולהישאר בלי השאלה מה ההבדל בין הקווי לאלחוטי ? אם להתעקש על אלחוטי והאם בקווי צריך לעשות חורים בפלסטיקה של הרכב ?

ראיתי בוואלה שופס קודן בדיוק כמו שלי ב 350 שקל https://www.wallashops.co.il/קודן-איכותי-לרכב-כולל-התקנה-ברשת-מוטורולה/pi6gpkodan חשבתי אולי לרכוש את זה משם פשוט התהליך יותר ארוך ומיידע לחכות למוצר ואז לנסוע להתקין וטכנאי עושה את זה במקום

פורסם

הכי טוב בלי. לא יודע לגבי מגבלות ביטוחיות אז אולי כדי לוודא לפני כן שאין בפוליסה מגבלה שאתה חייב קודן. במידה ואין, אני הייתי מנתק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם (נערך)

רכב לא מחליט יום אחד לצרוך דלק יותר ממה שהוא צורך.

יש סנסורים [חיישנים] שמחליטים על הזרמת הדלק למנוע (ככה שהרכב לא "זורק" סתם יותר מדי דלק כי ככה בא לו) ככל שנכנס יותר אוויר למנוע, כך יכנס יותר דלק למנוע [אחת מהסיבות שמסנני אוויר איכותיים יכולים לעלות את הביצועים במנוע בעד 2 כוחות סוס] - זאת הערת אגב וממש לא מה שגורם לרכב שלך "לזלול" דלק אחרי חצי מיכל.

בנוסף לכך כפי שציינו, באם יש פגם באטימות מיכל הדלק ומערכת הדלק הדלק יתחיל להתאדות.

*בכל רכב יש אוויר שנכנס למיכל הדלק וכך צריך להיות - אך לא זה מה שגורם להתאדות של הדלק מאחר וזה אך ורק מכניס אוויר ואין פעפוע של אוויר במיכל מלבד אוויר נוסף שנכנס (על מנת למנוע וואקום במיכל דלק).

** ברכבים מודרניים / חדשים יותר יש סנסור שאחראי על הפעולה הזאת ובין כך ובין כך אופן הזרמת האוויר לתוך מיכל הדלק הוא לא באופן שוטף ונעשה אחת לפרק זמן מסוים שעליו תוכנת הסנסור לעבוד - בנוסף אם יש תקלה באותו הסנסור נורת "בדוק מנוע" תדלוק (אפשר לאתר את זה בקלות עם סורק OBD.

אולם, באם יש פגם באטימות מערכת הדלק האוויר מתפעפע ובכך גורם לדאיית הדלק (דלק שמתחיל לדאות בתוך המיכל ואין נזילה לא "בורח" החוצה).

בדרך כלל כשיש פגם באטימות מיכל הדלק מדובר בפקק של המיכל שהאטימות שלו התחילה להתכלות (תוציא אותו החוצה ותבדוק שהוא לא "רוקד" ושהאיטום שלו ללא קרעים או סדקים) זאת הבעיה הכי נפוצה בחוסר אטימות של מערכת הדלק.

עריכה אחרונה על ידי Uria3402
פורסם (נערך)

עידכון :

בקשר לצריכת דלק הייתי אופטימי מדי תדלקתי FULL אבל הפעם בניגוד ל 2 ניסיונות הקודמים שנסעתי בלילה בכביש כמעט ריק נסעתי בבוקר/צהריים שיא הפקקים 60 אחוז עירוני ו 40 אחוז בינעירוני עשיתי צריכה של 11:73 באסה :( נסעתי ממש בעדינות , נסעתי 153.2 ק"מ ותדלקתי 13.054 צריכה גרועה בהנחה שחוץ מפקקים והרבה עצירות נסעתי כמו זקנה מה שנשאר לי זה אולי להחליף פלאגים אירודיום / או לשים שמן מנוע סינטטי מלא אולי זה יעזור

בקשר לקודן נראה לי שעקצו אותי הייתי בחברה מוכרת בקרית אונו והייתי בלחץ ורציתי כבר לתקן את הבעיה ועלות תיקון קודן החלפה והכול זה בין 250-350 והם רצו 550 שקל למרות שבאתר שלהם רשום 390 הערתי לו ואז הוא אמר שזה רק ללקוחות שאין כלום ולא צריך לפרק כלום בקיצור הוא התחיל לפרק שם את הקודן ועדיין הרכב לא הניע וראיתי שהוא קצת מסתבך ( חברה קיימת 30 שנה ? איך זה יכול להיות ? ) ואז הוא נגע בפיוזים השחורים הגדולים שיחק עם זה והקודן עבד אבל מניסיון שלי הקודן פעם עובד פעם לא ואז אמרתי לו שאני חושש שהוא לא פתר את הבעיה וזה יחזור ואז הוא אמר שאין סיכוי שזה יחזור ואם כן שאני אגיע שוב בקיצור הגעתי הביתה כיביתי את המנוע ואז הייתי צריך להניע אותה אחרי כמה דקות ושוב לא הניע , מאחר וידעתי שהבחור שהתקין לי את הקודן היה חובבן הזמנתי שירות דרכים טכנאי מוכר באיזור שלי והוא בדק את כל הרכב ואז אמר לי שלא ניתקו לי את העלוקה בגלל זה הבעיה חוזרת גם לקחו לי יותר כסף וגם עשו חצי עבודה וגם ניסו להכניס לי אלמנט נוסף וזה " תעשה מולטימדיה לרכב " מזל שלא עשיתי :( 1500 שקל זול זול כולל עבודה , אני רוצה לבוא אליו מחר בבוקר לבקש פיצוי לא יודע אם יתנו לי בגללו הייתי צריך להזמין טכנאי ולשלם לו עוד 150 שקל , גם דפק אותי במחיר וגם הייתי צריך לתקן את העבודה החובבנית שלו

עריכה אחרונה על ידי Eli Pimpshtein
פורסם

מד הדלק פשוט לא מתנהג בצורה לינארית, קח את זה כעובדה וזהו. אתה סתם מחפש בעיות איפה שאין.

אצלי מד הדלק הוא דיגיטלי ומחולק למספר קוביות כאשר הראשונה היא 200-250 ק"מ עד שנמחקת וכל השאר הן 80-100.

בסופו של יום, מה שחשוב זה כמה נסעת על מיכל מלא ולא איך מד הדלק הציג לך אותה.

• תוכן חדש...