Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לכתוב את הגיגי אבל במבי עשה זאת בצורה מוצלחת.

אוסיף רק שתנסה למצוא משהו , שהלימודים האלה בסופו של דבר יביאו ערך מוסף לחברה בה אתה עובד, ונסה למכור את זה למעסיק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על התגובות.

אני מנסה להיות מפוקס, חבל לי לזרוק את כל הנסיון שצברתי עד עכשיו לפח, והדרך בשבילי לפרוץ קדימה זה רק עם הלימודים (בתקווה).

את הסיכון אני לוקח בכל מקרה, ואם זה אני מוכן לחיות הצבתי לעצמי מטרה שעד גיל 40 אני רוצה להיות מבחינה תעסוקתית בתפקיד מסויים ובמקום מסויים, בגלל זה אני דוחף קדימה.

האם זה צעד נכון? מראות "ישראלית" כן, מראות שווצרית לא, פה מי שדוחף נחשב חוצפן ולא נראה תמיד בעין יפה, אז כמובן צריך להזהר אבל לא להקל ראש.

אני מתכוון לכתוב מכתב מוטיבציה (נקרא לזה מכתב לפני התראה אחרונה / או התראה אחרונה) ששם אני הולך לכתוב מדוע כדאי להם לאפשר לי את הלימודים הנ"ל, היכן הלימודים הולכים לתרום לי אשית ולחברה, נציב יתרונות מול חסרונות benefit-analysis

המכתב יהיה מיודע לבוס שלי ולזה שמעליו, בתקווה שזה יועיל אם לא, אז זה יהיה מכתב אשר יכול לתרום לי להתקבל לעבודה אחר (בנוסף לקורות חיים ותעודות).

יותר מזה לא נראה לי שאני יכול לעשות מבלי לדרוך לכולם על האצבעות.

פורסם

נסה במכתב להגדיל ולהדגיש את היתרונות לחברה, וגמד את היתרונות עבורך, אבל שעדיין אתה איתן בדעתך לצאת ללימודים.

האם מקובל שאתה כותב לבוס של הבוס הישיר שלך?

אם לא , אז תבקש מהבוס שלך להעביר זאת גם לדרגים מעליו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש לי קשרים טובים עם תאגיד ענק בשוויץ, משפחת בוהופר, בעלי v zug.

לא יודע מה גבולות הגזרה שלך, אבל אני יכול בשמחה לברר על מקום חדש עבורך שאולי יקבל אותך עם המגבלה הקלילה והזמנית הזו.

החברה, אגב, יושבת בצוג.

פורסם

מה שחסר לך בסיפור הזה הוא leverage. אני לא יודע אם הנ"ל יתאים לרוח השוויצרית, אבל לדעתי הפתרון היחידי הוא חיפוש עבודה ואז מו"מ איתם אל מול הצעה קונקרטית ממעסיק אחר. תשתמש בהזדמנות הזו בשביל לשפר תנאי שכר, לקבל סבסוד על הלימודים וכו', כשהקלף החזק שלהם הוא גיאוגרפיה. כרגע - אין לך הרבה מה לעשות ולהם יש את כל הleverage מולך. זאת בהנחה שמיצית כמובן את כל דרכי הנועם וצריך לשים את האקדח על השולחן (שאגב, יכול לשמש כנגדך בעתיד, אבל עושים מה שצריך לעשות).

לגבי המקצוע - תחום מעניין. לאן היית רוצה להגיע מבחינת קריירה? משהו כמו VP Operations או COO?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

במקרה אשתי סיימה לפני שנתיים את אותו התואר ומרוצה מאוד, אבל באוניברסיטה אנגלית.

מציע לך לבדוק בלינק הבא, אפשר לעשות את התואר אונליין ובפחות כסף. ככה לא באמת תצטרך את הגמישות של המעסיק. גם יותר זול למרות שבאוניברסיטה מכובדת למדי.

https://www.online.liverpool.ac.uk/programmes/msc-in-operations-and-supply-chain-management

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

# nitch זה נראה מעניין, אבל אני רוצה לאתגר את עצמי מבחינת השפה (הרי כל העבודה שלי היא בגרמנית), מה גם שאם אני עושה את הלימודים בשוויץ, אני מקבל החזר של 50 אחוז מהעיריה.

# רועי לגבי leverage אתה צודק זה חסר לי, אבל זה גם לא משהו שישנה להם כאן בחברה, בגלל זה אני עדין לא משתמש בקלף הזה, קודם מנסה את כל האופציות "החוקיות" אשר עומודת לרשותי, אם שום דבר לא עוזר אז נוציא את הכלים הכבדים.

שאלו אותי בחברה בשביל מה אני רוצה את הלימודים? איזה תפקיד אני רוצה?

עניתי להם : the guy who see the bigger Picture , כנראה שהיתי הולך על COO.

# יונתן כמובן שאשמח, אני לא אומר לא אם הם זקוקים לבעל ניסיון כמוני אז אני יהיה יותר ממוכן לעבור (אפילו שיהיה נחמד להשאר בעסקי המזון).

# ישה לרוב זה לא מקובל אבל אחרי שידעתי את כולם לגבי הכוונות שלי (לימודים), אני מתכוון להוציא מספר עותקים להגיש לבוס הישיר שלי והוא מחוייב להעביר את זה לבוס שלו.

במכתב רשמתי שאני מרוצה מהעבודה שלי ומהתפקיד שלי, רשמתי את היתרונות אשר הלימודים יספקו למקום העבודה, והיכן אני מעוניין להיות לאחר הלימוידם.

נקווה שזה יעשה את זה.

פורסם

בהצלחה

ונשמח לשמוע האם הצלחת להזיז את הגויים המרובעים האלה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מה גם שאם אני עושה את הלימודים בשוויץ, אני מקבל החזר של 50 אחוז מהעיריה.

שכחתי מזה לחלוטין. בדיוק כמו בארץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האם מדובר בהחזר שכר הלימוד או בהנחה מהארנונה.

כי אם מדובר בהנחה מהארנונה , בחור ישיבה מקבל יותר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

^^

ברור. ללמוד ביזנס ביידיש?

רנו - האם העלית את השאלה (כמובן באנונימיות מוחלטת) באיזה פורום שויצרי, ומה התגובות שקיבלת שם? הרי אנחנו ממש לא מבינים את ההתנהלות בארץ השוקולד, אלא רק בארץ טיסות השוקולד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים לחלוטין עם דברי במבי למעלה. מהיכרות איתך - נראה שהלימודים הללו זה בדיוק מה שאתה צריך ונראה גם שזה סופר-רלוונטי לחברה שבה אתה עובד, אז לא ברור לי מה ההתנגדות. במיוחד כשהויתור באמת קטן (חצי יום עבודה בשבוע, ת'כלס).

לא יודע אם כדאי לקפוץ ישר ל-VP או COO, גם במחשבות, כי בעוד שמחשבה יוצרת מציאות, אם תוציא אותה החוצה עלולים לצחוק לך בפנים (מדובר בתאגיד גדול. COO למשל זה תפקיד סופר בכיר). תתרכז כרגע בלחשוב על הצעד הבא. ו"זה שרואה את התמונה הגדולה" זו מחשבה יפה, אבל אתה צריך משהו קונקרטי. תראה אם יש תפקיד בחברה הנוכחית או בחברה אחרת שאתה רוצה להגיע אליו - ותחשוב במה צריך להתמקצע בשביל לעשות את זה.

ציינת למשל מנהל מוצר. אני לא יודע מה המשמעות של זה בתחום שלך, אבל לפחות בתחום שלי (IT) יש ריינג' מסוים של אפשרויות, וריינג' של בכירויות מג'וניור ועד CPO. וכמובן שיש הבדלים בין חברות שונות (אין דין CPO בסטארטאפ מצ'וקמק של שלושה אנשים כ-CPO בחברה של 3000...).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

החזר הוא ישר לחשבון בנק, כמו החזר של מיסים.

אתמול ישבתי וחרשתי על האינטרנט, לראות מי נמצע בעמדת מפתח מבחינת הלימודים בשוויץ, ואז ראיתי משהו שלא האמנתי שזה אמיתי, אחד המנהלים הבחירים אצלנו בחברה (נמצא בדירקטוריון) והוא מאלה אשר רושמים את המבחנים בקורסים הנ"ל והוא אחד האחראים לתוכן של המבחנים.

בדקתי ביומן פגישות שלו לראות מתי יש לו חלון זמן פנוי, למזלי הוא ישוב באותה קומה כמוני ונמצא מספר משרדים ממני, דפקתי על הדלת ושאלתי אותו אם יש לו 5 דקות פנויות בשבילי.

סיפרתי לו כמובן שאני מעוניין בלימודים הנ"ל (הוא התלהב מזה), והסברתי לו שהמגבלה היחידה שלי להתחלת הלימודים זה העבודה, הוא הסתכל על התוכנית לימוד ובעצמו אמר שזה לא אמור להיות בעיה, הרי 90 אחוז משרה זה כלום בשבילם.

כמובן שישבנו ודיברנו על מה אני מעוניין לעשות אח"כ ומדוע אני מעוניין לעשות את הלימודים הנ"ל, הוא הסביר לי שכאן יהיה לי קשה להתקדם אם הלימודים הנ"ל ושאל אם אני לא מעוניין לעשות את הלימודים אשר כולם כאן עושים "שיווק", כמובן שהסברתי לו ששיווק לא מדבר אלי וחבל על הכסף והזמן שלי ושל החברה, הוא התלהב מהכנות.

הוא כמובן לא יכול להבטיח לי כלום, אבל בשבילי זה טוב שהוא יודע שאני מעוניין בזה.

למזלי הכנתי מכתב, היום בבוקר פנה אלי הבוס הישיר שלי וסיפר לי שהם עדין לא השתכנעו מדוע אני מעוניין בלימודים הנ"ל, והם לא רואים מדוע אני צריך משרה של 90 אחוז אם אני גם ככה לא יכול לנצל את הלימודים כאן.

כמובן שסיפרתי לו שדיברתי אתמול בקשר ללימודים אם מנהל אחר בחברה, ולפני שהוא הספיק להוציא משפט הגשתי לו את המכתב פלוס את המידע לגבי הלימודים הנ"ל, והדגשתי במרקר צהוב את מה שאני חשוב לרלוונטי לחברה.

עכשיו נשאר לי רק להמתין.

היי רוני לגבי מנהל מוצר, בשביל שאני יהיה מנהל מוצר פורפור אני "מחוייב" ללמוד שיווק (כי זה מה שהם רוצים), לגבי COO אני מציב את זה כחלום או מטרה, נותן לי מוטיבציה להתקדם ולהילחם.

הם מרובעים כי הם לא יודעים איך "לאכול" אותי, תחשוב על זה ישראלי בחברה אשר מסמלת את הדגל השווצרי בעמדה לא נמוכה בחברה אשר דוחף קדימה להשיג את החלום שלו.

את שלי עשיתי (בתקווה).

פורסם

איזה עולם קטן, אה :-D

יצא לך טוב, מקווה שלא ימשיכו לשים מקלות בגלגלים.

בנוגע למנהל הישיר שלך, זו תשובה של איש קטן "אני לא מבין למה אתה צריך משרה של 90 אחוז אם אתה גם ככה לא יכול לנצל את הלימודים אצלנו". מין מחשבה כזאת של תועלת מיידית לחברה שלא רואה אפילו פסיק מעבר למה שיש לו מול העיניים.

מזכיר לי שמקום העבודה הקודם של אח שלי (מתכנת בחברת הייטק) נתן לו לעבוד בערך 4-4.5 ימים בשבוע כמה חודשים בשנה כי הוא רצה ללמוד תואר שני במוזיקה (!) - כי למה לעזאזל לא...

מבין אותך לגבי הבעייתיות להתקדם הלאה בחברות ותיקות באזור שלך (עניין דומה בגרמניה, אוסטריה וכדומה) - להבנתי מאוד קשה להתקדם אם אתה לא מקומי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני הם מתגאים בזה, ולא מתביישים להגיד את זה ששווצרי צריך להיות בשרשרת הפיקוד.

אני מכיר הרבה אנשים אשר לא שווצרים ונולדו כאן שזאת הסיבה אשר הם הולכים לעבוד בחברות בין לאומיות ולא שווצריות.

• תוכן חדש...