Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבילכם - חובבי הSQ:

http://www.wavescaraudio.com/htmls/products01.htm

WAVES זאת חברה ישראלית www.waves.com שידועה בפלאגינים האיכותיים שלה (בין האיכותיים ביותר) בעולם כולו.

רוב אולפני ההקלטות המסחריים בעולם מחזיקים לפחות חבילה אחת של WAVES.

בכל אופן WAVES היא לא רק מותג של הHIGHEND אלא היא הוציאה את אחד הפלאגינים שלה בתצורת חומרה לאוטו.

הMAXXBASS מנתח תדרים נמוכים - מתחת לCUTOFF ומשחזר אותם ע"י חישובים פסיכואקוסטיים מעל הCUTOFF.

נסו להוריד את הדמו למדיה פלייר ותבינו על מה אני מדבר.

אני לא יודע כמה אודיו פרוססינג מקובל או נחשב בכלל בתחרויות SQ אבל שווה לשקול את הדבר הזה.

יש עוד מוצרים שכדאי לנסות (אני לא ממש יודע אם יש) כמו לימיטרים - מעלים את הסיגנל ככה שהוא נשמע יותר חזק אבל לא מגיע לדיסטורשן - מן קומפרסור (אודיו-קומפרסור) במקסימום.

בכל אופן אני די חדש כאן, אני לא יודע אם זה הפורום הכי טוב לבלות בו את הזמן שלי (אף פעם לא הייתי בפורום אודיו לרכב אבל יש לי רקע בסאונד), אני בעליה הגאה של ניסאן אלמרה 1.6 וראיתי שהיא לוקחת (במקרה) מקומות ראשונים בתחרויות SQ.

אם למישהו בא לעזור לי קצת קניתי עכשיו סט DOTECH+TSW305C+מגבר פלטיניום חדשים (זה מה שנכנס בתקציב) ואני חושב להתחיל להשקיע על סאונד ברכב. מעניין אותי לשמוע אלמרה שנשמעת באמת טוב.

דרך אגב הDOTECH יעבדו על מגבר מדגם ישן מאוד של פיוניר 75X2.

כל הסיפור עלה לי 1450 חדש כולל אחריות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משהו לא מסתדר לי כאן...

אתה הבעלים של אלמרה שראית אותה לוקחת מקומות ראשונים בתחרויות SQ אבל עכשיו קנית ציוד שעולה 1450 שקל?

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

לא ידעתי שאני עד כדי כך לא ברור..

הכוונה הייתה שאני בעלים של אלמרה

בלי שום קשר ראיתי שמקומות ראשונים בתחרות SQ האחרונה היו ניסאן אלמרה.

המחיר היה בקטע של להראות שאם יודעים איפה ואיך לקנות אפשר להשיג דברים חמודים ב500 שקל פחות.

פורסם

הוא התכוון בלי קשר לזה שלניסן אלמרה יש אקוסטיקה טובה כנראה, מכיון שהיא לקחה מקומות ראשונים בתחרות.

דבר שלא הייתי תופס ממנו, הכל גם ככה היה מפוברק ומכור מראש, כל השופטים שמה רוסים (לא שיש לי משהו חס וחלילה נגד רוסים), אבל הם עשו מזה שוק ומאפיה ואם תשימו לב ותכנסו לאתר של "אמה ישראל" (אמה עלק, אמוק אולי), תראו שכל הזוכים הם "במקרה" רוסים למעט 2-3 ישראלים בודדים. אני יודע שמה שאמרתי מקומם אבל הוא עובדתי והוא קרה ויכול להיות שהרמתי פה אבן גדולה מדי, אבל עדיין, מישהו היה צריך להגיד את זה.

אני מקווה שהשנה יהיו שופטים ישראלים גם, אם היו למשל חצי רוסים וחצי ישראלים לא הייתי מוצא מקום להתקומם נגד הנושא ולטעון את הטענות (המוצדקות) שלי.

ליאור

פורסם

גם פיאסטה יכולה להיות אוטו אקוסטי מאוד השאלה כמה תשקיע על האקוסטיקה אני בטוח שאלמרה היא לא אוטו אקוסטי מאוד ברמה שלא צריך להשקיע על האקטוקיה הרבה...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

אלמרה היא לא מכונית אקוסטית - בכלל לא.

אני לא יודע כלכך למה להשוות אבל לפחות לא להיי-אנד.

בכל אופן כמובן שצריך להשקיע על אקוסטיקה.

למדתי קצת אקוסטיקה והייתי מעוניין לשמוע אלמרה שנשמעת טוב.

-נועם

פורסם

לכל המכוניות יש אקוסטיקה גרועה. אם הרכב זכה במקום ראשון זה רק בגלל שההתקנה בו הייתה ברמה גבוהה. בארה"ב לאחד המתחרים הרציניים יש ג'יפ טויוטה 4RUNNER והרכב זכה בתחרויות לא בגלל האקוסטיקה שלו אלא בגלל ההתקנה שבו.

בקשר לתחרות, שום דבר לא היה מכור, סתם צרות עין אופיינית של ישראלים שתמיד יהיה להם משהו רע להגיד.

פורסם
הוא התכוון בלי קשר לזה שלניסן אלמרה יש אקוסטיקה טובה כנראה, מכיון שהיא לקחה מקומות ראשונים בתחרות.

דבר שלא הייתי תופס ממנו, הכל גם ככה היה מפוברק ומכור מראש, כל השופטים שמה רוסים (לא שיש לי משהו חס וחלילה נגד רוסים), אבל הם עשו מזה שוק ומאפיה ואם תשימו לב ותכנסו לאתר של "אמה ישראל" (אמה עלק, אמוק אולי), תראו שכל הזוכים הם "במקרה" רוסים למעט 2-3 ישראלים בודדים. אני יודע שמה שאמרתי מקומם אבל הוא עובדתי והוא קרה ויכול להיות שהרמתי פה אבן גדולה מדי, אבל עדיין, מישהו היה צריך להגיד את זה.

אני מקווה שהשנה יהיו שופטים ישראלים גם, אם היו למשל חצי רוסים וחצי ישראלים לא הייתי מוצא מקום להתקומם נגד הנושא ולטעון את הטענות (המוצדקות) שלי.

ליאור

קנאי!!! תיתבייש לך לדבר ככה על רוסים!!! זה ש למישהו יש ראש וידיים יותר טובים משלך ומשל אנשים אחרים זה לא אומר שהם זכו רק ביגלל שהם רוסים! האנשים הללו השקיעו המון זמן והשקעה!!! שאתה במקומם אפילו לא הייתה מזיז אצבע בכדי לזכות בתחרות!
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

לי אישית לא היו טענו כלי אף אחד בתחרות שהייתה,

אך טענות שהועלו בת'רד הזה הועלו בעבר מפי מספר אנשים

כמה מהם כבר לא כתבו בפורום תקופה ארוכה בגלל הטענות

שהתחרות היית "מכורה".

...

אלון.

פורסם

ליאור

ליאור, בחייאת מה הקשקושים האלו?

רוב הישראלים, אינם מבינים דבר וחצי דבר בסאונד, על אחת כמה וכמה לא כדי לשפוט בתחרות.

אבל מה, עושים פוזות רוח וצלצולים כאילו קנו את אלוהים. דווקא אתמול, הייתה אצלי אשתו של אחד היבואנים המקבילים של פיוניר, והתגאתה במע' המושקעת "והנשמעת" שלה. אמרתי, אפשר לשמוע?

והיא השמיעה, וסט-אפ של בערך 20K נשמע כמו בית שימוש. אמרתי לה, בואי אני אשמיע לך מה שהרכבתי ברכב של העבודה, והיא השתגעה. כדבריה: " וואו שומעים ממש נקי" " מה זה? הזמרת באה מקדימה" "שומעים הרבה יותר יפה מאצלי"

כשכל המערכת שלי עלתה לי פחות מרבע משלה... ואני גם נתקל לא במערכת אחת, ולא בשתיים.

לעומת זאת "הרוסים" שבאים, יודעים מה הם רוצים ויש להם לפחות מושג על מה הם מדברים, ולא סתם מתנפחים ומבלבלים במוח.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

מעולם לא טענתי שלרוסים אין מושג בסאונד או בבניות או משהו בסגנון כי אני מסכים שיש להם המון מושג בנושא, אבל בחיית, תפתח את העיניים, אתה לא ראית מגמה מסויימת בכל התחרות הזאת? ושוב, אין לי שום דבר נגד רוסים חס וחלילה באמת, אם זה היה בוכרים, פרסים, קווקזים, גרוזינים, עירקים או מרוקאים, עדיין הייתי טוען אותן טענות. ותאמין לי שאמנם אין כל כך הרבה מתקינים "ישראלים צברים" שיודעים להתקין מקצועית כמו הרוסים, אבל זכיתי להיתקל בלא מעט שיש להם מושג בהתקנות ובעבודה נקייה ומדוייקת, וחלקם עשו באמת התקנות יפות ובניות יפות בתחרות ועדיין, שניים שלושה ישראלים זכו רק, ואין אפילו צורך לציין שלא זכו במקומות ראשונים כי עם כזה שיפוט "ביתי" לא היה להם סיכוי מלכתחילה.

הבנתי אבל שהשנה יש כמה ישראלים שעוברים את הקורס וככה זה ייצור פחות מקום לטענות "הזויות" במוח שלי. רבאק, מה בקשתי, קצת הגינות? אם אתה שואל אותי, צריך בכלל להביא שופטים מחו"ל מ-emma, ככה כולם יהיו מרוצים, ותהיה נטרליות וזה לא ייצור פיתחון פה לאנשים "חשדנים" כמוני.

בכלל, תחרויות של SQ צריכות לפי דעתי ולא רק בארץ אלא בעולם, להערך עם סרט על עיניי השופטים, וכאשר ייכנסו לרכב וישמעו את המוסיקה (ויבקשו מבעל הרכב להנמיך ווליום או להגביר לפי בקשתם על פלאט כמובן) בלי לראות שום דבר, שלא יסנוור אותם החבר הקרוב או המערכת היפה והיקרה או המגבר עם ה"שם" המתנוסס ב-20 אלף דולר, או כל ה"שיפורים\שיפצורים" באוטו - אולי ככה תורגש תחושת צדק עם המתמודדים. בקשר לבניות היפות,לדים,אורות,ציורים וקישוטים למיניהם - לדברים האלו לא צריך להיות שום קשר לסאונד נטו המתקבל ולא אתחיל לפרט מדוע - אני בהחלט בעד לעשות קטגוריה נפרדת לבניות ברמה.

מדוע שהבניה תהיה חלק בלתי נפרד מהציון של הסאונד נטו שעלול רק לגרוע בציון הסופי, שבעצם אפשרי בהחלט שיהיו מערכות עם סאונד חלומי לעומת מערכות עם סאונד סביר מינוס אך בגלל בניה יפה, יהיו עדיפות על מערכות עם סאונד טוב יותר? - לי אישית זה נשמע אבסורד. מקווה שבעתיד עם קצת ארגון ורצון תהיה כאן בארץ באמת אינדיקציה ושיפוט הולם לכל רכב ולכל מערכת, בין אם זו תהיה גולף GTI מרהיבה או בין אם זו תהיה סובארו פשע ישנה ומרופטת.

ליאור

פורסם

חשבת אולי על כך שיש סיכוי שרוב הרכבים שזכו היו בבעלות של עולים מרוסיה מכיוון שהם נשמעו טוב יותר? אני אומר לך באחריות שהם נשמעו טוב יותר.

הם נשמעו טוב יותר כי מספר האנשים בתחום האודיו לרכב שיודעים מה זה סאונד נכון מבחינת הכללים היא קטנה ומספר המתקינים שיודעים קטנה עוד יותר. יש בארץ הרבה מתקינים טובים אבל רובם לא מבינים בסאונד ברמה הזו.

להביא שופטים מחו"ל? רעיון מצויין, אני מניח שאתה גם תממן את ההבאה שלהם? בקושי יש כסף מספונסרים לקיים את האירוע, אני בטוח שאם בעתיד זה יתפוס תאוצה אז אולי גם יביאו שופטים מחו"ל.

כרגע הם מציעים הכשרה לכל מי שרוצה (לא כל אחד יוכל לשפוט) וזאת בדיוק על מנת שלא יהיו טענות מהסוג שאתה השמעת.

יש לEMMA כעקרון קטגוריה של SOUND ONLY אם אני זוכר נכון אבל בארץ אין מספיק מתחרים כרגע לקיים את כל הקטגוריות והרצון של המארגנים הוא שיבואו רכבים מושקעים. לא מקבלים נקודות אקסטרה אם יש לך GTI אלא על כמה השקעת באוטו ובמערכת מבחינת שיפור חזותי.

גם לדעתי היה עדיף אולי לפצל את זה לSOUND ONLY ולBEST IN SHOW אבל קודם כל העניין צריך לתפוס קצת תאוצה.

פורסם

לפי דעתי, התפיסה כאן מוטעית מלכתחילה, תחרויות של איכות סאונד צריכות להיות מבוססות נטו על סאונד ללא התחשבות בגורמים אחרים, כל עוד יש לך אוטו שנוסע והתקנת בו מכלול של רמקולים, מגבר והד יוניט (אפילו סאב לא הכי קשור ולא תורם ישירות לאיכות הסאונד אבל שיהיה), זה אמור להספיק לא משנה איזה רכב הבאת ואצל מי התקנת.

ליאור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...