Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש ברוב המקומות - הפריסה יפה, אגב - למי שיש חניון כזה ליד הבית ואין לו חניה צמודה לבניין מקבל החל משעות הערב ועד שעות הבוקר חנייה בחניון כזה שקרוב לו לבית בחינם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

חברים אני לא כל כך קשור משהו רוצה לקבוע טיול בנס הרים שבת הקרובה (22/12 ) טיול רגוע ונחמד .

אני בעל סיאט לאון בן 32 לא מחפש טיולי גרזן.

פורסם
מה אני עושה עם רכב בגיל 21? כמו שאמרו: המון. עשיתי 4k קמ בחודשיים שהרכב אצלי, נתון שלא יבייש שום קרייריסט בן 30.

תודה רבה לכל המגיבים!

תמצא יזיזה שגרה יותר קרוב או שתתחיל לשפשף[emoji6]

בנוגע ללגור בתל אביב

גרתי תקופה בצפון הישן (איזור כיכר המדינה)

החנתי במהלך השבוע את הרכב בחניון הבור בפנקס בחינם, תמיד יש שם מקום בשפע, והלכתי לבית 10 דק ברגל. התניידתי בתחבצ.

פורסם
^

איך אפשר להתקיים בלי רכב היום? גם בתל אביב, זה נוחות שאין שניה לה - בטח ברגע שאתה רוצה להתנייד מטר ימינה או שמאלה מחוץ לאיזור שאתה גר בו.

יש גם 208gti בארץ(אפילו הייתה לי אחת - אגב ל208gti יש מנוע עם 208 כוח סוס אז זה לא דוגמא דומה), הfr היא רמת גימור ללאון רגילה - בארץ היא מגיעה עם יחידות הינע שונות מהלאון הרגילה אך זה לא הופך אותה לספורטיבית.

היא אחלה רכב יום-יומי אבל היא לא ספורטיבית או מנסה להיות דגם ספורטיבי, בניגוד לסוויפט ספורט או אדם s(אין לה מתלים מיוחדים או קונפיגורציה ספורטיבית יעודית, רק נגיעות עיצוביות ואבזור שונה).

ובקטגוריה הנ״ל שהיא אחת הקטגוריות שבה אבחר את הרכב הבא היא נמצאת מאוד גבוהה בבחירה, בעיקר כשתגיע עם מערכות בטיחות מקוריות - אני ממש אוהב את העיצוב של הלאון.

אני עובד בחברת הייטק בתל אביב, מרוויח יפה, ובתור חובב רכב אני מת לקנות רכב ולא מוצא אפילו סיבה הגיונית אחת לעשות את זה.

בבוקר אני נוסע באוטובוס לוקח לי 30 דקות בזכות הנת"צים, באוטובוס קצת נח ומתאושש מהשינה, יורד ומגיע למשרד.

ברכב? היה לוקח לי לפחות 40 דקות בגלל העדר נת"צים, כמובן שכל בוקר היה נפתח במטר קללות , ולא דיברנו על עלות של 100 שקלים ליום חניה במגדל.

כמובן שאוטובוס הוא בחינם לחלוטין (כי העבודה מחוייבת על פי חוק להחזיר עלות חופשי חודשי),

רכב? במצב דומם עלותו מעל ל-1250 ש"ח בחודש. (ירידת ערך כ-7,000 לשנה+ ביטוח כ-7,000 לשנה + טיפול חובה מינימאלי בממוצע לשנה - 700 ש"ח)

לא הזכרתי מילה על עלות דלקים ובלאי (מעריך את זה בעוד כ-1000 ש"ח לחודש), וברוב הפעמים החזר הלוואה.

אגב אני גם בן 21. גם אם נעזוב רגע את הכסף - באיזה עולם רכב יותר נוח מתחבורה ציבורית? (מלבד שעות הלילה - שאין פקקים)

שוב - מת על רכבים ומת לסיבה אחת להחזיק רכב. מחפש בכוח ולא מוצא.

המון? מה זאת השאלה הזאת

כמו מה? כמו לחפש שעה חניה, להיות בחרדות שלא שרטו לך את הרכב \ פקח החליט להעמיס אותו על גרר?

כמו לעמוד בפקקים תוך מלחמה שלא ידחפו לך לנתיב?

לא מבין ....

בתור תושב רמת גן פה המצב עוד חצי נסבל אני באמת לא מבין איך תל אביביים מסתדרים עם רכבים, איפה אתם חונים כל היום?? משלמים לחניונים? זה יכול להגיע לתשלום חודשי יקר יותר מהדלק אם חונים בחניונים בתשלום בכל פעם כשיוצאים עם הרכב לאנשהו.

מסכים לגמרי !

פורסם

ולמה בדיוק אתה מביא רק את הדוגמה של האוטובוס בדרך לעבודה? מה עם השעות אחרי עבודה? סופשים? אפשר להסתדר בלי, אבל רכב זה באמת נוחות אחרת לגמרי. מה אם אתה רוצה לקפוץ לחבר\ה? ללכת סיבוב? במיוחד בחורף אתה רוצה להגיד לי שאתה מעדיף לחכות בתחנה?

פורסם
ולמה בדיוק אתה מביא רק את הדוגמה של האוטובוס בדרך לעבודה? מה עם השעות אחרי עבודה? סופשים? אפשר להסתדר בלי, אבל רכב זה באמת נוחות אחרת לגמרי. מה אם אתה רוצה לקפוץ לחבר\ה? ללכת סיבוב? במיוחד בחורף אתה רוצה להגיד לי שאתה מעדיף לחכות בתחנה?

החזקתי שנה שעברה פורד פוקוס הגרסא המפוארת למשך כמעט חצי שנה,

אוטו מדהים, ללא תקלות, באמת תענוג של אוטו,

כמה פעמים אתה חושב שהזזתי אותו מהחניה? פעם-פעמיים בחודש ואני מגזים ..

אגב, בחישוב שלי שכחתי את אגרת הרישוי - זה עוד 3,000/12 = 250 שקל בחודש.

נמרוד,

גם לשפשף יותר זול מזוגיות .

שפשוף נעים.

יש גם משהו באמצע - שמאחד את כל היתרונות.

פורסם (נערך)
אני עובד בחברת הייטק בתל אביב, מרוויח יפה, ובתור חובב רכב אני מת לקנות רכב ולא מוצא אפילו סיבה הגיונית אחת לעשות את זה.

בבוקר אני נוסע באוטובוס לוקח לי 30 דקות בזכות הנת"צים, באוטובוס קצת נח ומתאושש מהשינה, יורד ומגיע למשרד.

ברכב? היה לוקח לי לפחות 40 דקות בגלל העדר נת"צים, כמובן שכל בוקר היה נפתח במטר קללות , ולא דיברנו על עלות של 100 שקלים ליום חניה במגדל.

כמובן שאוטובוס הוא בחינם לחלוטין (כי העבודה מחוייבת על פי חוק להחזיר עלות חופשי חודשי),

רכב? במצב דומם עלותו מעל ל-1250 ש"ח בחודש. (ירידת ערך כ-7,000 לשנה+ ביטוח כ-7,000 לשנה + טיפול חובה מינימאלי בממוצע לשנה - 700 ש"ח)

לא הזכרתי מילה על עלות דלקים ובלאי (מעריך את זה בעוד כ-1000 ש"ח לחודש), וברוב הפעמים החזר הלוואה.

אגב אני גם בן 21. גם אם נעזוב רגע את הכסף - באיזה עולם רכב יותר נוח מתחבורה ציבורית? (מלבד שעות הלילה - שאין פקקים)

שוב - מת על רכבים ומת לסיבה אחת להחזיק רכב. מחפש בכוח ולא מוצא.

כמו מה? כמו לחפש שעה חניה, להיות בחרדות שלא שרטו לך את הרכב \ פקח החליט להעמיס אותו על גרר?

כמו לעמוד בפקקים תוך מלחמה שלא ידחפו לך לנתיב?

לא מבין ....

מסכים לגמרי !

צודק מחד, מאידך, לדעתי הסיבה שיש המון כלי רכב על הכביש, ופחות שימוש בתחב״צ (תחבורה ציבורית), היא בגלל שמערכת התחב״צ שלנו במדינה כושלת.

הרכבות אולי לא מאחרות כמו פעם, אבל היום המצב חמור יותר - אין מקום בקרונות וכולם עומדים כמו סרדינים, וכמעט כל הזמן מבטלים קווי רכבת בגלל שיפוצי מסילה. פעם הבאה שתעלו לרכבת, תדפקו קצת על הכסא לידכם במקום בו יושבים עם הישבן, ותראו את כמות הזבל והלכלוך שיוצאת משם.

ומה נאמר על אוטובוסים? נשים בצד את רמת האחזקה והנקיון הכושל שלהם (הבעיה לא רק ברכבות), ונכון שאולי יש מספר קווים שהם נוחים לשימוש, אבל רובם לא, לראיה כשהייתי חייל תמיד הייתה בעיה בתחבורה (והשתחררתי לא מזמן, לא לפני 30 שנים).

דוגמא אחרת: לפני כחצי שנה הייתי צריך להשאיר את הרכב לטיפול דיטילינג ורציתי לקחת אוטובוס לעבודה. עזוב שהייתי צריך להחליף 2 קווים כשהמרחק מהעבודה היה אולי 8 ק״מ, גם 2 קווי האוטובוסים היחידים עברו אותי מבלי לעצור לי וזאת כשעמדתי בכביש עם אגודל שלוף.

בסוף נכנעתי והזמנתי מונית מהגט טקסי כדי לא לאחר. הגיע ערס צעצוע עם סקודה אוקטביה דיזל ומדבקות של VRS.

בסוף הנסיעה גם לקח לי אקסטרה כסף בחאווה. לא אריב עם בן אדם כזה על 10 שקלים, שיהיה לבריאות ופרנסה טובה אמן.

אחת אחרונה מבטיח: לפני חודשיים חזרתי מבולגריה, מורנה. הגעתי לארץ וחיכיתי חצי שעה לרכבת שתגיע. אחרי כמה ״ברכות״ מזרים ברכבת על המזוודות שלי שחסמו את המעבר (כאילו היה מקום אחר לשים אותם), הגעתי לעיר בה אני גר, ורציתי לקחת אוטובוס. אופס - בדיוק פספסתי. צריך לחכות עוד 40 דק׳. בסוף כמובן לקחתי מונית - עלות 50 ש״ח לנסיעה של 5 דק׳. אין לי טענה על המחיר, לא בא לפגוע בפרנסה של אף אחד, אבל אם אעשה לעצמי חישוב שיכלול את כאבי ראש, את אי הוודאות לגבי זמני הגעה, את הטינופת והגועל שרץ בתחב״צ (הסירחון והחנק), ואת העלות החודשית של שימוש בתחב״צ, לדעתי האישית וזאת ככל שיש לאדם אפשרות כזו, עדיף להחזיק רכב יפני אמין, אפילו אם קצת ישן, עם חובה וצד ג׳. בלי ירידת ערך, ללא טיפולים חריגים. סע בזהירות, שלם בחודש כ- 1,500-2,000 ש״ח ותהיה בראש שקט שאתה אחראי על עצמך, על הזמנים שלך, ועל הנקיון והריח בכלי שמנייד אותך. אני אישית לא יכול לסבול סירחון וחנק ומנסיעות קצרות אני מקבל סחרחורת. עברתי שבוע שדאות ושבועות שטח ארוכים ולא סבלתי מריחות כמו שאני סובל כשאני עולה לתחב״צ.

העניין הוא, שלדעתי, ועל סמך הנסיון שלי, התניידות ללא רכב היום מאוד מעצבנת ולא נוחה. אני לא היחיד שחושב ככה, ניתן להסכים שאם המצב היה אחרת לא היו כל כך הרבה מכוניות על הכבישים ולא היו כאלה פקקים, הרי אין סיבה הגיונית באמת להשתמש ברכב אם התחב״צ היה כמו שצריך להיות.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם

גם אם נעזוב רגע את הכסף - באיזה עולם רכב יותר נוח מתחבורה ציבורית? (מלבד שעות הלילה - שאין פקקים)

אם היינו מדינה מתוקנת, המשפט הזה היה תופס. אבל בגלל שאנחנו רחוקים משם ויש חיים מחוץ לתל אביב (בחיי) הקביעה הזאת רחוקה מהמציאות.

אני גרה ועובדת בעיר יחסית גדולה ומרכזית בארץ. מרחק בית עבודה כ- 7 ק"מ ויש לי מנוי לחניון תת קרקעי מסודר מטעם העבודה.

בהתחלה הנסיעה לעבודה בבוקר יכלה לקחת 25-45 דקות, תלוי באיזו שעה אני יוצאת , היום העירייה עשתה שינוי קטן בסדר הרמזורים והנסיעה הלוך לוקחת לכל היותר 25 דקות בשעות שיא. בחזור בין 15-30 דקות.

פעם אחת החלטתי להיות גיבורה ולהגיד שאני רוצה לנסות לחזור באוטובוס הביתה (יש קו ישיר):

1. התחנה שקרובה לעבודה הנה עם שלט בלבד, ז"א שבחורף אני אאלץ להמתין בגשם, מקסימום עם מטרייה.

2. נסיעה של 23 דקות בממוצע (מזכירה, 7 ק"מ) לקחה 55 דקות (למזלי, האוטובוס היה ריק רוב הדרך וזה לא אופייני לשעה המדוברת) + בחילה מכל הסיבובים בחושך.

3. השם של התחנה שלי היה שונה בקו הזה (השתמשו בקיצור מוזר) אז יצא שפספסתי אותה והלכתי מרחק מכובד ברגל.

לסיכום: פעם ראשונה ואחרונה שהשתמשתי באוטובוס. שווה לי לשלם כמה מאות שקלים בחודש על הפונטו הקשישה שלי שתיקח אותי ביעילות, נוחות ועם מיזוג ומוזיקה לבחירתי וגם תחסוך לי כשעה ביום בדרכים (שהן 22 שעות בחודש = 2.5 ימי עבודה).

האוטו נשאר לרשותי גם אחרי שעות העבודה, ככה שיש לי דרך פשוטה להגיע גם לסידורים\רופא\שיננית\קניון\סופר ללא תלות באף אחד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
אחת אחרונה מבטיח

ועוד אחת ממש ממש קריטית, אם לא הקריטית מכולן - תחב"צ 24 לרבות שבתות וחגים, לא במתכונת מצומצמת, אלא לכל הפחות זהה לזו של יום חול אם לא מוגברת.

אני הייתי מוכן לזנוח את הרכב אילו היתה כזו, אבל זה משהו שככל הנראה לעולם לא יקרה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ

• תוכן חדש...