Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ,

ברצוני לדעת איך אטם *מיכסה שסתומים בלוי ,יבש וסדוק -משפיע על תפקוד המנוע מבחינת ביצועים ,כוח , בלאי, חום?

[במידה והוא לא אוטם בצורה יעילה את ראש המנוע שיש נזילות מעטות של שמן דרכו..]

תודה מראש לכל העוזרים בדבר.

בברכה,

אסף

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
בוקר טוב ,

ברצוני לדעת איך אטם ראש בלוי ,יבש וסדוק -משפיע על תפקוד המנוע מבחינת ביצועים ,כוח , בלאי, חום?

[במידה והוא לא אוטם בצורה יעילה את ראש המנוע שיש נזילות מעטות של שמן דרכו..]

תודה מראש לכל העוזרים בדבר.

בברכה,

אסף

אם מדובר באטם שדרכו נוזל שמן, סביר להניח שאתה מדבר על אטם מכסה שסתומים. לרוב הוא "מזיע" שמן ומטנף את כל חלקי המנוע תחתיו (ראש, בלוק וכד'). עלותו עשרות בודדות של שקלים וההחלפה פשוטה. אין לו משמעות על ביצועי המנוע.

כשאטם ראש הולך לעולמו לרוב קומפרסיה עוברת למערכת הקירור יחד עם שמן (או להפך, מים עוברים לאגם השמן) ואז מתחילה החגיגה.

בדגמים מסויימים של PSA (מנוע 1.6 16 שסתומים) מהדור החדש (206/307) התגלו בעבר אטמי ראש פגומים שדרכם טפטף שמן מנוע החוצה וניתן לבדוק זאת בקלות ע"י בדיקה ויזואלית בלבד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק.

[כן כוונתי הייתה לאטם מכסה שסתומים..אבל גם לשמוע את ההשלכות לגבי אטם ראש, זה לא יזיק!]

פורסם

תשמע, אסף, בפרוייקט שלי, כל הג'יפה שרואים על הבלוק מנוע, היא תוצר של אטם מכסה שסתומים שהתפורר, הריח שם היה מאוד לא נעים

(אגב, עדיין לא קיבלתי את הרכב חזרה, בגלל הנצל"ש החדש של היום בבוקר)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור, אני אכן מזדהה אם דברייך היות ועל הבלוק שלי מתחת לאטם מכסה ש' ישנה שיכבה דקיקה של שמן צמיגי ושרוף..לא נעים..גם תורם לקירור פחות טוב של כל המנוע.

אני אלך מחר לקנות אטם ויעשה את העבודה אם אבא שלי .

פורסם

תקשיב, אני לא מכיר את המנוע אצלך, אבל אצלי, לא השכבה הדקה שנוצרה מתחת לאטם היא שהסריחה.

כאשר הורדנו את המכסה של הסעפת פליטה, התגלה לעיננו מצבור שמן ענקי ומגעיל, ניתן לראות בתמונות הראשונות.

אז אם אתה מושך את הדבר זמן רב, סביר להניח שאצלך המצב דומה (שמן הצתבר היכן שהוא על המנוע), חפש את ההצתברות ונקה אותה ע"מ שלא יהיה ריח רע.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...