Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון מד דלק למאזדה 3 2.0 2014, כמה באמת יש במיכל?!

Guest Wildlands
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אז כך,

לפי המפרט, מופיע שיש 51 ליטר במיכל הדלק, בפועל לא נראה שזה נכון, או שמאזדה הגזימו קצת עם רזרבה של יותר מ 10 ליטר,

בפועל אחרי 510 ק"מ, במד הדלק בלוח השעונים היתה התראה למלא דלק, נשארה שם קוביה אחת קטנה מה6 הקטנות שיש על המד, ז"ת שמיכל הדלק אוטוטו ריק, אז תדלקתי, נכנסו במיכל רק 38 ליטר, ולפי המחשב גם לא רואים שנשאר הרבה לנסוע, המחשב מראה שיש לי עוד כ50 ק"מ בלבד,

לאן נעלמו עוד 13 ליטר?, יכול להיות שגודל המיכל הזה שיש במפרט שגוי?

מד הדלק דומה לזה:

Capture.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי ב-3 2016 (1500) כאשר המד מראה שנשאר רק הריבוע הגדול יותר לפני הקווים הקצרים ברבע השמאלי אז שאני ממלא דלק נכנסים כ-30 ליטר.

כלומר במצב זה שהמיכל מלא קצת יותר מרבע נותרו בפועל עוד כ-20 ליטר דלק או כ-40% מהמכמות. לא זוכר כמה מראה שנותר שאפשר להמשיך ליסוע.

כן, המד די מוזר.

סיקרנת אותי ואנסה למלא באחת מהפעמים הבאות כשהמד מראה ממש חצי (בערך).

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע עד כמה זה סטנדרטי, אצלי הנורה נדלקת כאשר יש אולי סביב ה37 או 36 ליטר, שבנסיעות שלי, אני צורך פחות מ13 ק"מ לליטר, בוא נגיד 13, יש לי לנסוע עוד יותר מ180 ק"מ לנסוע, כאשר מחשב הדרך מראה רק 50 או 60 ק"מ, המד באמת מוזר, בקטנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי את אותו הדגם בדיוק(2.0 2015), בהחלט תופעה שעניינה אותי גם כן.

כנראה שבפועל המשאבה קופצת כמה ליטרים בודדים מתחת לטנק מלא+העוד כמה ליטרים בודדים שנשארים ברגע הדלקת הנורה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

הרכב לא ממש אצלי כל יום אז רק היום הצלחתי לתדלק כאשר המד הראה קוביה אחת מעל החצי.

נכנסו למיכל כמעט 24 ליטר עד שהתדלוק הפסיק לבד ובכוונה מילאתי על מהירות איטית (לא היה אף אחד בתור אז לא הייתה בעיה)

כלומר נראה שלקראת השליש-רבע התחתון של המד הוא הופך לעצבני במיוחד ומראה כביכול שיש פחות ממה שבפועל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מד הדלק אינו ליניארי.

ז"א אם תלך לפי מד הדלק אז יתכן שבין 0 ל חצי מיכל לפי השעון יכנס בפועל 20 ליטר, ובין החצי למיכל מלא ע"פ השעון יכנסו בפועל 30 ליטר.

וזאת משום שצורת מיכל הדלק אינה "הנדסית" משמע ריבוע או מלבן שווי צלעות.

למיכל הדלק יש צורה מורכבת ולכן קיימים הבדלים בין השעון לבין מה שבפועל.

גם כשהשעון מראה 0 עדיין יש מספר ליטרים במיכל שאינם ניתנים לניצול.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...