Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מתכננים להחליף את הרכב השני בבית והוחלט ללכת על הקליאו הידנית עם המנוע 0.9. הבעיה שרוב הרכבים שמוצעים למכירה שעומדים בתקציב שלנו הם על ק"מ יחסית גבוה סביב 100k ומעלה מזה.

רציתי לדעת העם ישנם בעיות ידועות לרכב הנ"ל? ומה חשוב לבדוק לפני הקניה ברכב על קילומטרז' כזה ?

עוד משהו שלא מצאתי מידע עליו זה העם לרכב יש רצועת טיימינג או שרשרת?

אני מודע לבעיות שיש לרכב עם רעשי רוח ומזגן קצת חלש. בעבר הייתי הבעלים של רכב כזה אבל רק למשך כשנה והרכב היה מצויין רק שאז הוא היה חדש ואני הייתי יד ראשונה.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

פורסם (נערך)

ניתן למבינים יותר לענות אבל ממה שאני יודע ומכיר כשעשיתי את התחקיר שלי לפני שקניתי את הרכב (גם 0.9 ידני) אין בעיות מיוחדות לדגם הנ״ל אבל הייתי אישית נמנע מלקנות רכב עם מנוע טורבו קטן ועם קילומטראז׳ יחסית גבוה (מעל 100) אלא אם כן הוא מאוד שמור וזה בלי קשר לקליאו שהוא רכב אמין בקטגוריה שלו, זה נכון לכל יצרן ודגם, זה מהידע שלי.

יש רצועה וצריך להחליף אותה בטיפול מאוד גדול ויקר (לפחות במחירי מורשה יבואן) לדעתי כל 5 שנים. אם לא יתנו לך תשובה אני אבדוק בספר רכב שלי מאוחר יותר ואעדכן אותך.

רעשי הרוח לדעתי גם השתפרו בדגמים מאוחרים יותר, או שאני פשוט לא כזה שם לב אליהם במיוחד שיש רדיו או מוזיקה. אין לי גם בעיה לנהל שיחות במהירות גבוהה עם מי שיושב לצידי.

המזגן עדיין חלש וזה משהו שלא השתנה גם בשנתונים המתקדמים, לי הוא מספיק טוב ונעים אבל מי שסובל מאוד מחום בקיץ כנראה לא יסתדר איתו.

חוץ מזה כמו שאמרת רכב מצויין ומומלץ.

עריכה אחרונה על ידי טירון רכבים
פורסם

אני מכיר את המנוע מדאצ'יה ויש לו שרשרת טיימינג מצופה טפלון ולא רצועה:

אם המנוע עובר בדיקת קומפרסיה תקינה אז אני לא חושב שצריך להמנע ממנו אבל צריך לקחת בחשבון שיש סימן שאלה גדול אם הוא יגיע ל200K (וזה נכון לכל מנועי הטורבו הקטנים האלה).

פורסם
אני מכיר את המנוע מדאצ'יה ויש לו שרשרת טיימינג מצופה טפלון ולא רצועה:

אם המנוע עובר בדיקת קומפרסיה תקינה אז אני לא חושב שצריך להמנע ממנו אבל צריך לקחת בחשבון שיש סימן שאלה גדול אם הוא יגיע ל200K (וזה נכון לכל מנועי הטורבו הקטנים האלה).

ישנם לא מעט מנועי "טורבו קטנים" שמפגינים אורך חיים זהה לחלוטין למנועים אטמוספרים. הכל תלוי אמינות הבסיסית של דגם המנוע ובמשטר טיפולים טוב (בעיקר החלפות שמן תכופות ושימוש בשמן מתאים), ולא מזיק להקפיד להתחיל ולסיים נסיעה בנהיגה מתונה.

חשוב מאד לבחור דגם מנוע שידוע כאמין, להתרשם ממי שנהג ברכב (עד כמה שניתן) ואיך הוא תוחזק. לא לוותר על בדיקה יסודית של היסטוריית טיפולים מלאה, כי אכן המנועים האלה רגישים הרבה יותר לאחזקה לקויה, ותיקוני שבר עשויים להיות יקרים מאד.

• תוכן חדש...