Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב אתה מסתכל על זה בצורה שגויה. יש רכבים אמינים ורכבים לא אמינים. לגבי יצרן לכל יצרן היו ויש תקלות.

אתה יכול לקנות רכב של יצרן ״אמין״ רק כדי לגלות שנפלת על רכב עם תקלה סדרתית די רצינית.

גם מנועים של טויוטה התפגרו פה על ימין ועל שמאל בתחילת שנות ה-2000. אולי לא שמעת על זה, אבל רק בגלל טיפול נכון בלקוחות של היבואן והיצרן.

למי שקנה טויוטה קורולה רובוטית שום דבר לא עזר והוא אכל אותה.

למה שלקוח יקנה פג׳ו? יש אלף ואחת סיבות, אבל אם נחזור לנקודה הקודמת דווקא ליין המוצרים הנוכחי של פג׳ו הוא די מוצלח, גם מבחינת האמינות. כן הם הוציאו תחת ידיהם בעבר הלא רחוק גם כמה רכבים גרועים ממש אני מסכים.

באופן כללי אם פלוני רוצה ללכת על בטוח, הוא צריך לקנות רכב (שוב רכב לא יצרן) מוכח בשוק, כלומר דגם שמיוצר כבר כמה שנים ועם רכיבים שנמצאים בייצור כבר כמה שנים טובות והוכיחו את עצמם.

מה שכן היצרנים מדי פעם רוצים לחדש ולהתקדם גם כי חייבים, וגם כי הלקוחות אוהבים חידושים וגימיקים. בטח שהם מקבלים מיתוג עם כל מני שמות מפוצצים.

אתה מטעה בגישה שלך, התקלה שהיתה לטויוטה היא רק לקורולה , ומדובר בתקלה סדרתית בליין של 2013 עד תחילת 2015, שטופלו באחריות למי שטפל במוסכים מורשים, עם כל הכבוד אי אפשר לפרש את זה כמו שכתבתה.

לגבי הליין הנוכחי של פיג'ו, אכן יש שיפור, אך עדיין יש להם הרבה מה ללמוד, שבינתיים למדתי על בשרי מה208 וה301 שהיו לי, ממש לא הייתי מגדיר אותם כרכבים אמינים, אני יודע שזה כואב להרבה אובססיבים לגבי פיג'ו בפורום הזה, אך מה לעשות? את האמת אני אוציא לאור, הרכבים שהיו לי, היו גרועים, ולא הרגשתי שום שיפור באמינות להפך, ה206 הישנה היתה אמינה יותר, מה שכן ה108 היתה אמינה מאוד, השאר ממש לא.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מבחינתי האמינות מעל הכל.

והעניין הוא שאם טויוטה מסוגלת לייצר רכבים אמינים ביותר, אז סביר להניח שכל יצרן ענק אחר גם יכול.

השאלה היא אם יש להם את הרצון בכלל.

ואם אין להם, אז למה לא?

בכל תחום אחר אם המוצר שלך לא אמין פשוט מפסיקים לקנות אותו.

ומה שעוד יותר לא ברור זה למה שאדם יקנה פג'ו לדוגמא שנחשב כרכב לא אמין כביכול אם הוא יכול לקנות שוב, טויוטה באותו מחיר בערך.

ההיגיון אומר שאין מצב שמישהו יקנה רכב לא אמין בידיעה שהוא לא אמין, ושיצרן לא ייצר במשך שנים רכבים לא אמינים למרות שהוא יודע שהם לא אמינים ולא יתקן את מה שגורם להם לא להיות אמינים.

פשוט יש כאן יותר מדי דברים שלא מסתדרים מבחינת קומן סנס פשוט....

רוצה קומון סנס ? קח, שתי אפשרויות או שהסטיגמות שאין מחלוקת על קיומן, הן ענין של עובדה, לראיה המון קונים טויוטות, הרבה פחות פז'ו ומכאן שהראשונים חכמים האחרונים טמבלים, קורה ויקרה. השניה, שאין באמת הבדלים באמינות היום והכל תוצר של מיתוג, עבר שונה ושיווק מתוחכם, מה שמביא לתוצאה דומה מסיבות אחרות עד הפוכות. עכשיו תחשוב לאור הלוגיקה הסבירה שהצגת איזו אפשרות הגיונית יותר ותחליט לבד.

פורסם
דבר שלא הכי ברור לי... הרי טויוטה, הונדה ומאזדה אמינות יותר מכל היצרניות האחרות(ממה שאני יודע).

השאלה שלי היא כזאת:

1. אם יצרן מסוים יודע לייצר רכב אמין, סביר להניח שיצרן ענק אחר(כמו פולקסווגן למשל) ידע לייצר רכב אמין באותה מידה, אבל משום מה זה לא קורה.

השאלה שלי היא למה?

כי תכנון וייצור רכב זה תהליך מאוד מאוד מאוד ארוך ומורכב, שמתחיל מרמת חומרי הגלם, ולא ניתן למפות אותו בקלות ו/או להעתיק אותו מאזור/תרבות אחד למישנהו.

עם זאת, אם מסתכלים על כלל אמינות כלי הרכב לאורך השנים, בטח בהתחשב בתחכום וכמות המערכות, האמינות השתפרה פלאים בעשורים האחרונים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני יודע שזה כואב להרבה אובססיבים לגבי פיג'ו בפורום הזה, אך מה לעשות? את האמת אני אוציא לאור

אובססיביים אמרת? מצחיק.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

פה הדב, אני שמח שאתה צוחק :)

עוד נקודה חשובה,

היום רוב מערכות הרכבים החדשים מנוהלות ע"י תוכנות, וממש לא קשה לבצע עדכון תוכנה ברגע שנמצאת תקלה כלשהי,

בעיקרון, רוב התקלות שתמצא ברכב ספציפי יהיו באב טיפוס, מהשנתונים הראשונים שלו על הכביש, שבתקופה הזו לרוב גם יהיה הריקול של תקלות מסוכנות,

הבעיה הכי גדולה היא כאשר מדובר בתקלה מכאנית, במנוע או בגיר, שדורשות תיקון יקר, וכאן בדר"כ היצרן ינסה הכל בשביל להימנע מריקול, כמו שאמרו קודמי, תקח לדוגמא את מנועי הטורבו החדשים של הונדה.

פורסם (נערך)
אתה מטעה בגישה שלך, התקלה שהיתה לטויוטה היא רק לקורולה , ומדובר בתקלה סדרתית בליין של 2013 עד תחילת 2015, שטופלו באחריות למי שטפל במוסכים מורשים, עם כל הכבוד אי אפשר לפרש את זה כמו שכתבתה.

לגבי הליין הנוכחי של פיג'ו, אכן יש שיפור, אך עדיין יש להם הרבה מה ללמוד, שבינתיים למדתי על בשרי מה208 וה301 שהיו לי, ממש לא הייתי מגדיר אותם כרכבים אמינים, אני יודע שזה כואב להרבה אובססיבים לגבי פיג'ו בפורום הזה, אך מה לעשות? את האמת אני אוציא לאור, הרכבים שהיו לי, היו גרועים, ולא הרגשתי שום שיפור באמינות להפך, ה206 הישנה היתה אמינה יותר, מה שכן ה108 היתה אמינה מאוד, השאר ממש לא.

אתה טועה ובנוסף כותב שטויות. בעיית הבוצה במנועי הטויוטה הייתה בתחילת שנות ה-2000 עד בערך 2007. המנועים התפגרו אחרי כלום ק״מ. עכשיו לשטויות שכתבת: טופלו באחריות אפשר להגיד על כל רכב חדש (גם פג׳ו שאתה מתעב כל כך), זה לא משנה את העובדה שהיה שם פגם תכנוני במנועים אצל היצרן הדגול והאמין טויוטה. בנסוף החלפת מנוע אף פעם לא נראית טוב בגליון הטיפולים והרכבת מנוע במוסך לא תהיה כמו במפעל.

לא הזכרתי את בעיית הדשבורדים בלנדקרוזרים שם רק מאבק ארוך הביא את היבואן להשתתף בעלות התיקון אם אינני טועה...

אז כן לאורך זמן לטויוטה יש רקורד מעולה אין ספק מה שהופך את הסיכוי ליפול אצלם לנמוך יותר. עדיין תמיד אפשר ליפול ואין יצרן בלי תקלות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אותי מעניין משהו אחר.

לדבריך, אם זה כזה פשוט, הרי חברת אוסם מייצרת להיטי מכירות כמו "במבה" ו"ביסלי", מדוע החברות שמיצרות את "באגסי" ואת "בולי" (חיקוי של במבה וביסלי), לא חושבות צעד קדימה, ומשוות את הטעם למוצרי אוסם ומגדילות מכירות?

פורסם

דוגמא לא מדויקת.

על טעם וריח אפשר להתווכח, על אמינות לא.

קח טלוויזיה סמסונג שנדלקת 98% מהמזמן סתם לדוגמא לעומת טלוויזיה של LG שנדלקת רק 70% מהזמן.

99% מהאנשים יבחרו מסמסונג זה א'

ב' אם אתה טוען של פולקסווגן או פג'ו אין מספיק משאבים או ידע כדי לייצר רכב שהוא אמין ברמה של טויוטה או הונדה או מאזדה אז לדעתי אתה טועה.

השורה התחתונה מדובר בכסף ויש להם מספיק, אם היו רוצים הם היו עושים את הרכב הכי אמין בעולם.

למה הם לא מייצרים רכב אמין כמו טויוטה? אין לי מושג.

למה אנשים ממשיכים לקנות רכבים לא אמינים? גם אין לי מושג.

זאת התעלומה.

מבחינתי אמינות היא מעל הכל, ממש לא הייתי רוצה לבלות במוסכים ולהתקע באמצע הכביש ולהוציא המון כסף, ולא מעניין אותי אם. הרכב טיפה יותר נוח או שהפלסטיקה יותר רכה, זה בטח בשישים.

פורסם

אתה קורה את התגובות? או רק שואל?

אומרים לך, מבחינתך רק לא לראות מוסך, אבל לא כולם חושבים כמוך. יש כאלו שיתעדפו בטיחות, או אבזור, או מרווח, או נוחות, או צריכת דלק, או כח והתנהגות, או תדמית או כל פרמטר אחר.

ומעבר לזה, אתה באמת תעדיף רכב שנכנס על תקלה לא צפויה פעם בחמש שנים ע"פ רכב שנכנס למוסך על תקלה לא צפויה פעם בשלוש שנים אבל יהיה חסכוני יותר, וחזק יותר, ונח יותר ומאובזר יותר? זה נשמע לי סדר עדיפויות מוזר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

דוגמא לכמה מחשבה מושקעת בפיתוח של מעבד של אינטל

רק מראה כמה מחשבה מושקעת בפיתוח של רכב.

ציטוט של פותח השרשור - פשוט בגלל שזו הודעה מעליי אז רק אכתוב את זה בעצמי - בשורה התחתונה מדובר בכסף ויש להם מספיק.

כן, גם ללקוחות שלהם כנראה יש מספיק וכנראה שהלקוחות שלהם מעדיפים רכב קצת יותר נוח, הרבה יותר מאובזר וחדשני וחסכוני מאשר אמינות והם בהחלט יהיו מוכנים לגשת מידי פעם למוסך בכדי לתקן אותו כי הם מאמינים שזה שווה את זה.

שוב, נכון - בשורה התחתונה מדובר בכסף - בגלל זה יש אנשים שיש להם כסף לקנות אלפא כי רחמנא ליצלן היא הרבה יותר מהנה לנהיגה מקורולה... שוק!

חלק מהמכלולים במכוניות הלא אמינות שאתה מדבר עליהן נבנו בשביל לתת ביצועים - בשביל לייצר מנוע או תיבת הילוכים קלי משקל שגם צריכים לעמוד בחום גבוה - צפוי מאוד שאורך החיים ועייפות החומר יהיו פחותים - סתם דוגמא.

אז כשיצרן כזה שואל את עצמו האם אני רוצה לייצר עוד קורולה? או שאני רוצה לייצר משהו שיגרום לאנשים להתרגש?

וכשאנשים רוצים לנסוע ברכב בלי להעביר בו הילוכים אבל לא רוצים גיר אוטומטי כי הוא בזבזן והדלק יקר להם ומצד שני הממשלות מוציאות רגולציות שמגבילות את יכולת הייצור (ומצד שני לוקחות שוחד במסווה ירוק) - מה שנשאר ליצרן הרכב זה לייצר תיבה רובוטית שתענה על כל הדרישות אבל תתקלקל הרבה יותר מתיבה פלנטרית שכבר קיימת דורות אחורה - אם הזמן אבל הדברים משתפרים - עד שהורסים אותם מחדש.

כסף הוא החמצן של העולם המודרני - לחלק יש ריאות גדולות יותר - לחלק יש רכבים אמינים - אז תתעודד, כולם מתים בסוף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קח טלוויזיה סמסונג שנדלקת 98% מהמזמן סתם לדוגמא לעומת טלוויזיה של LG שנדלקת רק 70% מהזמן.

:shock: יש לך את זה ביותר הזוי אולי?

בדיוק למצבים האלו יש אחריות יצרן, אבל נעזוב את זה.

בוא ונשדרג לך את הדוגמא לעולם הרכב בצורה מותאמת.

סמסונג נדלק 98% מהזמן אחרי 3 שנים, LG 70% מהזמן אחרי 3 שנים, והמידע הזה נלקח מהאינטרנט ומ"מישהו שמבין" ומ"אח-של-דודה-של-חבר-של-השכנה-של-בתדודה-של-אבי ביטר קנה פעם טושיבה, זה היה חד אבל קבביטר פשט רגל".

יש לך דרך לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים? ואם ה-LG שלך יצאה חפה מפגמים בייצור, והיא תידלק 99% מהזמן אחרי 3 שנים? ואם הסמסונג יצאה עם פגם (נניח אבק שחדר לחדר הנקי של האינטגרציה) והיא תידלק רק 60% מהזמן אחרי שנה וחצי?

אין לך דרך לדעת. יש לך רק אפשרות להניח.

טויוטה ודוושת הגז הרצחנית, טויוטה ופרשת הבוצה במנועים, טויוטה ו- טוב, הבנו.

זאת התעלומה.

מבחינתי אמינות היא מעל הכל, ממש לא הייתי רוצה לבלות במוסכים ולהתקע באמצע הכביש ולהוציא המון כסף, ולא מעניין אותי אם. הרכב טיפה יותר נוח או שהפלסטיקה יותר רכה, זה בטח בשישים.

אני לגמרי מבין אותך. האמינות היא הגורם החשוב לי ביותר גם כן.

אבל יש גם להפעיל את ההיגיון ולהבין שהעולם לא שחור ולבן, אלא יש לו למעלה מחמישים גוונים של אפור.

וחוץ מזה שאמרו לך פה, אמינות היא לא הערך העליון של כולם. יש שעבורם הבטיחות היא הגורם החשוב ביותר, יש כאלו שרוצים להרגיש את הנהיגה ברכב ספורטיבי, יש כאלו שמחפשים מחיר, יש ויש ויש. גם פה לא הכל שחור ולבן.

StarWars-RevengeoftheSith-10.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
דוגמא לא מדויקת.

על טעם וריח אפשר להתווכח, על אמינות לא.

99% מהאנשים יבחרו מסמסונג זה א'

ב' אם אתה טוען של פולקסווגן או פג'ו אין מספיק משאבים או ידע כדי לייצר רכב שהוא אמין ברמה של טויוטה או הונדה או מאזדה אז לדעתי אתה טועה.

השורה התחתונה מדובר בכסף ויש להם מספיק, אם היו רוצים הם היו עושים את הרכב הכי אמין בעולם.

זאת התעלומה.

ההחלטה החד משמעית של כל הטויוטות אמינות וכל הפיג'ו לא היא הטעות בלהבין.

מה אמר? אמינות היא יחסית, גם למוצר וגם למשתמש.

אתה גם שואל לדוגמא למה פיג'ו לא יכולים ללמוד מטויוטה.

מי אמר שהם צריכים? פיג'ו קמו כמה שנים טובות לפני שחשבו שבכלל תקום טויוטה.

לדעתי זה הפוך, הלוואי שרכבי טויוטה היו כמו פיג'ו, כנראה שהייתי נוסע שוב בטויוטה.

אני חושב שזה מקור הבעיה, שבן אדם מחליט לעצמו הוא גם יתעלם מעובדות מסוימות.

בשרשור הזה רואים טוב מאוד לדוגמא שאתה כנראה קורא הודעות שענו לך אבל מתעלם לגמרי מהתוכן שלהם.

לדוגמא (במקרה מחבר פורום) מישהו שבפיג'ו הייתה לו משענת יד תואמת מקור, בהתקנה מקומית שהיא עדינה מידי ומקרקשת (ממש לא כמו המקורית) והוא מוסיף את זה ברשימה של למה הרכב הצרפתי הוא "פח", למרות שזאת בכלל לא המשענת האמיתית שלו! אני מכיר את המשענת יד הזאת, היא במקרה ממפעל פרטי בצרפת (זה יכול בקלות להיות מפעל אחר מכל מדינה), והיא טובה מאוד והמפעל מייצר משענת יד זהה גם ליצרנים אחרים רק התושבת משתנה, היא נכנסת במקרה הזה לתוך מחזיק של כוס ואז ברגים קטנים ישירות פנימה. כל מה שצריך זה להזמין אחת מקורית או מיצרן אחר.

ובמקרה בלפרק דש-בורד אתה יכול לראות באותו רכב צרפתי חומרי בידוד ועיגונים שלא ראיתי משהו שמתקרב לזה אפילו ביפני המקביל. אבל אחר כך נכנס לראש ש"הצרפתי פח והיפני לא"! אז מה זה אומר? שהצרפתי פח מושקע מאוד והיפני פשוט ולא?

היה פה שרשור על קרקושים בטויוטה לדוגמא, שמעתי גם דברים. אבל לא ראיתי שאנשים צועקים לגבי זה, רק שואלים.

עוד משהו שיצא לי לשים לב אליו,

תקלה ביפני היא בד"כ נסלחת ונשכחת, (I can't stress this enough)

בצרפתי לא.

גם למוסכניק-חבר יצא לשים לב למשהו מעניין,

כשבא אליו פיג'ו עם תקלה חד פעמית, הבעלים ממש בסטרס שהוא לא יצטרך להוציא הרבה כספים על הרכב.

כשבא אליו טויוטה עם תקלה חד פעמית, הבעלים רוצה שהוא יתקן מהר כדי שיוכל להוציא את הרכב מהמוסך.

אולי אם אנשים יפסיקו להכניס לאחרים לראש מהגיל שאדם מגיע לרכב ראשון שצרפתי זה לא אמין, אנשים יפסיקו לפחד מכל דבר ברכב ולחפש תקלות ולדמיין רעשים,

ודעת הקהל האמיתית (לטוב ולרע לכל מותג) תתגבש לבד.

בעצם, למה רכב צרפתי ישר משווים ליפני? חסרות עוד מדינות? ליפנים יש שכל גדול יותר? אוניברסיטאות גדולות יותר?

עריכה אחרונה על ידי LPG
תיקוני שגיאות ובאגים.

ט.ל.ח

פורסם

בשורה התחתונה אף אחד עוד לא ענה למה כל היצרנים הגדולים לא מסוגלים לייצר רכבים אמינים כמו טויוטה.

מבחינתי זה ממש תעלומה.

עובדה שטויוטה ידועה כאמינה ביותר מה שאוטומטית אומר שכל שאר היצרנים פחות אמינים.

אני יכול להבין שלא לכל האנשים האמינות מעל הכל, אז מקבל את את הנקודה הזאת.

בעולם שבו קיימים 3 יצרנים שהם אמינים מעל כל היתר (טויוטה הונדה ומאזדה) קשה להבין למה שאר היצרנים במיוחד פולקסווגן לא מיישרים קו ומייצרים רכבים אמינים באותה מידה, אולי הם מרוויחים יותר מתקלות ותיקונים והחלפות רכב יותר תדירות. זה גם סוג של שיקול (למרות שמבחינתי מוניטין זה מעל הכל)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר נכתב כמה פעמים - כשהרכבים חדשים, אין כמעט הבדל באמינות שלהם.

אתה רוצה לדעת בכלליות למה יצרנים לא מייצרים מוצרים שיחזיקו הרבה שנים בלי תקלות? כי מוצר שלא מתקלקל קונים פעם אחת. מוצר שמתקלקל כל 5 שנים קונים כל 5 שנים. מי שמוכר כל 5 שנים מוצר חדש עושה יותר כסף ממי שמוכר מוצר פעם אחת.

והנה גילוי מרעיש בשבילך - גם היצרנים היפנים פועלים בשיטה הזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...