Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד להגיש לבית משפט תביעה כנגד אחת מיבואניות הרכב

על כך שמסרה רכב חדש באיחור רב של 4 חודשים ( לאחר שהתחייבו שהרכב במלאי ויסופק עד 21 יום)

אני רוצה לחשב את ירידת הערך של הרכב מיום ההזמנה והתשלום עד יום המסירה בפועל

יש איפשהוא שאפשר לחשב את זה ולהסתמך על כך?

פורסם

לא חושב שיש משהו מובנה ומקובל לחישוב כזה. אתה יכול לנקוט במספר שיטות, כמו למשל: ירידת הערך של שנה ראשונה כפול חלק יחסי של איחור (שליש = 12 חודשים חלקי 4). גישה אחרת תהיה אולי הנזק הישיר שנגרם לך מהמתנה של 4 חודשים לרכב אותו היית צריך ולא היה לך (הפרעה לעבודה, נסיעות במוניות, הפסד הנאה). נראה לי שדרישה לתשלום ירידת ערך תצליח פחות בבית המשפט מהסיבה שהיום ירידת ערך של רכבים נמדדת לפי תאריך העליה לכביש. אולי הגישה השניה של נזק שנגרם יותר עדיפה. אולי תתייעץ עם שמאי/עו"ד (יש בשי"ל ייעוץ חינם) והם יתנו לך תובנות חדשות בעניין.

פורסם

זה תלוי באיזה רכב מדובר, אין נוסחה כתובה.

תלוי באיזה יצרן, ואיזה דגם, הכי טוב לעשות, זה כמו שאמרו לך מקודם לגבי המחירון של לוי יצחק.

תעשה חישוב מחירוו השנה + תוספת לחודשים שמופיע שם ששונה בכל סוג לפי יצרן ודגם.

פורסם

אם קיבלת את הרכב תוך זמן סביר מתאריך הרישום, ולא עלה בינתיים דגם חדש, הרי שאין ירידת ערך.

הפסדים כתוצאה מהעיכוב במסירה - למשל ירידת רך של הרכב שמכרת, הזקקות לתחב"צ (כולל הפסד זמן מסיבה זו) וכו' - הם נושאים לתביעה. בצע איזו הערכה שלהם, רצוי שתהיה מגובה במסמבחים כמו קבלות וחישוב ערך שעת עבודה שלך לפי שומת מס, ועם נתונים אלה פנה לייעוץ מקצועי של עורך דין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...